• JUŽNA AFRIKA
  • JUŽNA AFRIKA

Južna Afrika - Savana, čarobni baobabi, kraljestvo živali, neskončni vinogradi in Mizasta gora, bele plaže in kristalno morje, nebotičniki, črnska naselja, diamanti in rudniki zlata.
Možnost podaljšanja potovanja na znamenite Viktorijine slapove


Cena pri najmanj 20 udeležencih: 
2.599 €
Cena pri najmanj 15 udeležencih: 2.799 €
Cena pri najmanj 10 udeležencih: 2.899€


* Podaljšanje potovanja na Viktorijine slapove (14 dni):
Cena pri najmanj 20 udeležencih: 3
.399 €


1. DAN SLOVENIJA - EVROPA - JUŽNOAFRIŠKA REPUBLIKA
V popoldanskih urah zbor potnikov na bližnjem letališču in polet z vmesnim prestopanjem proti Cape Townu.

2. DAN: CAPE TOWN IN MIZASTA GORA
Dopoldne pristanek v Cape Townu, mestu, ki velja za enega najlepših v Afriki. Po pristanku si bomo ogledali zgodovinsko jedro mesta, grad Dobrega upanja, anglikansko katedralo svetega Jurija, malajsko četrt, kjer so močan pečat pustili Nizozemci. Popoldne se bomo zapeljali do bližnje „Mizaste gore" (Table Mountain), ki se mogočno dviga nad mestom in s katere se ponujajo čudoviti razgledi na mesto in okolici in velja za eno glavnih zanimivosti mesta oz. okolice. Zvečer nastanitev v hotelu, večerja.

3. DAN: RT DOBREGA UPANJA IN BOTANIČNI VRT KIRSTENBOSCH
Zjutraj vožnja skozi ribiške vasice in slikovito pokrajino do Chapmans Peaka, od koder so čudoviti razgledi in naprej do znamenitega rta Dobrega upanja - točke kjer se stikata Atlantski in Indijski ocean. Točko so pred več kot 500 leti prvi dosegli Portugalci, prvi pa ga je obšel znani raziskovalec Vasco da Gama. Povzpeli se bomo tudi do svetilnika in obiskali plažo Boulders, kjer domujejo pingvini. Kosilo. Sledi povratek v Cape Town, kjer bomo za konec dneva obiskali še botanični vrt Kirstenbosch iz 17. stoletja, ki hrani mnoge rastline iz Afrike in ostalih celin in velja za enega najlepših na svetu.

4. DAN: VINSKA DEŽELA, STELLENBOSCH IN FRANSCHHOEK
Danes bomo raziskovali zaledje Cape Towna, ki je znano vinorodno področje. Južnoafriška vina v zadnjih letih dobivajo vse večjo veljavo, kar bomo imeli priložnost spoznati tudi mi. Imeli bomo dve vinski degustaciji, enkrat tudi pokušino tipičnih lokalnih sirov, sprehodili pa se bomo tudi skozi vinsko klet. Kosilo. Nato se bomo podali proti mestu Stellenbosch, za Cape Townom drugemu najstarejšemu mestu province, ki je znano po velikem številu hrastov, sicer pa ga krasi zanimiva arhitektura iz 17. in 18. stoletja. Še kratek postanek v Franschhoeku, zvečer pa povratek v Cape Town.

5. DAN: CAPE TOWN - DURBAN - HLUHLUWE
Zjutraj prevoz do letališča in polet proti Durbanu. Po pristanku se bomo podali na pot proti pokrajini Natal, ki je znana po plantažah sladkornega trsa. Obiskali bomo tipično vas plemena Zulu, največje etnične skupine južne Afrike, kjer nam bodo predstavili njihove tipične plese in pesmi, imeli pa bomo tudi kosilo. Nadaljevanje vožnje do kraja Hluhluwe. Tu se bomo podali na naš prvi krajši afriški safari, kjer bomo imeli prvo priložnost srečati se z bogato afriško favno. Večerja v hotelu.

6. DAN: HLUHLUWE - SVAZILAND
Današnji dan bomo namenili vožnji po državi Svaziland. Država je nekoč spadala pod vladavino Britancev, danes pa je to samostojna kraljevina, v kateri so številni narodni parki. Večerja v hotelu.

7. DAN: SVAZILAND - KRUGERJEV NARODNI PARK,
Nadaljevanje vožnje proti severu do Krugerjevega parka, enega največjih narodnih parkov v Afriki, ki se razteza na pribl. 20.000 km2 površine. Park obstaja že več kot 100 let. V njem prebiva več kot 140 vrst sesalcev (največ v Afriki), čez 100 plazilcev (vključno s krokodili) in več kot 500 vrst ptic. Nastanitev v lodgih, večerja.

8. DAN: KRUGERJEV NARODNI PARK
Podali se bomo na celodnevni safari po Krugerjevem parku, kjer bomo z malo sreče lahko opazili tudi „Big five", ki ga sestavljajo levi, leopardi, nosorogi, sloni in bivoli. Nočitev v lodgih in večerja.

9. DAN: KRUGERJEV NARODNI PARK - KANJON BLYDE RIVER - PRETORIA - JOHANNESBURG
Poslovili se bomo od Krugerjevega parka in se preko slikovite pokrajine Drakensberg podali proti Johannesbergu. Na poti se bomo ustavili v znamenitem kanjonu reke Blyde, ki velja za enega največjih na svetu, in kjer bomo lahko občudovali zanimive skalnate formacije, ki so nastale skozi milijone let. Skozi pokrajino Transvaal bomo nadaljevali pot do Pretorie, ene od treh uradnih prestolnic države, ki se ponaša čudovitimi zgradbami različnih stilov, ki so posledica različnih kulturnih vplivov iz preteklosti. V kolikor bo čas dopuščal, kratek postanek, nato pa nadaljevanje do Johannesburga in nastanitev v hotelu. Večerja.

