Obiskati vzhodno obalo ZDA in Kanade in v kratkem času začutiti utrip njenih velikih centrov in velemest: New Yorka in Washingtona v ZDA in Toronta v Kanadi,  je še vedno velik izziv. Živahni  New York, podnevi trgovsko in finančno središče, zvečer pokaže drugačen obraz s številnimi gledališči in jazz lokali. Washington-glavno mesto ZDA, navdušuje s širokimi avenijami, mogočnimi vladnimi palačami, spomeniki-spomin na mnoge ameriške predsednike in muzeji, med katerimi je vredno omeniti Smithsonian in Air&Space muzej. Toronto preseneti z moderno arhitekturo in nebotičniki. Nasprotje velemestom pa je narava z Niagarskimi slapovi ter življenje v »Amish County«, kjer se je čas ustavil v 17. stoletju.  

Cena pri najmanj 30 udeležencih: 1.699 Eur
Cena pri najmanj 20 udeležencih: 1.899 Eur
Cena pri najmanj 15 udeležencih: 2.149 Eur


1. DAN: SLOVENIJA -  WASHINGTON
Polet preko enega izmed evropskih letališ proti ZDA. Pristanek v Washingtonu v popoldanskem času. Panoramski ogled Bele hiše, spomenikov Washingtonu, Lincolnu, ML Kingu in Jeffersonu, spomenikov korejski, vietnamski in 2. svetovni vojni, verige muzejev Smithsonian, Kapitlja, ... Nastanitev v hotelu ter nočitev.

2. DAN: WASHINGTON - PHILADELPHIA
Dopoldan nadaljevanje ogledov. Nekaj prostega časa za ogled muzeja Air&Space, opoldan se bomo zapeljali mimo Pentagona na vojaško pokopališče Arlington, kjer je v družbi prek 290.000 vojakov pokopan tudi znani ameriški predsednik J. F. Kennedy. Sledi popoldanska vožnja do Philadelphie. Ogled zgodovinsko najpomembnejšega mesta ZDA, saj so tu leta 1776 podpisali Deklaracijo neodvisnosti in kasneje napisali ameriško ustavo. Ogledali si bomo zgodovinski predel mesta, Liberty Bell in Independence Hall, na potepu po mestu pa bomo videli tudi odprti Franklin's Court, Old Mint, kjer so pričeli s kovanjem prvega denarja, najstarejšo ulico v ZDA Elfreth`s Alley ...... potem se bomo zapeljali mimo središča mesta, kjer stoji ogromna Mestna hiša s kipom ustanovitelja mesta in države Pennsylvanie; Williama Penna pa Muzej umetnosti, ki je za vedno povezan z Rockyjem. Nočitev v hotelu na poti.

3. DAN: LANCESTER COUNTY (Amiši) - NIAGARA
Zjutraj si bomo po želji ogledali Amish village, kjer bomo spoznali življenje pripadnikov radikalne krščanske vere, ki v svojem življenju ne uporabljajo nobenih tehničnih pripomočkov (radia, TV, elektrika, avtomobilov), temveč se večinoma ukvarjajo s kmetijstvom. Popeljali se bomo po pokrajini in, če bomo imeli srečo, videli katero izmed kočij, s katerimi se Amiši prevažajo. Amiši nosijo posebna, zelo preprosta oblačila in nasploh živijo zelo preprosto življenje. Sledi vožnja skozi državi Pennsylvania ter New York, proti severu in reki Niagari. Večerni ogled slapov. Možnost vožnje z ladjico Maid of the Mist (sezonsko) ali sprehod do vznožja slapov. Nastanitev v hotelu ter nočitev.

4. DAN: NIAGARA - TORONTO
Zjutraj bomo nadaljevali našo pot do Toronta in se ustavili pri stolpu CN Tower, ki je, kljub svoji starosti, še vedno med najvišjimi zgradbami na svetu. Zraven se nahaja tudi moderni Ripleyev Akvarij, ki je tudi vreden ogleda. Prosto za ogled. Nato se panoramsko zapeljemo po Torontu ter si pogledamo zanimivosti kot stara in nove mestna hiša, parlament Ontaria, zgradbe Univerze ter zanimiva ulica Yonge Street, ki je menda najdaljša na svetu. Vrnitev v Niagaro ter nočitev.

