Severna Koreja, skrivnostna dežela se zdi težko dostopna in neskončno daleč. Po pristanku je takoj začutiti prestop skozi »časovni stroj«. Tu se noben tujec ne sme gibati sam, skupine spremljajo voznik, njegov pomočnik, 2 vodiča ter uradni snemalec. Pyong-yang je mesto širokih avenij, kjer semaforji ne delajo, prometa skorajda ni, kljub temu ga v izrazito vojaškem stilu usmerjajo mlade, zato posebej izbrane študentke. Življenje je urejeno, brez stika s tujino, brez tujih časopisov, knjig in filmov so že zadnjih 50 let. Dežela je tako drugačna, da jo je treba preprosto sprejeti. Dan se začne že ob peti zjutraj, ko iz zvočnikov, ki so povsod; na ulicah, v stanovanjskih blokih in trgih, zadoni vojaški marš. Dve uri se izmenično predvajata vojaška glasba in branje novic, ko vse utihne se morajo odpraviti na delo. Delajo od osme pa do pete ali šeste ure popoldne, šest dni v tednu. Za najbolj razposajene Korejce so pivnice odprte »pozno v noč«, tja do desete ure. To je le nekaj začetnih opažanj našega vodnika, verjemite nam, da je Severna Koreja zagotovo doživetje, ki ga ni možno doživeti nikjer drugje.
Najbrž najbolj zaprta država na svetu – velika prvomajska slovesnost – kratek obisk Pekinga z Velikim kitajskim zidom


Cena pri najmanj 20 udeležencih: 2.950 Eur

Cena pri najmanj 15 udeležencih:  3.090 Eur


1. dan: LJUBLJANA-PEKING
Zbor potnikov na letališču v Ljubljani. Polet proti Pekingu preko Istanbula s Turkish Airlines preko vmesnega letališča.

2. dan: PEKING
Pristanek v PEKINGU v  popoldanskih urah in po opravljenih formalnostih odhod v mesto za prvi panoramski ogled: ogled Trga nebeškega miru, največ jega trga na svetu, kjer so se odvijala pomembna poglavja sodobne kitajske zgodovine in ogled Nebeškega templja, zgrajenega v času dinastije Ming, ki ga odlikuje čudovita arhitektura. Večerja v lokalni restavraciji. Nočitev v hotelu.

3. dan: KITAJSKI ZID
Po zajtrku izlet do VELIKEGA KITAJSKEGA ZIDU, ki so ga začeli graditi že v 3. stoletju pr. n. š. in je predstavljal preko 5000 km dolg utrjen obrambni sistem. Popoldanska vrnitev v Peking. Večerja v lokalni restavraciji. Nočitev v hotelu.

4. dan: PJONGJANG
Zajtrk.Transfer na letališče in polet proti PJONGJANGU v Severno Korejo. Ureditev carinskih formalnosti, nato prvi ogledi mestnih znamenitosti: slavolok zmage ter spomenik Mansuda, znan po velikih bronastih kipih predsednikov Kim Il Sunga in Kim Jong Ila. Namestitev, večerja in nočitev.

5. dan: KUMSUSAN
Po zajtrku vožnja do palače Kumsusan, imenovane tudi palača Sonca, z mavzolejem nedavnih voditeljev. Sprehod po trgu Kim Il Sunga, tretjem največjem javnem trgu na svetu, kjer se odvijajo severnokorejske vojaške parade. Še obisk Ljudske knjižnice, kosilo in obisk rojstne hiše predsednika Kim Il Sunga, tradicionalne korejske hiše v lepem naravnem okolju. Ogled najglobljega sistema podzemne železnice na svetu, ki se ponaša s čudovitimi poslikavami. Po želji vzpon na 150 m visok razgledni stolp Juche. Pozno popoldan po želji ogled cirkuške predstave. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

6. dan: KAESONG
Po zajtrku vožnja proti jugu do mesta KAESONG, stare prestolnice dinastije Koryo. Ogled demilitariziranega območja na meji z Južno Korejo (DMZ). Postanek v vasi PANMUNJON, kjer je bil podpisan mirovni sporazum. Obisk muzeja Koryo, ki prikazuje zgodovino istoimenske dinastije, iz katere izhaja ime države. Kosilo in vrnitev v Pjongjang. Obisk muzeja osvobodilne vojne, kjer je na ogled tudi zajeta ameriška vohunska ladja USS Pueblo. Večerja in nočitev.

