Kitajska je dežela ponosne zgodovine in obetavne prihodnosti. Popeljala nas bo v tisočletno zgodovino, ponudila unikatno in neprecenljivo kulturno dediščino, tradicijo, naravne lepote in slikovito folkloro. Ogledali si bomo glavno mesto Peking z več kot 12 milijoni prebivalcev in 3000 letno zgodovino; Veliki kitajski zid, simbol starodavne kitajske civilizacije; cesarske prestolnice dinastije Ming, 6000 glinenih kipov vojakov v Xianu; križarili z ladjo po pravljični pokrajini reke Li in zaključili potovanje z ogledom Shanghaja. Kitajska je nadvse očarljiva in idealna turistična dežela za vaše naslednje potovanje!

Peking - Veliki kitajski zid - Mingove grobnice - Xian - armada glinenih vojakov - Guilin - križarjenje po reki Li - Yangshuo - Shanghai - Suzhou

Cena pri najmanj 20 udeležencih: 1.890 Eur
Cena pri najmanj 15 udeležencih: 2.320 Eur

1. dan: LJUBLJANA–PEKING
Zbirališče potnikov na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana (ali enem od bližnjih letališč). Polet na eno izmed evropskih letališč in naprej v Peking.

2. dan: PEKING
Po pristanku v zgodnjih jutranjih urah prevoz v mesto. V nov dan se boste prebudili skupaj z meščani v najbolj priljubljenem parku v mestu. Park okoli Nebeškega templja se že zgodaj zjutraj spremeni v rekreativni prostor, kjer se ljudje prebujajo s tai–chijem, igrami z žogo, telovadbo s trakovi in zgolj razgibavanjem. V jedru parka si boste ogledali Nebeški tempelj ali Tiantan – najpomembnejše svetišče v starem cesarskem predelu iz 15. st. Po ogledu prevoz do hotela, nastanitev in prosto za počitek in prenočevanje.

3. dan: PEKING
Dopoldan sprehod po trgu Tian An Men ali trgu Nebeškega miru, na katerem stojita mavzolej Mao Zedonga in spomenik ljudskim herojem, okoli trga pa Velika ljudska palača in Narodni muzej. S trga boste stopili v Prepovedano mesto, nekdanjo cesarsko in današnjo muzejsko palačo. Za obrambnim jarkom in 10 m visokim obzidjem se skriva 800 stavb in 70 palač z 9000 sobanami. Tam je od leta 1420 do 1911 živelo in vladalo 24 cesarjev dinastij Ming in Qing. Popoldan vožnja na severno obrobje mesta, ob umetno jezero Kunming, kjer se v zelenju skriva cesarska Poletna palača. Okolica je bogata s pagodami in paviljoni, templji, mostovi, čudovitimi vrtovi ter najdaljšim pokritim in poslikanim koridorjem, zaradi katerega je Poletna palača uvrščena na seznam Unescove kulturne dediščine. Prenočevanje.

4. dan: PEKING–XIAN
Vožnja do Velikega kitajskega zidu pri prelazu Juyongguan, severno od Pekinga. Veliki kitajski zid so pričeli graditi kot zaščito pred vdori mongolskih nomadskih plemen s severa. Današnji videz zidu pa je iz časa dinastije Ming, ki je na zidu opravila velika gradbena dela. Na poti nazaj proti mestu krajši postanek za fotografiranje znamenitega Ptičjega gnezda na Olimpijski zelenici. Popoldan še obisk starega dela mesta, kjer se boste sprehodili po pristnih ulicah Pekinga. Vožnja na železniško postajo in vožnja z nočnim vlakom/spalnikom v Xian. Kabine so za 4 osebe – ob prijavi se lahko z doplačilom odločite za tri–, dvo– ali enoposteljno kabino.

5. dan: XIAN
Jutranji prihod vlaka v Xian. Po zajtrku v hotelu izlet v Lintong. Odkritje glinenih vojščakov leta 1974 je za mnoge največja arheološka najdba 20. st. Na območju se nahaja grobnica prvega kitajskega cesarja Qin Shi Huangdija, ki si je že za časa svojega življenja dal urediti močno varovano palačo za posmrtno življenje. Vojaški ustroj, ki ga ščiti po smrti, je sestavljen iz različnih čet. Na ogled so tri dvorane z deli več kot 8000 kosov zaščitenih kipov. Po ogledu še obisk delavnice, kjer oblikujejo dragocene izdelke iz žada.

6. dan: XIAN–GUILIN
Xian je ena izmed antičnih prestolnic Kitajske na področju Velike kitajske nižine. Tukaj je bil začetek svilne poti, ki je po številnih krakih stekla proti Mediteranu. V mestu so se od nekdaj mešale različne kulture in ga na ta način bogatile. Še danes je v njem čutiti prav poseben utrip. Po zajtrku ogled mestnega obzidja in sprehod po muslimanski četrti. Po ogledu vožnja na letališče in polet južno v Guilin, ki se nahaja sredi najobsežnejšega kraškega območja na svetu. Prevoz do hotela, nastanitev in prenočevanje.

