Kanada slovi po svoji neokrnjeni naravi ter čudovitih in urejenih mestih. Tokat vas vabimo na potovanje od vzhoda do zahoda - čudovita mesta ter lepote neokrnjene narave.
  

Cena pri najmanj 14 udeležencih: 3.790 €
Cena pri najmanj 7 udeležencih:  3.990 € 

*** NOV PROGRAM 14 dni


1. dan: Maribor-Ljubljana-Toronto
Zbrali se bomo na ljubljanskem letališču oziroma se z avtobusom odpeljali do enega od bližnjih letališč in z enim vmesnim postankom poleteli proti Kanadi. Po pristanku v Torontu nas bo pot vodila ob obrežjih Ontarijskega jezera in reke sv. Lovrenca in tako bomo prišli do Kigstona, nekdanje prestolnice Zgornje Kanade. Nočitev.

2. dan: Kingston-Thousands islands-Montreal
Zjutraj se odpeljemo do narodnega parka Tisočih otokov. Med vožnjo z ladjico med otočki bomo lahko uživali v prelepi naravi. Nato se odpravimo do Montreala in si ogledamo to drugo največje francosko govoreče mesto na svetu, ki je tudi gospodarsko središče vzhodne Kanade. Kljub velikosti je to izredno prijetno mesto z mešanico francoskega in angleškega šarma. Videli bomo baziliko Notre Dame (od zunaj), olimpijski kompleks iz leta 1976, univerzo in druge zanimivosti. Večerja in nočitev.

3. dan: Montreal-Quebec
Pot nadaljujemo v Quebec, ki predstavlja zibelko francoske kulture v Kanadi in je edino obzidano mesto v severni Ameriki. Quebec ima izjemen kulturni in zgodovinski pomen, lepota starega dela mesta pa ga uvršča med Unescove kulturne spomenike. Videli in spoznali bomo mnoge stare cerkve, hiše, se sprehodili po ozkih ulicah. Mesto je razdeljeno na spodnji in zgornji del s citadelo in utrdbo. Med njegove znamenitosti se uvršča še Kraljevi trg, grad Frontenac, katedrala, deželni parlament… Spoznamo tudi baziliko Sainte Anne de Beaupre, ki velja za najstarejšo romarsko središče v severni Ameriki. Nočitev.

4. dan: Quebec-Ottawa
Dopoldne obiščemo eno od vasic prvotnih indijanskih naseljencev, kjer spoznamo njihovo kulturo in plese ter se nato odpravimo proti kanadski prestolnici Ottawi. Vidimo njene znamenitosti parlament, sodišče, mestno hišo, kanal Rideau, ki deli mesto na vzhodni in zahodni del. Velik del prebivalstva tega mesta je uradništvo, industrije skoraj ne poznajo, zato je zrak tu zelo čist. Večerja in nočitev.

5. dan: Ottawa-Toronto
Na vrsti je pot do Toronta, ki je pravi talilni lonec različnih kultur in narodnosti. Mesto skriva veliko zanimivosti: deželni parlament, mestno hišo, stadion Skydome, živahno obrežje ob jezeru Ontario, Eaton center. Posebno mesto zavzema stolp CN tower, najvišja prosto stoječa stavba na svetu, na katerega se bomo povzpeli in uživali v prelepih razgledih. Večerja in nočitev.

6. dan: Toronto-Niagarski slapovi-Toronto-Calgary
Dan je namenjen ogledu Niagarskih slapov, še enega bisera na naši poti. Lahko se bomo spustili na ploščad prav pod slapovi, posebno doživetje pa po tudi vožnja z ladjo, ko bomo še bolj občutili njihovo mogočnost. Popoldan vrnitev v Toronto in polet v olimpijsko mesto Calgary. Nočitev.

7. dan: Calgary-Canmore-Banff-Lake Louis
Dopoldan si ogledamo mesto, nato pa vstopimo v čudoviti svet Skalnega gorovja in nadaljujemo pot proti Canmoru in Banffu, izredno priljubljenem turističnem središču. Tudi istoimenski park se ponaša z impresivno pokrajino. To je najstarejši park v Kanadi, pa tudi eden najlepših. Naleteli bomo na vroče vrelce, mogoče tudi na medvede in jelene. Dan bomo zaključili v Lake Louisu z eno najlepših gorskih pokrajin na svetu in ledeniško dolino z istoimenskim jezerom in Skalnim gorovjem v ozadju. Nočitev.

8. dan: Lake Louis-Jasper
To bo sproščen dan z ogledi in postanki v prekrasni pokrajini. Po »ledeniški cesti«, ki povezuje Lake Louis in Jasper bomo občudovali gore in jezera, doline, ledenike, slapove, lahko bomo veliko fotografirali, mogoče v objektiv ulovimo kakšno žival iz divjine. Med potjo imamo kosilo. Pri ledeniku Athabasca imamo možnost vožnje s posebnim vozilom po ledeniku. Prihod v Jasper in nekaj prostega časa. Nočitev.

