• PERU
  • PERU

Peru, dežela Inkov, narodni ponos jezero Titicaca in čarobni Machu Pichu.

Cena pri najmanj 25 udeležencih: 2.985 Eur 
Cena pri najmanj 20 udeležencih: 3.205 EUR
Cena pri najmanj 15 udeležencih: 3.325 EUR
Cena pri najmanj 10 udeležencih: 3.405 EUR


1. dan: BENETKE–EVROPA–LIMA
Let z letališča v Benetkah prek enega izmed evropskih letališč v Limo, prestolnico Peruja. Za doplačilo organiziran prevoz iz Ljubljane do letališča v Benetkah. Po pristanku in opravljenih obmejnih formalnostih prevoz do hotela in nastanitev. Prenočevanje.

2. dan: LIMA
Zajtrk. Ogled glavnega mesta Peruja, ki ga je ustanovil Francisco Pizzaro leta 1535 na praznik svetih treh kraljev. Lima, takrat Mesto kraljev, je bila zaradi svoje lege najpomembnejše mesto v Južni Ameriki. Obiskali boste stari del mesta, osrednji trg Plaza del Armas ter enega izmed muzejev, ki hranijo zapuščino izgubljenih civilizacij. Prevoz do hotela. Popoldan prosto. Prenočevanje.

3. dan: LIMA–CUZCO–KENKO–PUCA PUCARA– TAMBOMACHAY– SACSAYHUAMAN
Po zajtrku prevoz na letališče in let v Cuzco, ki leži na 3399 m nadmorske višine. Čas za počitek in prilagoditev nadmorski višini. Popoldne ogled mesta Cuzco, ki je bilo nekdaj srce inkovskega imperija. Ustanovil ga je prvi Ink, Manco Capac. Po nepričakovani zmagi nad ljudstvom Chanka je Pachacutec postal IX. Ink in razglasil mesto za prestolnico svojega imperija. Cuzco je zgradil v obliki velikanske pume. Ko je v mesto pridivjal Pizzaro s svojo uničevalsko vojsko, ga je dobesedno porušil in na ostankih zgradil današnji Cuzco, ki še vedno očara z inkovsko zapuščino, prepleteno s kolonialno arhitekturo. Ogled arheoloških središč v okolici Cuzca: Kenka (daritvenega templja »zig–zag«), Puca Pucare (Rdeče utrdbe), Tambomachaya (kopališča Inkov) in Sacsayhuamana (inkovske utrdbe, ki je nekdaj varovala Cuzco). Vrnitev v hotel. Prenočevanje.


4. dan: CUZCO–PISAC–OLLANTAYTAMBO–CUZCO
Po zajtrku vožnja po zanimivi pokrajini v Pisac, kjer je trikrat tedensko živopisana indijanska tržnica. Med sprehodom po tržnici priložnost za nakup spominkov. Pisac slovi tudi po arheoloških izkopaninah, ki se v obliki kondorja raztezajo po hribu nad mestecem. Vožnjo boste nadaljevali po Sveti dolini do Ollantaytamba. Po kosilu si boste ogledali inkovsko utrdbo Ollantaytambo, kjer so španski osvajalci doživeli enega svojih redkih porazov. Ollantaytambo je čudovita razgledna točka nad dolino reke Urubambe. Tudi tam lahko občudujete gradnjo Inkov. Kamniti bloki so tako brezhibno obdelani, da vmes ne gre niti noževa konica. Vrnitev v Cuzco. Prenočevanje.

5. dan: CUZCO– MACHU PICCHU–CUZCO 
Po zgodnjem zajtrku vožnja z vlakom po Sveti dolini Inkov, dolini reke Urubambe do kraja Aguas Calientes in od tam z avtobusom do legendarnega mesta Inkov – Machu Picchuja. Leta 1911 ga je s pomočjo domačina odkril ameriški raziskovalec Hiram Bingham. Machu Picchu se drzno razprostira nad vrtoglavimi prepadi na ozkem sedlu med strmima gorama Huayana Picchu in Machu Picchu. Še dandanes ne vedo točno, zakaj so Inki to mesto zgradili in ga nenadoma zapustili. Ker pa ga španci niso nikoli odkrili, je to najbolj ohranjena zapuščina inkovske civilizacije, ki resnično očara vsakega obiskovalca. Kosilo vključeno. Prihod v Cuzco mv večernih urah.

