Vabimo Vulkani, Inki in Darwin - to sta Ekvador in Galapagos... 
Potovanje, ki ponuja sprehod skozi zgodovino prestolnice Ekvadorja, ki je vpisana v seznam naravne in kulturne dediščine UNESCA. Prava poslastica za ljubitelje narave pa je prav obisk galapaškega otočja, ki je eno izmed najbolj presenetljivih naravnih območij na svetu. Ime je dobilo po želvah velikankah (galpago) na katere so naleteli prvi raziskovalci. 1000 km stran od južnoameriške celine se je tu razvil edinstven živalski svet, ki je bil temelj Darwinove teorije o razvoju vrst.
 

Cena pri najmanj 20 udeležencih: 3.990 Eur
Cena pri najmanj 15 udeležencih: 4.090 Eur


1. dan: Maribor-Ljubljana-Benetke-Quito
Zjutraj se bomo odpeljali v Benetke in z enim postankom poleteli proti Južni Ameriki. V ekvadorski prestolnici pristanemo v večernih urah. Večerja in nočitev.

2. dan: Quito, Mitad del Mundo
Stari center glavnega mesta se ponaša z živahnim utripom in čudovito kolonialno arhitekturo, tako da ga je pod svojo zaščito vzel tudi Unesco. Tudi njegova lokacija na skoraj 3000 metrih nad morjem, obdan je z andskimi vrhovi in ognjeniki, je očarljiva. Sprehodili se bomo med lepimi trgi in pomembnimi stavbami. Ustavili se bomo na Trgu neodvisnosti s predsedniško palačo in katedralo in na Trgu sv. Frančiška s samostanom. Znan je tudi spomenik revolucionarja Simona Bolivarja. Kosilo. Quito leži samo dvaindvajset kilometrov južno od ekvatorja, ki je dal deželi tudi ime. Zanimivo je, da so lokalni indijanci sami locirali ekvatorsko linijo, ki leži nekoliko stran od kraja, ki so ga kasneje označili evropski raziskovalci in današnje satelitske naprave so dale prav indijancem. Obiskali bomo to pomembno geografsko točko in tako lahko stali z eno nogo na severni in z drugo na južni polobli. Vrnitev v hotel, nočitev.

3. dan: Indijanska tržnica v Otavalu, indijanske vasice
Odpravili se bomo po slikoviti poti do kraja Otavalo, ki slovi po pisani indijanski tržnici, drugi največji v celotni Latinski Ameriki. Na poti se ustavimo v indijanski vasici, kjer vidimo izdelavo tradicionalnih slaščic. Naslednji slikovit postanek je v San Pablu, kjer uživamo v pogledih na čudovito jezero. Končno prispemo v Otavalo, kjer bomo lahko dali duška svoji nakupovalni žilici, saj nam bodo domačini ponujali vse od keramike, tkanih preprog, srebrnine, lepih lesenih izdelkov… Kosilo. Po obisku tržnice se odpeljemo do enega od indijanskih domov, kjer nam bodo povedali kaj o umetnosti tkanje in svoji glasbi. Za konec pa še morda še nakup nekaj usnjenih izdelkov, po katerih je posebej znana vasica Cotacachi. Zvečer vrnitev v Quito. Nočitev.

4. dan: Quito-Antisana-Lasso
Iz mesta se bomo kmalu znašli v enkratni naravi. Pot proti jugu imenujejo tudi Avenija vulkanov, ki nas spremljajo z obeh strani. V nacionalnem parku Cotopaxi se s skoraj šest tisoč metri nahaja najvišji delujoči vulkan na svetu, pravilno stožčaste oblike in s sneženo kapo na vrhu. Kdor ima srečo, uzre tudi kakšnega kondorja. Usmerili se bomo proti rezervatu Antisana, kjer naletimo na izjemno rastlinstvo in živalstvo, ki se je odlično prilagodilo na tamkajšnje razmere z nizkimi temperaturami, pogostimi vetrovi in malo padavinami. Predvsem nas bo očarala raznolika paleta ptic. Med ogledi kosilo (box lunch). Nato odhod v Lasso in nočitev.

5. dan: Lasso-Banos
Pot nadaljujemo proti kraju Banos, ki je znan po termalnih vrelcih. Znamenita je tudi pot slapov, kjer naredimo zanimiv sprehod. Kosilo. V Banosu imamo nekaj prostega časa, morda zavijemo na kakšno tržnico z indijanskimi izdelki. Nočitev.

6. dan: Banos-Chimborazo-Riobamba
Pravijo, da vse poti vodijo v Riobambo in tako se bomo tudi mi podali proti tem mestu, ki je tudi pomembno izhodišče za vzpone na Chimborazo, najvišji ekvadorski vrh. Tu je nastala prva ustava v državi. Če bodo razmere dopuščale, se bomo odpravili na krajši pohod do prvega zavetišča pod Chimborazom. Kosilo. Nočitev v Riobambi. Nočitev.

7. dan: Riobamba-Alausi-Ingapirca-Cuenca
Dan si bomo najbolj zapomnili po vožnji z vlakom po hudičevem nosu (Nariz del Diablo). V nekaj kilometrih se bomo spustili za več kot tisoč metrov v nižinski svet. Mogoče smo take vožnje že kdaj občudovali na televiziji v oddajah o tukajšnjih indijanskih plemenih. Kosilo. Nato se bomo zopet povzpeli in prišli do Ingapirce, kjer si bomo ogledali najpomembnejši in najbolje ohranjeni inkovski spomenik v Ekvadorju. Proti večeru prispemo v očarljivo mestece Cuenca. Nočitev.

