Križarjenje v poletnih mesecih od St. Petersburga do Moskve je gotovo zanimivo potovanje, saj bomo pluli od romantičnega St. Petersburga čez dve največji evropski jezeri in po mogočni Volgi do Moskve. Kraji, ki jih bomo obiskali in spoznali na naši poti, se nam bodo predstavili v vsej svoji lepoti in bogastvu, gostoljubni domačini pa bodo poskrbeli za naše dobro počutje. 

Cena pri najmanj 20 udeležencih: 1.935 €


1. DAN: LJUBLJANA - ST. PETERBURG
Polet v St. Peterburg z ljubljanskega letališča ali prevoz do bližnjega letališča in polet. Prevoz do pristanišča, vkrcanje na ladjo ter nastanitev v kabinah.

2. DAN: ST. PETERBURG
Po zajtrku vožnja v mesto, ki ga je ustanovil Peter Veliki. Sprehodili se bomo po »severnih Benetkah«, po najbolj znani ulici Nevski prospekt, ob kateri se nahajajo najlepše palače iz obdobja stare, carske Rusije, kot so Zimski dvorec, katedrala Sv. Izaka, cerkev Kristusa na preliti krvi, številni trgi in restavracije. Mesto lahko zaradi elegantne arhitekture primerjamo z evropskimi prestolnicami. Ogled najlepših mostov na reki Nevi, neoklasičnih palač, … Po kosilu bomo obiskali znamenito Petropavlosko trdnjavo s katedralo sv. Petra in Pavla, kjer so pokopani tudi poslednji Romanovi in si ogledali znameniti muzej Ermitaž v baročnem Zimskem dvorcu, ki hrani neprecenljive zbirke umetnin z vsega sveta. Vrnitev na ladjo, večerja in nočitev.

3. DAN: ST. PETERBURG (PUŠKINOVO IN PETROV DVOREC) - PLOVBA
Po zajtrku prosto ali izlet v Puškinovo (doplačilo). Ogledali si bomo dvorec Katarine Velike z jantarno sobo in Petrov dvorec, slovito letno rezidenco Petra I. na obali Baltskega morja z veličastnimi vrtovi. Po obisku kar 268 m dolge Velike Palače in parka z več kot sto zlatimi fontanami in kiparskim okrasjem, se bomo vrnili na ladjo. Kosilo. Popoldne bo ladja izplula proti severu. Med plovbo se vam bo ladijsko osebje predstavilo in vam pripravilo večerni animacijski program. Večerja in nočitev na ladji.

4. DAN: MANDROGI
Zajtrk. Danes bomo pluli po dveh največjih jezerih v Evropi, Ladoškem in Oneškem jezeru. Postanek v slikoviti vasici Mandrogi, ki je pravi muzej na prostem in prikazuje način življenja ruske preteklosti. V posameznih lesenih hišah bomo videli delavnice za keramiko, čipke, slike, vodko in slavne matrjoške. Kosilo. Na ladji bomo s pestrim programom spoznavali rusko kulturo. Večerja in nočitev na ladji.

5. DAN: KIŽI
Po zajtrku bomo obiskali Kiži, ki je pod zaščito Unesca. Ogled otočka z mnogimi cerkvami na severni obali Oneškega jezera, drugega največjega jezera v Evropi. Ogledali si bomo čudovite, tradicionalne ruske lesene zgradbe, muzej na prostem ter cerkev z 22-imi kupolami. Zanimivost te arhitekture je, da ni bil uporabljen niti en sam žebelj, edino orodje pa je bila sekira. Kosilo. Ladja bo nadaljevala pot po Volgi s pestrim animacijskim programom, saj se bomo ob čajanki lahko preizkusili tudi v igranju tradicionalnih ruskih instrumentov, plesu,… Večerja in nočitev.

6. DAN: GORČIJ
Zajtrk in kosilo na ladji. Okoli poldneva bo ladja priplula v Gorčij, ki leži na obali Belega jezera. Sledi ogled barvitega mesta, prijazni domačini nas bodo povabili v svoje domove, tako da bomo lahko spoznali tudi način življenja naših gostiteljev, kar bo posebno doživetje. Popoldne bo ladja nadaljevala pot. Večerja in nočitev na ladji.

7. DAN: YAROSLAVL
Zajtrk in kosilo na ladji. Popoldan si bomo ogledali mesto Yaroslavl, še en biser starih ruskih mest, ki leži na sotočju rek Kotorosl in Volge. Leta 1010 ga je ustanovil princ Yaroslav. Ogledali si bomo mestne znamenitosti, med njimi mestno hišo, samostan, ki velja za najpomembnejšo stavbo v mestu, cerkev sv. Ilije, gledališče Volkov, ki ga je leta 1750 ustanovil Fyodor Volkov in je najstarejše v Rusiji, na voljo bo tudi nekaj prostega časa za samostojno raziskovanje mesta. Po končanih ogledih se bomo vrnili na ladjo. Večerja in nočitev.

