Cena pri najmanj 25 udeležencih: 6.100 EUR
Cena pri najmanj 15 udeležencih: 6.350 EUR 
Cena pri najmanj 10 udeležencih: 6.650 EUR


MOŽNOST  - ZA PODALJŠANJA NA FIJI
( točna cena, ki ne sme veliko odstopati bo znana ob potrditvi podaljšanja na FIJI). 


PROGRAM 2019 v pripravi


1. dan: LJUBLJANA - ZAGREB - LONDON 
Organiziran prevoz potnikov iz Ljubljane, Celja in Maribora do letališča Zagreb, od koder bo ob 14:30 polet v London. Nadaljevanje poleta ob 20:45.  

2. dan: POLET V AVSTRALIJO
Vmesni postanek in nadaljevalni polet proti Avstraliji. Obroki na letalu.

3. dan: SYDNEY– CAIRNS - KURANDA
Jutranji pristanek v Sydneyu in še polet proti Cairnsu s pristankom ob 10:10 uri po lokalnem času. Cairns leži v tropskem območju severozahodne obale Avstralije. Sedila bo osvežitev v hotelu. Sledi sproščujoč izlet z gondolo Skyrail skozi deževni gozd do starega rudarskega mesta Kuranda z očarljivim starim središčem in stojnicami z avtentičnimi spominki. Vrnitev z avtobusom v Cairns. Vožnja v hotel in nočitev.

4. dan:  CAIRNS - VELIKI KORALNI GREBEN - CAIRNS
Po zajtrku vkrcanje na katamaran ter plovba do enega najlepših predelov Velikega koralnega grebena, njegovega zunanjega roba. Veliki koralni greben je kolaž 3000 posameznih grebenov in otočkov in se razteza na več kot 2000 km dolžine ob obali Queenslanda. Navdušil vas bo z bogastvom morske flore in favne, uživali boste v snorkljanju, imeli priložnost potapljanja z jeklenko, občudovali pisane korale ter spoznavali edinstveno naravo pod vodstvom morskega potapljaškega biologa. Pozno popoldan vrnitev na kopno in prevoz do hotela.  Možnost ogleda aboriginskega programa. Prenočevanje. 

5. dan: CAIRNS - AYERS ROCK - ULURU
Zgodnji zajtrk, transfer na letališče in polet iz Cairnsa ob 7.00 uri proti AYERS ROCKU, kjer bomo ob 9. 00 uri pristali.  Vožnja do pogorja Kata Tjuta (Olgas), sestavljenega iz več grebenov nenavadnih oblik. Kratek sprehod do kanjona v pogorju (če ne bo prevroče) in nato do vznožja gore Uluru, kjer boste spremljali sončni zahod, ob katerem se skrivnostno spreminjajo barve edinstvenega osamelca. Večerja in prenočevanje.

6. dan: ULURU - ALICE SPRINGS  (center letečih zdravnikov)
Zgodaj zjutraj avtobusni prevoz do gore Uluru in še zadnji pogled na osamelca, ovitega v barve vzhajajočega sonca. Ogled kulturnega središča plemena Ananga, ki je skrbnik svetih krajev domorodcev vožnja  iz Yulare, Popoldanski prihod v ALICE SPRINGS, prestolnico Rdečega centra. Ogled mesta z obiskom telegrafske postaje centra “letečih zdravnikov”. Nastanitev, večerja in nočitev. 

7. dan: ALICE SPRINGS – MELBOURNE 
Zajtrk. Prevoz na letališče in odhod letala proti Melbournu, glavnemu mestu zvezne države Viktorija in drugemu največjemu mestu Avstralije. Slovi po svojih parkih, muzejih, galerijah, botaničnem in živalskem vrtu ter športnih prireditvah. Mesto je bilo več kot 70 let glavno mesto Avstralije, v zadnjih letih pa se uveljavlja tudi kot kulturna in gurmanska prestolnica. Po pristanku panoramski ogled mesta in večerja pri slovenskem društvu ter druženje s tamkajšnjimi Slovenci. Nastanitev in nočitev v hotelu. 

