Delhi - Džaipur -  Agra - Sikandra - Mathura.

 

Cena pri najmanj 16 udeležencih: 1.887 €
Cena pri najmanj 10 udeležencih: 1.997 €


1. dan: LJUBLJANA – ISTANBUL – DELHI
Zbirališče potnikov na ljubljanskem letališču in polet proti Istanbulu. Nadaljevanje poleta proti Delhiju.

2. dan:  DELHI
Prihod v Delhi  predvidoma ob 04.20 uri. Po ureditvi vstopnih formalnosti, prevoz do hotela in zajtrk. Sledil bo ogled  Delhija, očarala nas bo barvitost stavb in kulturno zgodovinskih spomenikov iz različnih obdobij. To je mesto templjev, mošej, palač in čudovitih vrtov. Ogled starega Delhija, ki je bil glavno mesto v času muslimanskih Mogulov , med 17. in 19. stoletjem in je prepredeno  z ozkimi ulicami, mošejami, bazarji…Ogled spomenika  Mahatmi Gandiju Raj Ghat in trga, kjer sta bila kremirana tudi Indira Ghandi in Jawaharlal Nehru.  Obisk največje indijske mošeje Jami Masjid, sprehod po glavni ulici Chandi Chowk, ki je mešanica avtov, rikš, krav, stojnic in nepregledne množice ljudi ter  hkrati nakupovalni raj starega Delhija. Vožnja ob slavni  Rdeči trdnjavi,  z 18 kilometrov dolgim obzidjem iz 17. stol.  Vrnitev v hotel, večerja in nočitev. 

3. dan:  DELHI
Po zajtrku bo sledil ogled novejšega Delhija, ki  navdušuje s kolonialnimi stavbami iz britanskega imperialnega obdobja kot je parlament, predsedniška palača- Rashtrapati Bhawan, ob širokih ulicah pa se razprostirajo veleposlaništva. Sledi obisk kompleksa Qutub Minar, prve mošeje v Indiji z najvišjim minaretom iz 12. stol., Indijskih vrat, veličastnim slavolokom oz. spomenikom posvečenim 90.000 padlim indijskim vojakom v I. svetovni vojni, Humayanove grobnice iz Mogulskega obdobja, modernega hindujskega templja Lakshmi Narayan, posvečenega bogu Višnuju in boginji Lakshmi. Seveda bo tudi nekaj prostega časa za nakupe različnih spominkov, za samostojne oglede in sprehode. Po ogledu se bomo lahko za doplačilo odločili za ogled prikaza indijske kulinarike in za kosilo. Večerja in nočitev. 

4. dan:  DELHI – SIKANDRA - AGRA
Zajtrk, nato vožnja proti Agri, med potjo postanek za ogled Sikandre, grobnice velikega mogulskega vladarja Akbarja. Nadaljevanje vožnje do Agre, mesta večne ljubezni.  Namestitev v hotelu in obisk mavzoleja Itmad-du-Daulah, ki je bil predhodnica Tadž Mahala. Večerja in nočitev.

5. dan:   AGRA
Po zajtrku  nas čaka eno od najlepših doživetij na poti, obisk čudežnega spomenika ljubezni, Tadž Mahala. Nekdanji mogulski prestolnici Indije je dal večno slavo šah Jahan, ki je v čast svoji preljubi pokojni ženi Mumtaz zgradil veličasten spomenik. Tadž Mahal, pravi beli čudež v marmorju, je še danes simbol čiste in neminljive ljubezni in je resnično eno od čudes sveta. Po sprehodu skozi mojstrsko urejene vrtove Tadž Mahala, bomo obiskali še trdnjavo Agra Fort, mogočno trdnjavo, ki za obzidjem varuje pravo mesto palač. Videli bomo izjemne dvorane za zasebne in javne sprejeme, Zlati paviljon…in obiskali tudi sobico, v katero je sin do smrti zaprl očeta šah Jahana, da ta ne bi zapravil vsega denarja za izgradnjo njegove grobnice, ki naj bi stala nasproti Taj Mahala. Večerja in nočitev.

