• MADAGASKAR
  • MADAGASKAR
Obiščite otok lemurjev in kruhovcev!


Cena pri najmanj 20 udeležencih: 3.099 € 
Cena pri najmanj 15 udeležencih: 3.250 €
Cena pri najmanj 10 udeležencih: 3.390 €


1. dan: Maribor-Ljubljana-Benetke-Antananarivo
Zbor na dogovorjenem mestu v Ljubljani in prevoz z avtobusom do letališča v Benetkah, od koder preko vmesnega letališča poletimo v prestolnico Madagaskarja.

2. dan: Antananarivo
Pristanek v poznem popoldnevu. Ureditev obmejnih formalnosti in pot v hotel. Večerja in nočitev.

3. dan: Antananarivo
Odpravimo se na prvo spoznavanje mesta od blizu. Doživimo živahni utrip prestolnice, ki raste med mnogimi griči in mu domačini rečejo kar Tana. Je prvi stik z otokom v Indijskem oceanu, ki ni ne Afrika ne Azija, ampak »izgubljeni kontinent«. Mesto je razdeljeno na spodnji in zgornji del in predstavlja pravo nasprotje mirnega podeželja, ki ga bomo še spoznali. V hotelu ob predsedniški palači si bomo privoščili odlično kavo in sladko pregreho. Ogledamo si obzidano kraljevo palačo, obiščemo Ambohimango, nekdanjo prestolnico kraljestva Merina, preden se je ta preselila v Tano.. Večerja in nočitev.

4. dan: Antananarivo-Ambatolampy-Antsirabe
Prvi koraki v domače življenje, prvi zanimivi postanki na poti. Na poti nas spremljajo rodovitna polja pšenice, riža in barvite vasice. Poglejte kako perejo in sušijo perilo! Antsirabe, nekdaj zdraviliško mesto z najhladnejšim podnebjem na otoku, je bilo priljubljeno mesto misijonarjev, katerih vpliv je lepo viden na lokalni arhitekturi. Kar premalo časa imamo za vse, kar nam mesto nudi. Sladkamo se s pravimi malgaškimi bonboni in pogledamo izdelke iz zebujevih rogov. Območje slovi po poldragih kamnih, zato se odpravimo na pašo za dušo, oči in denarnico: roževec, kamnita strela, citrin... Večerja in nočitev.

5. dan: Antsirabe-avenija Baobabov-Morondava
Zgodaj začnemo našo avanturo proti zahodnemu delu otoka. Čaka nas vožnja proti Morondavi, kjer bomo v poznem popoldnevu ugledali tisto po kar smo sem prišli. Avenija baobabov. Avenija Baobabov je postal spomenik nacionalnega pomena leta 2007. Videli bomo najvišja drevesa te vrste »Adansonia grandidieri«, ki se vzpenjajo tudi 30 metrov visoko in so poimenovana po francoskih botanikih iz 19. stoletja Michelu Adansonu in Alfredu Grandidieru. Sončni zahod je odličen čas dneva za najlepše slike. Med fotografiranjem nas bo verjetno spremljala lokalna mladina, ki nam bo želela prodati tropsko sadje in rože. Vožnja v Morondavo. Nastanitev, večerja in nočitev.

6. dan: Morondava-Tulear-Ranohira
Čaka nas polet v Tulear. To je živahno pristaniško mesto z mešanico najrazličnejših ljudi in ras. Ogledamo si zanimiv botanični vrt, potem pa se odpravimo na pot v Ranohiro, ki bo naše izhodišče za raziskovanje narodnega parka Isalo. Nastanitev, večerja in nočitev.

7. dan: narodni park Isalo
Spektakularna, vča sih skoraj nezemeljska pokrajina, sprehodi med čudovitimi kanjoni, ki nam bodo še dolgo ostali v spominu, kopanje v naravnih tolmunčkih s čisto izvirsko vodo, na poti nam delajo družbo radovedni lemurji in eksotične rastline. Zvečer se vrnemo v Ranohiro. Večerja in nočitev.

8. dan: Ranohira (narodni park Isalo)-narodni park Anja-Fianarantsoa-Ranomafana
Nedaleč stran postanemo v narodnem parku Anja, ki slovi po tem, da lahko od blizu vidimo najbolj znane lemurje s črno obarvanimi obročki na repu – Maki catta. Postanemo tudi na gričih Fianarantsoe, drugega največjega mesta na otoku in centru ljudstva Betsileo. Ustavimo se za ogled tradicionalne izdelave papirja antaimoro iz vlaken drevesa avoha, ki ga okrasijo s svežim cvetjem. Morda srečamo tudi največji market z zebuji na otoku! Zvečer prispemo do narodnega parka Ranomafana. Nastanitev, večerja in nočitev.

