Volga, najdaljša (3690 km) reka v Evropi, je v ruski zgodovini dobila ime ½mati Volga½ in velja za enega najbolj znanih simbolov Rusije. Na potniški ladji, s katero bomo pluli, je prostora za približno 250 potnikov. Vsaka kabina ima panoramsko okno, tuš, wc, hladilnik in radio. Ladja nudi vrsto aktivnosti, ki bodo vaše križarjenje še bolj približale ruski kulturi: učenje ruskega jezika, pesmi, predavanja o zgodovini, večerni programi z narodnimi plesi, koncerti klasične glasbe.

Cena pri najmanj 20 udeležencih: 2.450 €
Cena pri najmanj 15 udeležencih: 2.495 €
Cena pri najmanj 10 udeležencih: 2.590 €


1. DAN: LJUBLJANA - MOSKVA ASTRAHAN:
Polet v Moskvo z ljubljanskega letališča ali prevoz do bližnjega letališča in polet. Po pristanku v Astrahanu prevoz v pristanišče, kjer se bomo vkrcali na ladjo.

2. DAN: ASTRAHAN:
Dopoldan ogled mestnih znamenitosti Astrahana, Kremelja ter obeh katedral, nato pa pozno poldne začetek plovbe.

3. DAN: PLOVBA PO VOLGI:
Ves dan bomo preživeli na ladji, kjer si bomo vožnjo krajšali z raznimi aktivnostmi (učenje ruščine, petje pesmi, ruska zgodovina, fi lm, glasba...).

4. DAN: VOLGOGRAD:
Dopoldan bomo obiskali Volgograd, mesto na stičišču Evrope in Azije, znano po veliki bitki za mesto (l. 1942), si ogledali mestne znamenitosti in spomenik Mati Rusija na Mamayevem Kurganu.

5. DAN: SARATOV:
Dopoldan si bomo ogledali znamenitosti mesta Saratov: katedralo iz 17. stol, park, kjer so bile nekdaj ločene poti za ženske in moške in ulico Kirov.

6. DAN: SAMARA:
Opoldan si bomo ogledali pri pristaniško mesto Samaro, ki slovi po tovarni čokolade Rossiya ter si ogledali umetniški muzej, v katerem so shranjena vsa dela starih ruskih slikarjev.

7. DAN: KAZAN:
Zgodaj popoldan bomo prispeli v glavno mesto republike Tatarstan v Kazan. Ogledali si bomo znamenitosti ruskega univerzitetnega središč, kjer sta študirala Tolstoj in Lenin.

8. DAN: ČEBOKSARI:
Dopoldne prihod v Čeboksari, glavno mesto republike Čuvašije. Ogledali si bomo operno in baletno gledališče, akademijo znanosti, čuvaško nacionalno akademijo, gledališča in muzeje.

9. DAN: NIŽNI NOVGOROD:
Dopoldan bomo obiskali Nižni Novgorod, nekdanji Gorky, ki leži na sotočju Oke in Volge, ki je bilo eno prvih podmorniških baz v Rusiji. Panoramski ogled mesta in obisk Kremelja.

10. DAN: KOSTROMA IN YAROSLAVL
Dopoldne bomo obiskali mesto Kostroma. Ogledali si bomo katerdalo Sv. Trojice in Ipatijev samostan. Sledila bo vožnaj do Yarslavla, kjer bo postanek za ogled znamenitost Yaroslavla.

11. DAN: UGLIČ
Dopoldan bomo obiskali eno najlepših ruskih mest Uglič, znano po prelepi cerkvi Sv. Dmitrija in si ogledali mogočni Kremelj in se sprehodili po mestnem jedru.

12., 13., 14. DAN: MOSKVA - LJUBLJANA:
Po prihodu v Moskvo panoramski ogled mestnih znamenitosti, nato pa naslednji dan nadaljevanje ogleda mesta: Kremelja s katedralo, Rdečega trga, cerkve Vasilija Blaženega, Bolšoj teatra, Tretjakovske galerije ... Po želji pa bomo obiskali tudi druge znamenitosti. 14. dan se bomo po zajtrku odpeljali na letališče. Polet v Ljubljano.

CENA VKLJUČUJE: polet po programu, prevoz na bližnje letališče, 13x polni penzion v 1/2 kabinah na ladji, dobrodošlico na ladji, vse aktivnosti na ladji in nekatere izlete, kapitanovo večerjo, obroke po programu, osnovno nezgodno zavarovanje, slovenskega spremljevalca in organizacijo potovanja.
DOPLAČILA: enoposteljna kabina 630 €, ruski vizum pribl. 85 €. Doplačila na licu mesta: ogledi med križarjenjem, ki niso navedeni v programu, napitnine.
POPUSTI: otrok do 12. leta cena naknadno

POGOJI:
Akontacija: 30 % od osnovne cene. 
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili. 
Prijavnina: 18,00 € na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb. 

Vizum: za ruski vizum je potreben vsaj 6 mesecev veljaven potni list, fotografija in izpolnjen obrazec, ki ga dobite v naši agenciji. 
Napitnine na poti so priporočene in pričakovane.

Izračun upošteva udeležbo najmanj 20, 15  oz. 10 oseb. Splošni pogoji so sestavni del tega programa.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

KRIŽARJENJE PO VOLGI - OD ASTRAHANA DO MOSKVE

od
2.450,00 €

Potniki

1
2
 

KRIŽARJENJE PO VOLGI - OD ASTRAHANA DO MOSKVE


  • od 2.450,00 €Morda vas zanima tudi...

MOSKVA Rusija

MOSKVA

0/5

od 729,00 € Brez DDV: 729,00 €

MOSKVA IN ST. PETERBURG Rusija

MOSKVA IN ST. PETERBURG

0/5

od 1.029,00 € Brez DDV: 1.029,00 €

S TRANSSIBIRSKO ŽELEZNICO OD MOSKVE DO BAJKALSKEGA JEZERA Rusija

S TRANSSIBIRSKO ŽELEZNICO OD MOSKVE DO BAJKALSKEGA JEZERA

0/5

od 2.260,00 € Brez DDV: 2.260,00 €

KAMČATKA IN SIBIRIJA

KAMČATKA IN SIBIRIJA

0/5

od 3.380,00 € Brez DDV: 3.380,00 €

S TRANSSIBIRSKO ŽELEZNICO V MONGOLIJO IN NA KITAJSKO Rusija

S TRANSSIBIRSKO ŽELEZNICO V MONGOLIJO IN NA KITAJSKO

0/5

od 3.980,00 € Brez DDV: 3.980,00 €

Mongolija in Sibirija

Mongolija in Sibirija

0/5

od 3.640,00 € Brez DDV: 3.640,00 €

MOSKVA IN ST. PETERBURG - JULIJ 2020

MOSKVA IN ST. PETERBURG - 8 dni

0/5

od 1.059,00 € Brez DDV: 1.059,00 €

Tags: KRIŽARJENJE, VOLGI, ASTRAHANA, MOSKVE, Rusija, Canon