Filipini veljajo za očarljivo skrivnostno deželo, drugi največji arhipelag na svetu z več kot 7000 otoki, najvišjim vrhom Mt Apo, ki je le nekoliko višji od našega Triglava, skoraj sto milijoni prebivalcev in kljub 165-im različnim jezikom, ki jih govorijo v deželi, je to tretja največja angleško govoreča dežela na svetu. Dežela sproščenih ljudi, kjer prevladuje način življenja »Bahala-na«, kar bo pa bo, ki se običajno zelo hitro prime turistov in obiskovalcev. Deželi se pozna 350 let španske nadvlade in 45 let prisotnosti ZDA, preden je dežela postala neodvisna. Tukaj je prelepa narava, eksotični otoki in še lepše tropske, rajske pla


Cena pri najmanj 15 udeležencih: 2.459 Eur
Cena pri najmanj 10 udeležencih: 2.759 Eur


1. dan: LJUBLJANA–EVROPA–MANILA
Zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana ali prevoz iz Ljubljane na enega okoliških letališč in jutranji let na eno evropskih letališč. Nadaljevanje poleta v Azijo.


2. dan: MANILA 
Pristanek v Manili in prevoz do hotela. Nastanitev in po krajšem počitku ogled mesta: park Rizal s spomenikom narodnemu heroju dr. Joseju Rizalu, ograjeno mesto s špansko trdnjavo Santiago, kjer je svoje zadnje dni pred usmrtitvijo v ujetništvu preživel dr. Rizal in napisal pesem »Mi Último Adiós«, baročna cerkev San Augustin pod zaščito UNESCA, moderni poslovni center Makati, reka Pasing, kitajska četrt, univerza. Večerja in prenočevanje.


3. dan: MANILA–PINATUBO–MANILA
Po zajtrku sledi vožnja do aktivnega vulkana Pinatubo. S terenskimi vozili se boste odpravili do roba vulkanskega kratererja, ki ga danes prekriva jezero s kristalno čisto vodo. Sprehod ob robu kraterja the popoldanski povratek nazaj v Manilo.

4. dan: MANILA–PUERTO PRINCESA
Po zajtrku prevoz na letališče in let na jug, na otok Palawan v glavno mesto Puerto Princesa. Po pristanku prevoz do hotela in nastanitev. Puerto Princesa je priljubljena popotniška točka s urejenimi hoteli, njihove restavracije z morsko hrano pa vabijo tako popotnike kot domačine. Velja za najčistejše in najbolj zeleno mesto države ter je center eko turizma na Filipinih, obenem pa tudi trgovsko, komercialno in industrijsko središče.

5. dan: PUERTO PRINCESA
Po zajtrku vas čaka poldnevni ogled mesta: urejeno sprehajališče Baywalk ob obali, čudovita gotska katedrala Brezmadežnega spočetja, Plaza Cuartel – sedež ameriške in filipinske vojske iz 2. sv. Vojne, Inštitut za zaščito živali s krokodili in drugimi ogroženimi živalmi, ranč Mitra s konji, razgledna točka Baker's Hill in center tkanja Binuatan, za konec pa še trgovina s spominki. Tik pred mrakom se boste s čolnom zapeljali do gozda mangrov ob reki Sicsican in Iwahig. Večerno vzdušje bo pred vami razsvetiilo na tisoče kresničk, kar bo še potrdilo čarobnost otoka. Prenočevanje.

6. dan: PUERTO PRINCESA
Zajtrk in nato dan namenjen raziskovanju jam Tabon. Jamski sistem obsega 29 raziskanih jam,od tega jih je 7 odprtih za javnost. Ogledali si boste jamo Tabon, kjer so leta 1962 odkrili ostanke »človeka Tabon« – enega najstarejših človeških ostankov na Filipinih, starega več kot 20.000 let. Poleg so našli še pogrebne žare, različne vrste nakita, kamnito orodje, živalske kosti in človeške fosile, stare 47.000 let. Jama Igang je ena najdaljših v kompleksu, njen notranji vhod prestavljajo velike rjavo-zelene skulpture po prepričanju nekaterih podobe ogrožene vrste azijskih slonov. Po končanem ogledu vrnitev v hotel in prenočevanje.

7. dan: PUERTO PRINCESA–SABANG–PUERTO PRINCESA
Po zajtrku vožnja pribl. 80 km severno iz mesta do podzemne reke, ki je del narodnega parka Sabang – zaščiteni del Filipinov, ob gorski verigi Saint Paul na zahodni obali otoka. Iz mesta Sabang se boste s čolnom odpeljali do podzemne reke, ki ustvarja zapeljive slapove. Pred kratkim so odkrili jamsko kupolo 300 m nad reko, neverjetne skalnate formacije v katerih domujejo veliki netopirji, številne rečne kanale, nenavedne živalui,… Konec januarja 2012 je bila podzemska reka izbrana za enega od 7 novih čudes narave. Po ogledu vožnja nazaj v Puerto Princeso in prenočevanje.