6. dan: CUZCO–SILLUSTANI–PUNO
Po zajtrku vožnja po andski pokrajini proti Punu. Med potjo kosilo. Pred prihodom v Puno si boste ogledali tudi Sillustani, zapuščino predinkovske civilizacije. Sillustani leži na polotoku v obliki kuščarja in sega v jezero Umayo, obdaja pa ga čudovita pokrajina, prepletena s številnimi legendami. Bojevito ljudstvo Colla je za umrle predstavnike višjih družbenih slojev postavilo velike pogrebne stolpe (chulpe) z odprtino, obrnjeno proti vzhodu. Pokopali so jih skupaj z bogato popotnico za onostranstvo. Tudi te grobove je kot mnoge druge oskrunil pohlep španskih osvajalcev. Chulpe so zgrajene iz velikih kamnitih blokov; najvišja je visoka skoraj 12 m. Arheologi menijo, da je način gradnje še bolj zapleten kot pri Inkih. Proti večeru prihod v Puno in nastanitev v hotelu. Prenočevanje.

7. dan: PUNO–JEZERO TITICACA–OTOČKI UROS– TAQUILLE– PUNO
Po zajtrku celodnevni izlet po jezeru Titicaca, ki se ponaša z zvenečim nazivom – največje plovno jezero na svetu, ki leži nad 3000 m nadmorske višine. Meri približno 8300 km2 in je globoko do 400 m. Jezero še vedno ni popolnoma raziskano in prav zaradi tega krožijo govorice o potopljenih inkovskih mestih. Obiskali boste otočke Uros – plavajoče otoke Indijancev Urujev, ki so zgrajeni iz snopov trstičja (totora). Uruji so pred več stoletji zapustili kopno in se tako umaknili pred nadlegovanji sosednjih plemen. Še dandanes živijo v hišah iz trstičja. Vožnjo po jezeru boste nadaljevali do otoka Taquille, kjer so posebnost moški, ki nosijo živopisane kapice. Barva kapice označuje, ali je moški samski ali poročen. Te kapice moški sami pletejo med sprehodom po mestu ali počitkom v senci na mestnem trgu. Otočani govorijo jezik Inkov – kečuo. Po malici se boste polni vtisov vrnili proti večeru v hotel v Punu. Prenočevanje.

8. dan: PUNO–CHIVAY
Zajtrk. Vožnja skozi slikovito andsko pokrajino mimo čudovitih lagun, tipičnih andskih vasic ter prek mogočnih gorskih prelazov proti Chivayu. Malica. Na poti boste prečkali tudi enega izmed najvišjih cestnih gorskih prelazov na svetu – 4910 m. Vasica Chivay je znana po svojih termalnih izvirih, je pa tudi kot eno najlepših izhodišč za opazovanje kanjona Colca. Nastanitev v vasici, večerja in prenočevanje.

9. dan: CHIVAY–KANJON COLCA–CHIVAY– AREQUIPA
Po zajtrku se boste iz Chivaya odpravili proti kanjonu Colca, ki je z globino 1200 m med najglobljimi kanjoni na svetu. Vozili se boste mimo indijanskih vasic do prelaza, od koder je viden zasnežen vrh 6288 m visokega Ampata. Domačini kanjona Colca so še posebej znani po tradicionalnih živopisanih oblačilih. Kosilo v Chivayu. Nadaljevanje poti do Arequipe, znamenitega »Belega mesta« na nadmorski višini 2230 m. Nastanitev v hotelu in prenočevanje.

