Japonska je arhipelag, na katerem živi prek 127 milijonov ljudi. Nepozabno doživetje bo vsekakor obisk večno dinamičnega Tokya, kjer na površini 2.031 km² živi kar 13 milijonov prebivalcev. Pomlad in jesen sta najboljši čas za obisk Japonske, najbolj romantičen je čas cvetenja češenj, najbarvitejša pa je jesen z žetvijo in festivali. 

Cena pri najmanj 20 udeležencih: 3.390 € 
Cena pri najmanj 15 udeležencih: 3.490 €
Cena pri najmanj 12 udeležencih: 3.590 €
Cena pri najmanj 10 udeležencih: 3.790 €1. dan: Maribor-Ljubljana-Japonska
Odpeljemo se do enega od bližnji letališč in poletimo na Japonsko.

2. dan: Osaka-Nara-Osaka
Po jutranjem pristanku se odpeljemo v nekdanjo japonsko prestolnico Naro. V templju Todaiji bomo naleteli na enega največjih bronastih kipov bude na svetu. Tudi impresivni vhod je okrašen z visokimi stebri. Svetišče Kasuga, ki leži v lepem in mirnem okolju, pa je okrašeno s tisočimi svetilkami, ki zagorijo dvakrat letno ob prazniku lučk. Popoldan se vrnemo v Osako in jo spoznamo s panoramsko vožnjo. Nočitev.

3. dan: Osaka-Okayama-Kurašiki
Zjutraj se odpeljemo mimo Kobeja proti Okayami, kjer se nam bo začela prikazovati prava, očarljiva Japonska. Obiskali bomo tamkajšnji grad in vrt Korakuen, ki velja za enega od treh najlepših na Japonskem. Narejen je bil konec 17. stoletja, krasijo pa ga ribniki, majhna čajna plantaža, riževa polja, slap in čajna hišica. Nato se napotimo proti Kurašikiju, enem najlepših japonskih mestec, ki je kot nalašč za »peš« ogledovanje, za sprehode med starimi lesenimi hišami v starem delu mesta... Večerni sprehod ob rečici bo primeren za zaključek dneva. Nočitev.

4. dan: Kurašiki-Hirošima
Dopoldan si vzamemo še nekaj čas slikoviti Kurašiki. Na Bršljanovem trgu je veliko prijetnih trgovinic, restavracije, muzejev. Včasih so bila tu skladišča riža, ki je prihajal v mesto na čolnih. Kasneje je najpomembnejša industrija postala tekstilna, ki je prisotna še danes. Obiskali bomo tradicionalno japonsko hišo in tako dobili dodaten vpogled v japonski način življenja. Sledi odhod v Hirošimo. Za večerjo v restavraciji nam bodo postregli tipično jed tega dela Japonske, okonomiyaki. Nočitev.

5. dan: Hirošima-Miyajima-Hirošima-Kyoto
Spoznamo Hirošimo, ki se je v zgodovino zapisala kot nesrečno mesto, kjer so Američani 6. avgusta 1945 odvrgli prvo atomsko bombo v zgodovini. Obiskali bomo muzej in spominski park, posvečen vsem žrtvam te katastrofe. Naša naslednja postaja bo otoček Miyajima, kjer stoji svetišče Itsukushima. Ta »plavajoča vrata« veljajo za eno od treh najbolj fotogeničnih točk na Japonskem. Po ogledih sledi pot z ekspresnim vlakom v Kyoto, eno najimenitnejših mest v deželi. Tu je kar sedemnajst spomenikov, ki spadajo v Unescovo kulturno dediščino. Nočitev.

6. dan: Kyoto
Dan bo namenjen ogledom in spoznavanju Kyota. Najprej bomo obiskali Kinkakuji ali Zlati paviljon, ki ima strehe prekrite z zlatom in je eden najlepših v vsej deželi. Tempelj Ryoanji pa je najbolj znan po svojem značilno oblikovanem peščenem vrtu. Eden najlepših spomenikov v mestu je grad Nijo, ki slovi po arhitekturni lepoti in bogati notranji dekoraciji. Bil je tudi eden od simbolov šogunata Tokugava. Obiskali bomo tudi slikovit tempelj Fushimi Inari iz tisočerih vrat Tori. Popoldan se sprehodimo po Gionu, četrti gejš, kjer bomo njihovo elegantno hojo morda uzrli tudi sami. Zvečer lahko obiščete predstavo s povzetki tradicionalnih japonskih plesov in umetnosti, kjer vidimo tudi tradicionalno nošo gejš. Nočitev.

7. dan: Kyoto-Kanazawa
Ob vznožju gore Otowa bomo obiskali še tempelj Kiyomizu, ki ga imajo zaradi lepe okoliške narave zelo radi tudi domačini in je nasploh izredno veličasten. Sledi odhod proti Kanazawi. V tem zanimivem mestu nas bo navdušil vrt Kenrokuen, posebno doživetje pa se bo sprehajati tudi po stari četrti Higashi Chayagai, kjer so bile nekoč doma gejše. Seveda ne bomo pozabili niti na samurajsko četrt Nagamachi, ki nam z ozkimi ulicami in samurajskimi palačami pričara vzdušje nekdanjih časov. Nočitev.

