• TORONTO IN ZDA - OD SVETOVLJANSKEGA VZHODA DO ŽIVAHNEGA JUGA
  • TORONTO IN ZDA - OD SVETOVLJANSKEGA VZHODA DO ŽIVAHNEGA JUGA

Čudovito potovanje po ameriških in kanadskih velemestih!

Cena: 5.385 EUR pri najmanj 15 udeležencih v dvoposteljni  sobi 2 osebi
Cena: 5.785 EUR pri najmanj 12 udeležencih v dvoposteljni  sobi 2 osebi
Cena: 6.275 EUR pri najmanj 10 udeležencih v dvoposteljni  sobi 2 osebi

Cena: 4.985 EUR pri najmanj 15 udeležencih v dvoposteljni  sobi 3 osebe
Cena: 5.385 EUR pri najmanj 12 udeležencih v dvoposteljni  sobi 3 osebe
Cena: 5.875 EUR pri najmanj 10 udeležencih v dvoposteljni  sobi 3 osebe

Termin: 14. - 31.10.2017 
   

1. dan: 14.10.2017; Ljubljana  - Toronto
Zbirališče potnikov na ljubljanskem letališču ali enem od bližnjih letališč, od koder boste z vmesnim postankom poleteli v Toronto. Obrok na letalu. Po pristanku na letališču v Torontu v popoldanskih urah in po opravljenih obmejnih formalnostih vas bo avtobus odpeljal do hotela. Sledil bo panoramski ogled največjega kanadskega mesta, Toronta, ki v nasprotju s »starimi« kanadskimi mesti preseneča z moderno arhitekturo in steklenimi nebotičniki. Ogled Skydoma, parlamentarnih poslopij, mestne hiše, kitajske četrti,…Prenočevanje v hotelu. 


2. dan: 15.10.2017;  Toronto - Niagarski slapovi - Painted Post  
Po zajtrku bo sledil ogled Toronta, nato pa vožnja na Niagarske slapove, kamor je predviden prihod v zgodnjih popoldanskih urah. Ogled mogočnih slapov z različnih razglednih točk in vožnjo pod slapovi z ladjico »Maid of the Mist«. Vožnja do Painted Posta, namestitev v hotelu in prenočevanje. 


3. dan: 16.10.2017;  Painted Post - Washington
Po zajtrku nadaljevanje potovanja z avtobusom proti Washingtonu. Po prihodu v Washington namestitev v hotelu, nato pa bo sledil spoznavni sprehod po mestu z našim spremljevalcem. Prenočevanje. 


4. dan: 17.10.2017; Washington - Filadelfija - New York
Zajtrk in ogled znamenitosti glavnega mesta ZDA: Bele hiše, Washington Monumenta, Capitola, Jefferson Memoriala, reke Potomac, Lincoln Memoriala in pokopališča Arlington…. Odhod z avtobusom iz prestolnice ZDA, proti »velikemu jabolku«. Na poti kratek postanek za orientacijski ogled Filadelfije, kjer je bila 4. julija 1776 podpisana Deklaracija neodvisnosti ZDA, ki je ustanovni dokument ZDA. Nadaljevanje vožnje v New York, nastanitev v hotelu. Če bo čas dopuščal obisk Empire State Building-a, kjer je veličasten pogled s terase na večerni, osvetljeni New York. Nočitev.


5. dan: 18.10.2017; New York 
Zajtrk. Zjutraj predlagamo vožnjo z ladjo do Kipa svobode in obisk enega od številnih muzejev ali galerij: Muzej Moderne umetnosti MoMa, prenovljen ponuja odlično zbirko sodobnih umetniških del. Metropolitanski muzej (Met), ki v enkratni zbirki predstavlja enega najbogatejših umetniških opusov na svetu, glamurozna pa je tudi njegova arhitektura, Narodno zgodovinski muzej s planetarijem, razstavo dinozavrov in mineralov, ali muzej Guggenheim, delo znamenitega arhitekta Franka Lloyda Wrighta. Sprehodimo se po znamenitem Centralnem parku, kjer v zeleni oazi mesta, med jezeri in številnimi sprehajalnimi potmi potekajo številni koncerti in predstave. Pred povratkom v hotel bomo poskusili še pravo newyorško sirovo pito in si morda ogledali katero od številnih predstav na Broadwayu. Prenočevanje.


