Izrael - obljubljena dežela, sveta dežela, je osrednjega pomena za tri največja svetovna monoteistična verstva: judovstvo, krščanstvo in islam. To je dežela z mnogimi spoznanji in znanji, zgodovinskimi resnicami, najstarejšimi mesti, nedotakljivimi svetimi kraji in je dežela, ki jo ljudje povezujejo s hrepenenjem in upanjem.

Cena pri najmanj  30 udeležencih: 1398 Eur
Cena pri najmanj  25 udeležencih: 1468 Eur
Cena pri najmanj 20 udeležencih:  
1.558 Eur
Cena pri najmanj 15 udeležencih:  
1648 Eur

Termini: 17. - 24. marec 2018 


1. dan:  Ljubljana - Istanbul - Tel Aviv
Zbirališče potnikov  na ljubljanskem letališču v jutranjih urah in polet z vmesnim postankom prek Istanbula proti Tel Avivu. Prihod na letališče Ben Gurion, v Tel Avivu ob 19.20 uri po lokalnem času. Po opravljenih obmejnih in carinskih formalnostih prevoz do hotela. Nastanitev v hotelu in prenočitev. 

2. dan: Tel Aviv - Cesarea - Haifa - Akka -Tiberija 
Po zajtrku vožnja v Cezarejo, nekdaj pomembno rimsko mesto, kjer bo postanek za ogled akvadukta, rimskega gledališča in ostankov Herodove palače. Sledila bo vožnja v največje izraelsko pristanišče Haifo, ki se razprostira nad morjem na pobočju gore Karmel, od koder je čudovit razgled na mesto in zaliv. Mesto krasijo prelepi Bahajski vrtovi, s čudovitim templjem Bahai in upravičeno velja za najlepše izraelsko mesto. Možen bo obisk manjše verske skupnosti Druzov in tradicionalno kosilo. Naslednji postanek bo v nekdanjem križarskem mestu Akko, kjer bo sprehod po živahnem bazarju, mimo številnih arabskih hanov in mošej, za konec pa še vzpon na razgledno točko nad mestom. Po ogledih nadaljevanje potovanja v Galilejo, v mesto Tiberija. Namestitev v hotelu, večerja in prenočitev.

3. dan: Tiberija - Gora Blagrov –  Tabgha - Kafernaum – Kana - Nazaret - Tiberija
Po zajtrku bo ves dan namenjen spoznavanju svetopisemskih krajev v Galileji, pokrajini ob Galilejskem jezeru. Najprej bo ogled Gore Blagrov, kjer stoji italijanska cerkev iz leta 1937, ki obeležuje mesto obreda razglasitve Nove zaveze in od koder je najlepši možen razgled na jezersko pokrajino. Sledil bo obisk Tabghe, kjer stoji cerkev Pomnožitve kruha v spomin na Kristusov čudež. Po ogledu cerkve, ki jo krasijo čudoviti talni mozaiki z živalsko in rastlinsko motiviko, nadaljevanje vožnje ob severni obali jezera v Kafernaum. V mestu, znanem po Kristusovem javnem delovanju, bo ogled cerkve sv. Petra, sinagoge iz 4. stol. ter ostalih znamenitosti. Sledila bo vožnja z ladjo po jezeru in kosilo s slovito  ribo sv. Petra. Popoldne vožnja ob jezeru v Kano Galilejsko, kjer je Kristus uprizoril svoj prvi čudež in na svatbi spremenil vodo v vino, nato pa ogled mesta, ki je bilo domovanje Svete družine – Nazareta. Na mestu, kjer je bila nekoč Marijina hiša stoji impozantna bazilika Marijinega oznanjenja, zgrajena leta 1966, okrašena s čudovitimi mozaiki in freskami. Sledil bo še ogled cerkve sv. Jožefa in Marijinega vodnjaka, nato pa, če bo možno, še obisk  kibuca, posebnega izraelskega zadružnega naselja. Zvečer vrnitev v Tiberijo, v hotelu večerja in prenočitev.  

4. dan: Tiberija – Jeruzalem – Ain Karem – Herodion – Betlehem
Zajtrk, nato potovanje po slikoviti dolini reke Jordan proti jugu, v Jeruzalem. Ogled pomembnega izraelskega nacionalnega  muzeja/ Israel museum, kjer so na ogled dragoceni pergamentni zvitki Mrtvega morja ter zanimive arheološke in zgodovinske zbirke, ki prikazujejo bogato in burno zgodovino te nenavadne dežele. Po ogledu vožnja v kraj Ain Karem, znan kot rojstni kraj Janeza Krstnika, kjer bo ogled njegove cerkve in cerkve Marijinega obiskovanja Elizabete. Naslednji obisk bo veljal arheološkim izkopaninam nekoč mogočne trdnjave Herodion, ki jo je dal v  2. stol. pr, n. št. zgraditi Herod Veliki, nato pa nadaljevanje potovanja v Betlehem. Obisk cerkve Kristusovega rojstva, zgrajene nad votlino njegovega rojstva, ki je ena od najstarejših aktivnih cerkva na svetu. Zvečer namestitev v hotelu, večerja in prenočitev. 