7. dan: PJONGSONG
Po zajtrku nadaljevanje ogledov: umetnostno središče Art studio Mansudae, kjer med drugim ustvarjajo propagandne plakate, študijska knjižnica z razgledom na osrednji trg. Vožnja v mesto PJONGSONG, ki je odprto za tuje obiskovalce šele od leta 2013. Ogled osrednjega trga in zgodovinskega muzeja in kosilo nekje na poti. Nato obisk srednje šole in po možnosti ene od bližnjih tovarn tekstila ali prehrane. Vožnja proti gori MYOHYANG. Večerja in nočitev.

8. dan: PYONGYANG
Po zajtrku ogled mogočne Razstavne dvorane mednarodnega prijateljstva, kjer hranijo protokolarna darila svetovnih voditeljev. Nadaljevanje z ogledom templja Pohyon-sa iz 11. stoletja, kjer domujejo korejski budistični menihi. Po kosilu sprehod po dolini Manpok, obdani z gozdom, slapovi in številnimi templji. Povratek v Pyongyang. Večerja in nočitev.

9. dan: SINPYONG
Po zajtrku vožnja proti vzhodu države. Na poti postanek v mestu SINPYONG za kratek obisk čajnice. Naslednji postanek in kosilo v smučarskem središču MASIKRYONG. Prihod v pristaniško mesto WONSAN. Ogled revolucionarnih območij, ki so imeli pomembno vlogo v boju proti japonski okupaciji in korejski vojni. Obisk Univerze za kmetijstvo kot glavne institucije za razvoj kmetijstva v državi. Ogled dokov s spomeniki nacionalnih voditeljev ter sprehod po pomolu med množico lokalnih ribičev na otok Jangdok. Namestitev v Wonsanu ali Masykryonugu. Večerja in nočitev.

10. dan: PJONGJANG-ŠANGHAJ
Po zajtrku vožnja nazaj proti Pjongjangu. V Masykryonogu možnost vožnje s sedežnico v srce neokrnjenih gorskih območij. Naslednji postanek ob veličastnem slapu Ullim, ogled in piknik kosilo. Vrnitev v Pjongjang. Po želji še vožnja z ladjo po reku Taedong. Transfer na letališče v Pjongjangu in polet nazaj na Kitajsko v ŠANGHAJ. Namestitev v hotelu, nočitev.

11. dan: EVROPA
Zajtrk in ogledi: sprehod po živahnem predelu Bund, vrtovi Yu, stari del mesta, ogled templja Žadastega Bude in nato še tovarne svile. Zvečer večerja v lokalni restavraciji, vožnja na letališče in večerni polet proti Evropi z vmesnim pristankom.

12. dan: ZAGREB-LJUBLJANA
Pristanek predvidoma v Zagrebu ali na enem od bližnjih letališč. Zaključek potovanja.

CENA VKLJUČUJE: vse letalske prevoze, letališke pristojbine, prevoz do letališča in nazaj, prenočevanje v dvoposteljnih sobah v hotelih 3*/4*, polpenzione v Pekingu ter polni penzion v Severni Koreji, vse prevoze, vstopnine in oglede s slovenskim vodičem in lokalnimi spremljevalci, zdravstveno zavarovanje. Doplačilo po želji: enoposteljna soba 390 evrov, priporočljive napitnine 50 evrov (vodiču na poti). 

Vizum:
za kitajski in severnokorejski vizum potrebujemo fotokopijo potnega lista in izpolnjene formularje (doplačilo 110 evrov).

POGOJI:

Akontacija: 30% od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 15,00 EUR EUR na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.Izračun upošteva
udeležbo najmanj 15 in 10 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.


 

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

KITAJSKA in SEVERNA KOREJA

od
2.950,00 €

Potniki

1
2
 

KITAJSKA in SEVERNA KOREJA


  • od 2.950,00 €Morda vas zanima tudi...

TAJSKA DEŽELA NASMEHOV Azija

TAJSKA DEŽELA NASMEHOV

0/5

od 1.919,00 € Brez DDV: 1.919,00 €

KLASIČNA KITAJSKA TURA Azija

KLASIČNA KITAJSKA TURA

0/5

od 1.890,00 € Brez DDV: 1.890,00 €

FILIPINI

FILIPINI

0/5

od 2.490,00 € Brez DDV: 2.490,00 €

UZBEKISTAN

UZBEKISTAN

0/5

od 1.590,00 € Brez DDV: 1.590,00 €

Tags: KITAJSKA in SEVERNA KOREJA