Izrael - obljubljena dežela, sveta dežela, je osrednjega pomena za tri največja svetovna monoteistična verstva: judovstvo, krščanstvo in islam. To je dežela z mnogimi spoznanji in znanji, zgodovinskimi resnicami, najstarejšimi mesti, nedotakljivimi svetimi kraji in je dežela, ki jo ljudje povezujejo s hrepenenjem in upanjem.

Cena pri najmanj 30 udeležencih: 1.339 €
Cena pri najmanj 25 udeležencih: 1.399 €


1. dan:  Ljubljana - Istanbul - Tel Aviv
Odhod z Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana ali bližnjega letališča s prestopanji. Po pristanku in opravljenih carinskih formalnostih vožnja do enega izmed letoviških krajev na sredozemski obali, nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.


2. dan: TEL AVIV–CEZAREJA–HAIFA–AKKO
Vožnja do Cezareje in ogled arheološkega zaklada ob sredozemski obali. Naslednji postanek boste imeli v zelenem mestecu Haifa, ki se razprostira na pobočju gore Karmel. Ogled mesta s prelepim parkom Bahai (ogledali si boste zunanjost parka). Nadaljevanje poti ter namestitev v mestu Akko. Večerja v hotelu.


3. dan: AKKO–GALILEJA–AKKO
Obisk Kafernauma, t. i. Jezusovega mesta in ogled ostankov naselja izpred dva tisoč let. Nadaljevanje poti do Tabghe, kjer naj bi Jezus uprizarjal svoje čudeže pomnožitve kruha in rib. Oglede ob Galilejskem jezeru boste nadaljevali na Gori Blagorov, kjer stoji zanimiva cerkev iz 20. stoletja. Nato vožnja čez Golansko višavje do Cezareje Filipove, kjer pride na dan eden od izvirov reke Jordan. Vrnitev v Akko, večerja in prenočevanje.


4. dan: AKKO–NAZARET–BEIT ALFA–REKA JORDAN–MRTVO MORJE
Vožnja po Nazareta ter ogled cerkve Marijinega oznanjenja. Nadaljevanje poti v Bet Alfo, kjer si boste ogledali talne mozaike iz 6. st. Nadaljevanje vožnje ob reki Jordan proti Mrtvemu morju. Namestitev v letoviškem hotelu ob obali. Večerja in prenočevanje.


5. dan: MRTVO MORJE–MASSADA–JERUZALEM
Vožnja ob Mrtvem morju do Masade, ki je ponos in simbol judovstva. Z gondolo se boste povzpeli na vrh, si ogledali arheološki prostor, od koder je čudoviti pogled na celotno območje Mrtvega morja, puščavo Judejo in Moabske gore na vzhodni strani Mrtvega morja. Sledi vožnja v Jeruzalem, namestitev v hotelu, večerja ter prenočevanje.

6. dan: JERUZALEM
Obiskali boste staro mestno središče z muslimansko, armensko, judovsko in krščansko četrtjo, Oljska goro, vrt Getsemani, stari del Jeruzalema s križevim potom, cerkvijo Božjega groba, Zid objokovanja z židovskim in muslimanskim delom. Vrnitev v hotel. Popoldan prosto za samostojne oglede ali počitek. Večerja in prenočevanje.

7. dan: JERUZALEM–BETLEHEM–JERUZALEM
Panoramski ogled mestnih znamenitosti: Parlament, predsedniška palača. Vožnja v Betlehem in obisk cerkve Jezusovega rojstva, ki je ena najstarejših cerkev v svetovnem merilu, kjer se do danes opravlja bogoslužje. Zgrajena je nad votlino Jezusovega rojstva. Povratek v Jeruzalem, večerja ter prenočevanje.

8. dan: JERUZALEM–TEL AVIV–LJUBLJANA
Prevoz na letališče in odhod letala iz Tel Aviva z vmesnim postankom proti Ljubljani ali bližnjemu letališču.

CENA VKLJUČUJE: letalski polet Ljubljana - Tel Aviv - Ljubljana, avtobusne prevoze po Izraelu, 7 x polpenzion v hotelih 3*/4*, vse oglede z vstopninami, lokalnega vodnika, osnovno nezgodno, spremstvo ter organizacijo izleta.
DOPLAČILA: enoposteljna soba 340 €. Doplačila - na kraju samem: (vodniku na poti) izstopna izraelska taksa pribl. 25 €, žičnica v Masadi 15 €, vstopnina za kopanje ob Mrtvem morju 15 EUR, osnovne napitnine na poti pribl. 52 €.


POGOJI:
Akontacija: 30% od osnovne cene. 
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili. 
Prijavnina: 15 EUR na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb. 

Splošni pogoji so sestavni del programa. Izračun upošteva udeležbo najmanj 30 oz. 25 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa. 

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

IZRAEL II.

od
1.398,00 €

Potniki

1
2
 

IZRAEL II.


  • od 1.398,00 €Morda vas zanima tudi...

ČAROBNA INDIJA

ČAROBNA INDIJA

0/5

od 1.787,00 € Brez DDV: 1.787,00 €

TAJVAN, HONG KONG, MACAU

TAJVAN, HONG KONG IN MACAU

0/5

od 2.690,00 € Brez DDV: 2.690,00 €

VIETNAM IN KAMBODŽA

VIETNAM IN KAMBODŽA

0/5

od 2.696,00 € Brez DDV: 2.696,00 €

INDONEZIJA Azija

INDONEZIJA

0/5

od 1.599,00 € Brez DDV: 1.599,00 €

JAPONSKA V BARVI ČEŠENJ

JAPONSKA V BARVI ČEŠENJ

0/5

od 2.750,00 € Brez DDV: 2.750,00 €

TAJVAN, HONG KONG IN MACAU

TAJVAN, HONG KONG IN MACAU

0/5

od 2.690,00 € Brez DDV: 2.690,00 €

Tags: IZRAEL II.