Spoznajte čudovito Poljsko: Varšavo, Worclaw in Krakov in druga mesta bogata z arhitekturo.

Cena pri najmanj 45 udeležencih: 398 Eur
Cena pri najmanj 30 udeležencih: 468 Eur


1.DAN : LJUBLJANA – BRNO - WROCLAW
Odhod iz Ljubljane ob 4. uri in vožnja mimo Dunaja na Češko v Brno. Po kratkem postanku in ogledu vožnja dalje na Poljsko, v Šlezijo. V popoldanskih urah bomo prispeli v Wroclaw, eno najlepših in najstarejših poljskih mest, krasen primer zlitja stare in moderne arhitekture. Sprehod po mestnem središču in ogled multimedijske fontane poleg znamenite dvorane Ludowa, Dvorane Narodov. Namestitev, večerja in nočitev. 

2. DAN :  WROCLAW – TORUN 
Po zajtrku bomo nadaljevali z ogledi mesta, ki leži ob številnih kanalih reke Odre, povezanih z več kot 200 mostovi, obiskali tržnico, katedralo in če bo mogoče še čudovito urejen Japonski vrt. Vožnja ob reki Visli v Torun. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

3. DAN: TORUN – ŽELAZOVA WOLA - VARŠAVA
Po zajtrku se bomo  sprehodili po nekoč znamenitemu hanzeatskemu  mestu, ki se ponaša s svojim slavnim rojakom Nikolajem Kopernikom, si ogledali njegovo rojstno hišo, Marijino cerkev, cerkev sv. Janeza Krstnika ter mestno hišo. Po ogledu vožnja proti poljski prestolnici, postanek  v vasici Želazowa Wola. V tej mirni vasici, se je leta 1810 rodil največji poljski glasbenik Frederic Chopin. Ogledali si bomo njegovo rojstno hišo, dvorec, ki je obnovljen v muzej in opremljen v slogu 19. stol. Zvečer bomo prispeli v Varšavo. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

4.DAN: VARŠAVA
Zajtrku bo sledil ogled starega dela mesta, ki je bil med II. sv. vojno popolnoma uničen. Po letu 1945 so ga obnovili po srednjeveškem vzoru in danes sodi pod Unescovo kulturno dediščino. Očaral nas bo Staromestni trg, z umetniško okrašenimi pročelji, v oživljenih ulicah in zgradbah starega mesta so nastale zapeljive galerije, restavracije in obrtne delavnice. Ogledali si bomo še zgodovinske znamenitosti poljske prestolnice. Nočitev v hotelu.

5. DAN: VARŠAVA - KRAKOV
Po zajtrku vožnja v Krakov. Ogled starega dela mesta, glavnega trga, gotske Marijine cerkve z lesenim oltarjem, gradu Wawel s katedralo, kjer so kronali in pokopavali poljske kralje, Jagielonske univerze, kjer je deloval Nikolaj Kopernik. Namestitev v hotelu. Po želji večerja v tradicionalni restavraciji.

6. DAN: KRAKOV – WIELICZKA - LJUBLJANA
Po zajtrku po želji vožnja do Wieliczke, kjer si bomo ogledali rudnik soli, v katerem deluje največji podzemni muzej. Videli bomo v sol vklesane kiparske umetnine npr. Marijino cerkev, Zadnjo večerjo in številne podobe iz bajk. Po ogledu vožnja v Slovenijo, kamor je predviden prihod v nočnih urah.


CENA VKLJUČUJE: prevoz z avtobusom na navedeni relaciji, 3 x polpenzion in 2 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* (1/2 sobe), ogled brez vstopnin, osnovno nezgodno zavarovanje, ter spremstvo in organizacijo izleta.
DOPLAČILA: 1/1 soba 125 €, vstopnine pribl. 20 €, obisk solnega rudnika Wieliczka 22 €, večerja v Krakovu 25 €.
POPUSTI: otrok do 12. leta na tretjem ležišču 10%.

Akontacija: 30 % od osnovne cene. 
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 15 € na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb. 

Izračun upošteva udeležbo najmanj 45 oz. 30 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

POLJSKA

od
398,00 €

Potniki

1
2
 

POLJSKA


  • od 398,00 €Morda vas zanima tudi...

PRAGA ZLATO MESTO OB VLTAVI

PRAGA ZLATO MESTO OB VLTAVI

0/5

od 159,00 € Brez DDV: 159,00 €

PREDBOŽIČNA PRAGA

PREDBOŽIČNA PRAGA

0/5

od 88,90 € Brez DDV: 88,90 €

Tags: POLJSKA