7. dan: GUILIN–YANGSHUO–GUILIN
Po zajtrku 4–urna plovba z ladjo po »leni« reki Li. Opazovali boste čudovito kraško pokrajino, polno zelenih gričkov v edinstvenih podobah, ki se dvigajo nad riževimi polji in nasadi agrumov. Med plovbo boste lahko videli ribiče pri delu in vaščane, ki se s čolni ali bambusovimi splavi prevažajo po reki, razigrane otroke med kopanjem v reki in morda perico na obali. Kosilo na ladji. Plovbo boste zaključili v vse bolj turističnem mestecu Yangshuo. Na živahni ulici »West Street« vas bodo različne stojnice, trgovinice in galerije vabile k nakupom, kjer boste preizkusilivaše sposobnosti barantanja. Za vse utrujene je na ulici polno lokalov. V Guilin se boste vrnili z avtobusom. Med vožnjo se boste na kratko ustavili v tipični vasici, ki vam bo prikazala tradicionalni način življenja na kitajskem krasu. Po doživetem dnevu vam zvečer priporočamo masažo nog. Prenočevanje.

8. dan: GUILIN–SHANGHAI
Dopoldanski ogled slikovite podzemske jame »Trsne piščali« in krajši vzpon na hrib Fubo, od koder boste uzrli reko pod sabo in zelene kraške stolpiče v vseh smereh panoramskega razgleda. Sledil bo obisk nasada čaja, ki je nepogrešljiv del kitajske kulture in vsakodnevnega življenja. Prevoz na letališče in let v Shanghai. Nekdanja ibiška vasica je zrasla v največje mesto v državi. Tu se postavi na ogled moderna Kitajska z vsemi dosežki in presežki. Po pristanku prevoz do hotela in prenočevanje.

9. dan: SHANGHAI
Sprehod po mestu vam bo odkril tipičen stari del mesta z vrtovi sreče Yu, ki so danes oaza miru med steklenimi nebotičniki. Na promenadi Bund s kolonialnim pridihom se boste srečali s preteklostjo pristaniškega mesta. Najlepši pogled na mogočne stavbe je z reke. Kratko križarjenje po reki Huangpu je kot časovna kapsula, kjer na enem bregu občudujete zgodovino mesta, na drugem bregu pa se vam odkriva futuristično mesto. Obiskali boste delavnico s svilo in se sprehodili po nakupovalni ulici Nanjing. Prenočevanje.

10. dan: SHANGHAI–ZHUJIAJIAO–SHANGHAI– PEKING 
Jutranji obisk in ogled templja Žadovega Bude, delujočega svetišča, v katerem prebiva približno 70 menihov. V templju je čaščen kip sedečega Bude iz belega žada, visok 1,9 m in težak približno tono. Izlet na obrobje Shanghaja, v Zhujiajiao. Malo historično mestece na vodi je prepredeno s številnimi kanali, po katerih plujejo čolnički, in s številni mostovi. Sprehod skozi ulice, zapolnjene s stojnicami in trgovinicami, nam bo nudil pogled v življenje na vodi. Še nekaj zadnjih vedut stare Kitajske pred odhodom na letališče in večerni let v Peking ter nadaljevanje z nočnim letom v Evropo.

11. dan: PEKING–LJUBLJANA
Po pristanku nadaljevanje leta v Ljubljano oz. na bližnje letališče in prevoz do Ljubljane.


CENA VKLJUČUJE: prevoz iz Ljubljane/Celja/Maribora na Dunaj in nazaj, letalski prevoz v ekonomskem razredu, letališke in varnostne pristojbine, dodatek za gorivo, lokalni prevozi po programu, prenočevanje v hotelih 3/4* v dvoposteljnih sobah z zajtrki, 3 kosila in 5 večerij v lokalnih restavracijah po programu, krajevni vodniki, ogledi z vstopninami po programu, vožnja s spalnikom od Pekinga do Xiana (v kabini za 4 osebe), slovensko vodenje, organizacija potovanja.
DOPLAČILA OB PRIJAVI: enoposteljna soba 300,00 EUR/osebo, kitajski vizum 80,00 EUR/osebo, kabina za dve osebi na spalniku 95,00 EUR/osebo.
POPUSTI: 17 % do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb.

VIZUM
za potovanje je potreben kitajski vizum, ob prijavi je treba priložiti kopijo potnega lista, veljavnega še vsaj 6 mesecev, najkasneje 14 dni pred odhodom tudi potni list, 1 fotografijo, izpolnjen formular, če boste urejanje vizuma prepustili nam, letalski prevoz je možen tudi v poslovnem razredu, prosimo, preverite razpoložljivost in znesek doplačila, ki je različen glede na datum odhoda.


POGOJI:


Akontacija: 30% od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 15 € na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.Napitnine na poti so priporočene in pričakovane.Izračun upošteva udeležbo najmanj 20 oz. 15 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.


 

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

KLASIČNA KITAJSKA TURA

od
1.890,00 €

Potniki

1
2
 

KLASIČNA KITAJSKA TURA


  • od 1.890,00 €Morda vas zanima tudi...

PEKING IN SEVERNA KOREJA

SEVERNA KOREJA

0/5

od 2.990,00 € Brez DDV: 2.990,00 €

SUMATRA IN SIBERUT Azija

SUMATRA IN SIBERUT

0/5

od 2.150,00 € Brez DDV: 2.150,00 €

UZBEKISTAN

UZBEKISTAN

0/5

od 1.590,00 € Brez DDV: 1.590,00 €

DUBAJ,ABU DHABI,RAS AL KHAIMAH IN OMAN

DUBAJ,ABU DHABI,RAS AL KHAIMAH IN OMAN

0/5

od 1.099,00 € Brez DDV: 1.099,00 €

KAZAHSTAN IN UZBEKISTAN (EXPO 2017) Azija

KAZAHSTAN IN UZBEKISTAN (EXPO 2017)

0/5

od 3.090,00 € Brez DDV: 3.090,00 €

Tags: KLASIČNA, KITAJSKA, TURA, Azija