8. dan: Kanazawa-Širakavago-Takayama
Čaka nas hribovito japonsko podeželje, ki nas očara z idiličnimi prizori klasične Japonske. To je podeželski predel Japonske in posebna značilnost okoliških krajev so stare kmečke hiše s strmimi slamnatimi strehami, ki so varovale prebivalce pred snegom. Okolje je prav idilično, večina starih hiš je pod varstvom Unesca. Širakavago je majhno mestece z očarljivim starim delom, kjer se sprehajamo med lesenimi hiškami, lokali, tu so stare varilnice sakeja. Eno od njih obiščemo in tam lahko sake tudi kupimo. Nato se odpeljemo do Takayame. Nočitev.

9. dan: Takayama-Matsumoto-jezero Suwa
Zjutraj se sprehodimo do živahne tržnice, ki je ena od znamenitosti Takayame. To pa je tudi mesto izjemno spretnih obrtnikov, posebno znani za Takayamo so umetelno izdelani splavi, ki jih uporabljajo med znamenitim festivalom. Ogledamo si stari del Sanmači, imamo tudi nekaj prostega časa za kakšen nakup, skodelico čaja... Pot nas nato vodi proti japonskim Alpam, kjer bomo v objemu visokih gora. Na drugi strani nas pričakuje Matsumoto, kjer si ogledamo najstarejši srednjeveški japonski grad. Pokrajina je še vedno zelo slikovita. Dan zaključimo ob jezeru Suwa... Večerja in nočitev.

10. dan: Suwa-gora Fuji-Tokio
Odpeljemo se proti morda najbolj prepoznavnem japonskemu simbolu, gori Fuji. Slika te svete gore krasi stene mnogih japonskih stanovanj in če nam bo vreme naklonjeno, bomo sliko gore Fuji tudi sami ujeli s svoj fotoaparat. In smo že na poti v Tokio, kjer nas pričakuje izvrstni muzej muzej Edo, ki nam da odličen vpogled v japonsko kulturo, zgodovino in običaje. Nočitev.

11. dan: Tokio
Kdor želi, se lahko že zgodaj zjutraj odpravi na ribjo tržnico, kar je zagotovo posebno doživetje (s taksijem). Danes se bomo po Tokiu premikali z metrojem in lokalnimi avtobusi ter se tako še bolj približali vrvežu enega najbolj dinamičnih mest na svetu. Spoznavali bomo njegovo mešanico super modernih nebotičnikov in poslovnih zgradb ter bolj umirjenih in tradicionalnih kotičkov, templjev. Tokio je gotovo mesto, ki nikogar ne pusti ravnodušnega. Obiskali bomo predele Odaiba in Akihabara. Od zunaj si bomo ogledali cesarsko palačo, kjer prebiva cesarjeva družina. Eden najstarejših templjev je Asakusa Kannon, ki ga prav tako obiskujejo množice domačinov, čar pa mu daje tudi čudovit vhod Kaminarimon. Sprehodili se bomo skozi elitno četrt Ginza in se povzpeli na znameniti stolp Tokio Tower, s katerega bomo imeli nepozaben pogled na velemesto. Nočitev.

12. dan: Tokio- Evropa
Dopoldne še nekaj prostega časa za kakšen sprehod ali nakup. Nato odhod na letališče in popoldanski polet proti Evropi.

13. dan: Ljubljana-Maribor
Pristanek na enem od bližnjih letališč ter še prevoz do odhodnih krajev.

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz, letališke pristojbine, prevoz do letališča in nazaj, namestitev v hotelih 3*** z zajtrkom, dve večerji, vse avtobusne in železniške prevoze po Japonski, vse vstopnine in oglede s slovenskim vodičem ter lokalnim spremljevalcem, zdravstveno zavarovanje. DOPLAČILO PO ŽELJI: enoposteljna soba 390 Eur.

POGOJI:


Akontacija: 30% od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 15 EUR na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.Izračun upošteva udeležbo najmanj 20, 15, 12 oz 10 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

JAPONSKA V BARVI ČEŠENJ

od
2.750,00 €

Potniki

1
2
 

JAPONSKA V BARVI ČEŠENJ


  • od 2.750,00 €Morda vas zanima tudi...

TAJSKA DEŽELA NASMEHOV Azija

TAJSKA DEŽELA NASMEHOV

0/5

od 2.119,00 € Brez DDV: 2.119,00 €

ČAROBNA INDIJA

ČAROBNA INDIJA

0/5

od 0,00 € Brez DDV: 0,00 €

FILIPINI

FILIPINI

0/5

od 2.490,00 € Brez DDV: 2.490,00 €

ŠRILANKA IN MALDIVI Azija

ŠRILANKA IN MALDIVI

0/5

od 2.090,00 € Brez DDV: 2.090,00 €

INDONEZIJA Azija

INDONEZIJA

0/5

od 1.599,00 € Brez DDV: 1.599,00 €

IZRAEL IN PALESTINA

IZRAEL IN PALESTINA

0/5

od 1.399,00 € Brez DDV: 1.399,00 €

ŠRILANKA

ŠRILANKA

0/5

od 1.599,00 € Brez DDV: 1.599,00 €

LIBANON

LIBANON

0/5

od 899,00 € Brez DDV: 899,00 €

IZRAEL IN JORDANIJA

IZRAEL IN JORDANIJA

0/5

od 1.398,00 € Brez DDV: 1.398,00 €

Tags: JAPONSKA, dni