Vabljeni na enodnevno potepanje po Zagorju. Spoznajte Zagreb, Titov rojstni Kumrovec in neandartalce v Krapini.

 

Cena pri najmanj 45 udeležencih: 68 Eur
Cena pri najmanj 35 udeležencih: 73 Eur

 

1. dan:  (LJUBLJANA)-ZAGREB - KRAPINA - KUMROVEC - BIZELJSKO - KOSTANJEVICA-(LJUBLJANA)
Odhod avtobusa iz Ljubljane s parkirišča Dolgi most ob 6.30 uri zjutraj. Vožnja proti Dolenjski, mimo Novega mesta, čez mejni prehod Obrežje, v prestolnico sosednje Hrvaške, v Zagreb. V spremstvu lokalnega vodnika si bomo ogledali Zagreb in njegove glavne znamenitosti. Sprehodili se bomo po ulicah Gornjega in Spodnjega mesta, do slavnih arkad in skulptur parka-pokopališča Mirogoj, katedrale ter živahne tržnice Dolac. Pot po ulicah Gornjega mesta nas bo vodila mimo cerkve sv. Marka, simbola Zagreba, ter mimo razgledne točke pod stolpom Lotrščak, od koder je čudovit razgled na Zagreb, vse do Kamnitih vrat, kjer bomo prižgali svečo. Znamenitnost mesta je tudi ta, da se poldne naznanja s pokom topa s stolpa Lotrščak. V Zagrebu je tudi velik park Maksimir, v Arheološkem muzeju pa je razstavljena mumija z najdaljšim etruščanskim epitafom. Nekaj časa bo še za kavico v eni izmed kavarnic.  

Nadaljevane v  hrvaško Zagorje, v Krapino. Postanek  bo namenjen obisku muzeja krapinskih  neandertalcev,  ki se odlikuje z najmodernejšo multimedijsko in visoko tehnološko opremo, obiskovalce pa virtualno popelje v življenje kakršno je bilo v Neandertalu pred 130 tisoč leti. Sledi vožnja proti Kumrovcu, »najbolj poznani vasi na svetu«, kot Zagorci radi pravijo svoji etno vasi. Obiskali bomo rojstno hišo Josipa Broza Tita in spoznali zapuščino Hrvaškega Zagorja od konca 19.stoletja. 

Tako bo napočil čas za povratek v Slovenijo in obisk vinorodnega Bizeljskega.  Nedaleč od glavne ceste Brežice-Bizeljsko se v Grabnu na Bizeljskem nahaja znamenita repnica Pri Najgerju, ki sta jo Jožica in Martin Najger namenila za vinski hram njunih sortnih in zvrstnih vin. Vrata v repnico so t.i. sončna vrata, simbol bizeljskih hramov. Naplavine ostankov Panonskega morja so na tem mestu globoke 50 m. Peščeni skladi dajejo možnost izkopa novih prostorov oz. repnic. Prvi največji prostor krasi naravna freska "Peščen čudež narave in človeških rok". Ornamenti so nastali pred milijoni let, ko se je odmikalo Panonsko morje. Naslednji prostor v repnici služi hrambi in degustaciji sortnih - odprtih in buteljčnih vin, ki so bila pridelana v domačem vinogradu. Pokušina vin, možen pa je tudi nakup vin. Polni vtisov se bomo odpeljali do znamenite domače gostilne, kjer nas bo že čakala okusna večerja. V Ljubljano se bomo vrnili v večernih urah.

CENA VKLJUČUJE:

prevoz z avtobusom, ogled Zagreba, vstopnina v Muzej neandertalcev v Krapini, obisk Kumrovca, pokušino vin v repnici, okusno večerjo, spremstvo in organizacijo izleta.

POGOJI:


Akontacija: 30% od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane sile, če ste se zanj odločili.Izračun upošteva udeležbo najmanj 45 oz. 35 oseb v avtobusu. Splošni pogoji so sestavni del programa.


Zaključene skupine lahko izbirajo datum po želji.
 

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

ZAGREB, KRAPINA, BIZELJSKO (1 dan)

od
68,00 €

Potniki

1
2
 

Rezervacija

ZAGREB, KRAPINA, BIZELJSKO (1 dan)

od
68,00 €
Potniki
1
Odpovedni riziko
Način plačila
 

ZAGREB, KRAPINA, BIZELJSKO (1 dan)


  • od 68,00 €


Termin:Morda vas zanima tudi...

GARDALAND

GARDALAND

0/5

od 62,00 € Brez DDV: 62,00 €

KULINARIČNA BELA KRAJINA (1 dan) Slovenija

KULINARIČNA BELA KRAJINA (1 dan)

0/5

od 49,00 € Brez DDV: 49,00 €

KULINARIČNA KRAS IN OBALA (1 dan) Slovenija

KULINARIČNA KRAS IN OBALA (1 dan)

0/5

od 67,00 € Brez DDV: 67,00 €

PO POTEH KRAŠKE BURJE (1 dan) Slovenija

PO POTEH KRAŠKE BURJE (1 dan)

0/5

od 56,00 € Brez DDV: 56,00 €

FURLANIJA IN JULIJSKA KRAJINA (1 dan) Slovenija

FURLANIJA IN JULIJSKA KRAJINA (1 dan)

0/5

od 49,00 € Brez DDV: 49,00 €

TAM KJER TEČE BISTRA ZILJA

TAM KJER TEČE BISTRA ZILJA

0/5

od 53,00 € Brez DDV: 53,00 €

Tags: ZAGREB, KRAPINA, BIZELJSKO, dan), Enodnevna, potepanja