8. dan: Cuenca-Guayaquil
Cuenca je gotovo najbolje ohranjeno kolonialno mesto v deželi s številnimi lepimi stavbami, trgi, cerkvami. Dan bo sproščen in namenjen ogledom najlepših spomenikov, barantanju in kupovanju spominkov in lepih izdelkov domače obrti. Uživali bomo v živopisanem vrvežu, pogovorih z domačini, raziskovanju tržnic. Kosilo. Nekaj prostega časa za samostojne sprehode, oglede in nakupe in nato odhod v Guayaquil. Nočitev.

9. dan: Guayaquil-otočje Galapagos, otok Santa Cruz
Prevoz na letališče v Guayaquilu in polet do otočja, ki mu je večno slavo pridobil Charles Darwin s svojimi raziskavami o razvoju živalskih vrst. Zaradi njegove izoliranosti živi tu veliko endemičnih živalskih vrst. Pristali bomo v Baltri in se nato odpeljali do Puerto Ayore na otoku Santa Cruz. Kosilo. Popoldan začnemo z raziskovanjem otoka. Odpravimo se do proti najvišji točki otoka, kjer naletimo na impozantni krater Gemelos (Dvojčka). Sprehodimo se do kraja, kjer se zadržujejo želve velikanke. Obiščemo raziskovalno postajo »Charles Darwin«, kjer se poučimo življenju na otoku. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

10. dan: Galapagos, otok Isabela
Danes bomo občudovali pestro živalsko in rastlinsko življenje otoka Isabela, kamor se bomo odpeljali s posebnimi ladjami. Uživali bomo tudi v snorkljanju in občudovanju neverjetne pestrosti podvodnega sveta. Obiščamo tudi zloglasni Zid solza, ki so ga zgradili zaporniki na tem otoku, med katerimi so mnogi zaradi težkega dela tu ostali za vedno. Vseskozi nas bo obdajala čudovita narava. Občudovali bomo stotine morskih iguan, morskih levov … Med ogledi imamo piknik kosilo. Večerja in nočitev.

11. dan: Galapagos, Cabo Rosa (Los Tuneles)
Čaka nas izlet z ladjo (gliserjem) do naravne formacije, ki ji pravijo Los Tuneles – gre namreč za »tunele«, ki jih je v morju ustvaril izbruh enega od ognjenikov. Tu bomo opazovali morske leve, želve in druge živali in med njimi lahko celo plavali in snorkljali. Po otočkih se tudi sprehodimo, čaka nas še kosilo (box lunch). Popoldne vrnitev ma otok Isabela. Večerja in nočitev.

12. dan: Galapagos, vulkan Sierra Negra
Dopoldan bo namenjen trekingu na vulkan Sierra Negra. Hoje je slabi dve uri v vsako smer, tako da izlet ni prenaporen. Na poti bomo spoznavali edinstveno živalstvo in rastlinstvo, z vrha pa imeli lepe razlede naokoli. Kosilo. Popoldan imamo nekaj prostega, lahko se sprostimo na belih peščenih plažah. Nato sledi povratek z ladjo na otok Santa Cruz, kjer nas čaka poslovilna večerja. Nočitev.

13. dan: Galapagos-Quito-Evropa
Dopoldan še nekaj prostega časa, nato pa nas čaka polet v Quito in nadaljevanje poti v Evropo.

14. dan: Ljubljana-Maribor
Po pristanku v Benetkah še avtobusni prevoz do Ljubljane in Maribora, kamor se vrnemo v večernih urah.

CENA VKLJUČUJE: mednarodni letalski prevoz in notranja poleta Guayaquil-Galapagos-Guayaquil, letališke pristojbine, prevoz do letališča in nazaj, prenočevanje v hotelih 3* in 4*, polpenzione po programu, vse lokalne prevoze, oglede in vstopnine, slovenskega vodiča in lokalne spremljevalce, zdravstveno zavarovanje.

DOPLAČILA IN POPUSTI:


Obvezna doplačila- na kraju samem: izhodna taksa cca 35 USD na letališču v Ekvadorju, vstopnina in tranzitna kartica v NP Galapagos 120 USD (vodiču na poti).
Doplačilo po želji: enoposteljna soba 350 evrov, priporočljive napitnine 50 USD (vodiču na poti).

POGOJI:


Akontacija: 30% od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 15 EUR na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.ODKRITA BESEDA: zaradi prilagajanja letalskim prevozom in nepredvidenim okoliščinam, si pridržujemo pravico do spremenjenega vendar vsebinsko neokrnjenega programa.
OPOMBA: Ob prijavi obvezna kopija potnega lista.Izračun upošteva udeležbo najmanj 20 oz. 15 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

EKVADOR IN GALAPAŠKI OTOKI

od
3.990,00 €

Potniki

1
2
 

EKVADOR IN GALAPAŠKI OTOKI


  • od 3.990,00 €


Termini:Morda vas zanima tudi...

Mediterranee 4*, Lassi

Mediterranee 4*, Lassi

0/5

od 536,00 € Brez DDV: 536,00 €

Thymis Home 3*+

Thymis Home 3*+

0/5

od 398,00 € Brez DDV: 398,00 €

VULKANSKA POKRAJINA V OSRČJU EVROPE

VULKANSKA POKRAJINA V OSRČJU EVROPE

0/5

od 410,00 € Brez DDV: 410,00 €

Tags: EKVADOR, GALAPAŠKI, OTOKI, Južna, srednja, Amerika