5. DAN: ITHACA - WOODSTOCK - WEST POINT
Nadaljevanje proti pokrajini okoli jezer Finger lakes, kjer je znano področje vinogradov v državi New York. Po želji postanek in pokušina vina. Sledi vožnja proti reki Hudson s postankom pri memorialu legendarnega koncerta Woodstock. Dan bomo zaključili na reki Hudson pri znameniti vojaški akademiji West Point. Ogled Centra za obiskovalce, s predhodnim naročilom, pa se bomo zapeljali v akademijo in si jo pogledali. Nastanitev v hotelu ter nočitev.

6. DAN: NEW YORK
Dopoldan se bomo zapeljali preko reke Hudson, mimo Bronxa na otok Manhattan. Postanek pri Grantovem spomeniku, ter katedrali Sv. Janeza. Vožnja skozi Harlem, nato pa postanek pri hotelu, kjer bomo pustili prtljago. Popoldan pa se odpravimo na potepanje po srednjem in spodnjem Manhattnu; Times Square, Grand Central, Washington Square, Mestna hiša, Brookylinski most, Kitajska čertrt, Little Italy .. do Wall Streeta in spominskega parka Ground Zero. Če bo želja se lahko zapeljemo na Ellis in Liberty Island (možnost ogleda tudi naslednji dan) ali pa z brezplačnim trajektom na Staten Island, s katerega je lep razgled na Kip Svobode in spodnji Manhattan. Dan bomo zaključili na na Rockefeller Plazi ali na Times Square. Nočitev.

7. DAN: NEW YORK
Nadaljevanje ogledov po želji, ali pa prosto za samostojno ogledovanje. Ogled Central parka z vrhunskimi muzeji kot Naravno-zgodovinski, Guggenheimov, Muzej mesta New York in seveda ogromni the Met... Lahko se povzpnete na Empire State Building, The Rock ali pa na najnovejši in najvišji nebotičnik One World Observatory. Možnost ogleda gledališke predstave na Broadwayu. Prosto. Nočitev v hotelu.

8. DAN: NEW YORK - EVROPA
Prosto za samostojne sprehode po mestu do zgodnjega popoldanskega prevoza na letališče od koder bo zvečer predvidoma polet proti Evropi.

9. DAN: EVROPA - SLOVENIJA
Pristanek na enem izmed evropskih letališč in polet proti Benetkam ter prevoz v Slovenijo.

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz v ekonomskem razredu, letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo, 7 nočitev v hotelih turistične kategorije (3*) v dvoposteljnih sobah, prevozi po programu, izlet v Toronto državne pristojbine, slovensko vodenje, organizacija potovanja.

DOPLAČILO PO ŽELJI OB PRIJAVI: enoposteljna soba 520,00 EUR/osebo registracija ESTA za vstop 36,00 EUR/osebo. Na kraju samem: avtobusni ogled New Yorka 35 EUR (min 10 potnikov), ladjica »Maid of the mist«, pribl. 20 USD.


POMEMBNO:
V primeru sprememb valutnega tečaja si pridružujemo pravico do spremembe osnovne cene. O tem boste obveščeni do 21 dni pred odhodom.

OPOMBA: po ameriških standardih v večini hotelov v ZDA v ceno prenočevanja niso vključeni zajtrki, ki so sicer na voljo v hotelskih restavracijah za doplačilo. V tistih hotelih, kjer kontinentalni zajtrk ponudijo brezplačno, imajo zajtrk tudi naši gostje. Lokacija hotela je odlična, vendar preprosta. V primeru da želite v New Yorku bivati v boljšem hotelu, lahko le tega uredimo. Kadar je v sobi več oseb (3. in 4.) prenočujejo na v sobi obstoječih, dveh velikih zakonskih posteljah; na vsaki postelji po 2 osebi. Dodatnih postelj v sobi ni. Ob prijavi 12 potnikov, je prevoz po ZDA in Kanadi predviden z udobnim minivan-om.
Kadar je v sobi več oseb (3. in 4.) prenočujejo na v sobi obstoječih, dveh velikih zakonskih posteljah; na vsaki postelji po 2 osebi. Dodatnih postelj v sobi ni.
Ob prijavi potrebujemo kopijo potnega lista.

