Popotovanje po Veliki Britaniji - Anglija, Škotska in Wales. Velika Britanija leži na otoku in obiskovalcu ponuja neštete kulturne in naravne bisere. London, Stonehenge, Liverpool, Cambridge, Glasgow, Edinburgh, York ... so le nekateri izmed krajev na naši poti...

Cena pri najmanj 30 udeležencih: 1.238 Eur
Cena pri najmanj 20 udeležencih: 1.438 Eur
Cena pri najmanj 15 udeležencih: 1.598 Eur

1. DAN: LJUBLJANA - LONDON
Polet v London z ljubljanskega ali bližnjega letališča. Po pristanku se bomo odpeljali na triurni panoramski ogled mesta. Videli bomo Buckinghamsko palačo, Westminstrsko opatijo, parlament in Big Ben, Downing street, kjer je rezidenca britanskega ministrskega predsednika, Trafalgar Square z znamenitim Nelsonovim spomenikom, Piccadilly Circus. V popoldanskih urah namestitev v hotelu in nočitev.

2. DAN: LONDON
Po zajtrku nadaljevanje ogledov Londona peš in s podzemno železnico: muzej voščenih lutk Madame Tussaud, Tower of London in Tower bridge, s katerega se ponuja čudovit razgled na London in sprehod po nakupovalni ulici Oxford Street. V poznih popoldanskih urah povratek v hotel in nočitev.

3. DAN: LONDON - STONEHENGE - BATH
Po zajtrku se bomo zapeljali proti Stonehengu - območju, ki je s površja videti kot zmešnjava pokončnih in prekucnjenih kamnov, iz zraka pa postane njegova oblika bolj jasna. Gre za niz koncentričnih krogov iz nasute zemlje ter iz manjših in večjih kamnov oziroma kamnitih velikanov iz neolitika in bronaste dobe.Območje je na Unescovem seznamu kulturne dediščine. Po postanku za ogled bomo nadaljevali vožnjo v Bath - glavno mesto grofije Somerset. V mestu se prepletajo spomeniki od rimskega obdobja do danes. Ogledali si bomo: veliko rimsko kopališče, čudovito gotsko katedralo, gregorijansko arhitekturo, kraljevi polkrog. Po želji bomo lahko obiskali spominski center priljubljene angleške pisateljice Jane Austen. Vožnja do hotela, namestitev, večerja in nočitev.

4. DAN: BATH - CARDIFF - LUDLOW - IRON BRIDGE GEORGE - LIVERPOOL
Po zajtrku vožnja preko Bristolskega zaliva v glavno mesto Walesa, Cardiff. Mesto so ustanovili že Rimljani, Normani so ga zaščitili z utrdbo, pravi razcvet pa je mesto doživelo šele v 19. stoletju. Med avtobusnim ogledom bomo videli: mestno hišo, welški nacionalni muzej in galerijo, kraljevo sodišče. Nadaljevali bomo vožnjo v Ludlow, katerega večji del mesta še danes krasi tudorska arhitektura. Nad mestom se bohoti grad, kjer bo tudi postanek za čudovit pogled na mesto. Nadaljevanje vožnje proti Iron Bridge Georgu - železnemu mostu Jurij, postavljenem leta 1781 in prvem tovrstnem mostu v Veliki Britaniji, za katerega je arhitekt Thomas Pritchard dobil zlato medaljo Kraljeve družbe za umetnost. Po foto postanku nadaljevanje vožnje do pristaniškega mesta Liverpool. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

5. DAN: LIVERPOOL - PRESTON - CARLISLE - GLASGOW
Po zajtrku orientacijski ogled Liverpoola, mesta z bogato pristaniško in industrijsko zgodovino, v sodobnem času pa poznanem predvsem kot mesto glasbe in nogometa. Zapeljali se bomo mimo najvišjih mestnih stavb ob obali, ki so sedež prestižnih podjetij, ter ob čudoviti liverpoolski katedrali, ki so jo dokončali leta 1978 in velja s svojimi 100,8 m za eno najvišjih katedral na svetu. Vožnjo bomo nadaljevali v Preston, ki se nahaja na severnem bregu reke Ribble, kjer bomo obiskali cerkev sv. Valburga. Rimskokatoliška cerkev iz sredine 19. stoletja se nahaja na seznamu angleške dediščine zaradi najvišjega zvonika, ki v višino meri 94 m. Po krajšem postanku nadaljevanje vožnje in prestop meje med Anglijo in Škotsko, ki jo je z gradnjo zidu postavil že rimski cesar Hadrijan. Ustavili se bomo v mestu Carlisle, kjer si bomo ogledali tamkajšnji grad, ki je v zgodovini Škotske igral pomembno vlogo kot južna obrambna točka. Leta 1568 je bila v gradu nekaj mesecev zaprta celo Mary, kraljica Škotov. Po ogledu bomo nadaljevali vožnjo v Glasgow, rudarsko in industrijsko mesto modrih ovratnikov, ki se nahaja med reko Clyde in zahodnim centralnim nižavjem. Na krožni avtobusni vožnji si bomo ogledali Mungovo katedralo, Ljudsko palačo ter glavni mestni trg. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