8. dan: MELBOURNE–VELIKA OCEANSKA CESTA–MELBOURNE
Zajtrk. Celodnevni izlet po eni najbolj impresivnih obalnih cest − Veliki oceanski cesti. Cesta predstavlja eno najbolj zanimivih in slikovitih pokrajin, kar jih ponuja avstralska obala. Vožnja mimo »surferske prestolnice« − Torquay, na poti kosilo in postanki na izjemnih točkah, vse do Apollo Baya–znamenitih "dvanajst apostolov", teh osamelih skalnatih stebrov. Zvečer vrnitev v Melbourne. Prenočevanje. 

9. dan: MELBOURNE – CANBERRA
Zajtrk in ogled Melbourna: parlament, katedrala sv. Patricka, Cookova koliba, botanični vrt ...Transfer na letališče in polet v prestolnico Avstralije, v CANBERRO. Večerja pri slovenskem društvu, nastanitev v hotelu in nočitev. 

10. dan: CANBERRA – SYDNEY
Zajtrk in ogled mesta; sodišče, stari in novi parlament, Anzac Hill, Memorial ... Avtobusna vožnja proti SYDNEYU. Postanek na plaži Bondi, večerni prihod in prva panorama mestnega središča; The Rocks, Harbour Bridge, … Nastanitev in nočitev. 

11. dan: SYDNEY
Zajtrk. Celodnevni ogled Syndeya; čudovite avstralske metropola in prestolnice zvezne države Novi Južni Wales. Sydney ni glavno, je pa najstarejše, največje in poslovno najpomembnejše avstralsko mesto. S svojo lego na bregovih razčlenjenega zaliva Tihega oceana se kot dlan s številnimi prsti zajeda v celino in velja za enega najlepših pristaniških mest na svetu. Vožnja mimo slovite sydneyjske opera, arhitekturne mojstrovine in notranji ogled najbolj slavne opere. Vožnja do pristaniškega mosta (Harbour Bridge) in najstarejšega naseljenega predela Sydneyja-The Rocks, ki združuje burno preteklost in moderno sedanjost. Popoldne sprehod do živahne marine Darling Harbour, in ogled akvarija, kjer boste videli tudi morske pse, ter vzpon na sydneyjski stolp AMP, od koder se ponuja razgled na mesto. Prenočevanje.

12. dan: SYDNEY - južni otok NOVE ZELANDIJE  - CHRISTCHURCH
Po zajtrku prosto za celodnevni ogled mesta. Sprehod po najstarejši sydneyjski ulici skozi botanične vrtove do pristanišča Circular Quay, možnost obiska muzeja sodobne umetnosti, lahko pa se vkrcate na ladjo Captain Cook, s katero boste zapluli po mestnih zalivih ter ob kavi in prigrizku uživali v čudovitih stavbah in živahni zgodovini mesta. Popoldan prevoz na letališče iin polet na južni otok NOVE ZELANDIJE, kamor bomo prispeli pozno zvečer. Prevoz v CHRISTCHURCH. Nastanitev in nočitev.

13. dan: CHRISTCHURCH - HOKITIKA
Po zajtrku krožni ogled Christchurcha, največjega mesta na Južnem otoku. Med krajšim ogledom boste dobili informacije o deželi in mestu. Nova Zelandija ima 3,7 mio prebivalcev, ki živijo na skupni površini 270.534 km². Maori so to območje poselili v 7. st. Novo Zelandijo je odkril Abel Tasman leta 1642, James Cook pa jo je leta 1789 proglasil za britansko kraljevino. Vožnja mimo katedrale, botaničnih vrtov, nato pa bo sledila vožnja preko prelaza Arthur na zahodno obalo. Kosilo na poti. Postanek v kraju HOKITIKA, kjer bo možen nakup izdelkov iz žada.  Nastanitev v okolici. 

