Severna Koreja, skrivnostna dežela se zdi težko dostopna in neskončno daleč. Po pristanku je takoj začutiti prestop skozi »časovni stroj«. Tu se noben tujec ne sme gibati sam, skupine spremljajo voznik, njegov pomočnik, 2 vodiča ter uradni snemalec. Pyong-yang je mesto širokih avenij, kjer semaforji ne delajo, prometa skorajda ni, kljub temu ga v izrazito vojaškem stilu usmerjajo mlade, zato posebej izbrane študentke. Življenje je urejeno, brez stika s tujino, brez tujih časopisov, knjig in filmov so že zadnjih 50 let. Dežela je tako drugačna, da jo je treba preprosto sprejeti. Dan se začne že ob peti zjutraj, ko iz zvočnikov, ki so povsod; na ulicah, v stanovanjskih blokih in trgih, zadoni vojaški marš. Dve uri se izmenično predvajata vojaška glasba in branje novic, ko vse utihne se morajo odpraviti na delo. Delajo od osme pa do pete ali šeste ure popoldne, šest dni v tednu. Za najbolj razposajene Korejce so pivnice odprte »pozno v noč«, tja do desete ure. To je le nekaj začetnih opažanj našega vodnika, verjemite nam, da je Severna Koreja zagotovo doživetje, ki ga ni možno doživeti nikjer drugje.
Najbrž najbolj zaprta država na svetu – velika prvomajska slovesnost – kratek obisk Pekinga z Velikim kitajskim zidom


Cena pri najmanj 15 udeležencih: 
2.990 Eur
Cena pri najmanj 10 udeležencih:  3.190 Eur


1. dan: Ljubljana-Kitajska
Zberemo se na ljubljanskem letališču in z enim vmesnim poletom odpotujemo na Kitajsko.

2. dan: Peking
Po prostanku ogled kitajske prestolnice. Vrhunec več tisočletnega razvoja kitajske arhitekture je zagotovo cesarska palača, Prepovedano mesto. Ta ogromna množica lesenih struktur je zaradi svoje pomembnosti kot kulturna dediščina celega človeštva zaščitena tudi s strani Unesca. Kljub razkošju so velikokrat cesarji palačo doživljali kot zlato kletko - občutek, ki ga je tako dobro upodobil Bertolucci v svojem filmu Zadnji kitajski cesar. Prestopili bomo vrata Prepovedanega mesta in nekdanja cesarska palača nas bo gotovo prevzela s svojimi vrtovi in dvoranami. Tudi Nebeški tempelj je zgrajen v istem obdobju in tudi zanj lahko rečemo, da gre za vrhunec sakralne arhitekture dinastije Ming. V tempelj je prihajal cesar, sin nebes, in tu opravljal molitve in druge obrede. Najlepši del templja je prostor, namenjen molitvi za dobro žetev. Spoznali bomo trg Tiananmen, ki je pravo srce mesta. Okrog njega so mnogi pomembni spomeniki, znan pa je tudi po krvavi zadušitvi študentskih demonstracij. Večerja in nočitev.

3. dan: Peking-Veliki kitajski zid-Peking
Odpravili se bomo proti severu, do velikega zidu, ki je stoletja ščitil poljedelske Kitajce od nomadskih roparjev iz step in puščav na severu. Zid se razteza na več kot 6.000 kilometrih in je ena najmogočnejših stvaritev, kar jih je človek ustvaril. Pri gradnji je umrlo na tisoče ljudi in žalostno legendo o usodi enega takih delavcev bomo slišali na samem mestu. Povratek v Peking, nekaj prostega časa. Večerja in nočitev. Možnost ogleda slikovite kitajske opere ali cirkusa.

4. dan: Peking-Pjongjang
Dopoldanski prevoz na letališče in polet v Severno Korejo. Popoldne nas že čaka prvi stik s Pjongjangom, mestom s skoraj tremi milijoni prebivalci, mestom neverjetnih nasprotij, od mogočnih palač do revnih predmestij. Mesto je moderniziral predsednik Kim Il Sung, čigar trg v središču mesta si tudi ogledamo. To je prostor mogočnih parad in pisanih ceremonij, katerih sliko severnokorejski voditelji radi pošiljajo v svet. Večerja in nočitev. 

5. dan: Pjongjang
Čaka nas ogled enega največjih mavzolejev na svetu, kjer počivajo posmrtni ostanki predednikov Kim Il Sunga in njegovega sina Kim Jong Ila. Kult dinastije Kim je v Severni Koreji dejansko vseprisoten in edinstven v svetovnem merilu, trenutno ga »uspešno« nadaljuje Kim Jong Un. Kosilo. Nadaljevanje ogledov mesta s slavolokom zmage, pokopališčem žrtvam revolucije, templji... Obiščemo enega od »spa« centrov, kjer se lahko postrižemo ali morda celo obiščemo savno... Večerja in nočitev.

