Splavarstvo po reki Dravi se ponaša z dolgo tradicijo. Prvi viri navajajo letnico 1280, takratni splavi so bili namenjeni predvsem prevozu vojakov in vojaške opreme. Prve splave namenjene transportu lesa pa viri omenjajo leta 1371.

 

Cena pri najmanj 45 udeležencih: 57 Eur
Cena pri najmanj 35 udeležencih: 66 Eur

1. DAN:  Slovenj Gradec - Mežica - splavarjenje po Dravi
Odhod avtobusa iz Ljubljane s parkirišča Dolgi most ob 7. uri zjutraj. Pot nas bo vodila na Koroško, do Slovenj Gradca. Sprehodili se bomo skozi mestno jedro in obiskali Koroški pokrajinski muzej, kjer je na ogled Sokličeva zbirka.  Župnik Jakob Soklič je zbiral in urejal umetniška dela različnih avtorjev in zgodovinskih obdobij. Zbiratelj je predmete umestil v svoje bivalne in delovne prostore ter živel z njimi. Njegova zbirka je redkost ne samo v slovenskem, ampak tudi v širšem prostoru. Leta 2013 so predmete preselili v prostore Koroškega pokrajinskega muzeja.

Pot nas bo vodila v Mežico. Za ogled rudnika Mežica si boste nadeli rudarska oblačila, nato bo sledila vožnja z rudniškim vlakom do osrednjega rudniškega izkopa. Ogled podzemlja Pece, kjer bomo izvedeli vse o rudarjenju pod goro Peco.

Iz podzemnega sveta se bomo odpeljali na obrežje Drave, kjer nas bodo gostoljubni domačini sprejeli v pristanu ob Dravi s pozdravnim nagovorom kormoniša. Pogostitev s kruhom in soljo ter domačim žganjem ter pričetek plovbe - splavarjenja s predstavitvijo flosarjev. Nadaljevanje programa z animacijo flosarjev, pripoved najstarejšega flosarja o splavarstvu nekoč in danes, pogostitev s flosarsko malico (golaž, polenta z grumpi, domač kruh), krst novega flosarja in sprejem v flosarski ceh ter flosarska kava. Ves čas splavarjenja nas bodo spremljali flosarski muzikanjte z zanimivim pevskim, glasbenim in animacijskim programom.

Po končanem splavarjenju se bomo polni vtisov odpravili proti domu. Prihod v Ljubljano je predviden v večernih urah.

CENA VKLJUČUJE:

prevoz z avtobusom, ogled Sokličeve zbirke, ogled mežiškega rudnika, vožnjo s flosom in flosarsko malico, spremstvo in organizacijo izleta.

DOPLAČILA:


 
POGOJI:


Akontacija: 30% od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane sile, če ste se zanj odločili.Izračun upošteva udeležbo najmanj 45 oz. 35 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.


Zaključene skupine lahko izbirajo datum po želji.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

S FLOSOM PO REKI DRAVI (1 dan)

od
57,00 €

Potniki

1
2
 

S FLOSOM PO REKI DRAVI (1 dan)


  • od 57,00 €Morda vas zanima tudi...

KULINARIČNA BELA KRAJINA (1 dan) Slovenija

KULINARIČNA BELA KRAJINA (1 dan)

0/5

od 49,00 € Brez DDV: 49,00 €

PRLEKIJA IN PREKMURJE (1 dan) Slovenija

PRLEKIJA IN PREKMURJE (1 dan)

0/5

od 59,00 € Brez DDV: 59,00 €

TRŽAŠKO ZALEDJE IN GORIŠKA BRDA (1 dan)

TRŽAŠKO ZALEDJE IN GORIŠKA BRDA (1 dan)

0/5

od 52,00 € Brez DDV: 52,00 €

SOLNOGRAŠKA ROMANTIČNA JEZERA

SOLNOGRAŠKA ROMANTIČNA JEZERA

0/5

od 36,00 € Brez DDV: 36,00 €

KRAVJI BAL BOHINJ 2016 (1 dan) Slovenija

KRAVJI BAL BOHINJ 2016 (1 dan)

0/5

od 23,00 € Brez DDV: 23,00 €

FESTIVAL SIVKE Enodnevna potepanja

FESTIVAL SIVKE

0/5

od 19,50 € Brez DDV: 19,50 €

Tags: FLOSOM, REKI, DRAVI, dan), Enodnevna, potepanja