Sončna sredozemska Grčija vas bo s svojimi kulturno-zgodovinskimi zakladi popeljala na nepozabno popotovanje v preteklost, kjer so Grki postavljali temelje tragediji, drami in demokraciji. Prepustite se grški tradiciji in gostoljubnosti ter zaplešite ob ritmu sirtakija, ki vas bo spremljal še dolgo po vrnitvi domov.

TERMINI: 20. 5. - 26. 5., 10. 6. - 16. 6., 23. 9. - 29. 9. 2023

Cena pri najmanj 45 udeležencih: 549 EUR
Cena pri najmanj 32 udeležencih: 599 EUR
Cena pri najmanj 24 udeležencih: 649 EUR

TERMINA:  22. 10. - 28. 10., 18. 11. - 24. 11. 2023

Cena pri najmanj 45 udeležencih: 499 EUR
Cena pri najmanj 32 udeležencih: 549 EUR
Cena pri najmanj 24 udeležencih: 599 EUR

1. dan: LJUBLJANA - BENETKE

Zbirališče potnikov predvidoma v zgodnjih jutranjih urah na obračališču mestnega prometa Dolgi most v Ljubljani in vožnja do Benetk, kjer se bomo vkrcali na grško hitro ladjo in se nastanili v štiriposteljnih notranjih kabinah. Preostanek dneva bomo namenili spoznavanju grške ladje in pot med valovi nam bo (pre)hitro minevala. Ves dan bomo imeli na voljo za druženje in uvodno spoznavanje Grčije, za počitek in uživanje v plovbi po Jadranskem morju. Nočitev. 

2. dan: IGOUMENITSA - METEORA - KAMENA VOURLA

V dopoldanskih urah bomo prispeli v Igoumenitso, kjer se bomo izkrcali z ladje. Nadaljevanje poti z avtobusom skozi Ioanino do Kalambake ter do enega izmed svetovnih čudes, skupino šestih samostanov, zgrajenih na naravnih skalah. Meteora, v prevodu »samostani na nebu« ali »samostani v zraku« se nahaja tudi na seznamu svetovne dediščine Unesco. Mogočni skalni sklopi nenavadnih oblik se strmo dvigajo tudi do 400 m visoko. Na vrhu teh skal so puščavniki od 14. st. dalje gradili nedostopne samostane, da bi povsem ločeni od sveta lahko razmišljali o smislu življenja in božji vsemogočnosti. Znotraj samostanskih zidov so nastajale dragocene umetnine v pozno bizantinskem slogu (mojstrske stenske slikarije, umetniške ikone, bogato okrašeni rokopisi in odlični rezbarski izdelki). Zunanji ogled samostanov in nadaljevanje vožnje do Kamene Vourle. V večernih urah nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

3. dan: KAMENA VOURLA - DELFI - ATENE

Po zajtrku vožnja prek gorate Gravije v Delfe, najbolj znano grško preročišče, kjer je domovala prerokinja Pitija. Sprehodili se bomo po arheološkem prostoru, imenovanem »Sveta cesta«, do Apolonovega templja, kjer je med stebri sedela skrivnostna Pitija in obiskovalcem prerokovala usodo. Ogled nekdanjega gledališča in stadiona, nato nadaljevanje poti do Aten. Po prihodu v Atene nastanitev v hotelu ter večerni sprehod do Plake, kjer si bomo lahko ogledali folklorni večer in pokusili tipične grške specialitete (doplačilo). Komaj bomo čakali na priložnost, da se naučimo sirtaki. Nočitev.

4. dan: ATENE - KORINT - LOUTRAKI

Po zajtrku se bomo odpravili na krožni avtobusni ogled večmilijonske prestolnice Grčije. Vožnja do stadiona Panathinaikos, kjer so se leta 1896 odvijale prve olimpijske igre moderne dobe, pa mimo palače ministrskega predsednika in bivše kraljeve palače s častno stražo Evzoni, vrtov Zappion, Zeusovega templja, Hadrijanovega slavoloka, parlamenta z grobom neznanega junaka, Schliemanove hiše, Akademije, Univerze, Narodne knjižnice, Sintagme, kraljeve palače... Sledil bo še ogled »zgornjega mesta«, kot so imenovali Atensko akropolo, ki leži na apnenčasti planoti in neprestano spominja na bogato preteklost mesta. Sprehod mimo Propilej, Templja Atene Nike, Partenona... Nekaj prostega časa za kosilo in nakupovanje na največji pokriti tržnici v Grčiji, nato vožnja do Korintskega prekopa. Ogled slavnega prekopa, ki povezuje Saronski in Korintski zaliv. Korint je bil zaradi dostopa do Egejskega morja v starem veku najpomembnejše grško trgovsko mesto. Že zgodaj so razmišljali, kako bi tu prečkali ozek pas kopnega in se tako izognili jadranju okrog viharnega južnega rta Peloponeza. Delno so ladje vlekli po 6 km dolgi tlakovani trasi. Z gradnjo prekopa na najožjem delu so začeli že v antiki, dokončali pa so ga šele leta 1893. Širok je 23 m, globok 8 m, na straneh pa se dvigajo 52 m visoke stene. Vožnja v Loutraki, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

5. dan: LOUTRAKI - EPIDAVROS - MIKENE - LOUTRAKI

Po zajtrku vožnja do Epidavrosa, v antičnem času najbolj slavnega svetišča boga zdravilstva Asklepija, ki je dobrih osemsto let privlačilo romarje kot magnet. Številna čudežna ozdravljenja in najrazličnejša verske in kulturne prireditve so v antiki iz Epidavra naredile izredno priljubljeno središče. Danes številne obiskovalce privablja svetovno znano gledališče, njegova akustika in izjemna ohranjenost sta namreč prav posebno doživetje. Nadaljevanje poti prek osrčja Peloponeza do Miken. Ogled starega grškega mesta, ki je igralo pomembno vlogo v ekonomskem in kulturnem razvoju. Ogled slovitih Levjih vrat, Agamemnove grobnice, akropole... Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