6. dan: 19.10.2017; New York 
Po zajtrku bo sledil ogled glavnih mestnih znamenitosti: Zgornji in Spodnji Manhattan, Lincolnov in Rockefellerjev center, univerza Columbia, Harlem,  razkošna 5. Avenija, Times Sqare, Kitajska četrt, Little Italy, poslovni center okrog Wall street,  Ground Zero, so samo nekatere točke na 4 urnem ogledu mesta. Sprehod do Rockefellerjevega centra ter na znameniti Times Square, morda se boste odločili in obiskali Združene narode…Zagotovo si boste vzeli čas na Peti Aveniji, ki jo zaznamuje živahno ulično dogajanje, nakupovali v kateri od znamenitih blagovnic (Macy'S, ...) ali pa boste raje spoznavali različne obraze mesta v Sohu, Tribeci in Greenwich Village. Zvečer predlagamo obisk katerega izmed znanih jazz klubov. Prenočevanje.


7. dan: 20.10.2017 New York – Atlanta  
Po zajtrku v jutranjih urah prevoz na letališče in polet v Atlanto, prestolnico zvezne države Georgije. Ogled mesta, ki ga zaznamuje bogata zgodovina, številni mestni simboli iz obdobja državljanske vojne in je pomembno finančno, trgovsko, izobraževalno, športno in kongresno središče ZDA. Atlanta je mesto Coca Cole, rojstni kraj Martina Luthra Kinga, olimpijsko mesto in sedež televizijske mreže CNN. Tu se je rodila in živela pisateljica Margaret Mitchell, ki je v tridesetih letih zaslovela z romanom V vrtincu. Knjigi je sledila danes že kultna upodobitev na filmskem platnu in eden najuspešnejših filmov vseh časov. Po ogledu mesta namestitev in nočitev.


8. dan: 21.10. 2017; Atlanta  -  Nashville
Po zajtrku, v jutranjih urah bomo zapusti Atlanto. Vožnja do glavnega mesta zvezne ameriške države Tennessee, Nashvilla, ki velja za zibelko country glasbe in ima vzdevek glasbeno mesto (Music City). Country glasba je v ZDA najbolj popularna zvrst glasbe in zagotovo bo zanimivo obiskati Country Music Hall of Fame, kjer bomo dobili vpogled v bogato zgodovino country glasbe, spoznali njihove zvezde… Nastanitev v hotelu, nato pa ogled centra mesta okoli znamenite Music Row in Broadwaya s  honky-tonky bari. Nočitev.


9. dan: 22.10. 2017; Nashville -  Graceland - Memphis 
Zajtrk. Po » Glasbeni cesti« ali Music Highway se bomo pripeljali v Memphis, ki mu je svetovno slavo dal kralj rock' n' rolla, Elvis Presley. Graceland, ranč, na katerem je Elvis živel, vsako leto obišče na tisoče njegovih oboževalcev in seveda ga bomo obiskali tudi mi. Nato si bomo ogledali eno najlepših mest osrednje ZDA, rojstno mesto bluesa, soula in rock'n'rolla, se sprehodili po zgodovinski ulici Beale videli otok Mud Island na katerem stoji muzej posvečen reki Mississippi, legendrani Sun Studio… Zaključek večera predlagamo v lokalu z  blues glasbo. Nočitev.


