• KALIFORNIJA IN PARKI ZDA ZDA in Kanada
  • KALIFORNIJA IN PARKI ZDA ZDA in Kanada

Vabimo vas na nepozabno pot po zahodnem delu ZDA, ki smo ji poleg sončne Kalifornije dodali še neustavljivo privlačnost ameriških narodnih parkov. Naša pot se bo začela v Los Angelesu, mestu filmske industrije in hollywoodskih zvezd. Nato se odpravimo v notranjost dežele, na »divji zahod«, kjer spoznamo najlepše ameriške narodne parke: Grand Canyon, Bryce, Zion... Poseben mik potovanju zagotovo daje postanek v mestu zabave, Las Vegasu...

Cena pri najmanj najmanj 20 potnikov: 2.650 Eur
Cena pri najmanj najmanj 15 potnikov: 2.750 Eur
Cena pri najmanj najmanj 10 potnikov: 2.850 Eur

 

1. dan: Maribor-Ljubljana-Los Angeles
Jutranji prevoz do enega od okoliških letališč, od koder z enim vmesnim postankom poletimo proti Los Angelesu. Po pristanku prevoz do nastanitve. Nočitev.

2. dan: San Louis Obispo-San Simeon-Carmel-Monterey-San Francisco
Naša pot se nadaljuje po pacifiški cesti. Po čudoviti cesti z lepim pogledom na Pacifik, gore in mesteca ob morju bomo prispeli do misijona Carmel, ki ima pridevek »romantični«. Izjemnost mu dajejo peščeno zidovje, mavrski stolp, okna ter lega med morjem in hribi. Postanek v Montereyu in drugih mestecih na poti. Prenočevanje pred San Franciscom. Nočitev.

3. dan: San Francisco
Ogled San Francisca: Zapeljali se bomo skozi mestno središče z mestno hišo ter si ogledali vrste viktorijanskih hišk imenovane »Pobarvane dame«. Spoznali bomo zanimivosti kot so Union Square, Civic Center, Lombard Street, Twin Peaks, Alamo Square... Ustavimo se na pomolu 39, kjer si lahko privoščimo kakšno morsko jed, se sprehodimo skozi vrvež obiskovalcev in opazujemo morske leve, ki lenarijo v marini. Poslovili se bomo od čudovitega mesta ob zalivu in jo ubrali proti severu, čez sloviti most Golden Gate. Nočitev.

4. dan: Yosemite
Odpravimo se proti gorovju Sierra. Priobalni ravninski del bo začel prehajati v valovito gričevje, to pa se bo umaknilo pravim goram. Prečkali bomo nekaj velikanskih rek, ki tečejo iz Sierre proti Pacifiku in prinašajo s seboj rodovitno prst. Tako je ta predel Kalifornije pravi vrt za preskrbo cele dežele. Seveda pa so tam kmetije povsem drugačne kot pri nas, saj se raztezajo na ogromnih področjih in polja so tako dolga, da si traktoristi pri oranju pomagajo tudi s satelitsko navigacijo. Kmalu nas pozdravi eden izmed najbolj popularnih nacionalnih parkov v Zda, čudoviti Yosemite. Poezija v granitu, je zapisal pesnik John Muir, ki je prvi raziskoval te kraje. El capitan je s svojo 900 metrov visoko steno verjetno največji izziv za plezalce, saj velja za eno najtežjih sten na svetu. Slapovi, čudoviti pogledi na reko in okoliške gore z navpično strmimi stenami nas bo napolnile z navdušenjem in razumeli bomo, zakaj je ta park tako slaven. Nočitev.

5. dan: NP Sekvoja-Bakersfield
Danes nas čaka naslednji čudovit park. Ta nosi ime po sekvojah, drevesih velikankah, ki rastejo na tem območju. Njihova debla so tako obsežna, da je potrebnih tudi do deset ljudi, da jih objamejo. Nato vožnja do mesteca Bakersfield. Nočitev.

6. dan: Bakersfield-Dolina smrti-Las Vegas
Danes nas bo naša pot vodila skozi najbolj suho in vročo pokrajino v ZDA. V tej puščavi je nekoč divjala zlata mrzlica. Dan bomo zaključili v mestu luči, Las Vegasu. Zvečer se bomo sprehodili po slovitem buleverju, imenovanem »The Strip«, kjer se nahajajo najznamenitejši hoteli. Nočitev.

