Sicilija je največji otok v Sredozemlju, je otok pomarančnih nasadov, vina in sonca, je skrita želja vsakega svetovnega popotnika. Sedaj je priložnost, ki jo je vredno izkoristiti! Kulturnozgodovinska dediščina Sicilije priča o njeni privlačnosti za mnoge narode, saj se tu prepletajo vplivi velikih kultur, od grške in rimske, bizantinske in arabske do krščanske ter normanske in španske.

TERMINI ODHODOV:
JUNIJ: 2.- 5.6.2022; 24.-27.6.2022
SEPTEMBER: 29.9 -2.10.2022
OKTOBER: 22 -25.10.2022; 27.-30.10.2022

CENIK:
Cena pri najmanj 45 udeležencih: od 548 EUR
Cena pri najmanj 35 udeležencih: od 578 EUR
Cena pri najmanj 25 udeležencih: od 598 EUR
Cena pri najmanj 15 udeležencih: od 618 EUR

1. DAN: LJUBLJANA - BENETKE - CATANIA/PALERMO - MONREALE
Avtobusni prevoz iz Ljubljane proti Benetkam. Polet letala proti letališču v Palermu oz. Cataniji. Po pristanku sledi vožnja v bližnje Monreale. Ogled mesteca s slikovitimi pogledi na Palermo in ogled znamenite katedrale. Nadaljevanje vožnje na Catanijsko obalo in nastanitev v hotelu. Večerja in prenočevanje.

2. DAN: ETNA - TAORMINA
Po zajtrku se bomo povzpeli na ognjenik Etna, najvišji delujoči evropski vulkan, ki se dviga 3.340 m visoko. Sprehodili se bomo do zgornjega platoja, po obronku manjšega ognjenika, na vrh pa nas bo po želji in za doplačilo popeljala gondola ali terenska vozila. Popoldan bomo obiskali Taormino, mestece ob gori Tauro z lepim razgledom na Etno. V prijetni klimi se bomo med bujno vegetacijo sprehodili mimo grškorimskega teatra in palače Corvai do zgornjega dela mesta in skozi vrata Porta Messina vstopili na Corso Umberto. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

3. DAN: CATANIA - AGRIGENTO - PALERMO
Po zajtrku bomo spoznali lepote mesta Catania, nato pa se bomo mimo Enne odpeljali proti Agrigentu. V Dolini templjev, največji znamenitosti Agrigenta, si bomo ogledali znamenite dorske templje, med katerimi je najbolj ohranjen tempelj, posvečen boginji sprave, Concordiji. V okolici Palerma namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

4. DAN: PALERMO/CATANIA -BENETKE - LJUBLJANA
Po zajtrku si bomo ogledali znameniti Palermo. Mesto je zaznamovano s pečatom različnih osvajalcev in prežeto z mnogimi vplivi. Ogledali si bomo Frančiškanske katakombe, Nova vrata, normansko palačo s palatinsko kapelo, stolnico, trg Quatro canti, trg sramu in teatro Massimo. Za slovo si bomo morda privoščili katero od znamenitih sicilijanskih slaščic, nato pa se odpeljali na letališče. Sledi vožnja na letališče in polet v Benetke. Po pristanku avtobusni prevoz v Ljubljano.

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz Benetke - Palermo oz. Catania - Benetke (vključeni dve ročni prtljagi: torbica ali nahrbtnik mere 40 x 20 x 25 cm in kovček do 10 kg - 55 x 40 x 20cm),  3x polpenzioni v hotelu 3*, avtobusne prevoze po Siciliji, zunanje oglede po programu, osnovno nezgodno zavarovanje ter spremstvo in organizacijo potovanja.
DOPLAČILA: enoposteljna soba 90 EUR, *doplačilo za avtobusni prevoz Ljubljana -Benetke-Ljubljana 59 EUR (min. 15 oseb), vstopnine pribl. 35 EUR, vzpon na Etno (gondola & terenska vozila) pribl. 67 EUR, turistična taksa: 3 EUR/ noč, 15 kg prtljage, ki se odda ob prijavi na polet 60 EUR . V primeru doplačila za oddano prtljago naknadno (pred odhodom in na licu mesta) je cena višja
POPUSTI: otrok do 12. leta na tretjem ležišču 15%.
POGOJI:
Akontacija: 30% od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanjo odločili.
Prijavnina: 20 EUR na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.

Izračun upošteva udeležbo najmanj 45, 35 oz. 25 oseb! Splošni pogoji so sestavni del tega programa.

POMEMBNO: v primeru drugačnih časov poleta, program prilagodimo. Izvedba je lahko tudi v obratnem vrstnem redu.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

KLASIČNA SICILIJA - 4 dni

od
548,00 €

Potniki

1
2
 

KLASIČNA SICILIJA - 4 dni


  • od 548,00 €Morda vas zanima tudi...

ZELENA UMBRIJA - 3 DNI Italija

ZELENA UMBRIJA - 3 DNI

0/5

od 219,00 € Brez DDV: 219,00 €

Tags: KLASIČNA SICILIJA - 4 dni