Med najbolj slavnimi turističnimi območji Nemčije je 350 kilometrov dolga cesta, ki poteka po trasi nekdanje rimske vojaške in trgovske poti. Glavni del ceste povezuje Augsburg in Würzburg, vmes pa je veliko mest, mestec, trgov, vasi in gradov. Idilična pokrajina je dajala navdih številnim umetnikom romantike, zato so to očarljivost upravičeno poimenovali romantična cesta.

Cena pri najmanj 45 udeležencih: 299 Eur
Cena pri najmanj 35 udeležencih: 355  Eur

1. DAN: LJUBLJANA - ULM - RÜDESHEIM
Odhod iz Ljubljane ob 5. uri. Vožnja preko Avstrije v Nemčijo, do Ulma, kjer bo daljši postanek za ogled mesta in stolnice, ki je ena največjih in najpomembnejših verskih stavb v Evropi in se ponaša z najvišjim zvonikom (161 m). Po ogledu starega mestnega jedra in sprehodu po ulicah med tipičnimi predalčastimi hišami nadaljevanje potovanja v vinorodno deželo Porenje - Rheinland ob Renu v mesto Rüdesheim. Večerja in nočitev v hotelu.

2. DAN: RÜDESHEIM - LORELEY - KOBLENZ - WÜRZBURG
Po zajtrku se bomo po želji vkrcali na ladjo in se peljali po renski soteski, mimo številnih gradov in trdnjav ter visoke pečine Loreley, kjer je po legendi svetlolasa lepotica Loreley zapeljevala čolnarje v smrt. Po štirih urah plovbe se bomo izkrcali v Koblenzu in po kratkem ogledu mesta nadaljevali pot do mesta Würzburg. Panoramski ogled mesta in po želji pokušnja lokalnih vin. Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici, večerja in nočitev. 

3. DAN: WÜRZBURG - ROTHENBURG
Po zajtrku ogled mogočne baročne rezidence, ki jo obdajajo vrtovi in parki ter fontane. Po ogledu nadaljevanje vožnje po slikoviti romatični cesti v Rothenburg ob reki Tauber. Sprehod po starem srednjeveškem mestnem jedru in ogled cerkve sv. Jakoba, z znamenitim Riemenschneiderjevim oltarjem Rešnje krvi. Namestitev v hotelu v okolici, večerja in nočitev.

4. DAN: ROTHENBURG - DINKELSBÜHL - AUGSBURG - LJUBLJANA
Po zajtrku vožnja do romantičnega mesta Dinkelsbühl, postanek za ogled mestnega središča z znamenito cerkvijo. Sledila bo vožnja v Nordlingen, ki leži sredi kraterja, kjer bomo obiskali geološki muzej in si ogledali mesto. Naslednji postanek bo v Augsburgu, kjer si bomo ogledali središče mesta z mestno hišo, Avgustovim vodnjakom, stolnico in cerkvijo sv. Ane z grobnico in po želji naselje Fuggerei. Popoldne se bomo odpravili proti Sloveniji in v Ljubljano prispeli v nočnih urah.

CENA VKLJUČUJE: prevoz z avtobusom, 3x polpenzion v hotelih 3* (dvoposteljne sobe), oglede brez vstopnin, nezgodno zavarovanje, spremstvo in organizacijo izleta.
DOPLAČILA: enoposteljna soba 75 €, vstopnine pribl. 25 €., ladja po Renu približno 40 €, pokušina vin pribl. 12 Eur. POPUSTI: otrok do 12. leta na tretjem ležišču 20 €.

POGOJI:


Akontacija: 30 % od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5 % od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 18 € na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.


Izračun upošteva udeležbo najmanj 45 oz. 35 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

NEMŠKA ROMANTIČNA CESTA IN DOLINA RENA

od
299,00 €

Potniki

1
2
 

NEMŠKA ROMANTIČNA CESTA IN DOLINA RENA


  • od 299,00 €Morda vas zanima tudi...

PRAVLJIČNI BAVARSKI GRADOVI (2 DNI) Nemčija

PRAVLJIČNI BAVARSKI GRADOVI (2 DNI)

0/5

od 134,00 € Brez DDV: 134,00 €

PO POTI PRIMOŽA TRUBARJA Nemčija

PO POTI PRIMOŽA TRUBARJA

0/5

od 199,00 € Brez DDV: 199,00 €

SALZBURG, PASSAU IN KRIŽARJENJE DO LINZA Nemčija

SALZBURG, PASSAU IN KRIŽARJENJE DO LINZA

0/5

od 139,00 € Brez DDV: 139,00 €

RENSKI SLAPOVI IN LIECHTENSTEIN Nemčija

RENSKI SLAPOVI IN LIECHTENSTEIN

0/5

od 218,00 € Brez DDV: 218,00 €

BERLIN Z LETALOM Nemčija

BERLIN Z LETALOM - 3 DNI

0/5

od 279,00 € Brez DDV: 279,00 €

ŠVICA, RENSKI SLAPOVI IN LIECHTENSTEIN

ŠVICA, RENSKI SLAPOVI IN LIECHTENSTEIN

0/5

od 142,00 € Brez DDV: 142,00 €

Tags: NEMŠKA, ROMANTIČNA, CESTA, DOLINA, RENA, Nemčija