Cena pri najmanj 20 udeležencih: 3.090 Eur
Cena pri najmanj 15 udeležencih: 3.290 Eur
Cena pri najmanj 10 udeležencih: 3.490 Eur


1. dan: LJUBLJANA
Organiziran transfer iz Slovenije do enega bližnjih letališč. Polet z enim prestopanjem proti Kazahstanu. Nočni let.

2. dan: ASTANA
Zgodnji jutranji pristanek v mestu ASTANA. Po ureditvi carinskih formalnosti vožnja v hotel za krajšo osvežitev. Ogled starega dela mesta na desnem bregu reke Ishim: Trg Ustave, Muzej Prvega predsednika. Nadaljevanje ogledov glavnih zgradb in spomenikov sodobnega mesta: Trg Neodvisnosti, avenija Water-Green, Okrogli trg. Vključeno kosilo. Popoldansko nadaljevanje ogledov: koncertna dvorana, stolp Baiterek, Tempelj miru,mošeja Nur-Astana, stavbe Triumph. Sledi obisk Narodnega muzeja, najnovejšega in največjega muzeja v Srednji Aziji, znanega po svoji zbirki zlata. Nočitev v hotelu.

3. dan: EXPO 2017.
Zajtrk. Celodnevni obisk svetovne razstave EXPO 2017. Rdeča nit razstave je energija. Obisk različnih paviljonov ... Dan lahko izkoristite tudi za samostojno odkrivanje mesta in nakupe. Večerja v lokalni restavraciji. Nočitev v hotelu.

4. dan: ALMATY
Po zajtrku transfer na letališče. Polet v nekdanjo prestolnico ALMATY. Takojšnja vožnja do soteske MEDEO. Postanek na  jezu, ki varuje mesto pred uničujočimi blatnimi tokovi. Vzpon  v zimsko smučarsko središče na višini preko 2000 m in razgled na bližnje gore. Sledi vzpon z gondolo na najvišjo točko v mestu – Kok-Tube, od koder je lep pogled na mesto.  Kosilo  lokalni restavraciji.  Vrnitev v Almaty in ogled mesta: spominski park 28 Panfilovtzev, lesena katedrala Zenkov, zeleni bazar in osrednja mošeja, futuristična ulica Al Farabey, predsedniška palača. Obisk zgodovinskega muzeja. Nočitev v hotelu.

5. dan: CHARYN
Po zajtrku celodnevni izlet proti vzhodu države in obisk narodnega parka CHARYN. Ogled kanjona, ki velja za drugi največji kanjon te vrste (za Velikim kanjonom v ZDA). Del kanjona slovi po svojih nenavadnih kamninah in je znan pod imenom »dolina gradov«. Piknik-kosilo na poti. Vrnitev v Almaty. Nočitev.

6: dan: TAMGALY
Zajtrk. Najprej obisk kamelje farme v okolici Almatyja, nato vožnja do mesta TAMGALY, kjer hranijo največjo zbirko petroglifov v Kazahstanu, ki sodi pod Unescovo zaščito. Na poti piknik-kosilo. Vrnitev v Almaty. Vkrcanje na vlak in nočna vožnja z vlakom spalnikom (kupeji za 4 osebe) do enega najstarejših mest v Kazahstanu.

7. dan: TARAZ
Zgodnji prihod v TARAZ, starodavno mesto, ki so ga v 13. st. uničili Mongoli. Osvežitev in še krajši počitev v hotelu. Zajtrk, nato začetek ogledov: Pokrajinski muzej, mavzoleji Karakhan, Dauitbek, Shamsura, katakombe Tukturmas. Vključeno kosilo. Popoldne vožnja do ruševin antičnega mesta AKYRTOBE. Vrnitev v Taraz in večerno vkrcanja na vlak spalnik (kupeji za 4 osebe) nočitev na vlaku

8. dan: TURKISTAN
Jutranji prihod vlaka v TURKISTAN. Transfer v hotel za osvežitev in zajtrk. Vožnja do starodavnega utrdbe SAURAN za ogled. Vrnitev v Turkisan in kosilo v restavraciji. Sledi ogled mavzoleja H.A.YASSAVI, ki je bil zgrajen v ponos pesniku in verskemu voditelju. Naslednji postanek bo za ogled ruševin srednjeveškega mesta OTRAR, kjer se je rodil znani filozof Abu Nasr al-Farabi. Večerni prihod v mesto SHYMKENT. Nastanitev v hotelu in nočitev.

