Sicilija, zapeljivo lepa in največja med sredozemskimi otoki. Je preplet vulkanskih kamnin, vplivov različnih kultur, vročega sonca in bujne vegetacije, zato ni naključje, da se je tu rodilo nešteto legend. Kiklopi, peneči valovi in bogati mediteranski okusi sicilijanske kuhinje  nas bodo na našem kratkem, vendar intenzivnem popotovanju zapeljali in pritegnili vse naše čute.

TERMINI: 
29. 4. - 2. 5., 28. 10. - 31. 10. 2023

Cena pri najmanj 40 udeležencih: 649 EUR
Cena pri najmanj 30 udeležencih: 739 EUR

1. dan:  LJUBLJANA - BENETKE - PALERMO – MONREALE – AGRIGENTO
Zgodnji polet predvidoma iz Benetk na Sicilijo. Po pristanku ogled Palerma,  ki  je zaznamovan s pečatom različnih osvajalcev in prežet z mnogimi vplivi. Videli bomo tržnico, Frančiškanske katakombe, Nova vrata, Normansko palačo s palatinsko kapelo, stolnico, trg Quatro canti, trg sramu,  teatro Massimo … Privoščili si bomo nekaj prostega časa za obvezno sicilijansko sladico, nato pa se odpeljali v bližnje Monreale, kjer si bomo ogledali znamenito katedralo, ki velja za najboljši primer normanske arhitekture na Siciliji s tako normanskimi, arabskimi kot tudi bizantinskimi elementi.  Nadaljevanje vožnje proti jugu otoka.  Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

2. dan: AGRIGENTO – SIRACUSE – TAORMINA
Po zajtrku si bomo v Dolini templjev, arheološkem najdišču porušenega stardovanega mesta Akragas,   ogledali znamenite dorske templje, med katerimi je osupljivo dobro ohranjen tempelj, posvečen boginji sprave, Concordiji. Templji na vrhu grebena so nekoč služili skot svetilniki za vračajoče se mornarje. Vožnja v Siracuse, najstarejše in tudi Arhimedovo mesto; sprehod na otok Ortigia, ki je staremu mestu pripojen z nasipom, videli bomo baročno katedralo Marije matere, Apolonov tempelj, Arhimedov trg …  Obiskali bomo arheološki park z znamenitim grškim gledališčem, amfiteatrom s 16.000 sedeži, ki je bil zgrajen v 5. stol. pred našim štetjem in izvedeli zakaj se 23 m visoka jama imenuje Dionizovo uho.  Vožnja proti Cataniji, namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

3. dan: TAORMINA - ETNA – TAORMINA
Po zajtrku se bomo, ob lepem vremenu,  povzpeli na ognjenik Etna, najvišji delujoči evropski vulkan, ki se dviga 3.340 m visoko. Sprehodili se bomo do zgornjega platoja, po obronku manjšega ognjenika, na vrh pa nas bo po želji in za doplačilo popeljala gondola ali terenska vozila. Popoldan se bomo sprehodili po Taormini, mestecu ob gori Tauro z lepim razgledom na Etno. V prijetni klimi se bomo med bujno vegetacijo sprehodili mimo grškorimskega teatra in palače Corvai do zgornjega dela mesta in skozi vrata Porta Messina vstopili na Corso Umberto. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

4.  dan: TAORMINA – CATANIA  -  LETALIŠČE  – BENETKE

Po zajtrku se bomo podali na raziskovanje otoškega podeželja in obiskali kmetijo, ki se ukvarja s pridelavo oliv, agrumov in drugega sadja. V prijetnem vzdušju si bomo privoščili degustacijo sicilijanskih dobrot. Vožnja v Catanio, živahno in na prvi pogled rahlo kaotično sicilljansko mesto. Sprehodili se bomo po zgodovinskem, črno - belem jedru, ki je na seznamu Unesco … Vožnja na letališče od koder bomo proti večeru poleteli v Benetke.  Po želji in za doplačilo transfer v Ljubljano, kamor je prihod predviden v poznih večernih urah.

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz Benetke - Palermo in Catania - Benetke (vključena ročna prtljaga: torbica ali nahrbtnik mere 40 x 30 x 20 cm in ena oddana prtljaga -  kovček do 10 kg),  3 x polpenzioni v hotelih 4*, avtobusne prevoze po Siciliji, zunanje oglede po programu, osnovno nezgodno zavarovanje ter spremstvo in organizacijo potovanja.

DOPLAČILA: enoposteljna soba 89 EUR,  vstopnine in lokalna vodenja pribl. 40 EUR, vzpon na Etno (gondola & terenska vozila) pribl. 69 EUR, turistična taksa: 3,5 EUR / noč, degustacija lokalnih dobrot in ogled kmetije 26 EUR, oddana prtljaga do 20 kg (ob prijavi) 75 EUR na kovček, prevoz iz Ljubljane na odhodno letališče in nazaj 70 EUR (ob prijavi najmanj 25 potnikov).

POPUSTI: otrok do 12. leta na tretjem ležišču 49 EUR

POGOJI:
Akontacija: 30 % od osnovne cene.
Prijavnina: 20 EUR na prijavnico / voucher, ne glede na število oseb.
Odpovedni riziko:
Premije: https://service.europaeische.at/doc/sl/Opis_storitev_ZavarovanjeOdpovediSLO-PIB-SLSS_2022-SL-001.pdf
Splošni pogoji: https://service.europaeische.at/doc/sl/Pogoje_ZavarovanjeOdpovediSLO-AVB-SLSS_2022-SL-001.pdf

Izračun upošteva udeležbo najmanj 40 oz. 30 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.
*************************************************************************************
Program je narejen po veljavnih cenikih januarja 2023. Pridržujemo si pravico do spremenjenega razporeda ogledov, vendar program ostaja vsebinsko enak.


Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

KLASIČNA SICILIJA Z ETNO - 4 DNI

od
639,00 €

Potniki

1
2
 

Rezervacija

KLASIČNA SICILIJA Z ETNO - 4 DNI

od
639,00 €
Potniki
1
Odpovedni riziko
Način plačila
 

KLASIČNA SICILIJA Z ETNO - 4 DNI


  • od 639,00 €


Termin:Morda vas zanima tudi...

APULIJA IN KALABRIJA - DRUGAČNE POČITNICE - 9 DNI

APULIJA IN KALABRIJA - DRUGAČNE POČITNICE - 9 DNI

0/5

od 740,00 € Brez DDV: 740,00 €

SONČNA SICILIJA - otok mitov in legend - 9 DNI

SONČNA SICILIJA - otok mitov in legend - 9 DNI

0/5

od 910,00 € Brez DDV: 910,00 €

SARDINIJA - OTOK SREDI SREDOZEMLJA - 8 DNI

SARDINIJA - OTOK SREDI SREDOZEMLJA - 8 DNI

0/5

od 990,00 € Brez DDV: 990,00 €

KORZIKA IN SARDINIJA - 6 DNI

KORZIKA IN SARDINIJA - 6 DNI

0/5

od 620,00 € Brez DDV: 620,00 €

Tags: Sicilija, Etna, Italija