KAPADOKIJA: Konya, Göreme, Antalya...

Kapadokija je ime za čudežno področje, ki se nahaja med mesti Nevsehir, Nigde in Aksaray. Je eno najbolj priljubljenih turističnih destinacij Turčije zaradi edinstvenih geoloških, zgodovinskih in kulturnih znamenitosti. Je dežela pravljic, skrivnostna in očarljiva. Tukaj lahko uživate v neverjetnih naravnih čudesih, odkrivate skrivnostna podzemna mesta, spoznate bogato kulturo in zgodovino ali ob zori poletite z balonom nad pravljično pokrajino. Izkoristite našo neverjetno ponudbo in se skupaj z nami odpravite na nepozabno pustolovščino!


TERMINI:

20. 03. - cena v dvoposteljni sobi: 369 EUR

27. 03. - cena v dvoposteljni sobi: 389 EUR

03. 04. - cena v dvoposteljni sobi: 409 EUR

10. 04. - cena v dvoposteljni sobi: 429 EUR

17. 04. - cena v dvoposteljni sobi: 449 EUR


1. dan | polet proti Antalyi
Zbor potnikov na letališču Ljubljana in let proti Antalye. Pri izhodu z letališča vas pozdravi vaš spremljevalec tekom potovanja. Sledi prevoz do hotela ter nastanitev. Nočitev na območju Antalye.

2. dan | Antalya – Konya - Kapadokija
Zajtrk. Vožnja do Konye, ki je bila v zgodnjem srednjem veku prestolnica Turkov Seldžukov in njihovih sultanov ter je danes romarski kraj za številne Turke. Ogledali si boste znameniti samostan Mevlana (za plačilo oz. vključeno v paketu kultura in večerje), od koder izhaja red vrtečih se dervišev. Danes je samostan muzej muslimanske in zakladnica turške umetnosti. Nato nadaljujete pot proti Kapadokiji. Namestitev v hotelu na območju Kapadokije.

3. dan | mesečeva pokrajina Kapadokija

Zajtrk. Pokrajina Kapadokije s svojimi oblikami, podzemnimi cerkvami in bivališči spominja na površje Lune. Stvaritelj te pokrajine je vulkan, ki je ob ponavljajočih se izbruhih v okolico izstrelil ogromne količine lehnjaka. Zaradi vremenskih vplivov so se nekatere plasti lehnjaka sprijele, druge pa so bile izprane. Prvi pribežniki so se na tem področju naselili v 7 st. Kasneje so jim sledili menihi, ki so tu izdolbli cerkve, kapele in samostane. V jutranjih urah, po zajtrku, vožnja po tej nadrealistični in pravljični deželi s postanki za fotografiranje. Popoldan možna udeležba na fakultativnem izletu (za plačilo). Povratek v hotel in nočitev

4. dan | Göreme

Zajtrk. V mestu Göreme (za plačilo oz. vključeno v paketu kultura in večerje) si boste ogledali podzemno jamsko cerkev, ki je pod zaščito organizacije Unesco in velja za kulturni spomenik. Tukaj se je narava predala fantaziji; pokrajina sestoji iz kamnitih sten, piramidnih kamnov in kegljev iz lehnjaka, ki so preluknjani kot mravljišče. Sledi vožnja do Uchisarja (za plačilo oz. vključeno v paketu kultura in večerje) skozi čudežne doline, ki vam bodo s svojimi nadnaravnimi oblikami vzele sapo. V Uchisarju je predviden kratek postanek za zunanji ogled te dih jemajoče pokrajine. Nato bomo obiskali tkalnico preprog in spoznali postopek izdelave preproge, vse od pridobivanja naravnih materialov: svile, bombaža in volne - do končnega izdelka. Za zaključek dneva se bomo sprehodili še po čudovitem mestu Avanos, znanem predvsem po lončarski umetnosti. Povratek v hotel in nočitev.

5. dan | Kapadokija - Antalya
Zajtrk. Zapustili bomo Kapadokijo ter se zapeljali do postajališča za karavane Sultanhani (za plačilo oz. vključeno v paketu kultura in večerje) iz časa Seldžukov. Nato nadaljujemo pot skozi čudovito gorovje Taurus proti območju Antalye, kjer boste preživeli zadnje tri dni. Namestitev v hotelu in nočitev.

6. dan | Antalya – slap Karpuzkaldiran
Zajtrk. Ogled Antalye, enega najlepših mest turške riviere z bogato vegetacijo in prekrasno kuliso gorovja Taurus v ozadju. Med drugim boste lahko občudovali mestno znamenitost, minaret Yivli Minare in stolp z uro na Kalekapisi, stari mestni trdnjavi ter romantični stari del mesta s pristaniščem. Tukaj boste imeli tudi možnost ugodnega nakupa nakita in usnjenih izdelkov. Obiskali bomo zlatarno in doživeli umetnost izdelave nakita ter uživali v čudoviti modni reviji z usnjenimi oblačili. Za zaključek dneva si bomo privoščili ogled znamenitega slapa Karpuzkaldiran. Povratek v hotel in nočitev.