9. dan: TASHKENT
Zajtrk. Nadaljevanje poti proti jugu, prečkanje meje z Uzbekistanom in kasnejši prihod  v glavno mesto TASHKENT. Če bo čas dopuščal, že tudi prvi ogled mesta. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

10. dan:
Po zajtrku ogled mesta, ki je po potresu leta 1966 dobilo novo podobo v sovjetskem slogu, a je kljub temu v starem delu mesta mogoče slediti 2000-letni zgodovini. Ogled kompleksa Hasti Imom, Kukeldashovo medreso iz 16. stol., še danes namenjeno islamskim študijem, umetniški muzej in Chorsu bazaar. Popoldanska vožnja proti Samarkandu. Večerja in nočitev v hotelu.

11. dan: SAMARKAND
Zajtrk. Ogled enega največjih biserov na svilni poti – mesta SAMARKAND, ki je veljalo za središče znanja. Tukaj sta si Vzhod in Zahod izmenjavala znanstvena dognanja in učenost. Središče mesta je trg Registan, verjetno eden najlepših trgov na svetu, s tremi medresami okrašenimi s keramičnimi ploščicami in mošejo Bibi Khanum. Triada verskih šol, medres, segajočih skoraj do neba, pride do izraza ob vsakem času dneva. Ogled Timurlenkove grobnice, mošeja Bibi Hanum, astronomski observatorij Ulug bega, kompleks Shakhi Zinda z nekropolo. Ta dan se bomo verjetno že strinjali z Uzbeki, ki trdijo, da je »Samarkand raj na zemlji«. Pozno poldan vožnja z vlakom v Taškent. Zaključna večerja.

12. dan:
Zgodnji transfer na letališče in polet v Evropo. Z enim prestopanjem pristanek na enem od bližnjih letališč. Organiziran transfer nazaj v Slovenijo proti Mariboru in Ljubljani.

CENA VKLJUČUJE: letalski polet iz bližnjega letališča do Astane ter nazaj iz Taškenta z enim vmesnim postankom, notranji polet Astana–Almaty v Kazahstanu, vse letališke takse, prevoz iz Slovenije do bližnjega letališča in nazaj, vsi transferji in prevoz po Kazahstanu in Uzbekistanu z lokalnim turističnim avtobusom, 8 nočitev z zajtrki v sobah 1/2 TWC v hotelih***/****, 1 x nočitev na vlaku Almaty–Taraz in 1 x nočitev na vlaku Taraz–Turkistan (kupeji za 4 osebe), 5 x kosilo, 4 x večerja, vlak iz Taškenta v Samarkand in nazaj, vizuma za Kazahstan in Uzbekistan (strošek vizumov in posredovanja cca. 100 EUR/osebo), vse oglede in vstopnine, lokalno vodenje, slovensko vodenje in organizacijo.Vključene vse vstopnine po programu. DOPLAČILA: soba 1/1 = 250 EUR, za kupe 1/2 na vlakih Almaty–Taraz = 25 EUR.


OPOMBA:
V času objave programa vsi poleti še niso bili potrjeni, zato je možen zamik datuma tudi za 1–3 dni oz. manjša prerazporeditev programa, kar ne bo vplivalo na vsebino programa. Ob prijavi je treba oddati kopijo potnega lista z veljavnostjo še najmanj 6 mesecev od dneva zaključka potovanja. Cca 14 dni pred potovanjem bo treba oddati potni list in izpolniti formularje potrebne za pridobitev vizumov.


POGOJI:

Akontacija: 30% od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 15 € na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb. 

Izračun upošteva udeležbo najmanj 20, 15 oz. 10 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

KAZAHSTAN IN UZBEKISTAN (EXPO 2017)

od
3.090,00 €

Potniki

1
2
 

KAZAHSTAN IN UZBEKISTAN (EXPO 2017)


  • od 3.090,00 €Morda vas zanima tudi...

UKRAJINA IN BELORUSIJA

UKRAJINA IN BELORUSIJA

0/5

od 940,00 € Brez DDV: 940,00 €

TAJSKA DEŽELA NASMEHOV Azija

TAJSKA DEŽELA NASMEHOV

0/5

od 1.919,00 € Brez DDV: 1.919,00 €

KLASIČNA KITAJSKA TURA Azija

KLASIČNA KITAJSKA TURA

0/5

od 1.890,00 € Brez DDV: 1.890,00 €

FILIPINI

FILIPINI

0/5

od 2.490,00 € Brez DDV: 2.490,00 €

LADAK IN KAŠMIR Azija

LADAK IN KAŠMIR

0/5

od 2.590,00 € Brez DDV: 2.590,00 €

UKRAJINA IN BELORUSIJA

KIJEV - PRESTOLNICA UKRAJINE

0/5

od 499,00 € Brez DDV: 499,00 €

UKRAJINA IN KRIŽARJENJE PO DNEPRU

UKRAJINA IN KRIŽARJENJE PO DNEPRU

0/5

od 1.599,00 € Brez DDV: 1.599,00 €

Tags: KAZAHSTAN, UZBEKISTAN, (EXPO, 2017), Azija