Transsibirska železnica, najbolj znamenita železniška proga na svetu, meri od Moskve do Vladivostoka kar 9289 km, ki jih vlak prevozi v manj kot sedmih dneh. Proga prečka Ural, na 1777. km »zavije« iz Evrope v Azijo, na 2102 km pa vstopi v Sibirijo. Prečka osem časovnih časov, tajgo, stepo in puščavo in pelje mimo največjega sladkovodnega jezera na svetu -Bajkalskega jezera. Pridružite se nam na tej zanimivi poti.

Cena pri najmanj 25 udeležencih: 2.260 €
Cena pri najmanj 15 udeležencih: 2.495 €
Cena pri najmanj 10 udeležencih: 2.720 €


1.dan:  LJUBLJANA - MOSKVA
Odhod iz Ljubljane, pobiranje potnikov v Celju, Slov. Bistrici in Mariboru ter prevoz z avtobusom na letališče na Dunaj. Polet v Moskvo predvidoma ob 10. uri. Pristanek ob 13.45 uri po lokalnem času. Po ureditvi mejnih formalnosti prevoz v mesto, nastanitev v hotelu in nočitev.

2. dan: MOSKVA - TRANSIBIRSKA ŽELEZNICA
Po zajtrku krajši krožni ogled MOSKVE, vožnja na železniško postajo Yaroslavl. Popoldne vkrcanje na TRANSIBIRSKO ŽELEZNICO. Nastanitev v spalnih kabinah s 4 posteljami, 2. razred. Večerja na vlaku in nočitev. Vožnja proti Nižnem Novgorodu.

3. in 4. dan:  NA VLAKU
Dva polna dneva vožnje z vlakom na relaciji Perm–Yekaterinburg–Omsk–Novosibirsk. Vmes krajši postanki za doživetje neokrnjene narave. Slikovite doline, gore, reke in prelazi ves čas potovanja po znameniti železnici, ki so jo gradili od leta 1891 do 1916. Dolžina celotne železnice je 9.288 km, do Irkutska 5.185 km. Polpenzion na vlaku.

5. dan:  KRASNOYARSK
Zajtrk in kosilo na vlaku. Vožnja skozi Krasnoyarsk in predvidoma večerni prihod vlaka v Irkutsk in s tem zaključek poti s transibirsko železnico. Vožnja do hotela in nočitev.

6. dan:  IRKUTSK
Po zajtrku ogled IRKUTSKA, enega od večjih mest v Sibiriji. Ogled samostana Zamensky, vzpon na  zvonik cerkve Svetega Križa in pogled na mesto. Po kosilu ogled muzeja Dekabristov – plemiških revolucionarjev, ki so 1825 leta izrazili nestrinjanje z režimom in bili zaradi tega izgnani na prisilno delo v Sibirijo. Nočitev v hotelu.

7. dan: BAJKALSKO JEZERO
Po zajtrku izlet do BAJKALSKEGA JEZERA. Na poti ogled muzeja na prostem Taltsy (lesena arhitekture iz 17.–20. st.) Prihod ob Bajkalsko jezero v vas LISTVIANKA, 68 km JV od Irkutska. Kosilo na obali jezera s tipičnimi ribjimi jedmi. Obisk bajkalskega muzeja, ki je hkrati tudi znanstveno raziskovalni center. Vožnja s sedežnico na razgledno ploščad gore Cherskiy, visoke 2.090 m. Čudovit pogled z vrha na jezero in okolico. Vrnitev v Irkutsk in nočitev.

8. dan: UST ORDA
Zajtrk. Sledi izlet v vas UST ORDA, kjer biva mongolska manjšina, imenovana Burjati. Le-ti ohranjajo svoje običaje in govorijo svoj jezik. Bivajo v tradicionalnih šotorih – gerih. Obisk lokalnega muzeja in ogled pravega šamanskega rituala. Vključeno kosilo s tipičnimi burjatskimi jedmi. Vrnitev v Irkutsk, nočitev v hotelu.

9. dan: MOSKVA
Zgodnji zajtrk, prevoz na letališče in let v Moskvo. Po pristanku prevoz v mesto in organiziran ogled znamenite Tretjakovske umetnostne galerije. Popoldne obisk znamenitih moskovskih metro postaj, ki jih zaradi veličastne arhitekture imenujejo tudi “podzemni muzej”. Vožnja z moskovskim metrojem, ki sodi med najbolj točne na svetu. Nastanitev v hotelu in nočitev.