6. dan: LOUTRAKI - PATRAS

Po zajtrku prosto dopoldne za uživanje v simpatičnem letoviškem središču. Loutraki je grško letovišče ob Korintskem zalivu, 65 km oddaljeno od Aten. Znano je po naravnih izvirih vode, številnih termalnih središčih in kazinoju. Ime kraja izvira iz besede »loutro«, kar pomeni kopališče oziroma terme. Popoldne vožnja proti Patrasu. Vkrcanje na grško hitro ladjo nastanitev v štiriposteljnih notranjih kabinah. Nočitev na ladji.

7. dan: BENETKE - LJUBLJANA

Plovba po Jadranskem morju do pristanišča v Benetkah. Po izkrcanju z ladje prevoz v Ljubljano, kamor bomo predvidoma prispeli v jutranjih urah naslednjega dne.

CENA VKLJUČUJE: prevoz z grško hitro ladjo na linijah Benetke-Igoumenitsa / Patras-Benetke, nastanitev v štiriposteljnih notranjih kabinah, avtobusni prevozi po programu, 1 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelu 3* v Atenah, 3 x polpenzion v dvoposteljni sobi v hotelih 3* v Kammeni Vourli in Loutrakiju, zunanji ogledi po programu, slovensko spremstvo/vodenje in organizacija potovanja.

OBVEZBO DOPLAČILO (v hotelu): mestna turistična pristojbina pribl. 2 EUR/osebo/dan.

MOŽNA DOPLAČILO (ob prijavi): enoposteljna soba (velja za nastanitev v hotelih) 99 EUR/osebo, nastanitev v dvoposteljni notranji kabini (v obe smeri) 80 EUR/osebo, nastanitev v triposteljni notranji kabini (v obe smeri) 60 EUR/osebo, folklorni večer z večerjo na Plaki 35 EUR/osebo.

MOŽNA DOPLAČILO (vodniku na poti): vstopnine in strošek javnega prevoza pribl. 50 EUR/osebo.

Opomba: 
V primeru, da bo kraj vkrcanja na ladjo in/ali izkrcanja z ladje spremenjen, bo temu prilagojen tudi prevoz iz/v Ljubljane/-o. Vrstni red ogledov se lahko, glede na odpiralne čase arheoloških središč oziroma po presoji vodnika/spremljevalca, spremeni. Program vsebinsko kljub temu ostaja neokrnjen. Cene doplačil in vstopnin so informativne narave, saj na ceno ponudnikov, odpiralni čas in velikokrat prezasedenost, ne moremo vplivati. V večini primerov cena doplačil za vstopnine vključuje tudi strošek rezervacije, velikokrat je potreben za skupinski ogled še lokalni vodnik, kar boste doplačali na licu mesta. Slovenskim spremljevalcem vodenje po muzejih in arheoloških najdiščih ni dovoljeno.

Opozorilo: 
Ob prijavi je potrebno navesti TOČNO IME IN PRIIMEK, tako kot sta napisana v potovalnem dokumentu, s katerim boste potovali (veljavna osebna izkaznica ali potni list), DATUM IN KRAJ ROJSTVA ter ŠTEVILKO OSEBNEGA DOKUMENTA.

POGOJI:
Akontacija: 30 % od osnovne cene.
Prijavnina: 20 EUR na prijavnico / voucher, ne glede na število oseb.
Odpovedni riziko:
Premije: https://service.europaeische.at/doc/sl/Opis_storitev_ZavarovanjeOdpovediSLO-PIB-SLSS_2022-SL-001.pdf
Splošni pogoji: https://service.europaeische.at/doc/sl/Pogoje_ZavarovanjeOdpovediSLO-AVB-SLSS_2022-SL-001.pdf

Izračun upošteva udeležbo najmanj 45, 32 oz. 24 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.
*************************************************************************************
Program je narejen po veljavnih cenikih januarja 2023. Pridržujemo si pravico do spremenjenega razporeda ogledov, vendar program ostaja vsebinsko enak.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

KLASIČNA GRČIJA, ATENE IN METEORA - 7 DNI

od
499,00 €

Potniki

1
2
 

KLASIČNA GRČIJA, ATENE IN METEORA - 7 DNI


  • od 499,00 €Morda vas zanima tudi...

GRČIJA IN S. MAKEDONIJA - 10 DNI

GRČIJA IN S. MAKEDONIJA - 10 DNI

0/5

od 839,00 € Brez DDV: 839,00 €

ATENE IN NAJLEPŠA ANTIČNA MESTA - 4 DNI

ATENE IN NAJLEPŠA ANTIČNA MESTA - 4 DNI

0/5

od 789,00 € Brez DDV: 789,00 €

ANDALUZIJA IN SONČNA OBALA "COSTA DEL SOL" - 11 DNI

ANDALUZIJA IN SONČNA OBALA "COSTA DEL SOL" - 11 DNI

0/5

od 1.240,00 € Brez DDV: 1.240,00 €

KLASIČNA GRČIJA IN ZAKINTOS - 6 DNIGrčija

KLASIČNA GRČIJA IN ZAKINTOS - 6 DNI

0/5

od 599,00 € Brez DDV: 599,00 €

Tags: Meteora, Atene, Grčija