9. dan: narodni park Ranomafana-Ambositra-Antsirabe
Tukaj so lemurji skoraj na vsakem koraku, Spoznamo nekatere njegove prebivalce, npr. mišje lemurje ali celo foso, največjega plenilca na otoku. Nekaterih vrste lemurjev iz tega parka ne najdemo nikjer drugje na otoku. Sledi vožnja v prestolnico domače obrti, Ambositro. Obiščemo tradicionalne rokodelce oz. umetnike, ki iz lesa ustvarjajo neverjetne izdelke. Sprehodimo se po živahni tržnici in ugibamo kdo je komu bolj zanimiv – mi domačinom ali domačini nam? Naša končna postaja za današnji dan je naš kraj, ki smo ga spoznali že na začetku potovanja, Anstirabe. Večerja in nočitev.

10. dan: Antsirabe-Antananarivo
Po zajtrku si lahko privoščimo sprehod okoli bližnjega jezera, obiščemo tržnico… Potem nadaljujemo z vožnjo do Antananariva. Se je kaj spremenilo od zadnjič? Gotovo vidimo sedaj mesto z drugačnim pogledom, kot na začetku našega potovanja. Gremo opazovat pristno življenje, ki se dogaja na ulicah in tržnicah, ki so polne radovednih obrazov. Del njihovega življenja smo postali tudi mi, vendar ne za dolgo. Večerja in nočitev.

11. dan: Antananarivo–Andasibe
Mandra pihaona indray ari e Tana! (Tana, se vidimo!) Narodna cesta št. 2 nas vodi na vzhod! Kako enostavno so na Madagaskarju označene ceste! Vijugamo med riževimi polji in raznovrstnimi nasadi. Tu in tam je naselje, kjer ob cesti prodajajo vse mogoče. So res vse te hiše, na katerih piše »hotely«, hoteli? Naš hotel nas pričakuje… bo kdo zvečer že zaslišal tipične glasove »indri indri-jev«? Večerja in nočitev.

12. dan: Andasibe-narodni park Perinet-Antananarivo
V narodnem parku Perinet se srečamo z najbolj značilnimi prebivalci Madagaskarja, lemurji. Tukaj so svoj dom našli največji med lemurji, črno beli indriji, ki se edini med seboj sporazumevajo s petjem. Vsi ostali brundajo in godrnjajo. Poleg njih je tu še nekaj drugih vrst lemurjev, pa veliko endemičnih vrst rastlin, praproti, rož.... Popoldan se vrnemo v prestolnico. Večerja in nočitev.

13. dan: Antananarivo-Benetke
Za konec našega potovanja se odpeljemo v vas Akamasoa, kjer obiščemo slovenski misijon. Pedrova Akamasoa, po slovensko »dobri prijatelji« se imenuje eno najbolje urejenih bivalnih naselij v mestu. Na tisoče hiš, z majhnimi dvorišči in obdelanimi vrtički, se v terasah dviga po bregu proti vrhu hriba. Ogledamo si vas in okolico ter tako spoznamo zgodbo, ki jo že vrsto let tukaj vodi slovenski misijonar Pedro Opeka. Slike in doživetje, ki nam gotovo ostanejo v spominu. Sledi vožnja na letališče, od koder poletimo preko vmesnega letališča proti Benetkam.

14. dan: Ljubljana-Maribor
Pristanek v Benetkah in še prevoz do odhodnih krajev.

CENA VKLJUČUJE: mednarodni letalski prevoz in notranji let na Madagaskarju, letališke pristojbine, prevoz do letališča in nazaj, namestitev v hotelih 3*** in 4****, polpenzione, vse lokalne prevoze, vstopnine in oglede s slovenskim vodičem ter lokalnimi spremljevalci, zdravstveno in nezgodno zavarovanje.
DOPLAČILA: Obvezno doplačilo: izhodna taksa (na letališču ob odhodu). Doplačilo po želji: enoposteljna soba 480 evrov, pričakovane napitnine 50 USD (vodiču na poti).

VIZUM: dobimo ob prihodu na Madagaskar (plačamo cca 30 USD).

CEPLJENJE: za vstop na Madagaskar cepljenja niso obvezna, vseeno pa priporočamo cepljenje proti hepatitisu A in B, o jemanju antimalarikov pa se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom.


POGOJI:

Akontacija: 30% od osnovne cene. 

Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili. 

Prijavnina: 18 € na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb. 

Izračun upošteva udeležbo najmanj 20, 15 oz. 10 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

MADAGASKAR

od
2.899,00 €

Potniki

1
2
 

MADAGASKAR


  • od 2.899,00 €Morda vas zanima tudi...

SALZBURG IN SOLNI RUDNIK Avstrija

SALZBURG IN PO ŽELJI SOLNI RUDNIK

0/5

od 39,00 € Brez DDV: 39,00 €

NAMIBIJA

NAMIBIJA

0/5

od 2.890,00 € Brez DDV: 2.890,00 €

Tags: MADAGASKAR