OPOMBA 2: Organizator potovanja si pridržuje pravico do spremembe cene v primeru sprememb v menjalniškem valutnem tečaju EUR /USD ali sprememb v tarifah prevoznikov (podražitev goriva ali povišanje letaliških pristojbin), ki vplivajo na ceno potovanja, v skladu z zakonikom, ki ureja obligacijska razmerja in predpise, ki so veljavni v Republiki Sloveniji. O morebitni spremembi cene potovanja (le ta se skupno lahko poviša za največ 10% prodajne cene objavljene na programu) je organizator dolžan obvestiti potnika najkasneje 20 dni pred odhodom. POGOJI:Akontacija: 30% od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 15 € na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.

Slovenski državljani potrebujemo tudi predhodno urejeno dovolilnico ESTA za vstop v ZDA. Registracijo lahko v slovenskem jeziku opravite vsaj 5 dni pred začetkom potovanja na spletnem naslovu: https: //esta.cbp.dhs.gov. Ob registraciji je potrebno plačilo s kreditno kartico. Prijavo lahko za vas opravimo pri nas.

Napitnine na poti so priporočene in pričakovane.Izračun upošteva udeležbo najmanj 25 oz. 12 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.  

*** ESTA (Electronic System for travel Authorization)Od 20.1.2010 je za vstop v  ZDA brez vizuma v turistične namene za potnike vseh držav vključenih v Visa Waiver Program (VWP) obvezen elektronski sistem za avtorizacijo potovanja (Electronic System for travel Authorization - ESTA).

Informacije in povezava na obrazecPOTNIK, KI SE BO ODLOČIL OBRAZEC IZPOLNITI SAM, SAM NOSI ODGOVORNOST ZA PRAVOČASNO IZPOLNITEV OBRAZCA IN ZA HRAMBO ŠTEVILKE. ZAVRNITVE POTNIKOV S STRANI IMIGRACIJSKIH OBLASTI V ZDA ZARADI NEUPOSTEVANJA ODREDBE IN ZATO, KER OBRAZEC PREDHODNO NI BIL POSLAN, SE SMATRAJO KOT ODPOVED POTOVANJA NA DAN ODHODA S 100% STORNO STROŠKI.


POMEMBNO: uvedba vstopnega vizuma za potnike, ki so po 1. marcu 2011 potovali v Iran, Irak, Sudan ali Sirijo

Zaradi spremenjene politike ZDA do Irana je v veljavo stopila uredba, ki za vse potnike, ki bi želeli vstopiti v ZDA in so po 1. marcu 2011 obiskali Iran, Irak, Sudan ali Sirijo uvaja vstopni vizum. Vstopni vizum mora na veleposlaništvu ZDA v Ljubljani urediti potnik sam. Cena vizuma je 159.- USD, vizumski postopek pa poleg izpolnitve vloge in predložitve ustreznih dokazil o premoženjskem stanju predvideva tudi osebni razgovor na veleposlaništvu. 

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

ZDA IN KANADA

od
1.799,00 €

Potniki

1
2
 

ZDA IN KANADA


  • od 1.799,00 €Morda vas zanima tudi...

PROSTRANA KANADA ZDA in Kanada

PROSTRANA KANADA

0/5

od 3.790,00 € Brez DDV: 3.790,00 €

KALIFORNIJA IN PARKI ZDA ZDA in Kanada

KALIFORNIJA IN PARKI ZDA

0/5

od 2.650,00 € Brez DDV: 2.650,00 €

ALJASKA IN JUKON ZDA in Kanada

ALJASKA IN JUKON

0/5

od 3.950,00 € Brez DDV: 3.950,00 €

NEW YORK 6 DNI

NEW YORK - 6 DNI

0/5

od 1.299,00 € Brez DDV: 1.299,00 €

TORONTO IN ZDA - OD SVETOVLJANSKEGA VZHODA DO ŽIVAHNEGA JUGA

TORONTO IN ZDA - OD SVETOVLJANSKEGA VZHODA DO ŽIVAHNEGA JUGA

0/5

od 4.985,00 € Brez DDV: 4.985,00 €

Tags: ZDA, KANADA, Kanada