Vabimo vas na nepozabno pot po zahodnem delu ZDA, ki smo ji poleg sončne Kalifornije dodali še neustavljivo privlačnost ameriških narodnih parkov.

TERMIN: 9. 10. - 22. 10. 2024
Cena pri najmanj 20 udeležencih: 2.950 EUR
Cena pri najmanj 15 udeležencih: 3.050 EUR
Cena pri najmanj 10 udeležencih: 3.150 EUR

1. dan: Ljubljana - Los Angeles
Jutranji prevoz do enega od okoliških letališč, od koder z enim vmesnim postankom poletimo proti Los Angelesu. Po pristanku prevoz do nastanitve. Nočitev.

2. dan: San Louis Obispo - San Simeon - Carmel - Monterey - San Francisco
Naša pot se nadaljuje po pacifiški cesti. Po čudoviti cesti z lepim pogledom na Pacifik, gore in mesteca ob morju bomo prispeli do misijona Carmel, ki ima pridevek »romantični«. Izjemnost mu dajejo peščeno zidovje, mavrski stolp, okna ter lega med morjem in hribi. Postanek v Montereyu in drugih mestecih na poti. Prenočevanje pred San Franciscom. Nočitev.

3. dan: San Francisco
Ogled San Francisca: Zapeljali se bomo skozi mestno središče z mestno hišo ter si ogledali vrste viktorijanskih hišk imenovane »Pobarvane dame«. Spoznali bomo zanimivosti kot so Union Square, Civic Center, Lombard Street, Twin Peaks, Alamo Square... Ustavimo se na pomolu 39, kjer si lahko privoščimo kakšno morsko jed, se sprehodimo skozi vrvež obiskovalcev in opazujemo morske leve, ki lenarijo v marini. Poslovili se bomo od čudovitega mesta ob zalivu in jo ubrali proti severu, čez sloviti most Golden Gate. Nočitev.

4. dan: Yosemite
Odpravimo se proti gorovju Sierra. Priobalni ravninski del bo začel prehajati v valovito gričevje, to pa se bo umaknilo pravim goram. Prečkali bomo nekaj velikanskih rek, ki tečejo iz Sierre proti Pacifiku in prinašajo s seboj rodovitno prst. Tako je ta predel Kalifornije pravi vrt za preskrbo cele dežele. Seveda pa so tam kmetije povsem drugačne kot pri nas, saj se raztezajo na ogromnih področjih in polja so tako dolga, da si traktoristi pri oranju pomagajo tudi s satelitsko navigacijo. Kmalu nas pozdravi eden izmed najbolj popularnih nacionalnih parkov v ZDA, čudoviti Yosemite. Poezija v granitu, je zapisal pesnik John Muir, ki je prvi raziskoval te kraje. El capitan je s svojo 900 metrov visoko steno verjetno največji izziv za plezalce, saj velja za eno najtežjih sten na svetu. Slapovi, čudoviti pogledi na reko in okoliške gore z navpično strmimi stenami nas bo napolnile z navdušenjem in razumeli bomo, zakaj je ta park tako slaven. Nočitev.

5. dan: NP Sekvoja - Bakersfield
Danes nas čaka naslednji čudovit park. Ta nosi ime po sekvojah, drevesih velikankah, ki rastejo na tem območju. Njihova debla so tako obsežna, da je potrebnih tudi do deset ljudi, da jih objamejo. Nato vožnja do mesteca Bakersfield. Nočitev.

6. dan: Bakersfield - Dolina smrti - Las Vegas
Danes nas bo naša pot vodila skozi najbolj suho in vročo pokrajino v ZDA. V tej puščavi je nekoč divjala zlata mrzlica. Dan bomo zaključili v mestu luči, Las Vegasu. Zvečer se bomo sprehodili po slovitem bulevarju, imenovanem »The Strip«, kjer se nahajajo najznamenitejši hoteli. Nočitev.