6. dan:  AGRA -  FATEHPUR SIKRI - NARODNI PARK RANTHAMBORE
Po zajtrku vožnja v Fatehpur Sikri, glavno mesto mogulskega imperija. ki ga je gradil Veliki Akbar v 16. stol. za svojo prestolnico a ga je zapustil, ko je gradil trdnjavo v Lahoreju. Mesto je danes »mesto duhov«, vendar je dobro ohranjeno veličastno obzidje, prelepe palače, mošeje, mavzoleji in vrtovi, ki so edinstven spomenik sožitja muslimanske, hindujske in jainistične arhitekture. Vožnja v Bharatpur, od koder bo nadaljevanje potovanja z vlakom do narodnega parka Ranthambore, v državo Radžastan. Namestitev v resortu, večerja in nočitev.

7. dan:  NARODNI PARK RANTHAMBORE 
Zgodaj zjutraj se bomo odpravili na safari po narodnem  parku Ranthambore, ki je nastal iz lovskega revirja džajpurskih maharadž. Park, ki leži ob stičišču hribovja Aravalli in Vindhya slovi po veliki koncentraciji živalskih vrst. Če bomo imeli srečo bomo videli tudi glavno znamenitost parka bengalskega tigra, ki je v parku zaščiten že od leta 1957. Po vrnitvi v hotel zajtrk, prosto za počitek, pozno popoldan pa se bomo podali še na večerni safari, ki nam bo približal čudoviti živalski in rastlinski svet v drugačni perspektivi. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

8. dan:  NARODNI PARK RANTHAMBORE - JAIPUR
Po zajtrku nekaj prostega časa, nato vožnja v Jaipur, v barvito prestolnico Radžastana. Ime je dobila po rožnatem peščencu, iz katerega so zgrajene mestne palače. Namestitev v hotelu, tradicionlana večerja ob prikazu radžanstanskih plesov. Nočitev.

9. dan:   JAIPUR
Po zajtrku ogled mesta, ki je edinstvena mešanica modernega in tradicionalnega. Pravo doživetje je sprehod po ozkih ulicah, bazarjih, tradicionalnih obrtniških četrtih... Značilne rožnate barve je tudi mestni simbol Hawa Mahal, Palača vetrov, kjer je na petnadstropni fasadi nameščenih 953 malih oken. V mestu eksotičnih barv in vonjav nas bo prevzel observatorij ki ga je postavil maharadža Jai Singh II. in  čigar instrumenti so še danes do sekunde točni. Popoldne se bomo  podali pod trdnjavo Amber, do katere se bomo po želji povzpeli s sloni. Veličastno stopnišče, palače in vrtovi nam bodo pričarali podobo nekdanjega bleščečega domovanja radžputske gospode. Pozno popoldan si bomo privoščili nekaj prostega časa in se med bazarji in ozkimi ulicami z uličnimi prodajalci hrane naužili vonja po pravem Radžastanu. Večerja in nočitev.

10. dan:  JAIPUR - MANDAWA
Po zajtrku  vožnja proti Mandawi, ki je znana po svojih čudovitih palačah bogatih trgovcev in trdnjavah. Po prihodu v Mandawo, ogled ene od palač in njenih čudovitih fresk. Mesto deluje kot odprta galerija na prostem. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

11. dan:  MANDAWA - SHEKHAWATI - DELHI
Po zajtrku vožnja proti Delhiju, med potjo postanek v pokrajini Shekhawati, kjer bo ogled starih palač in nekaterih biserov arhitekture.  Po prihodu v Delhi, namestitev v hotelu, večerja in nočitev. 

12. dan:   DELHI - LJUBLJANA
V zgodnjih jutranjih urah prevoz na letališče in polet z vmesnim postankom proti Ljubljani.  