10. dan: 23.10. 2017;  Memphis  - New Orleans
Zajtrk. Zjutraj si bomo v mestu ogledali še stavbo muzeja National Civil RIght Museum - BOX, ki je zgrajena okoli hotela Lorraine, v katerem je bil ubit Martin Luther King in ostale znamenitosti.. Vožnja proti jugu, v državo Louisiano. Ta zvezna država je popolnoma drugačna kot ostale države ZDA, saj so njeni prebivalci potomci francoskih piratov, kmetovalcev ter aristokracije. Je dežela jazz glasbe, vudu-ja ter znanega festivala Mardi Gras, ki se kljub orkanu Katrina, ni nikoli prekinil v mestu New Orleans.


11. dan: 24.10.2017; New Orleans 
Zajtrk. Pred nami je dan, ko bomo spoznavali New Orleans, zibelko jazza, eksplozivno mešanico francoske, ameriške in črnske kulture, izvedeli zanimivosti vudu obredov, pokušali kulinarične dobrote…Mesto je bilo že od samega začetka razdeljeno na dva dela, francoskega in ameriškega. Sprehod po razigrani francoski četrti, ki je najbolj obiskana v mestu, saj kreolski stil in temperament kar veje iz prostornih dvorišč in ulic. Tu so znane ulice Royal, Bourbon, nekdanja mestna hiša Cabildo, vabljiva francoska tržnica, trg Jackson, katedrala in stara promenada na rečnem obrežju, Moon Walk. Sprehod po ulici Canal Street, ki je nekakšna ločnica obeh delov mesta. Vožnja s starinskim rečnim parnikom po reki Mississippi bo zagotovo nepozabno doživetje.  Zvečer predlagamo obisk lokala z živo glasbo. Nočitev.


12. dan: 25.10. 2017; New Orleans - Oak Alley plantaža - New Orleans
Zajtrk in poldnevni ogled nekdanje plantaže sladkornega trsa Oak Alley, kjer si bomo ogledali, kako je potekalo življenje in delo na plantažah ter se sprehodili po 300 let starem hrastovem drevoredu. Vlažno in toplo območje ob Misisipiju je bilo idealno za gojenje bombaža in sladkornega trsa. Plantaže so se razprostirale pravokotno na reko, da so imeli dostop do reke, ki je služila kot tovorna pot. Seveda pa je bil položaj temnopoltih sužnjev zelo težak in krut, izboljševati se je začel šele po ameriški državljanski vojni, potem ko je leta 1865 napredni sever premagal konservativni jug in odpravil suženjstvo. Vrnitev v New Orleans in prosto za samostojne oglede in uživanje v živahnem mestnem središču. Nočitev.


13. dan: 26.10. 2017; New Orleans - Jacksonville
Zajtrk in vožnja v Jacksonville, največje mesto v ameriški zvezni državi Florida. Po prihodu sprehod po mestu, nastanitev in nočitev.  


14. dan: 27.10. 2017; Jacksonville - St. Augustine -  Orlando
Po zajtrku vožnja do najstarejšega mesta v ZDA, St. Augustina, ki so ga odkrili španski pomorščaki že konec 16. stoletja in je bilo več 200 let prestolnica Floride. Kratek ogled šarmantnega mesta z značilno kolonialno arhitekturo in utrdbo San Marcos, nato nadaljevanje poti do Orlanda, ki je znano predvsem po številnih zabaviščnih tematskih parkih. Ogled mesta in namestitev. Nočitev.


15. dan: 28.10.2017; Orlando - Cape Canaveral - Miami 
Po zajtrku sledi vožnja do Cape Canaverala in ogled Kennedy Space Centra, iz katerega v vesolje izstreljujejo raketoplane in satelite. Ogledali si bomo ploščadi, od koder vzletajo vesoljska plovila. Ogled mogočne zgradbe za sestavljanje raket, ki je bila v času gradnje leta 1965 največja na svetu. Po ogledih vožnja v Miami, kjer si bomo ogledali zanimivo Art Deco arhitekturo iz 20. let 20. stoletja, umetniško četrt Coconat Grove, Down town ali center mesta. Namestitev v hotelu in nočitev.