7. dan: Las Vegas, jez Hoover
Dopoldan se zapeljemo do nekoč največjega jezu na svetu, ki je ukrotil divjo reko Kolorado. Jez Hoover stoji na meji med zveznima državama Arizono in Nevado, za njim pa leži veliko akumulacijsko jezero Mead. Povratek v Las Vegas in prosto popoldne. Nočitev.

8. dan: Las Vegas-NP Zion-NP Bryce Canyon
Zjutraj bomo zapustili Las Vegas in se najprej odpeljali do NP Zion. Ta je bil razglašen za prvi narodni park v državi Utah in je med najbolj obiskanimi tudi med domačini. Tu prevladuje granit, ki lahko spreminja barve od sive do rožnate. Nato obiščemo še NP Bryce, ki so ga odkrili mormoni v 19. stoletju in je za mnoge eden od najlepših ameriških parkov. Čar mu dajejo čudovito obarvane skalne formacije, ki jih je v milijonih let narava in njene sile izdolbla iz rdeče gline. Nočitev.

9. dan: Bryce Canyon-Antelope Canyon-Monument Valley
Dan bo namenjen obisku dveh izjemnih parkov. Antelope Canyon s svojimi tisočerimi odtenki rdeče in rožnate barve očara vsakega fotografa, v rezervatu Monument Valley pa se bomo počutili skoraj kot v kakšnem »westernu«. Nočitev.

10. dan: Grand Canyon-Flagstaff
Glavni cilj danes je Grand Canyon, ki upravičeno velja za eno od največjih naravnih čudes na našem planetu. Veliki kanjon je res vreden svojega imena. Ne le njegova globina, ampak celotna narava nas bo pustila brez besed. Ustavili se bomo na različnih razglednih točkah ob severnem robu in nekaj poti tudi prehodili. Mogočnost, barve, samota so res osupljive. Dan končamo na sloviti cesti 66 v Flagstaffu. Nočitev.

11. dan: Flagstaff-Montezuma-Phoenix-San Diego
Na poti proti pacifiški obali še zadnje srečanje z osupljivo naravo Arizone. Ustavimo se pri gradu Montezuma, ki je pravzaprav v skalo vklesano bivališče nekdanjih Indijancev, ki so živeli na teh prostorih. Nato nadaljevanje poti mimo Phoenixa proti San Diegu, enemu od najbolj živahnih mest kalifornijske riviere. Nočitev.

12. dan: San Diego-Los Angeles
Ogled starega dela San Diega in polotoka Coronado, kamor še danes rade zahajajo filmske zvezde. Spoznali bomo park Balboa in po želji znameniti Sea World, ki velja za enega najboljših morskih tematskih parkov na svetu. Tu lahko opazujemo pingvine v naravnem okolju, velike orke, morske leve, različne vrste ptic. Proti večeru prispemo v Los Angeles, videli bomo znameniti znak »Hollywood«. Odpeljali se bomo do letoviškega predmestja Los Angelesa, Sante Monice, kjer imajo vile mnogi znani hollywoodski igralci. Nočitev.

13. dan: Los Angeles
Danes si natančneje si ogledamo še samo mesto angelov. Sprehodili se bomo po pločniku slavnih mimo gledališča, kjer vsako leto podeljujejo oskarje za filmske dosežke. Videli bomo Kitajsko gledališče, se sprehodili po Sunset Strip Bulevarju, fotografirali odtise rok in nog slavnih osebnosti, ki jih puščajo v svežem betonu na ulici slavnih. Zapeljali se bomo po znamenitem Rodeo Driveu in na Beverly Hillsu spoznali okolje, kjer prebivajo slavni igralci. Nato odhod na letališče in polet v Evropo.

14. dan: Ljubljana-Maribor
Vrnitev na enega od okoliških letališč, od koder bo organiziran prevoz do Ljubljane in Maribora.

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz, letališke pristojbine, prevoz do letališča in nazaj, prenočevanje v hotelih 3* (zajtrki so vključeni razen enkrat ali dvakrat, ko hoteli nimajo zajtrkovalnice in si ga kupimo sami), avtobusni prevoz po programu (ustrezen kombi, če bo manj kot 15 potnikov), oglede s slovenskim vodičem, zdravstveno in nezgodno zavarovanje.

DOPLAČILA - Obvezno doplačilo: napitnine 50 USD (za osebje v hotelih in restavracijah). Doplačilo po želji: enoposteljna soba 490 evrov, vstopnine v narodne parke cca 35 USD, urejanje obrazca ESTA 30 evrov.

