Vabimo vas na potovanje v deželo, katere najsevernejši del je oddaljen od Evrope le nekaj več kot deset kilometrov, pa vendar nam ponuja nešteto nasprotij in delček teh boste spoznali na našem potepanju. Slikovita pot nas bo vodila skozi prelepa kraljevska mesta, kjer nam bo korak zastal v srednjeveških medinah, prepletenih z neštetimi bazarji. Po napornem barantanju bomo zavili v eno izmed mnogih čajnic, kjer se bomo osvežili z metinim čajem. Ogledali si bomo nekaj najlepših severnoafriških kasb, ki so pod okriljem UNESCO-ve svetovne dediščine in naravna kulisa mnogim znanim filmom.

Cena pri najmanj 40 udeležencih: od 879 Eur
Cena pri najmanj 25 udeležencih: od 919 Eur
Cena pri najmanj 15 udeležencih: od 959 Eur

Cena pri najmanj 20 udeležencih - odhod 26.4.2019:  979 Eur  (program let v Casablanco)

 

1. dan: Ljubljana - Benetke - Maroko
Odhod avtobusa s parkiršča na Dolgem mostu v Ljubljani in prevoz do enega od okoliških letališč. Polet v Maroko. Po prihodu prevoz v hotel in nočitev.

2. dan: Casablanca - Rabat - Meknes - Volubilis - Fes
Po zajtrku krajši ogled mestnih znamenitosti, nato pa se bomo odpeljali v Rabat, prestolnico kraljevine, imenovano tudi Belo mesto. Ogledali si bomo zunanjost kraljeve palače, 44 metrov visok Hasanov stolp, mavzolej zadnjega kralja Mohameda V., ki je znan po izredni arhitekturi in Oudayas Kasbah, priljubljeno razgledno točko nad reko Bou Regrer. Pot bomo nadaljevali do Meknesa. Ogledali si bomo starodavno mesto, ki je bilo zgrajeno v 17. stoletju, v času kralja Ismaela. Ogledali si bomo Bab El Mansour, najlepša maroška vrata ter predela Berrimo in Mellah. Pot nas bo vodila do Volubilisa, nekdanjega rimskega mesta zgrajenega v času Jube II., kjer si bomo ogledali galska termalna kopališča, Venerin tempelj. Tu so med drugimi filmi snemali tudi Scorsesejevo Zadnjo Kristusovo skušnjavo. Prihod v Fes, namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

3. dan: Fes
Zajtrk. Ves dan bomo namenili ogledu najstarejšega kraljevskega mesta, ki velja tudi za eno lepših mest. Ustanovil ga je kralj Moulay Idriss II., konec 8. stoletja in je pomembno religiozno, kulturno in umetniško središče. Obiskali bomo srednjeveško središče - medino (medina je stari del mesta, ki je prepleten s številnimi ozkimi ulicami, kjer trgovci vneto vabijo v svoje prodajalne), medreso - islamsko versko šolo, Karawi mošejo, slavni vodnjak Nejjarine. Obiskali bomo tudi različne suke oz. bazarje, kjer ljudje izdelujejo in prodajajo svoje izdelke v starih majhnih prodajalnah, ki se običajno zaprejo šele pozno ponoči. Večerja in nočitev v hotelu.

4. dan: Fes - Atlas - Midelt - Tafilalet - Erfoud
Zgodnji zajtrk in odhod proti Erfoudu. Vožnja preko srednjega Atlasa. Atlaška pokrajina je neizmerno lepa in mirna, kjer odseva rdeča barva zemlje. V redko naseljenih gorskih predelih Atlasa še vedno živijo Berberi, ki se preživljajo največ z ovčerejo, kozjerejo in obrtjo. Po raznoliki pokrajini se bomo peljali mimo Azrou, berberskega mesta, ki je znano po svojih umetnostnoobrtnih delavnicah. Prihod v mesto Midelt, kjer bomo imeli krajši postanek. Nadaljevanje poti mimo gorskega prelaza Tizi-n-Talrhemt, ki leži na višini 1906 m, v provinco in oazo Tafilalet. Prihod v Erfoud. Večerja in nočitev v hotelu.

