Izrael - obljubljena dežela, sveta dežela, je osrednjega pomena za tri največja svetovna monoteistična verstva: judovstvo, krščanstvo in islam. To je dežela z mnogimi spoznanji in znanji, zgodovinskimi resnicami, najstarejšimi mesti, nedotakljivimi svetimi kraji in je dežela, ki jo ljudje povezujejo s hrepenenjem in upanjem.

Cena pri najmanj 30 udeležencih: 1.399 €
Cena pri najmanj 25 udeležencih: 1.499 €
Cena pri najmanj 20 udeležencih: 1.699 €

1. in 2. dan : Jeruzalem - Betlehem :
Polet z enega od bližnjih letališč v Izrael. Po prihodu na letališče Ben Gurion pri Tel Avivu prevoz v Jeruzalem in nočitev v hotelu. Po zajtrku najprej ogled Izraelskega nacionalnega muzeja, nato pa vožnja mimo parlamenta Kneset do spomenika Jad Vašem in ogled muzeja. Vožnja preko meje na Palestinsko ozemlje, v Betlehem, kjer si bomo ogledali cerkev Kristusovega rojstva, ki jo krasijo mozaiki in izjemen ikonostas. Povratek v hotel, večerja in nočitev.

3. dan : Jeruzalem :
Zjutraj se bomo z avtobusom povzpeli na Oljsko goro, kjer se z Getsemanskega vrta odpira čudovit razgled na staro mesto z muslimansko, armensko, judovsko in krščansko četrtjo. Skozi Levja vrata se bomo podali po Via Dolorosi, poti Kristusovega trpljenja. Ogled cerkve Božjega groba, ki si jo danes deli šest krščanskih cerkva, nato pa skozi arabski bazar v judovsko četrt do Tempeljske ploščadi, kjer stoji mošeja Al-Aksa in Kupola na skali. Sledi obisk Zidu objokovanja in ostankov rimskega karda. Popoldne ogled armenske četrti in gore Sion. Dan bomo končali z obiskom prizorišča Kristusove zadnje večerje in Davidovega groba, ki ležita zunaj mestnega obzidja. Večerja in nočitev v hotelu.

4. dan : Masada - En Gedi - Kumran:
Po zajtrku vožnja na vzhod države v kraj Kumran, ki je zaslovel z najdbo zvitkov z Mrtvega morja, kjer si bomo ogledali razvaline „samostanskega“ kompleksa kumranske skupnosti. Sledi sprehod po bujni oazi En Gedi, ki leži ob Mrtvem morju in skupaj s kibucom tvori naravni park. Popoldne vožnja do razvalin trdnjave Masada, ki je bila povečana in utrjena pod vodstvom kralja Heroda Velikega. Namestitev v hotelu ob Mrtvem morju. Večerja in nočitev.

5. dan : Dolina reke Jordan:
Po zajtrku si bomo privoščili skok v Mrtvo morje, nato pa nadaljevali pot ob reki Jordan do kraja Bet Šean, kjer si bomo ogledali ostanke rimsko-bizantinskega mesta. Po ogledu bomo v bližnjem kibucu Bet Alfa obiskali ruševine sinagoge z mozaiki iz 6. st. in pot nadaljevali do gradu Belvoir. Ogled gradu iz 13. st. nato pa vožnja v kibuc pri kraju Ašdot - Jakov. Zvečer se bomo natančneje seznanili z življenjem v kibucih, včerja in nočitev.

6. dan : Golansko višavje - Nazaret: 
Po zajtrku vožnja na Golansko višavje, od koder je čudovit pogled na Galilejsko jezero. Pot bomo nadaljevali proti severu v Banyas oz. Cezarejo Filipi, po ogledu pa odšli v mesto Dan, ki sodi med pomembnejša arheološka najdišča, zanimivo pa je tudi zaradi okoliških skrivnostnih prebivalcev Druzov. Popoldne obisk Nazareta kjer si bomo ogledali sodobno baziliko Oznanjenja, ki je zgrajena na ruševinah bizantinske cerkve. Namestitev v hotelu, večerja in  nočitev.

7. in 8. dan : Akko - Cezareja - Tel Aviv:
Po zajtrku vožnja v mesto Haifo, od koder je z ragledne točke Bahajskih vrtov čudovit razgled. Nato se bomo podali do mesta Akko, ki je tesno povezano s križarskimi vojnami. Popoldne se bomo ustavili v nekdanjem antičnem pristanišču Cezareja, kjer si bomo ogledali ostanke križarskega mesta. Po ogledu vožnja v Tel Aviv in tam panoramski ogled mesta ter obisk starega mestnega jedra Jaffe. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev. Po zajtrku bomo nadaljevali z ogledi in se v popoldanskih urah podali do letališča, od koder bomo poleteli proti Sloveniji.

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz na letališče in nazaj, letalske prevoze, letališke in varnostne takse, prevoze z avtobusom, 7x polpenzion v hotelih 3* in 4* ter v kibucu v dvoposteljnih sobah (prha, wc), osnovno nezgodno zavarovanje , spremstvo in organizacijo potovanja.
Doplačila : enoposteljna soba 399 €, za napitnine pribl. 55 $ (tudi otroci).


POGOJI:
Akontacija: 30% od osnovne cene. 
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili. 
Prijavnina: 18,00 EUR na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb. 

Splošni pogoji so sestavni del programa. Izračun upošteva udeležbo najmanj 30, 25 oz. 20 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa. 

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

IZRAEL IN PALESTINA

od
1.399,00 €

Potniki

1
2
 

Rezervacija

IZRAEL IN PALESTINA

od
1.399,00 €
Potniki
1
Odpovedni riziko
Način plačila
 

IZRAEL IN PALESTINA


  • od 1.399,00 €


Termin:Morda vas zanima tudi...

ČAROBNA INDIJA

ČAROBNA INDIJA

0/5

od 0,00 € Brez DDV: 0,00 €

TAJVAN, HONG KONG, MACAU

TAJVAN, HONG KONG IN MACAU

0/5

od 2.690,00 € Brez DDV: 2.690,00 €

VIETNAM IN KAMBODŽA

VIETNAM IN KAMBODŽA

0/5

od 2.660,00 € Brez DDV: 2.660,00 €

INDONEZIJA Azija

INDONEZIJA

0/5

od 1.599,00 € Brez DDV: 1.599,00 €

JAPONSKA V BARVI ČEŠENJ

JAPONSKA V BARVI ČEŠENJ

0/5

od 2.750,00 € Brez DDV: 2.750,00 €

TAJVAN, HONG KONG IN MACAU

TAJVAN, HONG KONG IN MACAU

0/5

od 2.690,00 € Brez DDV: 2.690,00 €

Tags: IZRAEL IN PALESTINA