7. dan: Las Vegas, jez Hoover
Dopoldan se zapeljemo do nekoč največjega jezu na svetu, ki je ukrotil divjo reko Kolorado. Jez Hoover stoji na meji med zveznima državama Arizono in Nevado, za njim pa leži veliko akumulacijsko jezero Mead. Povratek v Las Vegas in prosto popoldne. Nočitev.

8. dan: Las Vegas - NP Zion - NP Bryce Canyon
Zjutraj bomo zapustili Las Vegas in se najprej odpeljali do NP Zion. Ta je bil razglašen za prvi narodni park v državi Utah in je med najbolj obiskanimi tudi med domačini. Tu prevladuje granit, ki lahko spreminja barve od sive do rožnate. Nato obiščemo še NP Bryce, ki so ga odkrili mormoni v 19. stoletju in je za mnoge eden od najlepših ameriških parkov. Čar mu dajejo čudovito obarvane skalne formacije, ki jih je v milijonih let narava in njene sile izdolbla iz rdeče gline. Nočitev.

9. dan: Bryce Canyon - Antelope Canyon - Monument Valley
Dan bo namenjen obisku dveh izjemnih parkov. Antelope Canyon s svojimi tisočerimi odtenki rdeče in rožnate barve očara vsakega fotografa, v rezervatu Monument Valley pa se bomo počutili skoraj kot v kakšnem »westernu«. Nočitev.

10. dan: Grand Canyon - Flagstaff
Glavni cilj danes je Grand Canyon, ki upravičeno velja za eno od največjih naravnih čudes na našem planetu. Veliki kanjon je res vreden svojega imena. Ne le njegova globina, ampak celotna narava nas bo pustila brez besed. Ustavili se bomo na različnih razglednih točkah ob severnem robu in nekaj poti tudi prehodili. Mogočnost, barve, samota so res osupljive. Po želji helikopterski ogled kanjona (pribl. 300 USD). Dan končamo na sloviti cesti 66 v Flagstaffu. Nočitev.

11. dan: Flagstaff - Montezuma - Phoenix - San Diego
Na poti proti pacifiški obali še zadnje srečanje z osupljivo naravo Arizone. Ustavimo se pri gradu Montezuma, ki je pravzaprav v skalo vklesano bivališče nekdanjih Indijancev, ki so živeli na teh prostorih (notranji ogled po želji). Nato nadaljevanje poti mimo Phoenixa proti San Diegu, enemu od najbolj živahnih mest kalifornijske riviere. Nočitev.

12. dan: San Diego - Los Angeles
Ogled starega dela San Diega in polotoka Coronado, kamor še danes rade zahajajo filmske zvezde. Spoznali bomo park Balboa in po želji znameniti Sea World, ki velja za enega najboljših morskih tematskih parkov na svetu. Tu lahko opazujemo pingvine v naravnem okolju, velike orke, morske leve, različne vrste ptic. Proti večeru prispemo v Los Angeles, videli bomo znameniti znak »Hollywood«. Odpeljali se bomo do letoviškega predmestja Los Angelesa, Sante Monice, kjer imajo vile mnogi znani hollywoodski igralci. Nočitev.

13. dan: Los Angeles
Danes si natančneje si ogledamo še samo mesto angelov. Sprehodili se bomo po pločniku slavnih mimo gledališča, kjer vsako leto podeljujejo oskarje za filmske dosežke. Videli bomo Kitajsko gledališče, se sprehodili po Sunset Strip Bulevarju, fotografirali odtise rok in nog slavnih osebnosti, ki jih puščajo v svežem betonu na ulici slavnih. Zapeljali se bomo po znamenitem Rodeo Driveu in na Beverly Hillsu spoznali okolje, kjer prebivajo slavni igralci. Nato odhod na letališče in polet v Evropo.

14. dan: Ljubljana - Maribor
Vrnitev na enega od okoliških letališč, od koder bo organiziran prevoz do Ljubljane in Maribora.

T

CENA VKLJUČUJE: Letalski prevoz, letališke pristojbine, prevoz do letališča in nazaj, prenočevanje v hotelih 3* z zajtrki (razen v Las Vegasu), avtobusni prevoz po programu (ustrezen kombi, če bo manj kot 15 potnikov), vstopnine v narodne parke (razen, kar je navedeno pri doplačilih), oglede s slovenskim vodnikom, nezgodno zavarovanje.

