TERMINI: 20. 6. - 23. 6., 18. 7. - 21. 7., 15. 8. - 18. 8., 19. 9. - 22. 9. 2024

Cena pri najmanj 35 udeležencih: 678 EUR
Cena pri najmanj 30 udeležencih: 708 EUR
Cena pri najmanj 20 udeležencih: 748 EUR
Cena pri najmanj 15 udeležencih: 778 EUR

1. dan: Ljubljana/okoliško letališče - Riga

Zbor na brniškem/okoliškem letališču in polet proti latvijski prestolnici. Po pristanku nastanitev v hotelu, nato pa prvo spoznavanje Rige. Sprehodili se bomo po mestnem središču in začeli spoznavati baltski biser. Nočitev v hotelu.

2. dan: Riga - fakultativni izlet v dvorec Rundale
Po zajtrku si bomo ogledali mestno središče latvijske prestolnice. Zgodovinsko središče Rige je uvrščeno na seznam Unescove svetovne dediščine in je znano po arhitekturi v stilu Art Nouveau. Riga je bila leta 2014 evropska prestolnica kulture skupaj z Umeo na Švedskem. V mestnem jedru izstopata cerkev Sv. Petra s 70 m visokim zvonikom, na katerega se je možno tudi povzpeti, in stolnica, ki velja za največjo na Baltiku. Sprehodili se bomo tudi mimo spomenika svobodi in operne hiše. V popoldanskih urah se bomo odpravili na fakultativni izlet v baročni dvorec Rundale. Dvorec iz 18.stoletja je bil dom Kurlandskih vojvod in je eden izmed najlepše ohranjenih baročnih dvorcev v Latviji. Posebnost palače je francoski vrt, ki je zasnovan tako, da odraža zmagoslavje umetnosti nad naravo. Povratek v Rigo in nočitev.

3. dan: Riga - fakultativni izlet Narodni park Gauja in Jurmala
Po zajtrku se bomo odpeljali proti Narodnemu parku Gauja, ki je znan tudi kot ''latvijska Švica''. V začetku 13. stoletja so tu zgradili tri srednjeveške gradove, ki so bili med seboj oddaljeni le 1,5 km. Ustavili se bomo pri gradovih Siguida in Turaida (notranji ogled za doplačilo) in občudovali lepote narodnega parka Gauja. Pot bomo nadaljevali v Jurmali, mestecu, ki je danes največje letovišče ob Baltiku in se ponaša z dolgo peščeno plažo, nekoč pa so tu letovali visoki sovjetski funkcionarji, med njimi tudi Hruščov in Brežnjev. Nekaj prostega časa, nato vožnja v Rigo in nočitev.

4. dan: Riga - Ljubljana/okoliško letališče
Po zajtrku prosto do odhoda na letališče. Prijava na let, nato pa polet proti Sloveniji/okoliškemu letališču.

P

CENA VKLJUČUJE: Letalski prevoz na relaciji Ljubljana/bližnje letališče - Riga - Ljubljana/bližnje letališče, vključena ročna prtljaga do 8 kg, letališke in varnostne pristojbine, avtobusne prevoze po programu, 3 nočitve z zajtrki v hotelih 3/4* po programu, zunanji ogledi po programu, vodenje in organizacijo potovanja.

OBVEZNA DOPLAČILA (ob prijavi): Doplačilo za manjšo skupino 15 - 19 oseb 100 EUR/osebo, 20 - 29 oseb 70 EUR/osebo, 30 - 34 oseb 30 EUR/osebo.

MOŽNA DOPLAČILA (ob prijavi): Enoposteljna soba 100 EUR, paket večerij  v hotelu 75 EUR (min. 15 prijav), fakultativni izlet v dvorec Rundale (prevoz, vodenje in vstopnina) 63 EUR za odrasle in 53 EUR za otroke (minimalno 20 prijavljenih oseb), fakultativni izlet v NP Gauja in Jurmalo (prevoz, vodenje) 59 EUR za odrasle in 49 EUR za otroke (minimalno 20 prijavljenih oseb).