6. DAN: GLASGOW - EDINBURGH
Po zajtrku se bomo odpravili proti zahodu Škotske, do glavnega mesta Edinburgha. Z avtobusom se bomo zapeljali skozi novo mesto Edinburgh, ki je nastajalo v 19. stoletju ob ulici Princess street, povzpeli se bomo na hrib Carlton, od koder bo lep panoramski razgled nad mestom in zalivom Forth, nato se bomo zapeljali še po Kraljevi milji ter občudovali palače in stavbe, v katerih se je ustvarjala škotska zgodovina (palača Hollyrood, katedrala st. Gyles in edinburški grad). Nekaj časa bo na Kraljevi milji tudi prosto za samostojne oglede. Zvečer vožnja do hotela, večerja in nočitev.

7. DAN: EDINBURGH - DURHAM - YORK
Po zajtrku se bomo počasi poslovili od Škotske ter se odpravili nazaj v Anglijo, natančneje do mesta Durham, poznanega predvsem po normanski katedrali ter gradu. Katedrala je dobila današnji izgled leta 1093 ter je vse do današnjih dni ohranila normansko arhitekturo in ravno zaradi tega so jo uvrstili na Unescov seznam kulturne dediščine. Grad so prav tako zgradili Normani, dolgo ga je za škofovski sedež uporabljala cerkev, od leta 1840 pa je sedež Univerze v Durhamu. Po ogledu nadaljevanje vožnje proti jugu, do zanimivega mesta York, ki se nahaja med rekama Ouse in Foss. Mesto je v bogati, dvatisočletni zgodovini odigralo pomembno vlogo. Mesto so ustanovili Rimljani, ga zasedli Vikingi, Normani so mu zgradili mestno obzidje, v gotiki so zgradili čudovito katedralo in uredili ozke mestne ulice, ki so še danes priljubljeno sprehajališče. Po ogledu namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

8. DAN: YORK - CAMBRIDGE
Po zajtrku se bomo zapeljali do univerzitetnega mesta Cambridge in njegovega dela Silicon Fen. Prvi college Peterhouse so ustanovili leta 1284 in obstaja še danes. V sklopu univerzitetnih stavb se nahaja ena izmed najlepših cerkvenih stavb, kapela King’s College iz leta 1446. Mesto je obdano s številnimi parki, mogoče si bomo privoščili veslanje po reki Cam. Večerja in nočitev.

9. DAN: CAMBRIDGE - WINDSOR - LJUBLJANA
Po zajtrku se bomo zapeljali mimo Londona do kraljevskega Windsorja, kjer ima kraljeva družina eno izmed svojih rezidenc, grad Windsor. Po želji si bomo lahko ogledali del čudovitega gradu angleške kraljice ter se za konec še sprehodili po mestu. Prevoz na letališče in polet proti domu.

 

MM-NAMIG: BOGAT PROGRAM/VKLJUČENI POLPENZIONI

CENA VKLJUČUJE:

polet po programu, avtobusne prevoze po programu, 3x polpenzion in 5x nočitev z zajtrkom v hotelih 3* (dvoposteljne sobe,) oglede brez vstopnin, osnovno nezgodno zavarovanje, zdravstveno zavarovanje Coris, spremstvo in organizacijo potovanja.

DOPLAČILA IN POPUSTI:

Doplačila: enoposteljna soba 290 €, vstopnine za oglede po programu pribl. 80 GBP, v primeru poleta z enega bližnjih letališč cena prevoza naknadno.
Popust: otrok do 12. leta na tretjem ležišču 100 €.

POGOJI:


Akontacija: 30% od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 15 € na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.
Odlog plačila: 2 x 150 €.Izračun upošteva udeležbo najmanj 30, 20 oz. 15 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.
 

 

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

LONDON, ŠKOTSKA IN WALES

od
1.238,00 €

Potniki

1
2
 

LONDON, ŠKOTSKA IN WALES


  • od 1.238,00 €Morda vas zanima tudi...

ŠKOTSKA IN IRSKA - AVTOBUS Velika Britanija

ŠKOTSKA IN IRSKA - AVTOBUS

0/5

od 1.690,00 € Brez DDV: 1.690,00 €

ANGLIJA IN WALES

ANGLIJA IN WALES

0/5

od 1.090,00 € Brez DDV: 1.090,00 €

ŠKOTSKA MED KLANI IN KILTI Velika Britanija

ŠKOTSKA MED KLANI IN KILTI

0/5

od 1.198,00 € Brez DDV: 1.198,00 €

LONDON IN ANGLEŠKA DOŽIVETJA Velika Britanija

LONDON IN ANGLEŠKA DOŽIVETJA

0/5

od 569,00 € Brez DDV: 569,00 €

Tags: LONDON, ŠKOTSKA, WALES, Velika, Britanija