Vikend v Budimpešti. Budimpešta je ena izmed evropskih prestolnic, ki ležijo ob prelepi modri Donavi. Mesto ne skriva svoje zgodovine... Ribiška trdnjava, Citadela, sinagoga, opera, parlament, bazilika Sv. Štefana ... Privoščite si kavo na obrežju modre Donave!

Cena pri najmanj 45 udeležencih: od 99 Eur
Cena pri najmanj 35 udeležencih: od 119 Eur

1. DAN: LJUBLJANA - BUDIMPEŠTA
Odhod iz Ljubljane s parkirišča na Dolgem mostu ob 5. uri zjutraj. Vožnja z avtobusom v Prekmurje in dalje na Madžarsko, ob južni obali Blatnega jezera, mimo znanega letovišča Siofok, do Budimpešte. Po prihodu v madžarsko prestolnico najprej krožni ogled mesta ter vzpon na Gerhardov hrib, ki se dviga nad grajskim kompleksom. Na vrhu hriba stoji Spomenik svobodi, ki je eden od pomembnih simbolov mesta, poleg pa je trdnjava iz 19. stol. imenovana Citadela, od koder je čudovit pogled na mesto. Po kratkem počitku nadaljevanje ogleda mestnih znamenitosti v Pešti, ki se ponaša s številnimi mogočnimi palačami, muzeji, galerijami, slovitimi kavarnami, kopališči in gledališči; med drugim si bomo ogledali Trg herojev z osrednjim, 36 metrov visokim stebrom, na katerem stoji kip arhangela Gabrijela, nato Državno opero, ki sodi med najlepše v Evropi, mogočno neogotsko zgradbo Parlamenta ter baziliko sv. Stefana. Zvečer po želji in za doplačilo možnost večerje v tipični madžarski čardi ob folklornem programu. Nočitev

2. DAN: BUDIMPEŠTA - LJUBLJANA
Po zajtrku nadaljevanje ogleda mesta, ki slovi kot eno najlepših evropskih prestolnic. Razprostira se na obeh bregovih Donave, ki ločuje in povezuje v Budimpešto prej samostojni mesti Budim in Pešto. Zahodni Budim se je razvil okoli kraljevega gradu, na nasprotnem bregu pa je nastala trgovsko-poslovna Pešta. Obdobje 50-letne cesarsko kraljevske monarhije je mestu prineslo velik razcvet in je odločilno vplivalo na arhitekturno podobo mesta: nastale so številne veličastne zgradbe po vzoru minulih obdobij, čudoviti mostovi čez Donavo, široki bulvarji ter krožne in žarčne ceste. Naš ogled bomo začeli v zgodovinskem Budimu, na Grajskem hribu. Tu stoji neorenesančna grajska palača in Ribiška trdnjava, zgrajena v neogotskem pravljičnem slogu s sedmimi stolpiči kot simbolom sedmih madžarskih plemen. Ogledali si bomo še Matijevo cerkev, ki v notranjščini hrani bogato cerkveno opremo, nato pa bo nekaj prostega časa za sprehod po privlačnem grajskem okrožju, s slikovitimi mestnimi hišami, zgrajenimi po načrtih iz 18. stol. na srednjeveških temeljih. Po ogledu slovo od Budimpešte in vožnja z avtobusom proti Blatnemu jezeru. Postanek na slikovitemu polotoku Tihany za krajši sprehod in ogled. Vožnja dalje proti Sloveniji. Prihod v Ljubljano v poznih večernih urah.

CENA VKLJUČUJE: prevoz z avtobusom, nočitev z zajtrkom v hotelu 3/4* (1/2 sobe), zunanje oglede, osnovno nezgodno zavarovanje, spremstvo in organizacijo izleta.
DOPLAČILA: 1/1 soba 20 €, vstopnine pribl. 15–20 €, večerja v čardi pribl. 25 €. POPUSTI: otrok do 12. leta na tretjem ležišču 10 €.


POGOJI:Akontacija: 30% od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 18,00 € na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.Izračun upošteva udeležbo najmanj 45 oz. 35 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa. 

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

VIKEND V BUDIMPEŠTI

od
99,00 €

Potniki

1
2
 

Rezervacija

VIKEND V BUDIMPEŠTI

od
99,00 €
Potniki
1
Odpovedni riziko
Način plačila
 

VIKEND V BUDIMPEŠTI


  • od 99,00 €


Termin:Morda vas zanima tudi...

BUDIMPEŠTA IN KOLENO DONAVE Madžarska

BUDIMPEŠTA IN KOLENO DONAVE

0/5

od 147,00 € Brez DDV: 147,00 €

BUDIMPEŠTA IN EGER Madžarska

BUDIMPEŠTA IN EGER

0/5

od 95,00 € Brez DDV: 95,00 €

OD DUNAJA DO BRATISLAVE TER BUDIMPEŠTA - Z LADJO PO DONAVI

OD DUNAJA DO BRATISLAVE TER BUDIMPEŠTA - Z LADJO PO DONAVI

0/5

od 189,00 € Brez DDV: 189,00 €

BUDIMPEŠTA, KOLENO DONAVE IN EGER Madžarska

BUDIMPEŠTA, KOLENO DONAVE IN EGER

0/5

od 159,00 € Brez DDV: 159,00 €

BUDIMPEŠTA - 1 DAN Madžarska

BUDIMPEŠTA - 1 DAN

0/5

od 42,00 € Brez DDV: 42,00 €

Tags: VIKEND, BUDIMPEŠTI, Madžarska