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz po programu, prevoze s klimatiziranim avtobusom po Indiji, nočitve v 1/2 sobah v hotelih 4* sup., obroke po programu (polpenzioni), kosila na safariju, tradicionalno večerjo ob prikazu radžanstanskih plesov, oglede po programu z vstopninami, ježo slonov, vožnjo z vlakom do NP Ranthambore in vstopnino, jutranji in večerni safari, nezgodno zavarovanje potnikov, organizacijo in vodenje potovanja s slovenskim vodnikom.
DOPLAČILA IN POPUSTI: 1/1 soba: 420 €, indijski vizum 99 €, prikaz tradicionalne indijske kulinarike in kosilo 40 €, napitnine na poti pribl. 60 €. OPOMBA: Cena za novoletni odhod bo znana naknadno.

POGOJI:Akontacija: 30% od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanjo odločili.
Prijavnina: 15 EUR na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.

Opombe: ob prijavi vas prosimo za  fotokopijo ali sken potni list.

VIZUM: Za vstop v Indijo potrebujete vizum. Za pridobitev vizuma potrebujete vsaj še 6 mesecev veljaven potni list po prihodu domov, 2 sliki na belem ozadju, izpolnjen formular (preko interneta) in 65 EUR po osebi. Sken potnega lista in sken fotografije morate dostaviti na agencijo najpozneje 20 dni pred odhodom na potovanje.

Zaradi prilagajanja letalskim prevozom in v primeru nepredvidenih okoliščin, si pridržujemo pravico do zamenjave ogledov med samim potovanjem oz. do obrnjenega vendar vsebinsko neokrnjenega programa. Pomembno: Cepljenja niso potrebna, več na www.zdravinapot.si 

Napitnine na poti so priporočene in pričakovane.

Izračun je narejen 25.11. 2019  in upošteva udeležbo najmanj 10  oz. 16 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.


Programi je pripravljen po pogojih na dan 25. 11. 2015  (1 EUR je 1,065 USD). V kolikor bo prišlo do večjih razlik v menjalnih tečajih, bomo skladno s tem oblikovali končno ceno, objavljeno v evrih. Skladno s členom 900. Obligacijskega zakonika in zakonom o Varstvu potrošnikov si pridržujemo pravico do spremembe cene, če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov in pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebno za izvedbo potovanja, ki je navedeno na programu potovanja.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

ČAROBNA INDIJA

od
0,00 €

Potniki

1
2
 

ČAROBNA INDIJA


  • od 0,00 €


Termin:

Termini:Morda vas zanima tudi...

TAJSKA DEŽELA NASMEHOV Azija

TAJSKA DEŽELA NASMEHOV

0/5

od 2.119,00 € Brez DDV: 2.119,00 €

DUBAJ IN ABU DHABI Svet

DUBAJ IN ABU DHABI

0/5

od 899,00 € Brez DDV: 899,00 €

TROPSKA KUBA Južna in srednja Amerika

TROPSKA KUBA

0/5

od 2.360,00 € Brez DDV: 2.360,00 €

TAJVAN, HONG KONG, MACAU

TAJVAN, HONG KONG IN MACAU

0/5

od 2.690,00 € Brez DDV: 2.690,00 €

JAPONSKA V BARVI ČEŠENJ

JAPONSKA V BARVI ČEŠENJ

0/5

od 2.750,00 € Brez DDV: 2.750,00 €

IZRAEL IN PALESTINA

IZRAEL IN PALESTINA

0/5

od 1.399,00 € Brez DDV: 1.399,00 €

TAJVAN, HONG KONG IN MACAU

TAJVAN, HONG KONG IN MACAU

0/5

od 2.690,00 € Brez DDV: 2.690,00 €

LIBANON

LIBANON

0/5

od 899,00 € Brez DDV: 899,00 €

OMAN

OMAN

0/5

od 1.499,00 € Brez DDV: 1.499,00 €

IZRAEL IN JORDANIJA

IZRAEL IN JORDANIJA

0/5

od 1.398,00 € Brez DDV: 1.398,00 €

Tags: ČAROBNA, INDIJA, Azija