9. dan: Jasper-Kamloops
Tudi današnja pot bo zanimiva in spektakularna. Ustavili se bomo pod goro Robson, ki je s 3935 metri najvišja v kanadskem Skalnem gorovju. Na poti imamo tudi kosilo. Nato se ustavimo pri slapovih Helckmen, ki so s 135 metri enih najbolj spektakularnih v Britanski Kolumbiji. Prihod v Kamloops, nočitev.

10. dan: Kamloops-Whistler-Vancouver
Pot nas bo vodila mimo krajev Cache Creek in Lillooett, kjer se začenja pot zlatokopov, Klondike trail. Po zanimivi pokrajini popoldan prispemo v Whistler, pomembno smučarsko središče, ki je med olimpijskimi igrami v Vancouvru gostil tekme alpskih smučarjev. Po eni najbolj slikoviti cest v zahodni Kanadi se končno pripeljemo v Vancouver, ki velja za eno najlepših in za življenje najbolj prijaznih mest na svetu. Tudi klima je tu izredno prijetna, mesto leži med morjem in gorami, na eni strani imamo zalive Pacifika, na drugi zasnežene vrhove. Nočitev.

11. dan: Vancouver
Cel dan posvetimo Vancouvru. Gastown je stari del mesta, kjer vidimo hiše iz viktorijanske dobe, zapeljemo se v poslovni Pacific Centre, obiščemo kitajsko četrt in Stanley Park s totemi, mostovi Burrard, Granville in Cambi ter druge zanimivosti. Po želji se povzpnemo na Grouse Mountain, ki ponuja izjemen razgled na mesto in njegovo čudovito okolico. Nočitev.

12. dan: Vancouver, otok Victoria
Dan namenimo izletu na otok Victoria, kamor se odpeljemo s trajektom. Spoznali bomo Victorio, ki je glavno mesto Britanske Kolumbije. Videli bomo parlament, spoznamo staro pristanišče, tržnico, Bacon Hill Park, rezidenčno četrt Oakland, kitajsko četrt. Popoldan imamo še nekaj prostega časa, nato pa se s trajektom mimo majhnih otočkov vrnemo v Vancouver. Nočitev.

13. dan: Vancouver-Evropa
Nekaj prostega časa za še zadnje spoznavanje očarljivega Vancouvra v lastni režiji. Lahko kupimo zadnje spominke, obiščemo dobro restavracijo… Sledi odhod na letališče in polet proti Evropi.

14. dan: Ljubljana-Maribor
Čaka nas še polet v Ljubljano ali na eno od bližnjih letališč, od koder se z avtobusom vrnemo v odhodne kraje.

CENA VKLJUČUJE: mednarodni letalski prevoz, notranji let Toronto-Calgary, letališke pristojbine, prevoz do letališča in nazaj, prenočevanje z zajtrki v hotelih/motelih 3***, 3 večerje in 2 kosili, vstopnine (v narodne parke, CN Tower, ladjica na Niagarske slapove in po Ontarijskem jezeru), prevoze po programu (če bo potnikov manj kot 14, uporabimo ustrezen kombi namesto avtobusa), slovenskega vodiča, dovolilnico ETA, zdravstveno zavarovanje.
DOPLAČILA: Doplačilo po želji: enoposteljna soba 550  evrov.


POGOJI:


Akontacija: 30% od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 18,00 € na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.Izračun upošteva udeležbo najmanj 14  oz. 7 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa. 

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

PROSTRANA KANADA

od
3.790,00 €

Potniki

1
2
 

PROSTRANA KANADA


  • od 3.790,00 €Morda vas zanima tudi...

ZDA IN KANADA ZDA in Kanada

ZDA IN KANADA

0/5

od 1.799,00 € Brez DDV: 1.799,00 €

KALIFORNIJA IN PARKI ZDA ZDA in Kanada

KALIFORNIJA IN PARKI ZDA

0/5

od 2.650,00 € Brez DDV: 2.650,00 €

ALJASKA IN JUKON ZDA in Kanada

ALJASKA IN JUKON

0/5

od 3.950,00 € Brez DDV: 3.950,00 €

NEW YORK 6 DNI

NEW YORK - 6 DNI

0/5

od 1.299,00 € Brez DDV: 1.299,00 €

TORONTO IN ZDA - OD SVETOVLJANSKEGA VZHODA DO ŽIVAHNEGA JUGA

TORONTO IN ZDA - OD SVETOVLJANSKEGA VZHODA DO ŽIVAHNEGA JUGA

0/5

od 4.985,00 € Brez DDV: 4.985,00 €

Tags: PROSTRANA, KANADA, ZDA, Kanada