Pred nami je poučno literarno potovanje v Baden-Würtenberg. V predmestju Tübingena, v Derendingenu je Trubar dal leta 1550 natisniti prvi slovenski knjigi Abecednik in Katekizem, ki sta postala osnova za slovenski knjižni jezik. Obiskali bomo tudi cerkev sv. Gallusa, kjer je Trubar med leti 1567 in 1586 vodil župnijo in v kateri je tudi pokopan.

Cena pri najmanj 45 udeležencih: 199 Eur
Cena pri najmanj 35 udeležencih: 229 Eur


1. DAN: LJUBLJANA - AUGSBURG - TÜBINGEN

Odhod avtobusa s parkirišča na Dolgem mostu ob 5. uri zjutraj. Vožnja skozi Karavanški predor mimo Beljaka in Spittala ter Salzburga v Nemčijo. Prvi daljši postanek bo v Augsburgu, prijetnem bavarskem mestu, ki ga je pomembno zaznamovala renesančna arhitektura. Ogledali si bomo središče mesta z mogočno mestno hišo, Avgustovo fontano, stolnico in cerkvijo sv. Ane, Fuggerjevo palačo, rojstno hišo znamenitega nemškega slikarja Hansa Holbeina st. nato pa bomo obiskali t. im. Fuggerei, posebnost mesta, kjer so prebivali mestni reveži. Družina Fugger je v začetku 16. stol. prispevala finančna sredstva za gradnjo 67 hišic, v katerih je bilo 167 majhnih stanovanj, naselje pa je imelo tudi cerkev in gostišče, obdano pa je bilo z obzidjem. Po ogledu bomo pozno popoldne pot nadaljevali mimo Ulma do Tübingena, nastanitev v hotelu v mestu ali okolici, večerja in nočitev.

2. DAN: TÜBINGEN - DERENDINGEN - BAD URACH
Po zajtrku sprehod po slikovitem univerzitetnem mestu z živahnim kulturnim utripom. Tübingen leži ob reki Neckar in je bil pomembno kulturno središče v času reformacije. Tu je deloval tudi naš Trubar in dal leta 1550 natisniti prvi slovenski knjigi (Katekizem in Abecednik). Vožnja do predmestja Derendingen, kjer je Trubar med leti 1567-86 vodil župnijo. V tamkajšnji cerkvi sv. Gala, polni nemških in slovenskih obeležij in knjig, je tudi pokopan. Popoldne nadaljevanje poti v Bad Urach, sedež Trubar- Ungnadovega Bibličnega zavoda s Trubarjevim spomenikom, čudovito cerkvijo in rojstnim dvorcem wurterberških vojvod. Zvečer vrnitev v hotel in nočitev.

3. DAN: TÜBINGEN - ULM - KEMPTEN - LJUBLJANA
Zajtrk. Vožnja do Ulma, starodavnega mesta s stolnico, ki je ena največjih in najpomembnejših verskih zgradb v Evropi. Ponaša se z najvišjim zvonikom na svetu, ki se dviga 161 m nad mestom. Daljši postanek bo namenjen ogledu te pomembne stavbe z mogočno notranjščino, nato pa še ogledu starega mestnega jedra s tipičnimi predalčastimi hišami. Sledi ogled mesta Kempten - Trubarjeve cerkve sv. Manga in župnišča s slovensko-nemškimi spominskimi obeležji. Po ogledu vrnitev po avtocesti mimo Münchna v Avstrijo in dalje v Slovenijo. Prihod v Ljubljano v poznih večernih urah.

CENA VKLJUČUJE: prevoz z avtobusom, 1x polpenzion in 1x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* (dvoposteljne sobe), oglede brez vstopnin, osnovno nezgodno zavarovanje ter spremstvo in organizacijo potovanja.
DOPLAČILA: enoposteljna soba 50€, vstopnine pribl. 15 €. POPUSTI: otrok do 12. leta na tretjem ležišču 20 €.

POGOJI:Akontacija: 30% od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 18 € na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb. 

Izračun upošteva udeležbo najmanj 45 oz. 35 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

PO POTI PRIMOŽA TRUBARJA

od
199,00 €

Potniki

1
2
 

PO POTI PRIMOŽA TRUBARJA


  • od 199,00 €Morda vas zanima tudi...

VELIKA NEMŠKA TURA Nemčija

VELIKA NEMŠKA TURA

0/5

od 698,00 € Brez DDV: 698,00 €

NEMŠKA ROMANTIČNA CESTA IN DOLINA RENA Nemčija

NEMŠKA ROMANTIČNA CESTA IN DOLINA RENA

0/5

od 299,00 € Brez DDV: 299,00 €

KAMNITI ČUDEŽ SAŠKA ŠVICA, DRESDEN IN PRAGA Nemčija

KAMNITI ČUDEŽ SAŠKA ŠVICA, DRESDEN IN PRAGA

0/5

od 237,00 € Brez DDV: 237,00 €

Tags: POTI, PRIMOŽA, TRUBARJA, Nemčija