Japonska je arhipelag, na katerem živi prek 127 milijonov ljudi. Nepozabno doživetje bo vsekakor obisk večno dinamičnega Tokya, kjer na površini 2.031 km² živi kar 13 milijonov prebivalcev. Pomlad in jesen sta najboljši čas za obisk Japonske, najbolj romantičen je čas cvetenja češenj, najbarvitejša pa je jesen z žetvijo in festivali. 

Cena pri najmanj 25 udeležencih: 2.750 Eur
Cena pri najmanj 20 udeležencih: 2.990 Eur

1. DAN: POLET V MODERNO JAPONSKO PRESTOLNICO
Polet z letališča JP Ljubljana/bližnjega letališča preko enega od evropskih letališč proti prestolnici Japonske. Pristanek na tokijskem letališču in po obmejnih formalnostih vožnja do hotela in nastanitev...

2. DAN: TOKYO
Pristanek na tokijskem letališču in po obmejnih formalnostih vožnja do hotela in nastanitev. Tokyo velja za tretje največje mesto na svetu z modernimi nebotičniki, med drugim drugo najvišjo zgradbo na svetu Sky Tree, visoko 634 metrov in starimi templji je zanimiva mešanica tradicije in modernega.

3. DAN: TOKYO
Po zajtrku bomo začeli z ogledi japonske prestolnice. Za začetek bomo obiskali mestno četrt Ginza, ki velja za elegantni in dragi predel s številnimi luksuznimi trgovinami. V bližini se nahaja ena najvišjih zgradb v mestu, znameniti stolp Tokyo Tower, na katerega se bomo povzpeli na razgledno točko in od koder je lep razgled na velemesto. Nato bomo obiskali znamenito ribjo tržnico Tsukiji, ki velja za največjo na svetu in si vzeli čas za kosilo. Popoldne bomo nadaljevali do trga Cesarske palače, kjer prebiva cesarska družina, ki se le dvakrat letno javno prikaže na vhodu palače, drugače je zaprta za javnost in si bomo trg ogledali le z zunanje strani. Nato bomo nadaljevali do templja Meiji, ki je posvečen prednikom vladarja Meiji in njegove žene. Obiskali bomo tudi budistični tempelj Asakusa Kannon. Videli ne bomo le dveh različnih templjev, ampak se spoznali tudi z dvema glavnima verovanjima na Japonskem, šintoizmom in budizmom. Povratek v hotel in nočitev.

4. DAN: TOKYO- NIKKO - TOKYO
Po zajtrku bo sledila vožnja proti severu skozi japonsko podeželje v mesto Nikko, ki je staro japonsko budistično središče in narodni park. Mesto, v davnini eno najpomembnejših v šogunatu Edo, ki so mesto varovali in podpirali več sto let, je pod zaščito Unesca in se ponaša s številnimi templji. Ogledali si bomo Toshogu tempelj, posvečen družini Tokugawa. Tu je pokopan tudi veliki šogun Tokugawa, ki je vladal skoraj celi Japonski. Sledil bo prosti čas za kosilo. Nadaljevali bomo s postankom pri jezeru Chuzenji in bližnjih skoraj stometrskih slapov Kegon. Povratek v Tokyo in nočitev.

5. DAN: TOKYO - GORA FUJI - JEZERO ASHI - GORA KOMAGATAKE - HAKONE - KYOTO
Vožnja do gore Fuji, enega najlepših simbolov Japonske in hkrati japonska sveta gora. Vožnja do pete postaje, do višine 2.305 metrov nadmorske višine, od koder je lep razgled na okolico. Tu se nahaja polno trgovinic, tudi z razglednicami in spominskimi žigi gore Fuji. Nadaljevali bomo do jezera Ashi in se zapeljali po čudovitem jezeru v objemu japonskih Alp, nato pa se bomo z gondolo povzpeli še na goro Komagatake in uživali v pogledu na lepo pokrajino. Nadaljevali bomo vožnjo v Hakone, kjer so številni vulkanski vrelci, ob katerih so zrasla številna zdravilišča. Prevoz v Kyoto, nastanitev v hotelu in nočitev.

6. DAN: KYOTO
Po zajtrku bomo začeli oglede enega najlepših japonskih mest. Obiskali bomo budistični tempelj Kiyomizu, svetišče Heian Jingu, ki se ponaša z enimi največjih vstopnih vrat na Japonskem, grad Nijo in eno najbolj obiskanih točk na Japonskem, budistični tempelj Kinkakuji. Kyoto slovi tudi kot mesto gejš, na drugi strani reke Kamogawe, v Gionu so stoletja gojili glasbo, ples, eksotično kulinariko in poskrbeli, da so se gospodje dobro počutili. Sprehodili se bomo mimo lesenih okijev, hiš, kjer se šolajo gejše in mimo čajnic, kjer so se v preteklih časih zbirali samuraji. Povratek v hotel in nočitev.