7. dan | prosto ali udeležba na fakultativnem izletu
Zajtrk. Današnji dan si lahko organizirate po svoje ali se udeležite našega fakultativnega izleta (za plačilo). Po izletu sledi povratek v hotel in nočitev.

8. dan | povratek domov
Zajtrk. V skladu s časom odhoda, vas bo avtobus zapeljal do letališča, od koder poletite proti Ljubljani. 


POMEMBNO:
po turških predpisih mora biti vaš potni list veljaven še vsaj 6 mesecev od datuma zaključka potovanja.

*********************************************************************************************

Kapadokija
Kapadokija je verjetno ena najbolj impresivnih in najbolj bizarnih naravnih pokrajin na svetu ter je del UNESCO-ve kulturne dediščine. V skladih mehkih ognjeniških kamnin so vklesana naselja, samostani in jamske cerkve, v katerih je več generacij kristjanov poiskalo zatočišče.

Göreme
Mesto je, vključno s kamnitimi spomeniki, središče narodnega parka Göreme in je prav tako del UNESCO-ve kulturne dediščine. Pokrajino zaznamujejo neobičajne oblike stebrov, obeliskov in stolpov, katere sta oblikovala pepel in lava pred 2000 leti, pri prvem izbruhu vulkana. Te oblike segajo tudi do 40 metrov visoko.

Konya / Samostan Mevlana
Konya, nekoč glavno mesto zgodnjega srednjeveškega Selevkovega kraljestva, je danes sedmo največje mesto, po velikosti, v Turčiji. Simbol mesta je samostan Mevlana, ki je danes muzej muslimanske ter zakladnica turške umetnosti in obrti.

Antalya se nahaja ob vznožju gorovja Taurus in je eno od najlepših mest turške riviere. Iz leta v leto privablja številne nove obiskovalce s čudovitimi plažami, naravnimi lepotami in številnimi kulturnimi spomeniki. Center starega mesta je rimsko pristanišče, katero je danes preurejeno v marino in do katere potekajo ozke tlakovane uličice. V uličicah so številne kavarne, prodajalne s spominki ter hotelčki v hišah iz otomanskega obdobja. S svojo lokacijo ob Sredozemskem morju je turistično in kulturno središče regije.

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz Ljubljana-Antalya-Ljubljana s čarter prevozom; 7 x nočitev v hotelih ali hotelskli resortih s 4* v dvoposteljni standardni sobi; 7 x zajtrk; prevozi po programu s klimatiziranimi in udobnimi turističnimi avtobusi; slovenski spremljevalec ter lokalni vodnik vam zaželita dobrodošlico na letališču Antalya; organizacijo potovanja in zavarovanje rizika insolventnosti.

CENA NE VKLJUČUJE: paketa kultura in večerje; celosten paket zavarovanja potovanja (priporočamo); doplačilo za enoposteljno sobo (obvezno, če oseba potuje sama); turistične takse, ki se plačajo neposredno na poti ali v hotelu;  dodatne usluge, obroke in fakultativne izlete; napitnine za lokalne vodnike in šoferje in stroške osebne porabe (dodatni obroki, pijača, telefon, izleti, ogledi….).

MOŽNA DOPLAČILA (ob prijavi):

Paket kultura in večerje 129 EUR na osebo = 7 x večerja (samopostrežna oz. strežena), ogledi z vstopninami: Mevlana, Göreme, Uchisar, Sultanhani.

Parkiranje na zunanjem parkirišču letališča Ljubljana: 36 EUR na vozilo, na teden (povratek marec-april)oz. 58 EUR na vozilo, na teden (povratek maj, junij).

Doplačilo za enoposteljno sobo: 110 EUR

Možna doplačila vodniku na poti:
dolina Ihlara in podzemno mesto Cardak z vključenim kosilom cca 55 EUR na osebo ali Ortahisar ali dolina ljubezni s podzemnim mestom in vključenim kosilom cca 55 EUR na osebo – odvisno od lokacije namestitve (min. 10 oseb), sema (ples dervišev) cca 20 EUR na osebo (min. 10 oseb), Kapadokijski večer z neomejeno konzumacijo lokalne alkoholne in brezalkoholne pijače cca 45 EUR na osebo (min. 10 oseb), vožnja z balonom - starostna omenitev! (cena in izvedba odvisni od prostih kapacitet in vremenskih pogojev), jeep safari cca 50 EUR na osebo (min. 10 oseb), hamam (turška kopel) cca 35 EUR na osebo (min. 10 oseb), anavgat - vožnja z ladjo s kosilom ali Alanya s kosilom cca 45 EUR/osebo (min. 10 oseb). Cene in dodatne storitve so informativne. Organizacija dodatnih izletov in storitev, cena, vsebina in izvedba so izključno v pristojnosti partnerske agencije v Turčiji.


Dokumenti potrebni za potovanje:

Za potovanje v Turčijo potrebujete potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev od dneva povratka.Pred potovanjem si je potrebno urediti tudi zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini. Prav tako je potrebno izpolniti Traveler EntryForm (dostopen na povezavi https://register.health.gov.tr/) in si tako pridobiti HES kodo ("Hayat Eve Sigar").