16. dan: 29.10.2017;  Miami - Key West - Miami
Po zajtrku sledi celodnevni izlet do najjužnejše točke kontinentalnih ZDA – do otočka Key West, Vožnja čez 42 mostov, ki povezujejo celinsko Florido s številnimi otočki. Najdaljši je »7 Mile Bridge«. Key West je živahen karibski otoček s številnimi trgovinicami in lokali. Tu je tudi dom Ernesta Hemingwaya, ki je danes preurejen v muzej. Sprehod po ulici Duvall, ki polna zanimivih in živahnih lokalov, po trgu Mallory Square, ki je zbirališče uličnih umetnikov…Vrnitev v Miami in nočitev.  


17. dan: 30.10.2017;  Miami – Everglades - Miami - Evropa
Zajtrk in vožnja do subtropske divjine, narodnega parka Everglades, kjer se boste popeljali s posebnimi čolni na zračni pogon »airboat« po močvirnatih predelih, kjer rastejo mangrove, v vodah pa prebivajo kače, krokodili, kuščarji, delfini, morske krave… Ker se na področju narodnega parka mešata sladka voda in morska voda mehiškega zaliva se je tu ustvaril poseben, edinstven ekosistem. Sprehod po parku, nato pa vrnitev v Miami, mesto palm in dolgih peščenih plaž, kjer si boste lahko še oddahnili ali nakupili zadnje spominke pred odhodom na letališče. Po opravljenih obmejnih formalnostih v večernih urah polet proti Evropi. 


18. dan: 31.10.2017; Evropa - Ljubljana 
Pristanek v Ljubljani ali na enem od bližnjih okoliških letališč.


CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz Ljubljana/bližnje letališče - Toronto, New York - Atlanta, Miami - Ljubljana/bližnje letališče v ekonomskem razredu, letališke in varnostne pristojbine, 16 x  nočitev  v hotelih 2*/3* v dvoposteljnih sobah TWC, 16 zajtrkov, prevoz z minibusom letališče Toronto - hotel, ogled Toronta, vožnja na Niagarske slapove, prevoz z Niagarskih slapov do Washingtona, Filadelfije in New Yorka, 4-urni avtobusni ogled New Yorka, prevoz z minibusom od Atlante do Miamija, vožnjo pod slapovi z ladjico »Maid of the Mist«, vstopnino v Country Music Hall of Fame v Nashvillu, obisk Elvisovega ranča Graceland, vožnjo s starinskim rečnim parnikom po reki Mississippi, obisk plantaže, ogled Kennedy Space Centra, 30-minutna vožnja posebnimi čolni na zračni pogon »airboat« v narodnem parku Everglades, celodnevni izlet do Key West-a, ostale oglede in izlete po programu brez vstopnin, državne pristojbine, registracijo ESTA za vstop v ZDA, elektronska avtorizacija potovanja (eTA) za vstop v Kanado, osnovno nezgodno zavarovanje, slovensko spremstvo  ter organizacijo potovanja.
DOPLAČILA: enoposteljna soba, dodatna prehrana, zdravstveno zavarovanje Coris ( priporočamo dvojno kritje), napitnine na poti. 

Opomba: Kadar je v sobi več oseb (3 ali 4 osebe ) prenočujejo na dveh velikih zakonskih posteljah; na vsaki postelji po 2 osebi, ki si delita posteljnino. Dodatnih postelj v sobi ni, sobe so standardno ameriške z dvema velikima posteljama. 
Napitnine na poti so priporočene in pričakovane (pravilo v ZDA).


POGOJI:

Akontacija: 30% od osnovne cene. 
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili. 
Prijavnina: 15 € na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb. 