5. dan: Betlehem - Jeruzalem - Betlehem
Po zajtrku bo ves dan namenjen ogledu starega in novega dela Jeruzalema. Najprej vzpon na Oljsko goro, ki se dviga nad starim mestnim jedrom in od koder je čudovit razgled na staro mesto, nato sprehod po Getsemanskih vrtovih do vhoda v staro mestno jedro. Obisk starega mesta bo namenjen ogledom vseh štirih delov mesta judovskega, muslimanskega, krščanskega in  armenskega ter njihovih najsvetejših mest oz spomenikov: cerkvi Božjega groba, Zidu objokovanja in Tempeljski ploščadi, na kateri stojita  Kupola na skali in mošeja Al-Aksa. Sledil bo še ogled ostalih znamenitosti, med drugimi ulice Vie Dolorose s 14 postajami Križevega pota in nekdanje rimske glavne ceste Cardo, nato pa bo nekaj prostega časa. Popoldnan bo panoramska vožnja po novem delu Jeruzalema, mimo izraelskega parlamenta Kneset in obisk pretresljivega muzeja in spomenika holokavsta Yad Vašem. Zvečer vrnitev v Betlehem, večerja in prenočitev v hotelu.

6. dan: Betlehem - Jericho - Kumran - Masada - Mrtvo morje - Tel Aviv
Zajtrk, nato vožnja v najstarejše mesto na svetu v Jeriho. Po kratkem ogledu nadaljevanje poti do Kumrana, ki leži na obrežju Mrtvega morja, kjer so v razvalinah nekdanjega mesta odkrili znamenite pergamentne zvitke z besedili iz Stare zaveze in spise verske skupnosti esenov, ki so nekoč živeli v Kumranu. Popoldne sledi ogled Masade, ostankov trdnjave iz Herodovih časov, ki je danes simbol judovske neodvisnosti, svobode in junaštva. Po ogledu bo prosto za kopanje v Mrtvem morju, ki  leži pribl. 400 metrov pod morsko gladino in je najgloblja depresija na svetu, saj voda vsebuje pribl. 30 % soli, zato je kopanje v njem posebno doživetje. Pozno popoldan vožnja do Tel Aviva, večerja in prenočitev. 

7. dan: Tel Aviv - Jaffa 
Po zajtrku najprej ogled dragocenih zbirk v Oppenhejmerjevem muzeju diamantov, kjer bo tudi možnost nakupa po ugodnih cenah.  Sledil bo ogled znamenitosti moderne izraelske prestolnice, navdušila nas bo  tudi glavna tržnica Carmel market in zanimivo obnovljeno območje stare železniške postaje. Obisk starodavne Jaffe, zgrajene v obliki amfiteatra  na griču, ki se dviga nad morjem. Ogled  turškega urnega stolpa, mošeje, cerkve sv. Petra ter sprehod po Ulici horoskopov, umetniški četrti in trgu Kedumin. Po ogledu prosto za samostojne oglede in kopanje. Večerja in prenočitev v hotelu. 

8. dan: Tel Aviv/Ben Gurion – Istanbul - Ljubljana
Po zajtrku prosto do odhoda avtobusa na letališče Ben Gurion. Polet letala proti Istanbulu ob 13.15 uri. Pristanek na ljubljanskem letališču ob 19. uri. 

CENA VKLJUČUJE: letalski polet Ljubljana - Tel Aviv - Ljubljana v ekonomskem razredu, letališke pristojbine, varnostne takse, navedene avtobusne prevoze po Izraelu, 6 x polpenzionov in 1 x nočitev z zajtrkom v hotelih 3*/4*, vožnjo z ladjo po Galilejskem jezeru in kosilo, vse oglede z vstopninami, lokalni vodnik, oglede in vstopnine po programu, slovensko vodenje, osnovno nezgodno zavarovanje in organizacijo potovanja. 

DOPLAČILA
Doplačila - na kraju samem: (vodniku na poti) izstopna izraelska taksa pribl. 25 EUR, žičnica v Masadi 15 EUR, vstopnina za kopanje ob Mrtvem morju 15 EUR, osnovne napitnine 52 EUR (so običajne in pričakovane s strani voznikov, lokalnih vodnikov, nosačev prtljage, receptorjev in vsakega, ki ima »opravka« z vami – te poravna vodnik za celo skupino).

Opomba: kopanje v Mrtvem morju je sicer brezplačno, vendar se naši gostje kopajo na urejenih hotelskih kopališčih, kjer se je možno preobleči in po kopanju tudi stuširati (kar je nujno po kopanju v morju z veliko koncentracijo soli). Takšne urejene plaže so samo pri hotelih, ki ne-hotelskim gostom zaračunajo vstopnino.


POGOJI:
Akontacija: 30% od osnovne cene. 
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili. 
Prijavnina: 15 EUR na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb. 

Splošni pogoji so sestavni del programa. Izračun upošteva udeležbo najmanj 15, 20, 25 ali 30 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa. 

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

IZRAEL

od
1.398,00 €

Potniki

1
2
 

Rezervacija

IZRAEL

od
1.398,00 €
Potniki
1
Odpovedni riziko
Način plačila
 

IZRAEL


  • od 1.398,00 €


Termin:Morda vas zanima tudi...

ČAROBNA INDIJA

ČAROBNA INDIJA

0/5

od 1.787,00 € Brez DDV: 1.787,00 €

TAJVAN, HONG KONG, MACAU

TAJVAN, HONG KONG IN MACAU

0/5

od 2.690,00 € Brez DDV: 2.690,00 €

VIETNAM IN KAMBODŽA

VIETNAM IN KAMBODŽA

0/5

od 2.899,00 € Brez DDV: 2.899,00 €

INDONEZIJA Azija

INDONEZIJA

0/5

od 2.190,00 € Brez DDV: 2.190,00 €

JAPONSKA V BARVI ČEŠENJ

JAPONSKA V BARVI ČEŠENJ

0/5

od 3.590,00 € Brez DDV: 3.590,00 €

TAJVAN, HONG KONG IN MACAU

TAJVAN, HONG KONG IN MACAU

0/5

od 2.690,00 € Brez DDV: 2.690,00 €

Tags: IZRAEL, Azija