Baročni Szentendre, Visegrad rezidenca kralja Matjaža, polotok Tihany ob Blatnem jezeru in Budimpešta je ena izmed evropskih prestolnic  ob prelepi modri Donavi.


Cena pri najmanj 45 udeležencih: 159 Eur
Cena pri najmanj 35 udeležencih: 189 Eur

1. DAN: LJUBLJANA - BUDIMPEŠTA
Odhod iz Ljubljane s parkirišča na Dolgem mostu ob 5. uri zjutraj. Vožnja mimo Celja na Madžarsko in ob južni obali Blatnega jezera, mimo letovišča Siofok, do Budimpešte. Po panoramskem ogledu madžarske prestolnice se bomo pozvpeli na Gerhardov hrib, ki se dviga nad grajskim kompleksom. Videli bomo Spomenik svobodi, ki je eden od pomembnih simbolov mesta, trdnjavo iz 19. stol. in Citadelo, od koder je čudovit pogled na mesto. Nadaljevali bomo z obiskom zgodovinskega Budima. Na Grajskem hribu stojita neorenesančna grajska palača in Ribiška trdnjava, zgrajena v pravljičnem slogu s sedmimi stolpiči kot simbolom sedmih madžarskih plemen. Ogledali si bomo še Matijevo cerkev, ki hrani bogato cerkveno opremo, nato pa bo nekaj prostega časa za sprehod po privlačnem grajskem okrožju s slikovitimi mestnimi hišami, zgrajenimi po načrtih iz 18. stol. na srednjeveških temeljih. Spoznali bomo znamenitosti Pešte, ki se ponaša s številnimi mogočnimi palačami, muzeji, galerijami, slovitimi kavarnami, kopališči in gledališči. Med drugim si bomo ogledali Trg herojev z osrednjim 36 metrov visokim stebrom, na katerem stoji kip nadangela Gabrijela, nato Državno opero, ki sodi med najlepše v Evropi, mogočno neogotsko zgradbo Parlamenta ter baziliko sv. Štefana. Namestitev v hotelu. Po želji večerja v tipični madžarski čardi s folkloro, romsko glasbo in neomejeno pijačo. Nočitev.

2. DAN: BUDIMPEŠTA - SZENTENDRE - VISEGRAD - BUDIMPEŠTA
Po zajtrku izlet ob kolenu Donave. Obiskali bomo čudovito baročno, boemsko mestece Szentendre, nato pa se odpeljali do velikega donavskega ovinka, do Visegrada, nekdanjega sedeža srednjeveške Madžarske, kjer je bila rezidenca Kralja Matjaža. Poleg kraljeve palače in utrdbe je znamenito še mestno obzidje in Salamonov stolp (kjer je bil kralj Salamon zaprt) na vrhu hriba. Popoldne vrnitev v Budimpešto. Zvečer predlagamo plovbo z ladjo po Donavi z večerjo. Nočitev. 

3. DAN: BUDIMPEŠTA - EGER - LJUBLJANA
Po zajtrku slovo od Budimpešte in vožnja v sloviti Eger, katerega ime je v svet poneslo predvsem najbolj znano madžarsko vino Egri Bikaver ali bikova kri. Sprehodili se bomo po ulicah mesta, si ogledali veličastno klasicistično katedralo, spomenik hrabrim branilcem mesta proti Turkom, licej, najbolj severno ležeč minaret v Evropi in glavni trg z minoritsko cerkvijo. Dovolj bo časa za samostojno potepanje po mestu ali po želji tudi obisk katere od vinskih kleti, ki so vzidane v vulkansko kamnino hribov, ki obdajajo Eger. Odpeljali se bomo do ene najbolj slavnih vinskih dolin, romantične Doline lepih deklet, kjer boste po želji lahko okušali tamkajšnje vino. Popoldne se bomo odpeljali nazaj v Slovenijo, kamor bomo prispeli v večernih urah.


CENA VKLJUČUJE: prevoz z avtobusom, 2x nočitev z zajtrkom v hotelu 3/4* (1/2 sobe), izlet v Szentendre in Višegrad, zunanje oglede, osnovno nezgodno zavarovanje, spremstvo ter organizacijo potovanja.
DOPLAČILA: 1/1 soba 40 €, pokušina vin 10 €, večerja in pijača v čardi pribl. 25 €, večerja na ladjici pribl. 26 €, vstopnine v muzeje 5 - 8 € / muzej. POPUSTI: otrok do 12. leta na tretjem ležišču 20 €. 

POGOJI:


Akontacija: 30% od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 18,00 € na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.
Odlog plačila: 1 x 50 €.Izračun upošteva udeležbo najmanj 45 oz. 35 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

BUDIMPEŠTA, KOLENO DONAVE IN EGER

od
159,00 €

Potniki

1
2
 

Rezervacija

BUDIMPEŠTA, KOLENO DONAVE IN EGER

od
159,00 €
Potniki
1
Odpovedni riziko
Način plačila
 

BUDIMPEŠTA, KOLENO DONAVE IN EGER


  • od 159,00 €


Termin:Morda vas zanima tudi...

VIKEND V BUDIMPEŠTI Madžarska

VIKEND V BUDIMPEŠTI

0/5

od 99,00 € Brez DDV: 99,00 €

BUDIMPEŠTA IN EGER Madžarska

BUDIMPEŠTA IN EGER

0/5

od 95,00 € Brez DDV: 95,00 €

OD DUNAJA DO BRATISLAVE TER BUDIMPEŠTA - Z LADJO PO DONAVI

OD DUNAJA DO BRATISLAVE TER BUDIMPEŠTA - Z LADJO PO DONAVI

0/5

od 189,00 € Brez DDV: 189,00 €

BUDIMPEŠTA - 1 DAN Madžarska

BUDIMPEŠTA - 1 DAN

0/5

od 42,00 € Brez DDV: 42,00 €

Tags: BUDIMPEŠTA, KOLENO, DONAVE, Madžarska