8. dan: PUERTO PRINCESA – TAGBILARAN/BOHOL
Zajtrk. Prevoz do letališča in polet proti zelenem otoku Bohol v mestu Tagbilaran. Otok Bohol je del otoške skupine Visayas in velja za enega od najbolj priljubljenih filipinskih otokov. Čokoladni hribčki, opice tarzierke – najmanjši primati na svetu, zavetišča za metulje, opazovanje delfinov in rajske peščene plaže zaznamujejo ta otok. Po pristanku vas čaka vožnja do vašega hotela ob morju. Na sosednjem otoku Panglao, ki je z mostom povezan z Boholom, boste imeli priložnost uživati v turkiznih barvah morja in belih peščenih plažah. Obiskali boste Alona beach, ki je najbolj znana plaža na tem delu otoka. Prenočevanje.

9. – 11. dan: BOHOL
Zajtrk. Dnevi namenjeni za samostojno raziskovanje otoka in poležavanje, plavanje, sončenje, snorklanje ... Za doplačilo se boste lahko udeležili katerega izmed dodatnih izletov: Čokoladni hribčki in vožnja po reki Loboc: celodnevni izlet, ki je kombinacija narave in pustolovščine. Na poti do čokoladnih hribčkov boste obiskali katoliško cerkev Baclayon. Vmesni postanek za ogled najmanjše opice na svetu, ki je manjša od človeške dlani. Vožnja z ladjico po reki Loboc in kosilo na ladji ob resnično sproščujoči pokrajini.Adrenalinski park: Pustolovski park na Boholu vas vabi, da premagate vse svoje strahove in uživate v pustolovšini s pogledom na čokoladnih hribčkov. Ponuja več kot 20 vznemirljivih aktivnostih, primernih za odrasle in otroke. Če bo čas omogočal ogledali si boste tudi najmanjšo opico na svetu.

12. dan: BOHOL–MANILA–EVROPA
Po zajtrku prevoz na letališče in polet v Manilo in naprej v Evropo.

13. dan: EVROPA–LJUBLJANA
Pristanek na enem od evropskih letališč in polet v Ljubljano ali na bližnje letališče in od tam prevoz do Ljubljane.

CENA VKLJUČUJE: POGOJI: letalski prevoz v ekonomskem razredu, letališke in varnostne pristojbine, dodatek za gorivo, lokalni prevozi po programu, ogledi po programu, prenočevanja v dvoposteljnih sobah v hotelih 3–4* z zajtrki
angleško govoreči lokalni vodnik, slovensko vodenje in organizacija potovanja.
DOPLAČILA PO ŽELJI OB PRIJAVI: enoposteljna soba 660€. DOPLAČILA PO ŽELJI NA MESTU: vse kar ni vključeno pod cena vključuje.

POGOJI


Akontacija: 30% od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5 % od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 15 EUR na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.


Izračun upošteva udeležbo najmanj 10 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.
  

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

FILIPINI

od
2.459,00 €

Potniki

1
2
 

FILIPINI


  • od 2.459,00 €Morda vas zanima tudi...

PEKING IN SEVERNA KOREJA

SEVERNA KOREJA

0/5

od 2.990,00 € Brez DDV: 2.990,00 €

TAJVAN, HONG KONG, MACAU

TAJVAN, HONG KONG IN MACAU

0/5

od 2.690,00 € Brez DDV: 2.690,00 €

ŠRILANKA IN MALDIVI Azija

ŠRILANKA IN MALDIVI

0/5

od 1.990,00 € Brez DDV: 1.990,00 €

INDONEZIJA Azija

INDONEZIJA

0/5

od 1.599,00 € Brez DDV: 1.599,00 €

JAPONSKA V BARVI ČEŠENJ

JAPONSKA V BARVI ČEŠENJ

0/5

od 2.750,00 € Brez DDV: 2.750,00 €

DUBAJ,ABU DHABI,RAS AL KHAIMAH IN OMAN

DUBAJ,ABU DHABI,RAS AL KHAIMAH IN OMAN

0/5

od 1.099,00 € Brez DDV: 1.099,00 €

TAJVAN, HONG KONG IN MACAU

TAJVAN, HONG KONG IN MACAU

0/5

od 2.690,00 € Brez DDV: 2.690,00 €

KAZAHSTAN IN UZBEKISTAN (EXPO 2017) Azija

KAZAHSTAN IN UZBEKISTAN (EXPO 2017)

0/5

od 3.090,00 € Brez DDV: 3.090,00 €

ŠRILANKA

ŠRILANKA

0/5

od 1.599,00 € Brez DDV: 1.599,00 €

Tags: FILIPINI, Azija