10. dan: AREQUIPA–NAZCA
Po zajtrku ogled Arequipe, prikupnega mesta v Andih,obkroženega z vulkani, med katerimi je najbolj znamenit El Misti (5822 m). Mesto odlikuje prijetna klima skozi vse leto. Med drugim si boste ogledali tudi znameniti samostan Santa Catalina. V popoldanskih urah vožnja skozi veličastno andsko pokrajino do Nazce. Malica na poti. Prihod v Nazco v poznih večernih urah. Nastanitev v hotelu in prenočevanje.

11. dan: NAZCA–CHAUCHILLA–HUACACHINA–ICA
Zajtrk in ogled z razglednega stolpa linij Nazca. Za doplačilo let nad 1500 let starimi linijami, ki so zarezane v peščeno kamnito puščavo. Njihov namen in nastanek sta še vedno ovita v tančico skrivnosti. Obisk znamenitega pokopališča Chauchilla. Po ogledu vožnja po cesti Panamericana do Ice, ki je znana po pridelavi vina in narodni pijači »pisco«. Obiskali boste tudi laguno Huacachina, obdano s peščenimi sipinami. Možnost vožnje z »buggyji« in spust z desko po sipinah (doplačilo). Nastanitev v hotelu v Ici. Ogled tega prikupnega kolonialnega mesta, ki ga je leta 1563 ustanovil Luis de Cabrera. Prenočevanje.

12. dan: ICA–PARACAS–ISLAS BALLESTAS– PACHACAMAC–LIMA
Po zajtrku se boste odpeljali proti polotoku Paracas. Ogled otočja Ballestas, ki ga zaradi bogatega živalskega sveta nekateri primerjajo celo z Galapagosom. Tam domujejo pingvini, številni morski levi in kolonije različnih vrst ptic - pelikanov, flamingov in kormoranov. Nadaljevanje vožnje proti Limi. Med potjo ogled arheološkega središča Pachacamac. Prihod v Limo, nastanitev v hotelu in prenočevanje.

13. dan: LIMA–EVROPA
Zajtrk. Dan bo namenjen samostojnim ogledom. Prevoz do letališča in nočni let proti Evropi.

14. dan: EVROPA–BENETKE
Prihod na eno izmed evropskih letališč in nadaljevanje leta proti Benetkam.

CENA VKLJUČUJE: navedeni letalski prevozi v ekonomskem razredu, letališke, varnostne pristojbine in dodatek za gorivo 505 EUR, prevozi z avtobusi, vlakom, ladjami, nočitve z zajtrki v hotelih 3* in 4* v dvoposteljnih sobah obroki kot navedeno v programu, vstopnine in ogledi z lokalnimi vodniki kot je navedeno v programu, slovensko vodenje, organizacija potovanja.

DOPLAČILA: Ob prijavi: obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 25 oseb 420,00 EUR/osebo; Na kraju samem: (vodniku na poti), napitnine pribl. 40 EUR, izstopne pristojbine pribl. 40 USD; Doplačila ob prijavi: let nad Nazca linijami pribl. 95,00 EUR/osebo, prevoz Ljubljana - Benetke - Ljubljana 75,00 EUR/osebo, enoposteljna soba 390,00 EUR/osebo.


Opomba: ob prijavi je obvezna kopija potnega lista, Letalski prevoz je možen tudi v poslovnem razredu. Prosimo, preverite razpoložljivost in znesek doplačila, ki je različen glede na datum odhoda.

Opozorilo: zaradi prilagajanja letalskim prevozom in v primeru nepredvidenih okoliščin si pridržujemo pravico do zamenjave krajev nastanitev in ogledov med potovanjem oz. do spremenjenega, vendar vsebinsko neokrnjenega programa.


POGOJI:
Akontacija: 30 % od osnovne cene. 

Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 18,00 EUR na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb. 

Izračun upošteva udeležbo najmanj 25, 20 ,15 oz. 10 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.


 

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

PERU

od
3.099,00 €

Potniki

1
2
 

PERU


  • od 3.099,00 €Tags: PERU