New York - "Big Apple"; mesto - svetovna metropola,  5. avenija in finančni predel,Times square, Central park, China town in Little Italy, svetovno znane galerije in muzeji, zvečer pa Broadway z gledališkimi predstavami in musicli, jazz,... vse to so obrazi mesta ob reki Hudson. leži na vzhodni obali ZDA in pravijo, da nikoli ne spi. 


Cena pri najmanj 25 udeležencih: od 
1.239 Eur
Cena pri najmanj 10 udeležencih: od 1.419 Eur
 

1. DAN: LJUBLJANA - EVROPA - NEW YORK 
Odhod predvidoma iz letališča pri Benetkah in polet preko enega izmed evropskih letališč v New York. Po pristanku na letališču prevoz do hotela. Glede na čas pristanka letala za najbolj zagrete in ne preveč utrujene, še krajši sprehod do osrčja mesta in sicer do Rockefeller centra ter na znameniti Times Square. 

2. DAN: NEW YORK
Vabimo vas na poldnevni avtobusni ogled Manhattna (doplačilo). Med vožnjo po zgornjem in spodnjem Manhattnu bomo spoznavali razsežnosti ,,velikega jabolka'', številne pisane mestne četrti in multikulturnost, ki daje mestu edinstveno podobo. Videli bomo palačo Združenih narodov, Centralni park, Lincolnovo dvorano, ki je eden od pomembnejših centrov glasbenega dogajanja, cerkev Sv. John Divine, prestižno Univerzo Columbia, Harlem, art-decojevsko podobo postaje Grand Central, veličastno Katedralo Sv. Patricka, Nacionalno knjižnico, živahno dogajanje v Rockeffelerjevem centru, Radio City... Vožnjo mimo Kitajske četrti, v umetniški Soho, Tribeco in Greenwich Villege, bomo zaključili z ogledom točke ,,Ground Zero'', Brooklynskega mostu in Battery parka, od koder je lep pogled na Kip svobode. V popoldanskih urah predlagamo izlet z ladjico na otoka Ellis in Liberty, kjer si lahko ogledamo Kip Svobode. Nočitev.

3. IN 4. DAN: NEW YORK 
Priporočamo obisk enega od številnih muzejev ali galerij: Muzej Moderne umetnosti MoMa, prenovljen ponuja odlično zbirko sodobnih umetniških del. Metropolitanski muzej (Met), ki v enkratni zbirki predstavlja enega najbogatejših umetniških opusov na svetu, glamurozna pa je tudi njegova arhitektura, Narodno zgodovinski muzej z planetarijem, razstavo dinozavrov in mineralov, ali muzej Guggenheim, ki ga poznamo kot odštekano okroglo stavbo, ki je delo znamenitega arhitekta Franka Lloyda Wrighta. Sprehodimo se po znamenitemi Centralnem parku, kjer v zeleni oazi mesta, med jezeri in številnimi sprehajalnimi potmi potekajo številni koncerti in predstave. Ob večerih si bomo morda ogledali katero od številnih predstav na Broadwayu. Nočitve v hotelu.

5. DAN: NEW YORK - EVROPA 
Preden se bomo napotili na letališče, bomo lahko preživeli prosti čas na Peti Aveniji, ki jo zaznamuje živahno ulično dogajanje ali pa bomo nakupovali v kateri od znamenitih blagovnic (Macy'S, ...) Mesto zaznamuje moda, zato so prisotni vsi najpomembnejši dizajnerji s svojimi trgovinami in navdušeni bomo opazovali najnovejše modne trende. Prav tako pa boste presenečeni nad modo samih Američanov in njihovo znamenito kombinacijo elegantnih oblek ter športnih copat. V popoldanskih urah Sledi prevoz na letališče in polet v Evropo.

6. DAN: EVROPA - SLOVENIJA
Pristanek na enem od evropskih letališč in nadaljevanje poti v Ljubljano / bližnje letališče.

CENA VKLJUČUJE:  letalski prevoz v ekonomskem razredu, letališke, varnostne pristojbine in dodatek za gorivo, prevoz letališče - hotel - letališče, štiri prenočevanja v dvoposteljnih sobah v hotelu 2/3*(preprosta nastanitev), slovensko spremstvo in organizacijo potovanja.

DOPLAČILA:  poldnevni avtobusni ogled New Yorka 40 € (ob prijavi najmanj 15 potnikov), enoposteljna soba 360 €, registracija za vstop v ZDA – ESTA: 27 €, prevoz na letališče (v primeru odhoda iz bližnjega evropskega letališča) 58€, napitnine (tudi otroci). MOŽNA DOPLAČILA na poti: strošek podzemne železnice ali taxi-ja, vzpon na Empire State Building in One WTC, posamezni muzeji in galerije, izlet z ladjico, obisk muzikala na Broadwayu.
POPUSTI: otrok do 12 leta z dvema odraslima v sobi: 17 %; popust za tretjo osebo v sobi 70 € in četrto osebo v sobi: 100 € 


OPOMBA: lokacija hotela je odlična, vendar preprosta. V primeru da želite v New Yorku bivati v boljšem hotelu, lahko le tega uredimo. Po ameriških standardih v večini hotelov v ZDA v ceno prenočevanja niso vključeni zajtrki, ki so sicer na voljo v hotelskih restavracijah za doplačilo. V tistih hotelih, kjer kontinentalni zajtrk ponudijo brezplačno, imajo zajtrk tudi naši gostje. Kadar je v sobi več oseb (3. in 4.) prenočujejo na v sobi obstoječih, dveh velikih zakonskih posteljah; na vsaki postelji po 2 osebi. dodatnih postelj v sobi ni. Razpored ogledov po dnevih se lahko spremeni, pravo tako bodo v primeru spremembe letalskega prevoza ogledi prilagojeni letalskemu prevozu. Ob prijavi na prodajno mesto pošljite kopijo potnega lista.POGOJI:
Akontacija: 30% od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili. 
Prijavnina: 18,00 € na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.