10. DAN: JOHANNESBURG - EVROPA
Po zajtrku sledi celodnevni ogled Johannesburga, ki je z desetimi milijoni prebivalcev največje mesto v JAR, velja pa za ekonomsko središče države in glavno vstopno/ izstopno točko v državo za mnoge tuje turiste. Ogledali si bomo glavne zanimivosti kot so predmestje Houghton, se zapeljali mimo Hillbrowa, Towerja in stolpa Brixton, se ustavili v Afriškem muzeju in obiskali tudi črnsko četrt Soweto z muzejem Mandela, ki je bila v dvajsetem stoletju središče upora proti zloglasni politiki apartheida. Podali se bomo še na tipično afriško kosilo, nato pa prevoz na letališče in polet z vmesnim postankom proti Evropi.

11. DAN PRIHOD V EVROPO
V dopoldanskih urah pristanek na bližnjem letališču.


PODALJŠANJE POTOVANJA NA VIKTORIJINE SLAPOVE

10. DAN: JOHANNESBURG 
Po zajtrku sledi celodnevni ogled Johannesburga, ki je z desetimi milijoni prebivalcev največje mesto v JAR, velja pa za ekonomsko središče države in glavno vstopno/ izstopno točko v državo za mnoge tuje turiste. Ogledali si bomo glavne zanimivosti kot so predmestje Houghton, se zapeljali mimo Hillbrowa, Towerja in stolpa Brixton, se ustavili v Afriškem muzeju in obiskali tudi črnsko četrt Soweto z muzejem Mandela, ki je bila v dvajsetem stoletju središče upora proti zloglasni politiki apartheida. Podali se bomo še na tipično afriško kosilo, nato pa povratek v hotel.

11. DAN: JOHANNESBURG - VIKTORIJINI SLAPOVI
Zjutraj prevoz do letališča, od koder bomo poleteli proti Viktorijinim slapovom. Po pristanku si bomo ogledali zimbabvejski del slapov na reki Zambezi, ki veljajo za najvišje na svetu in jih nekateri uvrščajo tudi med sedem naravni čudes sveta. Nastanitev v lodgih, večerja in nočitev.

12. DAN: NP CHOBE
Dopoldne se bomo odpravili do tromeje med Zimbabvejem, Namibijo in Bocvano. Nadaljevali bomo v narodni park Chobe, kjer se bomo podali tudi na plovbo po istoimenski reki. Kosilo. Popoldne mini safari po narodnem parku. Povratek v lodge, večerja in nočitev.

13. DAN: VIKTORIJINI SLAPOVI - JOHANNESBURG - EVROPA
Še nekaj prostega časa do prevoza na letališče, od koder bomo preko Johannesburga in še enega letališča poleteli proti Evropi.

14. DAN: PRIHOD V EVROPO
Predvidoma v dopoldanskih urah pristanek v Zagrebu.

CENA VKLJUČUJE: vse lete na navedenih relacijah v ekonomskem razredu, letališke in varnostne pristojbine, osem polpenzionov (zajtrk in večerja) v hotelih 3* oz. lodgih (po programu), pet kosil po programu, dve vinski degustaciji po programu, dva safarija (Hluhluwe in Krugerjev park), vožnjo z vzpenjačo na Mizasti gori, vse oglede in vstopnine po programu, vse prevoze po programu, slovensko govorečega vodnika ter organizacijo potovanja. 
CENA VKLJUČUJE-POTOVANJE 14 DNI: vse lete na navedenih relacijah v ekonomskem razredu, letališke in varnostne pristojbine, deset polpenzionov (zajtrk in večerja) v hotelih 3* oz. lodgih (po programu), šest kosil po programu, dve vinski degustaciji po programu, tri  safarije (Hluhluwe in Krugerjev park, Chobe), vožnjo z vzpenjačo na Mizasti gori, ogled Viktorijinih slapov, vse oglede in vstopnine po programu, vse prevoze po programu, slovensko govorečega vodnika ter organizacijo potovanja.
DOPLAČILA: 
vizum za JAR 95 €, napitnine (tudi otroci): pribl. 50-60 €. MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 490 € (580 € - podaljšan program), povratni prevoz do letališča 30-70 €. MOŽNA DOPLAČILA na poti: morebitne dodatne vstopnine, vstopni vizum za Zimbabve pribl.40 €. 
POPUST: otrok do 12. leta v sobi z dvema odraslima osebama na vprašanje, otroci do 12. leta na dodatnem ležišču 210 € (230 € - podaljšan program).

POGOJI
Akontacija:
 30% od osnovne cene. 
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili. 
Prijavnina: 15 € na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb. 


Izračun upošteva udeležbo najmanj  20, 15 oz. 10 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

JUŽNA AFRIKA

od
2.599,00 €

Potniki

1
2
 

JUŽNA AFRIKA


  • od 2.599,00 €Morda vas zanima tudi...

TANZANIJA IN ZANZIBAR Afrika

TANZANIJA IN ZANZIBAR

0/5

od 2.860,00 € Brez DDV: 2.860,00 €

Tags: JUŽNA, AFRIKA, Afrika