Opomba

Kategorizacija hotelov ustreza uradni hotelski kategorizaciji države v katero se potuje in se lahko razlikuje od evropskih tandardov. Potovanje ni primerno za osebe z omejeno mobilnostjo. Letališke pristojbine se lahko spremenijo. Končni znesek letaliških pristojbin je potrjen na dan izdaje letalskih vozovnic. Agencija si pridržuje pravico do spremembe cene v primeru tečajnih razlik večjih od 1,5%. Časi odhoda letal so navedeni po času leta, objavljenem ob rezervaciji letalskega prevoza in se lahko še spremenijo. Organizator si pridržuje pravico do spremembe vrstnega rega izvedbe programa v primeru spremembe letalskega prevoza, časa obratovanja znamenitosti, katere obiščemo ter vremenskih pogojev. Spremembe programa, hotelov in časa poleta letala niso predvidene, vendar si pridržujemo pravico do sprememb. Neveljavni dokumenti ali zavrnitev vstopne vize, ki so vzrok za odpoved potovanja, v nobenem primeru ne obvezujejo agencije MM Turist d.o.o. ter se upoštevajo splošni pogoji potovanja v primeru odpovedi agencije MM Turist d.o.o. V primeru premalo prijavljenih potnikov, bodo potniki o odpovedi potovanja obveščeni najmanj 20 dni pred odhodom. Pri takšni odpovedi potovanja ima potnik pravico do povračila celotnega zneska potovanja (storitve vplačane pri MM Turistu), kar izključuje dodatne storitve, vezane na to potovanje, vplačane v lastni režiji (npr. nakup letalske karte pri drugem ponudniku, vize…). Prosimo, da se o varnosti potovanja, dodatnih formalnostih, vizumskih informacijah glede na državo potovanja, pozanimate na uradni strani Ministrstva za zunanje zadeve RS na: http://www.mzz.gov.si/si/. Za potovanje v Turčijo cepljenje ni obvezno. Več informacij najdete na: http://zdravinapot.si/destinacije/bliznji-vzhod/turcija. Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.

POGOJI:

Akontacija: 30 % od osnovne cene.

Prijavnina: 20 EUR na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.
Odpovedni riziko: 
Splošni pogoji: https://service.europaeische.at/doc/sl/Pogoje_ZavarovanjeOdpovediSLO-AVB-SLSS_2022-SL-001.pdf

Premija: https://service.europaeische.at/doc/sl/Opis_storitev_ZavarovanjeOdpovediSLO-PIB-SLSS_2022-SL-001.pdf

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

KAPADOKIJA - Konya, Göreme, Antalya - 8 DNI

od
369,00 €

Potniki

1
2
 

Rezervacija

KAPADOKIJA - Konya, Göreme, Antalya - 8 DNI

od
369,00 €
Potniki
1
Odpovedni riziko
Način plačila
 

KAPADOKIJA - Konya, Göreme, Antalya - 8 DNI


  • od 369,00 €


Termin:Morda vas zanima tudi...

ISTANBUL - 5 DNI Turčija

ISTANBUL - 5 DNI

0/5

od 599,00 € Brez DDV: 599,00 €

ISTANBUL - 4 DNI Turčija

ISTANBUL - 4 DNI

0/5

od 499,00 € Brez DDV: 499,00 €

LONDON IN ANGLEŠKA DOŽIVETJA - 5 DNI Velika Britanija

LONDON IN ANGLEŠKA DOŽIVETJA - 5 DNI

0/5

od 928,00 € Brez DDV: 928,00 €

ZAHODNA TURČIJA - 8 DNI - Istanbul, Bursa, Efez, Pamukkale

ZAHODNA TURČIJA - 8 DNI - Istanbul, Bursa, Efez, Pamukkale

0/5

od 699,00 € Brez DDV: 699,00 €

SONČNA LIKIJA - 8 DNI

SONČNA LIKIJA - 8 DNI

0/5

od 369,00 € Brez DDV: 369,00 €

VELIKI TURŠKI KROG - 9 DNITurčija

VELIKI TURŠKI KROG - 9 DNI

0/5

od 899,00 € Brez DDV: 899,00 €

CIPER - 5 DNIciper

CIPER - 5 DNI

0/5

od 795,00 € Brez DDV: 795,00 €

Marakeš in veličastni jug Maroka - 8 dni

Marakeš in veličastni jug Maroka - 8 dni

0/5

od 819,00 € Brez DDV: 819,00 €

TURŠKA PRAVLJICA - 8 DNI

TURŠKA PRAVLJICA - 8 DNI

0/5

od 699,00 € Brez DDV: 699,00 €

CVETOČA NIZOZEMSKA - 5 DNI Nizozemska

CVETOČA NIZOZEMSKA - 5 DNI

0/5

od 499,00 € Brez DDV: 499,00 €

NIZOZEMSKA - 4 DNINizozemska

NIZOZEMSKA - 4 DNI

0/5

od 745,00 € Brez DDV: 745,00 €

Tags: KAPADOKIJA, Konya, Göreme, Antalya, Turčija