Berlin, razdeljen in spet združen, je največje nemško mesto. Po padcu berlinskega zidu, ki ga je do leta 1989 tri desetletja delil na dvoje in s tem simboliziral razdvojenost Nemčije na dve strogo ločeni državi, je danes znova pomembno vladno in kulturnozgodovinsko mesto živahnega utripa. 

Cena pri najmanj 30 udeležencih: od 279 Eur
Cena pri najmanj 20 udeležencih: od 309 Eur 


1. DAN:SLOVENIJA - BERLIN 
Zbor potnikov na letališču in polet do Berlina. Po pristanku se bomo z avtobusom podali na odkrivanje naj¬bolj dinamične evropske prestolnice. Pot nas bo vodi¬la do Olimpijskega stadiona, dvorca Charlottenburg, naprej mimo Tehniške univerze do središča nekda¬njega zahodnega Berlina, po znamenitem Kudammu. Ogledali si bomo staro in novo Wilhemovo cerkev in pokukali tudi v še vedno elitni KaDeWe. Nadaljevanje po Aveniji 17. junija, mimo Angela svobode do Bran¬denburških vrat, Parlamenta in Kanclerske palače, mimo največje železniške postaje v Evropi na nekdanji vzhod mesta. Emblematična avenija Karla Marxa in postanek pri Zidu - galeriji, eni izmed točk spomina na razdeljeno mesto. Po ogledu vožnja do hotela, na¬stanitev. Nočitev. Zvečer predlagamo vožnjo po reki Spree ali pa večer preživite na Kudamu, eni najbolj živahnih ulic v mestu, kjer bomo lahko doživeli edin¬stven mestni utrip Berlina.

2. DAN: BERLIN
Po zajtrku se bomo z javnim prevozom odpravili na raziskovanje prestolnice. Ustavili se bomo na danes prestižni Friedrichstrasse, kjer se nahaja Checkpoint Charlie. Možnost ogleda muzeja, ki prikazuje zgodo¬vino berlinskega zidu (doplačilo). Sledi sprehod po Alexanderplatzu, kjer se bomo po želji povzpeli na TV stolp, mimo rdeče mestne hiše do Nikolajeve če¬trti. Nadaljevali bomo do Muzejskega otoka, kjer nam bodo na voljo najboljši mestni muzeji. Ogledamo si lahko stari in novi muzej, Pergamonov muzej, Nemški muzej. Popoldan vožnja z metrojem do Potsdamske¬ga trga na katerem je Sony center in kompleks novih modernih zgradb. Sprehodili se bomo mimo mesta, kjer je bil nekoč Hitlerjev bunker, mimo memoriala posvečenega holokavstu. Zvečer po želji obisk Friedrichstadt Palast - največjega evropskega zabaviščnega teatra. Po želji obisk kakšne predstave. Nočitev.

3. DAN: BERLIN (po želji Potsdam) - SLOVENIJA
Zajtrk in prost dan za samostojno odkrivanje mesta ali ob doplačilu predlagamo izlet in vožnjo do Potsdama. Skupaj si bomo deloma z avtobusom, deloma peš ogledali staro mestno jedro, kjer sta svoj pečat dala Wilhelm I. in Friderik II. Zapeljali se bomo skozi Holandsko četrt mimo Cecilienhofa, preko mosta Glienicker, kjer so nekoč izmenjavali ruske in ameriške agente. Ob zaključku še zunanji ogled dvorca Sannssouci in povratek v Berlin. Sledi vožnja do letališča in polet bližnjemu letališču/Ljubljani.

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz bližnje letališče - Berlin - bližnje letališče z ročno prtljago, letališke in varnostne pristojbine, avtobusni transfer letališče - hotel - letališče v Berlinu, avtobusni panoramski ogled, 2x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* (1/2 soba), oglede brez vstopnin ter spremstvo in organizacijo potovanja.
DOPLAČILA: enoposteljna soba 75 €, prtljaga za oddajo prib. 60 €, izlet v Potsdam 25 €, vožnja z ladjico po reki Spree pribl. 15 €, nemški zgodovinski muzej 14 €, Pergamon muzej 19 €, Checkpoint Charlie 14,5 €, karta za mestni prevoz pribl. 6,90 €, vstopnine 4–15 € / muzej, prevoz do letališča Benetke: 29 € / smer. POPUSTI: Otroci do 12. let na dodatnem ležišču 15 %.

POMEMBNO: program se zaradi prilagajanja letalskim prevozom lahko spremeni, obrne se vrstni red ogledov. Vsebinsko ostaja program nespremenjen..


POGOJI:Akontacija: 30 % od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5 % od cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 18 € na prijavnico/voucher ne glede na število oseb.Izračun upošteva udeležbo najmanj 30 oz. 20 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

BERLIN Z LETALOM

od
279,00 €

Potniki

1
2
 

BERLIN Z LETALOM


  • od 279,00 €Morda vas zanima tudi...

BERLIN, DRESDEN IN BAMBERGNemčija

BERLIN, DRESDEN IN BAMBERG

0/5

od 329,00 € Brez DDV: 329,00 €

RENSKI SLAPOVI IN LIECHTENSTEIN Nemčija

RENSKI SLAPOVI IN LIECHTENSTEIN

0/5

od 218,00 € Brez DDV: 218,00 €

NEMŠKA ROMANTIČNA CESTA IN DOLINA RENA Nemčija

NEMŠKA ROMANTIČNA CESTA IN DOLINA RENA

0/5

od 299,00 € Brez DDV: 299,00 €

ŠVICA, RENSKI SLAPOVI IN LIECHTENSTEIN

ŠVICA, RENSKI SLAPOVI IN LIECHTENSTEIN

0/5

od 142,00 € Brez DDV: 142,00 €

Tags: BERLIN, LETALOM, Nemčija