10. dan: MOSKVA - SLOVENIJA
Po zajtrku sprehod preko Rdečega trga do cerkve Vasilija Blaženega in veleblagovnice Gum. Notranji ogled kompleksa Kremlja. Obisk  trga s stolnico, mimo Velike kremeljske palače in carskega zvona, ki velja za največjega na svetu. Po želji obisk kremeljske katedrale in zakladnice z dragoceno zbirko nakita in oblačil in eno najbogatejših zbirk kronskih draguljev na svetu. Po ogledu avtobusni transfer na moskovsko letališče in polet ob 14.40 na Dunaj. Pristanek ob 16.35 uri po lokalnem času. Še organiziran prevoz nazaj v Slovenijo do Maribora, Celja in Ljubljane.


*** Program za 2019 se lahko glede na potrjene lete še spremeni!


MM-NAMIG: BOGAT PROGRAM

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz, 5 nočitev z zajtrki v hotelih 4* v 1/2 sobah TWC, 4 nočitve s polpenzionom na vlaku v kabini za 4 osebe,  vse oglede po programu, 3 kosila v krajevnih restavracijah, potrebne lokalne vodnike, slovensko vodenje, organizacijo potovanja.  DOPLAČILA IN POPUSTI:
MOŽNA DOPLAČILA(ob prijavi):  ruski vizum  85 €, 1/1 soba v vseh hotelih od 225 €,  3 večerje 60 €/osebo, za kabino 1/2 = 312 €/osebo, za kabino 1/3 = 104 €/osebo, za kabino 1/1 = 936 €/osebo, pričakovane napitnine. 
Popusti: 5% popusta za otroka do 12. let na dodatnem ležišču v sobi z dvema odraslima, 5% popusta za tretjo odraslo osebo v sobi na dodatnem ležišču. Troposteljne sobe proti potrditvi!

POGOJI:


Akontacija: 30% od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 18,00 € za prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.
Odlog plačila: 3 x 120 €.


OPOMBA: V času objave programa vsi letalski poleti še niso bili potrjeni, zato je možna sprememba odhodnega letališča, zamik odhoda za kak dan in manjša prerazporeditev programa, kar ne bo vplivalo na vsebino. Ob prijavi je treba oddati kopijo potnega lista.Izračun upošteva udeležbo najmanj 20 oz 15 oseb. Splošni pogoji so sestavni del tega programa.


 

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

S TRANSSIBIRSKO ŽELEZNICO OD MOSKVE DO BAJKALSKEGA JEZERA

od
2.260,00 €

Potniki

1
2
 

S TRANSSIBIRSKO ŽELEZNICO OD MOSKVE DO BAJKALSKEGA JEZERA


  • od 2.260,00 €Morda vas zanima tudi...

MOSKVA Rusija

MOSKVA

0/5

od 729,00 € Brez DDV: 729,00 €

KRIŽARJENJE  PO VOLGI - OD ASTRAHANA DO MOSKVE Rusija

KRIŽARJENJE PO VOLGI - OD ASTRAHANA DO MOSKVE

0/5

od 2.450,00 € Brez DDV: 2.450,00 €

S TRANSSIBIRSKO ŽELEZNICO V MONGOLIJO IN NA KITAJSKO Rusija

S TRANSSIBIRSKO ŽELEZNICO V MONGOLIJO IN NA KITAJSKO

0/5

od 3.980,00 € Brez DDV: 3.980,00 €

STARODAVNA RUSKA MESTA OB REKI OKI

STARODAVNA RUSKA MESTA OB REKI OKI

0/5

od 1.358,00 € Brez DDV: 1.358,00 €

KRIŽARJENJE PO REKI LENI - SIBIRIJA

KRIŽARJENJE PO REKI LENI - SIBIRIJA

0/5

od 4.990,00 € Brez DDV: 4.990,00 €

STARA RUSKA MESTA OB SREBRNEM PRSTANU

STARA RUSKA MESTA OB SREBRNEM PRSTANU

0/5

od 1.490,00 € Brez DDV: 1.490,00 €

Tags: TRANSSIBIRSKO, ŽELEZNICO, MOSKVE, BAJKALSKEGA, JEZERA, Rusija