DOPLAČILA (na poti): Vstopnina na grad Turaida in Sigulda pribl. 10 EUR, priporočene napitnine 40 EUR na osebo.

POPUST: Otrok od 2 - 12 let v sobi z dvema odraslima osebama na dodatnem ležišču 10 %.

OPOMBE: Program lahko poteka tudi v obratnem zaporedju.

OPOMBA GLEDE LETALSKEGA PREVOZA: Program je oblikovan na razpoložljivih mestih na letalu, ki so na voljo v času objave programa. Radi bi vas opozorili, da lahko pride do hitre zasedenosti kapacitet ki so na voljo, prav tako tudi do sprememb s strani letalskih prevoznikov (ure, dnevi letenja, ukinitve letov), kot tudi do dviga cen. V teh primerih bomo poiskali optimalna nadomestila, z zamiki v dnevih ali odhoda iz bližnjih letališč ( odhod in vrnitev ni nujno iz istega letališča). Zagotavljamo pa, da program in vsebina ostajata nespremenjena.

ORGANIZIRANI PREVOZI:

DOPLAČILA na osebo ob prijavi** (za naknadne prijave ne zagotavljamo razpoložljivih mest, prav tako je lahko cena višja):

  • prevoz Ljubljana -  letališče Benetke 38 EUR na osebo/smer,
  • prevoz Ljubljana -  letališče Zagreb 30 EUR na osebo/smer,
  • prevoz Ljubljana -  letališče Dunaj 69 EUR na osebo/smer. 
**V kolikor prevoz na letališče ni vključen v osnovno ceno, je potrebno najavo prevoza potrditi ob rezervaciji. Minimalno število potnikov za navedeno ceno je 20 oseb. V primeru manjšega števila prijavljenih gostov za transfer se izračun poda glede na dejansko število potnikov.

Prevoz je v osnovi organiziran iz Ljubljane. Na željo in ob doplačilu lahko organiziramo tudi  zasebni prevoz iz želenega kraja.

POGOJI:

Akontacija: 30 % od osnovne cene.

Prijavnina: 20 EUR na prijavnico / voucher, ne glede na število oseb.

Odpovedni riziko:

Splošni pogoji: https://service.europaeische.at/doc/sl/Pogoje_ZavarovanjeOdpovediSLO-AVB-SLSS_2022-SL-001.pdf

Premija: https://service.europaeische.at/doc/sl/Opis_storitev_ZavarovanjeOdpovediSLO-PIB-SLSS_2022-SL-001.pdf

Izračun upošteva udeležbo najmanj 35, 30, 20 oz. 15 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

*************************************************************************************

Program je narejen po veljavnih cenikih januarja 2024. Pridržujemo si pravico do spremenjenega razporeda ogledov, vendar program ostaja vsebinsko enak.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

VIKEND V RIGI - 4 DNI

od
678,00 €

Potniki

1
2
 

Rezervacija

VIKEND V RIGI - 4 DNI

od
678,00 €
Potniki
1
Odpovedni riziko
Način plačila
 

VIKEND V RIGI - 4 DNI


  • od 678,00 €


Termin:Morda vas zanima tudi...

GRADOVI JUŽNE ČEŠKE - 2 DNI

GRADOVI JUŽNE ČEŠKE - 2 DNI

0/5

od 129,00 € Brez DDV: 129,00 €

CELINSKA GRČIJA IN SKIATOS - 8 DNI

CELINSKA GRČIJA IN SKIATOS - 8 DNI

0/5

od 899,00 € Brez DDV: 899,00 €

CIPER - AFRODITIN OTOK - 5 DNI

CIPER - AFRODITIN OTOK - 5 DNI

0/5

od 699,00 € Brez DDV: 699,00 €

VIKEND V DUBROVNIKU - 3 DNI

VIKEND V DUBROVNIKU - 3 DNI

0/5

od 259,00 € Brez DDV: 259,00 €

EDINBURGH - VIKEND V MESTU - 4 DNI

EDINBURGH - VIKEND V MESTU - 4 DNI

0/5

od 768,00 € Brez DDV: 768,00 €

Tags: Latvija, Riga, Rundale, Gauja, Jurmala