Spoznajte čudovito Poljsko: Varšavo, Worclaw in Krakov in druga mesta bogata z arhitekturo.


Cena pri najmanj 45 udeležencih: 619 Eur
Cena pri najmanj 30 udeležencih: 699 Eur


1. DAN : WADOWICE
Odhod iz Ljubljane ob 5. uri na Poljsko v Wadowice. Postanek za ogled rojstnega kraja papeža Janeza Pavla II. in ogled župnijske cerkve. Nato nadaljevanje poti v Krakov. Večerja in nočitev v hotelu.

2. DAN : KRAKOV 
Po zajtrku ogled mestnih znamenitosti: trga Rynek, tržnice Sukiennice, Marijine cerkve, Florijanske ulice z renesančnimi in baročnimi hišami, utrdbe Barbakan, Collegiuma Maius, Jagelonske univerze, katedrale, kjer so kronali poljske kralje ter mogočne rezidence poljskih kraljev – graščine Wawel. Popoldne vožnja mimo Čenstohove v Varšavo. Večerja in nočitev v hotelu.

3. DAN : VARŠAVA 
Po zajtrku ogled Varšave, ki je od začetka 17. st. prestolnica Poljske. Ogled mestnih znamenitosti: katedrale sv. Janeza Krstnika, kraljevega gradu, glavnega trga (Rynek), Velikega gledališča, Palače kulture, parka Lazienki s Palačo na vodi, Chopinovega spomenika in Palače Belvedere. Popoldne vožnja ob Visli v Torun. Večerja in nočitev v hotelu.

4. DAN : TORUN - GRAD MALBOROK
Po zajtrku sprehod po starem delu mesta in ogled znamenitosti: Marijine cerkve, mestne hiše, cerkve sv. Janeza, Kopernikove rojstne hiše. Nato vožnja do gradu Malbork, ki kraljuje nad reko Nogat. Ogled mogočne srednjeveške trdnjave z utrjenim obzidjem, ki jo je dal v 13. st. dal zgraditi Nemški viteški red in je v 14. st. postala rezidenca Velikega mojstra reda. Po ogledu sledi vožnja v Gdansk. Večerja in nočitev v hotelu.

5. DAN : GDANSK - SOPOT - GDYNIA 
Po zajtrku ogled slikovitih mest ob obali Baltskega morja, Gdanska ter bližnjih Sopota in Gdynia, ki skupaj sestavljajo »Tromestje« . Gdansk je bil v srednjem veku veliko hanzeatsko trgovsko središče in največje pristanišče na Baltiku. Na sprehodu po mestu si bomo ogledali njegove znamenitosti: mestna vrata, Dolgo ulico, mestno hišo, Artusov dvor, Zlato hišo, Marijino baziliko, Dolgo nabrežje s srednjeveškim žerjavom in si ogledali Muzej jantarja, za konec pa obiskali še mondeno poljsko letovišče Sopot. Večerja in nočitev v hotelu.

6. DAN : GNIEZNO - POZNAN
Po zajtrku vožnja mimo Bydgoszcza v zibelko poljske države, mesto Gniezno. Postanek za ogled gotske katedrale, nato nadaljevanje poti v Poznan, v nekdanjo prestolnico Poljske in ogled njenih znamenitosti: Glavnega trga , mestne hiše in katedrale. Večerja in nočitev v hotelu.

7. dan : WROCLAW 
Zajtrk, nato vožnja v Wroclaw, eno izmed večjih poljskih mest, ki leži ob kanalih reke Odre. Nekoč je bilo mesto pomembno kulturno središče, zato slovi tudi po številnih arhitekturnih stilih. Ogled znamenitosti v starem mestnem jedru ter obisk otoka Ostrow Tumski in slovite katedrale. Večerja in nočitev v hotelu.

8. dan : SUDETSKO GOROVJE- SLOVENIJA 
Zajtrk. Vožnja po razgibanem svetu Sudetov, kjer so znana poljska letovišča in toplice, nato pa bomo obiskali še starodavno mesto Klodzko. Po ogledu vožnja v Slovenijo.

CENA VKLJUČUJE: prevoz z avtobusom na navedeni relaciji, 7 x polpenzion v hotelu 3* (1/2 sobe), oglede brez vstopnin, osnovno nezgodno zavarovanje, ter spremstvo in organizacijo izleta.
DOPLAČILA: enoposteljna soba 175 € .POPUSTI: otrok do 12. leta na tretjem ležišču 10 %.


POGOJI:
Akontacija: 30 % od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 18,00 € na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb. 

Izračun upošteva udeležbo najmanj 45 oz. 30 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

POLJSKA

od
619,00 €

Potniki

1
2
 

Rezervacija

POLJSKA

od
619,00 €
Potniki
1
Odpovedni riziko
Način plačila
 

POLJSKA


  • od 619,00 €


Termin:Morda vas zanima tudi...

PRAGA ZLATO MESTO OB VLTAVI

PRAGA ZLATO MESTO OB VLTAVI

0/5

od 159,00 € Brez DDV: 159,00 €

PREDBOŽIČNA PRAGA

PREDBOŽIČNA PRAGA

0/5

od 88,90 € Brez DDV: 88,90 €

Tags: POLJSKA