Pomembno: osebe, ki so po 1. marcu 2011 potovale v Irak, Iran, Sirijo ali Sudan, ali imajo poleg slovenskega tudi državljanstvo katere od teh držav, v ZDA ne morejo več potovati na podlagi programa Visa Waiver, pač pa morajo za vstop v ZDA pridobiti ustrezen vizum. Spremembe so se začele izvajati 21. januarja 2016, zato vsem, ki nameravajo potovati v ZDA svetujemo, da se za podrobnejše informacije pravočasno obrnejo na Veleposlaništvo ZDA v Ljubljani in preverijo ali morda potrebujejo vizum ter po potrebi zanj zaprosijo.

Opozorilo za Kanado: od 15. 3. 2016 dalje je za potovanje slovenskih državljanov v Kanado obvezna ureditev Elektronske avtorizacije potovanja v Kanado. Ureditev avtorizacije uredimo v agenciji. 


Napitnine na poti so priporočene in pričakovane.

Izračun upošteva udeležbo najmanj 10, 12 oz. 15 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa. 
Cena je izračunana 31.3.2017.  

 

*** ESTA (Electronic System for travel Authorization)

Od 20.1.2010 je za vstop v  ZDA brez vizuma v turistične namene za potnike vseh držav vključenih v Visa Waiver Program (VWP) obvezen elektronski sistem za avtorizacijo potovanja (Electronic System for travel Authorization - ESTA).

Informacije in povezava na obrazec

POTNIK, KI SE BO ODLOČIL OBRAZEC IZPOLNITI SAM, SAM NOSI ODGOVORNOST ZA PRAVOČASNO IZPOLNITEV OBRAZCA IN ZA HRAMBO ŠTEVILKE. ZAVRNITVE POTNIKOV S STRANI IMIGRACIJSKIH OBLASTI V ZDA ZARADI NEUPOSTEVANJA ODREDBE IN ZATO, KER OBRAZEC PREDHODNO NI BIL POSLAN, SE SMATRAJO KOT ODPOVED POTOVANJA NA DAN ODHODA S 100% STORNO STROŠKI.


POMEMBNO: uvedba vstopnega vizuma za potnike, ki so po 1. marcu 2011 potovali v Iran, Irak, Sudan ali Sirijo

Zaradi spremenjene politike ZDA do Irana je v veljavo stopila uredba, ki za vse potnike, ki bi želeli vstopiti v ZDA in so po 1. marcu 2011 obiskali Iran, Irak, Sudan ali Sirijo uvaja vstopni vizum. Vstopni vizum mora na veleposlaništvu ZDA v Ljubljani urediti potnik sam. Cena vizuma je 159.- USD, vizumski postopek pa poleg izpolnitve vloge in predložitve ustreznih dokazil o premoženjskem stanju predvideva tudi osebni razgovor na veleposlaništvu.


Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

TORONTO IN ZDA - OD SVETOVLJANSKEGA VZHODA DO ŽIVAHNEGA JUGA

od
4.985,00 €

Potniki

1
2
 

TORONTO IN ZDA - OD SVETOVLJANSKEGA VZHODA DO ŽIVAHNEGA JUGA


  • od 4.985,00 €Morda vas zanima tudi...

ZDA IN KANADA ZDA in Kanada

ZDA IN KANADA

0/5

od 1.799,00 € Brez DDV: 1.799,00 €

PROSTRANA KANADA ZDA in Kanada

PROSTRANA KANADA

0/5

od 3.790,00 € Brez DDV: 3.790,00 €

ALJASKA IN JUKON ZDA in Kanada

ALJASKA IN JUKON

0/5

od 3.950,00 € Brez DDV: 3.950,00 €

NEW YORK 6 DNI

NEW YORK - 6 DNI

0/5

od 1.299,00 € Brez DDV: 1.299,00 €

Tags: TORONTO IN ZDA - OD SVETOVLJANSKEGA VZHODA DO ŽIVAHNEGA JUGA