14. dan: HOKITIKA – GORA MT. COOK – WANAKA
Po zajtrku vožnja pod vznožje najvišje novozelandske gore MT. COOK, do LEDENIKA FRANCA JOŽEFA. Sprehod do vznožja ledenika, nato vožnja po ledeniškem področju mimo ledenika Fox in preko prelaza Haast. Kosilo na poti. Slikovita panoramska vožnja po gorski pokrajini, sprostitveni postanek v kraju WANAKA ob istoimenskem jezeru. Tu je nekaj krajev, kjer so snemali nekatere najbolj spektakularne scene filmske trilogije Gospodar Prstanov. Izvedeli boste, zakaj je režiser Peter Jackson za prizorišče izbral prav to pravljično in mistično pokrajino. Nastanitev v hotelu in nočitev.

15. dan: QUEENSTOWN – WELLINGTON
Zajtrk. Vožnja v QUEENSTOWN in krajši ogled mesta ob jezeru Wakatipu, nato pa transfer do letališča Queenstown in polet na Severni otok v WELLINGTON. Panorama novozelandskega glavnega mesta: parlament, katedrala, lesena palača, mimo muzeja Te Papa ... Nastanitev in nočitev.  

16. dan: NP TONGARIRO – JEZERO TAUPO – DOLINA MESEČEVIH KRATERJEV - ROTORUA
Zajtrk. Vožnja preko NP Tongariro, mimo vulkana Ruapehu, prizorišča snemanja Gospodarja prstanov. Prihod ob jezero Taupo in ogled geotermalne elektrarne WAIRAKEI. Postanek na geotermalnem območju v DOLINI MESEČEVIH KRATERJEV. Prihod v ROTORUO, nastanitev in nočitev. Možnost večerje s programom v Maorski vasi.

17. dan: ROTORUA – AUCKLAND 
Po zajtrku ogledi v Rotorui: gejziri, maorski kulturni center ter obisk kmetije Agrodome za spoznavanje pasem ovac. Odhod v smeri Aucklanda. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

18. dan: AUCKLAND - BAY OF ISLANDS - PAIHIA
Zajtrk. Vožnja skozi AUCKLAND, mesto dveh morij in naprej proti skrajnemu severu, ki ga nekateri opevajo kot najlepši predel Nove Zelandije. Prihod na območje slikovitega zaliva BAY OF ISLANDS v obmorsko turistično mestece PAIHIA in možnost izleta z ladjico po slikovitem zalivu. Nastanitev, večerja in nočitev.

19. dan: WAITANGI - AUCKLAND
Po zajtrku vožnja v WAITANGI in ogled kraja, kjer so Angleži in Maori podpisali zgodovinski mirovni sporazum. Vrnitev z avtobusom proti jugu. Kosilo na poti in popoldanski povratek v AUCKLAND. Krožni ogled mesta in obisk slovitega akvarija Kelly Tarlton. Nočitev v hotelu.

20. dan: AUCKLAND - POLET
Po zajtrku še prosto dopoldne v centru mesta (možnost vzpona na Sky Tower) za zadnje opravke in nakupe. Opoldanski transfer na letališče in polet iz Aucklanda preko Sydneya/Melbourna ali Dubaja proti Evropi. Obroki na letalu.

21. dan: POLET IN PRIHOD V EVROPO
Jutranji pristanek na vmesnem letališču, nato nadaljevalni polet in pristanek na letališču Zagreb. Sledi še organiziran prevoz v Slovenijo do Maribora, Celja in Ljubljane.


Opcija programa št. 2 za kombinacijo s FIJI- jem od 17. dneva dalje


17. dan: ROTORUA – AUCKLAND - FIJI
Po zajtrku privatni prevoz na letališče v Aucklandu in polet na otok Fiji. Daleč v modrem morju južnega Pacifika ležijo prekrasni otoki Fidžija, čudovita pokrajina in pravljična dežela, naseljena z ljudmi, ki so dali pomen gostoljubnosti. Družba je mešanica kultur - fidžijske, indijske, evropske in kitajske. Obmorska letovišča, ki so ves čas obsijana s soncem in preraščena s palmami, pa gostom nudijo romantiko toplega, tropskega Pacifika. Nastanitev v hotelu in nočitev. 