6. dan: Pjongjang
Glavni poudarek dneva bo obisk in ogled velikega prestave (plesa) ob državnem prazniku dela, 1. maju. Z griča Moran bomo lahko opazovali domačine, kako praznujejo dela prost dan. Kosilo. Spoznali bomo pjongjanški metro s šestimi postajami, palačo Mangyongdae, stolp Džuče.... Večerja

7. dan: Pjongjang-Nampo-Kuwol-Kaesong
Odpotovali bomo proti glavnemu pristanišču v deželi, Nampu, tudi velikemu industrijskemu središču. Krajše spoznavanje mesta in vtis o življenju izven Pjongjanga. Sledi pot do gore Kuwol, ene najbolj svetih gora v Severni Koreji, kjer občudujemo budistični tempelj Woljong. Obdajala nas bo prelepa narava, kjer imamo tudi piknik kosilo. Nato vožnja do mejnega področja med obema Korejama, do mesta Kaesong. Obiščemo grobnico kralja Kongmina. Večerja. Spanje v tradicionalnem stilu – na ogrevanih tleh (v hotelu).

8. dan: Kaesong-Panmunjon-Pjongjang
Spoznali bomo obmejno področje. Mesto Kaesong je nekdanja prestolnica dinastije Koryo. Mesto je postalo del Severne Koreje po Korejski vojni, prej pa je bilo na jugu. Demilitarizirana zona (DMZ) je široka približno 4 kilometre. Je najbolj oborožena meja med dvema državama na svetu. V obmejnem mestu Panmunjon obiščemo zgodovinski muzej. Kosilo. Vrnitev v Pjongjang, kjer si ogledamo šolsko predstavo in obiščemo priljubljeni bowling center. Večerja in nočitev.

9. dan: Pjongjang-Pyongsong-Pjongjang
Dopoldne obisk priljubljenega filmskega studia, kjer snemajo večino filmov severnokorejske produkcije. Obisk je posebno in na nek način bizarno doživetje. Kosilo. Obiskali bomo slabo uro oddaljeno mesto Pyongsong, kjer si pogledamo budistični tempelj in eno od srednjih šol. Povratek v Pjongjang. Večerja.

10. dan: Pjongjang-Mt. Myohyang-Pjongang
Dopoldanski obisk Mt. Myohyang, ki je poznana tudi pod imenom »Gora skrivnostnih dišav« in spada pod zaščito Unesca. Tu je posejanih kar 20 budističnih templjev, katerih zgodovina sega že v 11. stoletje. Ogledali si bomo budistični tempelj Bohyon in razstavo daril, ki so jih prejeli severnokorejski politiki. Kosilo. Vrnitev v Pjongjang - obiščemo eno od veleblagovnic, kjer lahko kupimo severnokorejsko pivo in se založimo z lokalnimi dobrotami, morda še kaj za domov... Večerja

11. dan: Pjongjang-Peking
Še zadni ogledi severnokorejske prestolnice: muzej vojne za domovino, spomeniki v čast vojaške zmage, umetniška galerija, knjigarna s tujimi knjigami, trgovina z znamkami, ladja USS Pueblo... Popoldne odhod na letališče in polet v Peking. Nadaljevanje poti v Evropo.

12. dan: Ljubljana
Še polet do Ljubljane, kjer se naše potovanje konča.

CENA VKLJUČUJE: vse letalske prevoze, letališke pristojbine, prevoz do letališča in nazaj, prenočevanje v dvoposteljnih sobah v hotelih 3*/4*, polpenzione v Pekingu ter polni penzion v Severni Koreji, vse prevoze, vstopnine in oglede s slovenskim vodičem in lokalnimi spremljevalci, zdravstveno zavarovanje. Doplačilo po želji: enoposteljna soba 390 evrov, priporočljive napitnine 50 evrov (vodiču na poti). 

Vizum:
za kitajski in severnokorejski vizum potrebujemo fotokopijo potnega lista in izpolnjene formularje (doplačilo 110 evrov).

POGOJI:

Akontacija: 30% od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 15,00 EUR EUR na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.Izračun upošteva
udeležbo najmanj 15 in 10 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.


 

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

SEVERNA KOREJA

od
2.990,00 €

Potniki

1
2
 

SEVERNA KOREJA


  • od 2.990,00 €Morda vas zanima tudi...

TAJSKA DEŽELA NASMEHOV Azija

TAJSKA DEŽELA NASMEHOV

0/5

od 1.919,00 € Brez DDV: 1.919,00 €

KLASIČNA KITAJSKA TURA Azija

KLASIČNA KITAJSKA TURA

0/5

od 1.890,00 € Brez DDV: 1.890,00 €

FILIPINI

FILIPINI

0/5

od 2.490,00 € Brez DDV: 2.490,00 €

UZBEKISTAN

UZBEKISTAN

0/5

od 1.590,00 € Brez DDV: 1.590,00 €

Tags: SEVERNA, KOREJA