7. DAN: KYOTO - NARA - KYOTO
Po zajtrku vožnja do mesteca Nara, kjer se nahajajo zgodovinske znamenitosti, ki so na listi Unescove kulturne dediščine. Ogledali si bomo tempelj Todaj-ji, ki velja za glavno znamenitost tega mesta. Gre za eno največjih lesenih poslopij na svetu z velikim bronastim Budo, največjim na Japonskem. Prosti čas bo tudi za Jelenji park, kjer se prosto giblje 1200 jelenov, ki so svete živali templja. Popoldne bo prosto na lokalni tržnici za oglede, nakupe in kosilo. Sledil bo povratek v Kyoto. Zvečer je ob doplačilu možnost ogleda predstave z gejšami v četrti Gion(predstava vključuje čajno ceremonijo, ples gejš, izdelavo ikebane in lutkovno predstavo). Povratek v hotel in nočitev.


8. DAN: KYOTO - HIROŠIMA
S hitrim vlakom se bomo zapeljali v Hirošimo, ki je v zgodovini zapisana kot nesrečno mesto, kjer so Američani odvrgli prvo atomsko bombo v zgodovini, eksplodirala je 6.8. 1945 ob 8.15 in v trenutku ubila na tisoče ljudi. Obiskali bomo pretresljiv muzej in bližnji spominski park, posvečen vsem žrtvam. Nato bomo obiskali še otoček Miyajima, kjer stoji svetišče Itsukushima, »plavajoča vrata« pa veljajo za eno od treh najbolj fotogeničnih točk na Japonskem. Do otoka se bom zapeljali s trajektom in si ogledali zanimivosti. Nastanitev v tradicionalnem Ryokanu. Večerja in nočitev.

9. DAN: HIROŠIMA-HIMEJI - OSAKA
Vožnja do Osake, tretjega največjega mesta na Japonskem in eno najmočnejših gospodarskih središč. Pred prihodom v Osako bomo obiskali še enega najlepših gradov na Japonskem, imenovan tudi Grad Bele čaplje, kjer so snemali znane filme, med drugim tudi Zadnji Samuraj s Tomom Cruisom. Pot bomo nadaljevali v Osako, moderno mesti, ki slovi tudi po odlični hrani. Povzpeli se bomo na eno najvišjih zgradb v mestu, Umeda nebotičnik, od koder je čudovit razgled na mesto, zgradba pa je bila razglašena za eno izmed dvajsetih najbolj atraktivnih zgradb na svetu. Nastanitev v hotelu in nočitev.

10. DAN:  OSAKA- KOBE - OSAKA
Z vlakom se bomo odpeljali v bližnjo mesto Kobe, kjer si bomo ogledali zanimiv muzej Hakutsuru, ki je posvečen tradicionalnemu japonskemu žganju - sakeju, kjer ga bomo tudi poizkusili in na koncu kupili. Obiskali bomo še kitajsko četrt, ki je le ena izmed treh na Japonskem in spominski park Merikem, ki je spomin na katastrofalni potres v mestu leta 1995. Povratek v Osako, vožnja na letališče in polet proti vmesnemu letališču.

11. DAN: JAPONSKA - EVROPA - BLIŽNJE LETALIŠČE
Po pristanku na vmesnem letališču in polet proti bližnjemu letališču /JP Ljubljana.

 

CENA VKLJUČUJE: Letalski prevoz Ljubljana/bližnje letališče-Evropa-Tokyo in Osaka - Evropa-Ljubljana/ bližnje letališče v ekonomskem razredu, letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo, prenočevanje z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelu 3*, na nočitev z večerjo v tradicionalnem Ryokanu oglede po programu, avtobusne prevoze po programu, prevoze z vlakom po programu, vse vstopnine po programu, lokalno govoreče angleške vodnike, slovenskega spremljevalca in stroške organizacije.   
DOPLAČILA: napitnine (tudi otroci) 40 €. enoposteljna soba 495 €, paket večerij 240 € predstava gejš 48 €
MOŽNA DOPLAČILA na poti: morebitne dodatne vstopnine.

POPUSTI: otrok do 12 let na dodatnem ležišču (v sobi skupaj z dvema odraslima): na vprašanje ob prijavi.

POGOJI:


Akontacija: 30% od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 15 EUR na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.Izračun upošteva udeležbo najmanj 20 oz 15 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

JAPONSKA - 10 dni

od
2.750,00 €

Potniki

1
2
 

JAPONSKA - 10 dni


  • od 2.750,00 €


Termini:Morda vas zanima tudi...

TAJSKA DEŽELA NASMEHOV Azija

TAJSKA DEŽELA NASMEHOV

0/5

od 2.119,00 € Brez DDV: 2.119,00 €

ŠRILANKA IN MALDIVI Azija

ŠRILANKA IN MALDIVI

0/5

od 1.990,00 € Brez DDV: 1.990,00 €

INDONEZIJA Azija

INDONEZIJA

0/5

od 1.599,00 € Brez DDV: 1.599,00 €

DUBAJ,ABU DHABI,RAS AL KHAIMAH IN OMAN

DUBAJ,ABU DHABI,RAS AL KHAIMAH IN OMAN

0/5

od 1.099,00 € Brez DDV: 1.099,00 €

ŠRILANKA

ŠRILANKA

0/5

od 1.599,00 € Brez DDV: 1.599,00 €

Tags: JAPONSKA, dni