Vizum: Osebe, ki so po 1. marcu 2011 potovale v Sirijo, Irak, Iran, Jemen, Somalijo, Libijo ali Sudan oz. imajo ob slovenskem tudi državljanstvo katere od teh držav, morajo zaprositi za vizum na veleposlaništvu ZDA.POGOJI:

Akontacija: 30% od osnovne cene. 
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili. 
Prijavnina: 18,00 € na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb. 
Odlog plačila: 2 x 130 €.


POMEMBNO: Ob prijavi potrebujemo kopijo potnega lista, ki mora biti veljaven še vsaj 7 mesecev po potovanju. Za vstop v ZDA je obvezna registracija (več informacij v agenciji). Napitnine na poti so priporočene in pričakovane. 

Slovenski državljani potrebujemo tudi predhodno urejeno dovolilnico ESTA za vstop v ZDA. Registracijo lahko v slovenskem jeziku opravite vsaj 5 dni pred začetkom potovanja na spletnem naslovu: https: //esta.cbp.dhs.gov. Ob registraciji je potrebno plačilo s kreditno kartico. Prijavo lahko za vas opravimo pri nas.

Po novembrskih terorističnih napadih v Parizu je ameriška vlada zaostrila pogoje za pridobitev ESTA. Kdor je po 1. marcu 2011 obiskal Sirijo, Irak, Iran ali Sudan, ni upravičen do koriščenja Visa Waiver programa in mora za vstop v ZDA zaprositi za vizo na veleposlaništvu ZDA. 


Napitnine na poti so priporočene in pričakovane.

Izračun upošteva udeležbo najmanj 20, 15 oz. 10 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

 

*** ESTA (Electronic System for travel Authorization)

Od 20.1.2010 je za vstop v  ZDA brez vizuma v turistične namene za potnike vseh držav vključenih v Visa Waiver Program (VWP) obvezen elektronski sistem za avtorizacijo potovanja (Electronic System for travel Authorization - ESTA).

Informacije in povezava na obrazec

POTNIK, KI SE BO ODLOČIL OBRAZEC IZPOLNITI SAM, SAM NOSI ODGOVORNOST ZA PRAVOČASNO IZPOLNITEV OBRAZCA IN ZA HRAMBO ŠTEVILKE. ZAVRNITVE POTNIKOV S STRANI IMIGRACIJSKIH OBLASTI V ZDA ZARADI NEUPOSTEVANJA ODREDBE IN ZATO, KER OBRAZEC PREDHODNO NI BIL POSLAN, SE SMATRAJO KOT ODPOVED POTOVANJA NA DAN ODHODA S 100% STORNO STROŠKI.


POMEMBNO: uvedba vstopnega vizuma za potnike, ki so po 1. marcu 2011 potovali v Iran, Irak, Sudan ali Sirijo

Zaradi spremenjene politike ZDA do Irana je v veljavo stopila uredba, ki za vse potnike, ki bi želeli vstopiti v ZDA in so po 1. marcu 2011 obiskali Iran, Irak, Sudan ali Sirijo uvaja vstopni vizum. Vstopni vizum mora na veleposlaništvu ZDA v Ljubljani urediti potnik sam. Cena vizuma je 159.- USD, vizumski postopek pa poleg izpolnitve vloge in predložitve ustreznih dokazil o premoženjskem stanju predvideva tudi osebni razgovor na veleposlaništvu.


Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

KALIFORNIJA IN PARKI ZDA

od
2.650,00 €

Potniki

1
2
 

KALIFORNIJA IN PARKI ZDA


  • od 2.650,00 €Morda vas zanima tudi...

ZDA IN KANADA ZDA in Kanada

ZDA IN KANADA

0/5

od 1.799,00 € Brez DDV: 1.799,00 €

PROSTRANA KANADA ZDA in Kanada

PROSTRANA KANADA

0/5

od 3.790,00 € Brez DDV: 3.790,00 €

ALJASKA IN JUKON ZDA in Kanada

ALJASKA IN JUKON

0/5

od 3.950,00 € Brez DDV: 3.950,00 €

NEW YORK 6 DNI

NEW YORK - 6 DNI

0/5

od 1.299,00 € Brez DDV: 1.299,00 €

Tags: KALIFORNIJA, PARKI, ZDA, Kanada