POMEMBNO: Ob prijavi potrebujemo kopijo potnega lista, ki mora biti veljaven še vsaj 7 mesecev po potovanju. Za vstop v ZDA je obvezna registracija (več informacij v agenciji).


Izračun upošteva udeležbo najmanj  25 oz. 10 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.


Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov.

 *** ESTA (Electronic System for travel Authorization)Od 20.1.2010 je za vstop v  ZDA brez vizuma v turistične namene za potnike vseh držav vključenih v Visa Waiver Program (VWP) obvezen elektronski sistem za avtorizacijo potovanja (Electronic System for travel Authorization - ESTA).


Informacije in povezava na obrazec POTNIK, KI SE BO ODLOČIL OBRAZEC IZPOLNITI SAM, SAM NOSI ODGOVORNOST ZA PRAVOČASNO IZPOLNITEV OBRAZCA IN ZA HRAMBO ŠTEVILKE. ZAVRNITVE POTNIKOV S STRANI IMIGRACIJSKIH OBLASTI V ZDA ZARADI NEUPOSTEVANJA ODREDBE IN ZATO, KER OBRAZEC PREDHODNO NI BIL POSLAN, SE SMATRAJO KOT ODPOVED POTOVANJA NA DAN ODHODA S 100% STORNO STROŠKI.
POMEMBNO: 

SPLOŠNA DOLOČILA (velja za vsa potovanja v ZDA):
osebe, ki so po 1. marcu 2011 potovali v Iran, Irak, Sirijo, Sudan, Libija, Somalija in Jemen ali imajo poleg slovenskega tudi državljanstvo katere od teh držav, v ZDA ne morejo več potovati na podlagi programa Visa Waiver, pač pa morajo za vstop v ZDA pridobiti ustrezen vizum. Spremembe so se začele izvajati 21. januarja 2016, zato vsem, ki nameravajo potovati v ZDA svetujemo, da se za podrobnejše informacije pravočasno obrnejo na Veleposlaništvo ZDA v Ljubljani in preverijo ali morda potrebujejo vizum ter po potrebi zanj zaprosijo. Vstopni vizum mora na veleposlaništvu ZDA v Ljubljani urediti potnik sam. Cena vizuma je pribl. 159 USD, vizumski postopek pa poleg izpolnitve vloge in predložitve ustreznih dokazil o premoženjskem stanju predvideva tudi osebni razgovor na veleposlaništvu.

Slovenski državljani za vstop v ZDA potrebujemo vstopni dokument ESTA. Za izpolnitev dokumenta potrebujemo kopijo potnega lista. Potni list mora biti veljaven še najmanj 6 mesecev po prihodu iz ZDA. Na prodajnem mestu dobite formular na podlagi katerega vam pridobimo ESTO.

Organizator potovanja si pridržuje pravico do spremembe cene v primeru sprememb v menjalniškem valutnem tečaju EUR /USD ali sprememb v tarifah prevoznikov (podražitev goriva ali povišanje letaliških pristojbin), ki vplivajo na ceno potovanja, v skladu z zakonikom, ki ureja obligacijska razmerja in predpise, ki so veljavni v Republiki Sloveniji. O morebitni spremembi cene potovanja (le ta se skupno lahko poviša za največ 10% prodajne cene objavljene na programu) je organizator dolžan obvestiti potnika najkasneje 20 dni pred odhodom.  

 

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

NEW YORK 6 DNI

od
1.299,00 €

Potniki

1
2
 

NEW YORK 6 DNI


  • od 1.299,00 €Morda vas zanima tudi...

ZDA IN KANADA ZDA in Kanada

ZDA IN KANADA

0/5

od 1.799,00 € Brez DDV: 1.799,00 €

PROSTRANA KANADA ZDA in Kanada

PROSTRANA KANADA

0/5

od 3.790,00 € Brez DDV: 3.790,00 €

KALIFORNIJA IN PARKI ZDA ZDA in Kanada

KALIFORNIJA IN PARKI ZDA

0/5

od 2.650,00 € Brez DDV: 2.650,00 €

ALJASKA IN JUKON ZDA in Kanada

ALJASKA IN JUKON

0/5

od 3.950,00 € Brez DDV: 3.950,00 €

TORONTO IN ZDA - OD SVETOVLJANSKEGA VZHODA DO ŽIVAHNEGA JUGA

TORONTO IN ZDA - OD SVETOVLJANSKEGA VZHODA DO ŽIVAHNEGA JUGA

0/5

od 4.985,00 € Brez DDV: 4.985,00 €

Tags: NEW, YORK, ZDA, Kanada