• NAMIBIJA
  • NAMIBIJA

Kraljestvo prvinske Afrike, narodni park Etosha, ljudstvo Himbe, najlepše peščene sipine.

Cena pri najmanj 20 udeležencih: 2.890 Eur
Cena pri najmanj 15 udeležencih: 3.090 Eur
Cena pri najmanj 10 udeležencih: 3.290 Eur


1. dan: Maribor-Ljubljana-Namibija
Zbrali se bomo na ljubljanskem letališču ali se odpeljali do enega od bližnjih letališč ter z enim vmesnim postankom poleteli proti Afriki.

2. dan: Windhoek
Po prihodu v namibijsko prestolnico se bomo posvetili spoznavanju mesta, ki se tako kot z mešanico prebivalstva kaže tudi z različnimi arhitekturnimi slogi. Ni težko opaziti nemškega kolonialnega sloga, pa tudi ne južnoafriškega. Sprehodili se bomo po ulici Post St. Mall z ostanki meteorita, ki je padel v južno Namibijo. Videli bomo najstarejšo zgradbo v mestu Alte Feste, luteransko cerkev, parlament, mestni park, železniško postajo. Nočitev.

3. dan: Windhoek-Otjiwarongo-Etosha
Pot nas vodi proti severu in področju, ki je izredno bogato z rudami in minerali. V prvih letih 20. stoletja je bila zgrajena železnica do pristaniškega mesta Swakopmunda in takrat se je začelo veliko izkopavanje teh naravnih bogastev. Odkrili so skoraj dvesto vrst različnih mineralov, od katerih jih nekaj ne najdemo nikjer drugje na svetu. Prihod na področje parka Etosha, ki je po velikosti kot Slovenija in tako eden največjih narodnih parkov v Afriki. Večerja in nočitev.

4. dan: Etosha
Današnji safari nam bo odkril mnoge od več kot stotih vrst sesalcev in več kot tristotih ptičjih vrst, ki domujejo tu. Najboljše lokacije za lovce na fotografije so vodni izviri, okoli katerih se živali najraje zadržujejo. Naravno okolje je puščava, savana in gozd, tako da tu najdemo vse najpomembnejše afriške živali: slone, žirafe, nosoroge, zebre, leve, antilope, leoparde… Večerja in nočitev.

5. dan: Etosha-Opuwo
Odpeljemo se proti Opuwu, ki bo naše izhodišče za obisk Himb v severnem delu dežele. Za Opuwo lahko rečemo, da leži nekje na robu urejenega sveta oziroma kot pove njegovo ime: na koncu ceste. Za razliko od preostalega dela Namibije, predvsem večjih mest, kjer še vedno prevladuje nemška urejenost, je to drugačen svet – pravo afriško doživetje, včasih kaotično in prašno, kjer se po ulicah sprehajajo osli, koze in kokoši. Prava Afrika torej. Večerja in nočitev.

6. dan: Himbe-Palmwag
Himbe so eno zadnjih ljudstev, ki živijo bolj ali manj na svoj tradicionalen način kot nomadi s čredami krav in koz. Čeprav so tudi ta ljudstva že navajena obiskov belih ljudi, pa so vseeno ohranila svoje starodavne navade. Tako je vsak obisk lahko nekaj posebnega. Lokalni vodič se bo moral najprej pogovoriti s poglavarjem plemena, nato pa nas bodo spustili v vas, kjer poteka vsakodnevno življenje. Tako se bomo prepustili prvinskemu načinu življenja. Ogledali si bomo lahko njihova prebivališča, mogoče nam bodo predstavili svoje tradicionalne plese … Značilna so njihova rdeča pobarvana telesa in dekleta v kratkih krilcih iz kozje kože. Po obisku se odpravimo proti jugu do Palmwaga, kjer okolica našega prenočišča ponuja obilo možnosti za sprehode in raziskovanje okolice. Večerja in nočitev.

