Zelena razgibana pokrajina, kilti, dude, viski, romantična jezera ... vse to je Škotska. Spoznajte del mistični del Velike Britanije. 

Cena pri najmanj 40 udeležencih: 1.198 Eur
Cena pri najmanj 30 udeležencih: 1.238 Eur
Cena pri najmanj 20 udeležencih: 1.288 Eur


1. DAN LJUBLJANA - MANCHESTER - GLASGOW

Polet proti Manchestru. Po pristanku vožnja po slikoviti pokrajini proti Glasgowu., kamor bomo prispeli v jutranjih urah. Sledi ogled mesta in njegovih znamenitosti. Glasgow velja za enega najlepših mest viktorijanskega obdobja. Mesto je zacvetelo po zaslugi trgovanja s tobakom, čajem in bombažem. Prav tako ga je zaznamovalo ladjedelništvo. Panoramska vožnja do glavnih mestnih znamenitosti: Univerza, Kelvingrove muzej, Hydro Arena, Koncertna dvorana Armadillo,… Ustavili se bomo pri eni najstarejših cerkva Škotske, katedrali Svete Munga. Ob njej se nahaja zanimiv muzej religij in Viktorijansko pokopališče. Sledi namestitev v hotelu, večerja in nočitev.


2. DAN GLASGOW - LOCH LOMOND - INVERARAY - FORT WILLIAM oz. okolica
Informativni ogled mesta. Pot bomo nadaljevali do največjega britanskega jezera Loch Lomond, ki ga opevajo največji pesniki in pisatelji. Foto postanki ob jezeru z očarljivo lepoto nato nadaljevanje do gradu Inveraray. Ogledali si bomo grad, ki so mu stoletja vladali vladarji klana Campbell. Vožnja proti Fort Williamu, kjer se bomo nastanili v tipičnem hotelu v okolici.


3. DAN OTOK SKYE - EILEAN DONAN
Vožnja po slikovitem zahodnem delu v osrčje škotske pokrajine in do otoka Skye. Razpoloženje na otoku se hitro spreminja. V pokrajini se prepletajo gore, zelene doline, jame, slapovi. Najbolj znano je gorovje Cuillins na jugu otoka, ki ga vidimo iz vseh kotov otoka. Prevzela nas bo avtohtonost otoka. Zunanji ogled gradu Eilean Donan, ki ga lahko občudujemo na številnih fotografijah.


4. DAN LOCH NESS - INVERNESS (AVIEMORE)
Vožnja do jezera Loch Ness, svetovno znanega po pošasti Nessie. Ogledali si bomo visitor centra (izvedeli bomo vse o pošasti) in nadaljevali potovanje do ruševin dvorca, ki je bil nekoč eden največjih in najpomembnejših na Škotskem. Sledi vožnja do prestolnice škotskega višavja, mesta Inverness. V bližini leži Culloden Moor, prizorišče bitke, kjer so princa Charlesa porazili Angleži. Bitka se šteje za konec tradicionalne klanovske ureditve.


5. DAN INVERNESS (AVIEMORE) - BLAIR - PITLOCHRY
Vožnja proti gradu Blair, kjer se bomo sprehodili po čudovitem parku, kjer se sprehajajo pisani pavi in race. Sledila bo vožnja simpatičnega Pitlochryija, kjer si bomo v neposredni bližini ogledali eno od znanih destilarn viskija. Vožnjo bomo nadaljevali čez višavje Grampian po čudoviti dolini reke Dee do kraljeve rezidence Balmoral. (v primeru prisotnosti kraljeve družine ogled ni možen). Po postanku vožnja po razgibani pokrajini do hotela.


6. DAN ABERDEEN - STONEHAVEN - GLAMIS – Stirling
Pot bomo nadaljevali do ribiškega mesta Stonehaven. V bližini se nahajajo veličastne ruševine gradu Dunnottar, kjer so posneli Hamleta. Nadaljevanje vožnje do gradu Glamis, kjer je kraljica mati preživela otroška leta. Po ogledu vožnja v Scone - nekdanjo rezidenco škotskih kraljev in naprej do Stirlinga, kjer so kronali škotkse kralje. Nočitev.


7. DAN EDINBURGH
Dan bomo namenili spoznavanju Edinburgha, ki leži ob južni obali zaliva Firth of Forth. Legenda pravi,da je mesto nastalo na sedmih gričih. Sprehod čez staro mestno jedro, ki se nahaja na delu vulkanskega stožca. Royal Mile, Holyrood, kraljeva palača, katedrala St. Giles, parlament,... Največja znamenitost mesta je utrjen grad, ki ga letno obišče več kot milijon ljudi. Prosto za ogled gradu, kjer se nahaja več muzejskih zbirk, med njimi tudi Kronska soba, zakladnica najstarejših kronskih draguljev v Evropi. V neposredni bližini si lahko privoščite še obisk Camere Obscure. Nekaj časa bomo imeli tudi za sprehod po znameniti Princes Street. Ob njej se nahaja najvišji spomenik kakšnemu pisatelju na svetu, na njej je Jenners, najstarejša neodvisna blagovnica na svetu. Prosto za nakupe in samostojno raziskovanje mesta. Vožnja v Manchester in nočitev.


8. DAN MANCHESTER - LJUBLJANA
Po zajtrku odhod na letališče in polet proti domu.

CENA VKLJUČUJE:letalski prevoz, letališke in varnostne pristojbine, 7x nočitev z zajtrkom, 3x večerja, avtobusne prevoze po programu, spremstvo slovenskega vodnika,stroške organizacije potovanja.
DOPLAČILA:  enoposteljna soba 39 Eur/ noč, dodatni izleti ali večerne prireditve: folklorni večer v Edinburgu od 70 € naprej, vstopnine 5 - 15 € po muzeju oz galeriji vstopnine pri programu Škotska I. približno 110 €, folklorni večer v Edinburgu od 70 €, vstopnine 5 -15 € po muzeju ali galeriji.
POPUSTI: otroci do 12. leta na tretjem ležišču 15%.

OPOMBA: za manjšo skupino (najmanj 30 potnikov) 40 €, (najmanj 20 potnikov) 90 €.

POGOJI:


Akontacija: 30 % od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5 % od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 15 € na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.Opomba: Potovanje lahko poteka v obratnem vrstnem redu. Napitnine na poti so priporočene in pričakovane. Izračun upošteva udeležbo najmanj 40, 30 oz. 20 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

ŠKOTSKA MED KLANI IN KILTI

od
1.198,00 €

Potniki

1
2
 

ŠKOTSKA MED KLANI IN KILTI


  • od 1.198,00 €Morda vas zanima tudi...

ŠKOTSKA IN IRSKA - AVTOBUS Velika Britanija

ŠKOTSKA IN IRSKA - AVTOBUS

0/5

od 1.550,00 € Brez DDV: 1.550,00 €

LONDON, ŠKOTSKA IN WALES Velika Britanija

LONDON, ŠKOTSKA IN WALES

0/5

od 1.238,00 € Brez DDV: 1.238,00 €

ANGLIJA IN WALES

ANGLIJA IN WALES

0/5

od 1.090,00 € Brez DDV: 1.090,00 €

ZELENA IRSKA

ZELENA IRSKA

0/5

od 1.189,00 € Brez DDV: 1.189,00 €

LONDON IN ANGLEŠKA DOŽIVETJA Velika Britanija

LONDON IN ANGLEŠKA DOŽIVETJA

0/5

od 569,00 € Brez DDV: 569,00 €

Tags: ŠKOTSKA, MED, KLANI, KILTI, Velika, Britanija