OBVEZNA DOPLAČILA (ob prijavi): Doplačilo za manjšo skupino 10 - 14 oseb: 200 EUR/osebo, 15 - 19 oseb: 100 EUR/osebo.

DOPLAČILA (po želji): Enoposteljna soba 650 EUR, Monument Valley in Antelope Canyon, urejanje obrazca ESTA 35 EUR.

OBVEZNA DOPLAČILA: Napitnine 50 USD (za osebje v hotelih in restavracijah).

VIZUMI: Osebe, ki so po 1. marcu 2011 potovale v Sirijo, Irak, Iran, Jemen, Somalijo, Libijo ali Sudan oz. imajo ob slovenskem tudi državljanstvo katere od teh držav, morajo zaprositi za vizum na veleposlaništvu ZDA.

POGOJI:

Akontacija: 30 % od osnovne cene.

Prijavnina: 20 EUR na prijavnico / voucher, ne glede na število oseb.

Odpovedni riziko:

Izračun upošteva udeležbo najmanj 20, 15 oz. 10 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

*************************************************************************************
Program je narejen po veljavnih cenikih decembra 2023. Pridržujemo si pravico do spremenjenega razporeda ogledov, vendar program ostaja vsebinsko enak.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

KALIFORNIJA IN PARKI ZDA - 14 DNI

od
2.950,00 €

Potniki

1
2
 

Rezervacija

KALIFORNIJA IN PARKI ZDA - 14 DNI

od
2.950,00 €
Potniki
1
Odpovedni riziko
Način plačila
 

KALIFORNIJA IN PARKI ZDA - 14 DNI


  • od 2.950,00 €


Termin:Morda vas zanima tudi...

AZORI - razkošje v zelenem - 8 DNI

AZORI - razkošje v zelenem - 8 DNI

0/5

od 1.898,00 € Brez DDV: 1.898,00 €

VIKEND V NEW YORKU - 5 DNI

VIKEND V NEW YORKU - 5 DNI

0/5

od 1.199,00 € Brez DDV: 1.199,00 €

POTOVANJE NA JUG ZDA - 9 DNI

POTOVANJE NA JUG ZDA - 9 DNI

0/5

od 2.449,00 € Brez DDV: 2.449,00 €

MADEIRA - vrt Atlantika - 7 DNI

MADEIRA - vrt Atlantika - 7 DNI

0/5

od 1.069,00 € Brez DDV: 1.069,00 €

PO SKANDINAVSKIH PRESTOLNICAH - 7 DNI

PO SKANDINAVSKIH PRESTOLNICAH - 7 DNI

0/5

od 1.189,00 € Brez DDV: 1.189,00 €

KLASIČNA GRČIJA IN ZAKINTOS - 6 DNI

KLASIČNA GRČIJA IN ZAKINTOS - 6 DNI

0/5

od 599,00 € Brez DDV: 599,00 €

SARAJEVO, MOSTAR IN SLAPOVI KRKE - 3 DNI

SARAJEVO, MOSTAR IN SLAPOVI KRKE - 3 DNI

0/5

od 209,00 € Brez DDV: 209,00 €

POČITNICE V ŠVICARSKIH GORAH - 7 DNI

POČITNICE V ŠVICARSKIH GORAH - 7 DNI

0/5

od 799,00 € Brez DDV: 799,00 €

ATENE IN KLASIČNA GRČIJA - 6 DNI

ATENE IN KLASIČNA GRČIJA - 6 DNI

0/5

od 749,00 € Brez DDV: 749,00 €

NEW YORK - 5 DNI

NEW YORK - 5 DNI

0/5

od 1.599,00 € Brez DDV: 1.599,00 €

Tags: Kalifornija, Narodni, Parki, ZDA, Amerika, Los Angeles, Monterey, San Francisco, Yosemite, jez Hoover, Las Vegas