5. dan: Erfoud - Ouarzazate - Kasbi Taourirt in Ait Benhaddou
Zgodaj zjutraj se bomo lahko s terenskimi vozili odpravili v puščavo na izlet po sipinah in tam pričakali sončni vzhod. Po zajtrku se bomo odpeljali proti Ouarzazatu. Pot nas bo vodila po dolini reke Dades, mimo mnogih kasb (kasba oz. citadela je utrjena vladarjeva rezidenca v severnoafriških mestih), ki so znane po izdelavi krem iz esenc vrtnic. Nasploh je ta pokrajina imenovana »dežela vrtnic«. Prihod v Ouarzazate in možnost kosila. Popoldan ali naslednje jutro bomo spoznavali najlepše ohranjene kasbe, ki mnogokrat služijo kot filmska kulisa režiserjem celega sveta. Obisk kasbe Taourirt in kasbe Ait Benhaddou, ki je ena najstarejših. Tudi Unesco je prispeval za obnovo in ohranjanje kasb, ki so pod okriljem njegove svetovne dediščine. Večerja in nočitev v hotelu.

6. dan: Ouarzazate - Marakeš
Po zajtrku se bomo odpeljali proti Marakešu, imenovanem tudi »biser juga«. Za to nekdanjo prestolnico so značilne rdeče hiše z ravnimi strehami. Mesto je ustanovil vladar Jusuf Ibn Tashufin leta 1062 in se ponaša z izjemno lepo mavrsko arhitekturo. Središče medine, ki je obdana z velikanskim palmovim gajem, je živahni trg Jema al Fna. Tukaj se bomo sprehodili med številnimi prodajalci usnja, keramike, srebrnine in dokazali našo umetnost barantanja. Po napornem pogajanju bomo zavili v čajnico na metin čaj, ki je najbolj razširjena pijača v tem predelu. Večerja in nočitev v hotelu. Po želji in doplačilu večerja s programom Fantasia v restavraciji Chez Ali.

7. dan: Marakeš
Zajtrk. Dopoldan bo namenjen ogledu zgodovinskih in kulturnih znamenitosti: mošeja Koutoubia iz 12. stoletja, ki jo krasi 67 m visok minaret, palača in vrtovi Bahia, Sadijev movzolej iz 16. stloletja. Marakeš je znan tudi po oljčnem gaju Menera iz 12. stoletja. Popoldan je namenjen samostojnim ogledom. Večerja in nočitev v hotelu.

8. dan: Marakeš - Casablanca - Benetke - Ljubljana
Po zajtrku vožnja v Casablanco. Sledi ogled mestnih znamenitosti, med katerimi je mošeja Hasana II . dragulj moderne arhitekture (zunanji ogled). Molilnica, ki je dosti večja od cerkve sv. Petra v Rimu, je izvrstna kombinacija stekla, marmorja in dragocenega lesa, trg Mohammeda V., ki je srce mesta in ga obkrožajo številne restavracije, trgovine, hoteli, pristaniški del mesta, trg Združenih narodov, rezidenčni del Afna. Popoldan polet v Benetke in avtobusni prevoz v Ljubljano.

CENA VKLJUČUJE: prevoz na letališče in nazaj, polet po programu, polpenzione po programu v hotelih 4* razen v Erfoudu hotel 3* (stil kasbe) v dvoposteljnih sobah, prevoze, oglede in vstopnine po programu, lokalnega vodnika, osnovno nezgodno zavarovanje, spremstvo in organizacijo potovanja.
DOPLAČILA: enoposteljna soba 140 €. Novoletni odhod cena naknadno. Doplačila (na licu mesta): izlet na sipine 45 €, Fantazija Show - Chez Ali 55 €, mošeja Hasana II. 13 €.
POPUST: otrok do 12. leta na tretjem ležišču.


OPOMBA:
Pridržujemo si pravico do spremembe zaporedja ogledov, vendar to ne bo vplivalo na vsebino programa.


POGOJI:Akontacija: 30% od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 18,00 € na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.Napitnine na poti so priporočene in pričakovane.Izračun upošteva udeležbo najmanj 45, 25 oz. 15 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.
Zaključene skupine izbirajo datum po želji!


 

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

MAGIČNI MAROKO

od
879,00 €

Potniki

1
2
 

MAGIČNI MAROKO


  • od 879,00 €Morda vas zanima tudi...

TANZANIJA IN ZANZIBAR Afrika

TANZANIJA IN ZANZIBAR

0/5

od 2.860,00 € Brez DDV: 2.860,00 €

MAROŠKA PRAVLJICA

MAROŠKA PRAVLJICA

0/5

od 1.059,00 € Brez DDV: 1.059,00 €

Tags: MAGIČNI, MAROKO, Afrika