8. DAN: UGLIČ
Zajtrk. Plovba proti Uglič nam bo ponudila enega najlepših pogledov na celem križarjenju. Uglič je nastal leta 1148, svoj razcvet pa je doživel v 13. in 14. stoletju. Ivan Grozni ga je v 16. stol. proglasil za enega od najlepših mest; tja je tudi častno izgnal svojo sedmo ženo. Po smrti Ivana Groznega se je v mesto naselil tudi njegov sin Dmitrij, kjer ga je kasneje umoril Boris Godunov. Na mestu, kjer se je umor zgodil, je mesto zgradilo veličastno cerkev Sv. Dmitrija. Največji spomenik v Ugliču je Kremelj v središču mesta. V parku si bomo ogledali še dom carjeviča Dmitrija iz 15. stol. in katedralo Kristusovega vnebohoda iz 18. stol. Prosto do odhoda ladje proti Moskvi. Obroki in nočitev na ladji.

9. DAN: PLOVBA - MOSKVA
Zajtrk. Dopoldan bomo preživeli na ladji ob spoznavanju ruske zgodovine, kuhinje, iger. Po kosilu bomo prispeli v Moskvo in si z avtobusom ogledali Rdeči trg, cerkev Vasilija Blaženega, Bolšoj teater, stavbo KGB, Novodevični samostan in se sprehodili skozi najznamenitejšo moskovsko veleblagovnico GUM. Po želji (doplačilo) obisk Tretjakovske galerije. Večerja in nočitev na ladji.

10. DAN: MOSKVA
Po zajtrku bomo obiskali Kremelj, ki je 27,5 hektarjev velika obzidana utrdba. Ogledali si bomo tudi eno od katedral, ki se nahajajo na ozemlju Kremlja. Za doplačilo bomo obiskali tudi bogato Orožarno zakladnico. Popoldan prosto ali po želji (za doplačilo) izlet v Sergejev Posad. Kosilo in večerja na ladji.

11. DAN: MOSKVA - LJUBLJANA
Zajtrk na ladji. Prosto do prevoza na letališče ter polet proti Ljubljani, kamor je predviden prihod v večernih urah.

CENA VKLJUČUJE: polet po programu, 9x polni penzion in 1x polpenzion na ladji, nastanitev v zunanji kabini z oknom (glavna paluba/main deck – zadnji del), dobrodošlico na ladji, vse izlete, in druge aktivnosti na ladji, razen nekaterih izletov v Moskvi in St. Peterburgu, osnovno nezgodno zavarovanje, slovenskega spremljevalca in organizacijo potovanja.
DOPLAČILA: drug tip/lokacijo kabine, ruski vizum 85 €. Doplačila na licu mesta: izlet v Petrov dvorec, Puškinovo, Tretjakovsko galerijo, Orožarno zakladnico. Napitnine na poti so priporočene in pričakovane.
POPUST: otrok do 12. leta cena naknadno. 


Opomba:  program je lahko izveden tudi v obratni smeri in je lahko 1 dan daljši (doplačilo).

POGOJI:


Akontacija: 30 % od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 18,00 € na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.

Opombe:
  Za ruski vizum potrebujete nepoškodovan potni list, veljaven vsaj še 6 mesecev, fotografijo in izpolnjen obrazec.  
Napitnine na poti so priporočene in pričakovane.
Izračun upošteva udeležbo najmanj 20 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.
   

 

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

KRIŽARJENJE OD ST. PETERBURGA DO MOSKVE

od
1.939,00 €

Potniki

1
2
 

KRIŽARJENJE OD ST. PETERBURGA DO MOSKVE


  • od 1.939,00 €Morda vas zanima tudi...

MOSKVA Rusija

MOSKVA

0/5

od 729,00 € Brez DDV: 729,00 €

MOSKVA IN ST. PETERBURG Rusija

MOSKVA IN ST. PETERBURG

0/5

od 1.029,00 € Brez DDV: 1.029,00 €

S TRANSSIBIRSKO ŽELEZNICO V MONGOLIJO IN NA KITAJSKO Rusija

S TRANSSIBIRSKO ŽELEZNICO V MONGOLIJO IN NA KITAJSKO

0/5

od 3.980,00 € Brez DDV: 3.980,00 €

MOSKVA IN ST. PETERBURG - JULIJ 2020

MOSKVA IN ST. PETERBURG - 8 dni

0/5

od 1.059,00 € Brez DDV: 1.059,00 €

Tags: KRIŽARJENJE, ST., PETERBURGA, MOSKVE, Rusija