• UKRAJINA IN BELORUSIJA
  • UKRAJINA IN BELORUSIJA

Ukrajina nas bo očarala s svojimi prekrasnimi mesti, s Kijevim, ki se ponaša z več kot 1500-letno zgodovino in ga imenujejo »mati ruskih mest«. 

Cena pri najmanj 35 udeležencih: 599 €
Cena pri najmanj 25 udeležencih: 639 €
Cena pri najmanj 15 udeležencih: 659 €

1. DAN SLOVENIJA – KIJEV
Polet iz Ljubljane/bližnjega letališča v Kijev, prestolnico Ukrajine, ki predstavlja preplet tradicije in sodobnosti. Po opravljenih mejnih formalnostih transfer do hotela, kamor bomo predvidoma prispeli v pozno popoldanskih urah. Sledi kratek ogled mesta: sprehodili se bomo čez najstarejši del mesta Podil in uživali ob slikovitih pogledih na dolino reke Dneper. Če nam bo čas dopuščal, si bomo ogledali še vladno četrt s čudovitimi stavbami, kot sta hiša Gorodecki in palača Marinski. Vrnitev v hotel čez Trg neodvisnosti, kjer so v letih 2004 in 2014 potekale glavne demonstracije v času Oranžne in Ukrajinske revolucije. Večerja v hotelu, nočitev.

2. DAN KIJEV
Po zajtrku nadaljujemo z ogledom mesta. Mesto in okolico krasi več kot 300 cerkev, ogledali si bomo eno izmed najbolj znanih – katedralo Sv. Sofije iz 11. stoletja, ki je znana po edinstveni arhitekturi, freskah in mozaikih. Obiščemo še samostan Sv. Mihaela, kjer nas bodo očarala zlata vrata, ki predstavljajo vhod v srednjeveški del mesta. Nekaj prostega časa za kosilo, nato pa bo sledil eden izmed vrhuncev našega izleta, ogled samostanskega kompleksa Kijevsko-Pečerska Lavra, ki v prevodu pomeni jamski samostan in je pod UNESCO zaščito. Še dandanes kompleks predstavlja najpomembnejši kraj romanja v Ukrajini. Na celotnem področju so ohranjene številne slike, menihove ce-lice, obrambni stolpi in druge zgradbe iz preteklega obdobja. Ogledali si bomo še muzej zgodovinskih zak-ladov Ukrajine, kjer med drugim hranijo zlato o

3. DAN KIJEV - MUZEJ NA PROSTEM PIROGOVO – KIJEV
Zajtrk. Obiskali bomo največji muzej na prostem v Evropi Pirogovo, ki leži le streljaj od središča mesta. Zgrajen je bil v 17. stoletju za upodobitev kozaške vasi, danes pa se tu nahajajo cerkve, tovarne, kmetije in vetrnice. Popoln vpogled v vsakdanjik ukrajinskega podeželja nam pričara ljudska glasba, ki nas spremlja ob razlagi o življenju Kozakov. Sledi kosilo, kjer bomo okusili tradicionalne specialitete ukrajinske kuhinje (za doplačilo). V mesto se bomo vrnili z ladjico po reki Dneper, ki deli Kijev na dva dela. Občudovali bomo zlate strehe številnih cerkev, ki krasijo večerno podo-bo mesta. Nočitev.

4. DAN KIJEV - SLOVENIJA
Po zajtrku še nekaj prostega časa za samostojno raz-iskovanje mesta ali nakupe do odhoda na letališče. Polet v Ljubljano/bližnje letališče.

CENA VKLJUČUJE:   povratni letalski prevoz Ljubljana/bližnje letališče - Kijev, letališke in varnostne pristojbine, lokalne prevoze po programu, 3x nočitev z zajtrkom in 2 x večerjo v hotelih 3/4*, vožnja z ladjico po reki Dneper, vse zunanje oglede po programu, slovensko spremstvo in organizacijo potovanja.
DOPLAČILA -  MOŽNA DOPLAČILA na poti:  vstopnine po želji 10 - 20€. MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 75 €, tradicionalno kosilo 26 €, prevoz na in z odhodnega letališča: Zagreb 38 € in Benetke 58 € (za povratni prevoz).
POPUSTI: otroci 2 - 12 let na dodatnem ležišču: - 5%


POGOJI:
Akontacija: 30 % od osnovne cene. 
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanjo odločili. 
Prijavnina: 18,00 EUR na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb. 
Napitnine na poti so priporočene in pričakovane.Izračun upošteva udeležbo najmanj 25 oz. 15 oseb. Splošni pogoji so sestavni del tega programa. 

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

UKRAJINA IN BELORUSIJA

od
599,00 €

Potniki

1
2
 

Rezervacija

UKRAJINA IN BELORUSIJA

od
599,00 €
Potniki
1
Odpovedni riziko
Način plačila
 

UKRAJINA IN BELORUSIJA


  • od 599,00 €


Termin:Morda vas zanima tudi...

ARMENIJA, GRUZIJA in SVANETI TER AZERBAJDŽAN Azija

ARMENIJA, GRUZIJA in SVANETI TER AZERBAJDŽAN

0/5

od 2.390,00 € Brez DDV: 2.390,00 €

UZBEKISTAN

UZBEKISTAN

0/5

od 1.590,00 € Brez DDV: 1.590,00 €

KAZAHSTAN IN UZBEKISTAN (EXPO 2017) Azija

KAZAHSTAN IN UZBEKISTAN (EXPO 2017)

0/5

od 3.090,00 € Brez DDV: 3.090,00 €

GRUZIJA IN ARMENIJA

GRUZIJA IN ARMENIJA

0/5

od 1.399,00 € Brez DDV: 1.399,00 €

Tags: UKRAJINA, BELORUSIJA, Azija