18. dan: FIJI 
Zajtrk. Ves dan bo namenjen uživanju v letovišču oz. izbranem hotelu na Fiji – ju. Nočitev.

19. dan: FIJI - AUCKLAND
Po zajtrku bo ves dan bo namenjen uživanju v letovišču oz. izbranem hotelu. Zvečer prevozi na letališče in polet v Auckland.  Nočitev v hotelu.

20. dan: AUCKLAND - POLET
Po zajtrku še ogled mesta Auckland in vzpon na Sky Tower. Opoldanski transfer na letališče in polet iz Aucklanda preko Sydneya proti Evropi. Obroki na letalu.

21. dan: POLET V  EVROPO – LJUBLJANA
Jutranji pristanek na vmesnem letališču, nato nadaljevalni polet in pristanek na letališču Zagreb. Sledi še organiziran prevozi v Slovenijo, do Maribora, Celja in Ljubljane.

CENA VKLJUČUJE: vse polete kot navedeno v programu, vse letališke takse (v višini cca. 900 €), 17 x nočitev v hotelih turistične kategorije v sobah 1/2 TWC z zajtrki, 11 obrokov po programu (kosilo ali večerja), vse prevoze s klimatiziranimi avtobusi na celotni poti, avtobusni transfer iz Ljubljane, Celja in Maribora do bližnjega letališča in nazaj, urejanje avstralskega vizuma, odličnega slovenskega vodnika in organizacijo.

Vključene vstopnine: višinska gondola v Kurando, izlet z ladjo na koralni greben, Narodni park Uluru, telegrafska postaja in center »letečih zdravnikov« v Alice Springsu, stolp AMP v Sydneyu, opera in akvarij v Sydneyu, Sky Tower v Aucklandu ... (vseh vključenih  vstopnin je cca. 380 - 400 EUR/osebo).

MOŽNA DOPLAČILA: za sobo 1/1 = 590 €, za maorsko večerjo v Rotorui. za vožnjo z ladjico po Bay of Islands (na licu mesta).

NASTANITEV v hotelih/motelih*** je preverjena, dokaj kakovostna in čista (ne luksuzna).

Potniki morajo ob prijavi (zaradi ureditve vizuma) oddati kopijo potnega lista in navesti podatke o svojem poklicu in mestu zaposlitve.

OPOMBE: pridržujemo si pravico do spremembe vrstnega reda ogledov in zamenjave planiranih obrokov (kosilo namesto večerje ali obratno). Ob zasedenosti hotelov v navedenih krajih (ponekod je število nočitvenih zmogljivosti omejeno), lahko pride tudi do manjše prerazporeditve krajev za nočitve, kar pa ne bo vplivalo na vsebino programa.


* PODALJŠANJE NA FIJI
* CENA VKLJUČUJE:
privatni prevoz iz Rotorue na letališče Auckland, polet na Fiji z letališkimi taksami, nočitve z zajtrki v dvoposteljnih sobah na Fidžiju v zalivu na Denarau Island v hotelih kot so: Sofitel Fiji Denarau Island Resort and Spa 5*, ali The Westin Denarau Island Resort & Spa 5* ali  Radisson Blu Resort Fiji Denarau Island 5* Hilton Fiji Beach Resort and Spa 5


POGOJI
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili. 
Prijavnina: 15 € na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb. 

Izračun upošteva udeležbo najmanj  20, 15 oz. 10 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

AVSTRALIJA, NOVA ZELANDIJA IN PO ŽELJI FIJI

od
5.990,00 €

Potniki

1
2
 

AVSTRALIJA, NOVA ZELANDIJA IN PO ŽELJI FIJI


  • od 5.990,00 €


Termini:Tags: AVSTRALIJA, NOVA ZELANDIJA IN FIJI