7. dan: Palmwag-Damaraland
Damaraland se nahaja v prehodu med parkom Etosho in obalno atlantsko ravnino, ime pa je dobil po redko naseljenem ljudstvu Damara. Tukajšnja ljudstva so se morala dobro prilagoditi divjini. Pokrajina ponuja veliko naravnih zanimivosti. Ena od njih je okameneli gozd, ki ga je ustvarila davna naravna katastrofa. Okamenela debla so stara okrog 250 milijonov let. Naleteli bomo na skalne gravure, ki so jih tukajšnja ljudstva ustvarila že v kameni dobi. Nekatere naslikane živali, ki so jih poznali takratni lovci, ne živijo več tukaj. Večerja in nočitev.

8. dan: Damaraland-Cape Cros-Swakopmund
Z osrednje planote se bomo spustili proti Atlantskemu oceanu. Ta del namibijske obale je znan kot Skeleton coast. Neredko namreč lahko naletimo na ostanke ladij, ki so tu nasedle ali zašle v megli. Eden od najbolj znanih delov te obale je Cape Cross, ki slovi po kolonijah tjulnjev. Ta rezervat je najpomembnejši ob zahodnoafriški obali. Popoldan prispemo v najbolj priljubljeno letoviško mesto Swakopmund, kjer se bo prilegel sprehod po promenadi palmovih dreves. Nočitev.

9. dan: Swakopmund-Namib Naukluft park-Solitaire-Sossusvlei
Vstopili bomo v zanimiv in raznolik svet velikega parka Namib Naukluft. Redkokje nam puščavski svet lahko ponudi toliko vznemirljivih in drugačnih podob. Spoznali bomo nenavadno rastlino, Velbičevko, ki je tudi simbol dežele, saj ne raste nikjer drugje na svetu. Izredno dobro se je prilagodila na svet brez vode, tako da lahko dočaka tudi dva tisoč let starosti. Mesečeva dolina poimenujejo svet okrog reke Swakop, ki ga je ta z erozijo spremenila v nenavadne oblike. Preko enega od prelazov hribovja Naukluft prispemo v Sesriem. Večerja in nočitev.

10. dan: Sossusvlei-Windoek
Še en dan za uživanje v lepotah parka Naukluft. Tokrat nas bodo najbolj navdušile peščene sipine, ki jih imajo mnogi celo za najlepši del dežele. Res je nepozabno opazovati hribovito peščeno pokrajino, ki spreminja barvo od nežno marelične do temno rdeče. Pravi raj za fotografe, saj je to gotovo najbolj slikovita puščava na svetu. Popoldne odhod proti Windhoeku. Nočitev.

11. dan: Windhoek-Evropa
Nekaj prostega časa v glavnem mestu, ki je tudi geografsko skoraj v središču dežele. Popoldne polet z enim postankom proti Evropi.

12. dan: Ljubljana-Maribor
Čaka nas še polet v Ljubljano ali na eno od bližnjih letališč, od koder se z avtobusom vrnemo v Ljubljano in Maribor.

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz, letališke pristojbine, prevoz do letališča in nazaj, prenočevanje v dvoposteljnih sobah v hotelih in lodžih 3*/4*, polpenzione po programu (razen 2., 8. in 10. dne), vse lokalne prevoze, oglede in vstopnine, slovenskega vodiča in lokalne spremljevalce, urejanje vizuma, zdravstveno in nezgodno zavarovanje.

DOPLAČILA: Doplačilo po želji: enoposteljna soba 290 evrov, pričakovane napitnine 50 evrov.

Vizum:
je vključen v ceno. Najkasneje dva tedna pred odhodom potrebujemo potni list in dve fotografiji.

POGOJI:
Akontacija: 30 % od osnovne cene. 
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 18 € na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb. 


Izračun upošteva 
udeležbo najmanj 20, 15 oz. 10 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

NAMIBIJA

od
2.890,00 €

Potniki

1
2
 

NAMIBIJA


  • od 2.890,00 €Morda vas zanima tudi...

TANZANIJA IN ZANZIBAR Afrika

TANZANIJA IN ZANZIBAR

0/5

od 2.860,00 € Brez DDV: 2.860,00 €

MADAGASKAR

MADAGASKAR

0/5

od 2.899,00 € Brez DDV: 2.899,00 €

Tags: NAMIBIJA