Baročni Szentendre, Visegrad rezidenca kralja Matjaža, polotok Tihany ob Blatnem jezeru in Budimpešta je ena izmed evropskih prestolnic  ob prelepi modri Donavi.

 

Cena pri najmanj 45 udeležencih: 147 Eur
Cena pri najmanj 35 udeležencih: 167 Eur

1. DAN: LJUBLJANA - BUDIMPEŠTA
Odhod iz Ljubljane s parkirišča na Dolgem mostu ob 5. uri zjutraj. Vožnja mimo Celja na Madžarsko in ob južni obali Blatnega jezera, mimo letovišča Siofok, do Budimpešte. Po panoramskem ogledu madžarske prestolnice se bomo pozvpeli na Gerhardov hrib, ki se dviga nad grajskim kompleksom. Videli bomo Spomenik svobodi, ki je eden od pomembnih simbolov mesta, trdnjavo iz 19. stol. in Citadelo, od koder je čudovit pogled na mesto. Nadaljevali bomo z obiskom zgodovinskega Budima. Na Grajskem hribu stojita neorenesančna grajska palača in Ribiška trdnjava, zgrajena v pravljičnem slogu s sedmimi stolpiči kot simbolom sedmih madžarskih plemen. Ogledali si bomo še Matijevo cerkev, ki hrani bogato cerkveno opremo, nato pa bo nekaj prostega časa za sprehod po privlačnem grajskem okrožju s slikovitimi mestnimi hišami, zgrajenimi po načrtih iz 18. stol. na srednjeveških temeljih. Spoznali bomo znamenitosti Pešte, ki se ponaša s številnimi mogočnimi palačami, muzeji, galerijami, slovitimi kavarnami, kopališči in gledališči. Med drugim si bomo ogledali Trg herojev z osrednjim 36 metrov visokim stebrom, na katerem stoji kip nadangela Gabrijela, nato Državno opero, ki sodi med najlepše v Evropi, mogočno neogotsko zgradbo Parlamenta ter baziliko sv. Štefana. Namestitev v hotelu. Po želji večerja v tipični madžarski čardi s folkloro, romsko glasbo in neomejeno pijačo. Nočitev.

2. DAN: BUDIMPEŠTA - SZENTENDRE - VISEGRAD - BUDIMPEŠTA
Po zajtrku izlet ob kolenu Donave. Obiskali bomo čudovito baročno, boemsko mestece Szentendre, nato pa se odpeljali do velikega donavskega ovinka, do Visegrada, nekdanjega sedeža srednjeveške Madžarske, kjer je bila rezidenca Kralja Matjaža. Poleg kraljeve palače in utrdbe je znamenito še mestno obzidje in Salamonov stolp (kjer je bil kralj Salamon zaprt) na vrhu hriba. Popoldne vrnitev v Budimpešto. Zvečer predlagamo plovbo z ladjo po Donavi z večerjo. Nočitev. 

3. DAN: BUDIMPEŠTA - TIHANY - LJUBLJANA
Po zajtrku slovo od Budimpešte in vožnja proti Blatnemu jezeru. Ustavili se bomo v vasici Tihany ob severni obali jezera na polotoku Tihany, ki je zaradi znamenitosti in pokrajinske lepote tudi zaščiteno področje. Po želji degustacija vin z malico (doplačilo). Povratek v Slovenijo v poznih večernih urah.

CENA VKLJUČUJE: prevoz z avtobusom, 2x nočitev z zajtrkom v hotelu 3/4* (1/2 sobe), izlet v Szentendre in Višegrad, zunanje oglede, osnovno nezgodno zavarovanje, spremstvo ter organizacijo potovanja. DOPLAČILA: 1/1 soba 40 €, malica in pokušina vin ob Balatonu 12 €, večerja in pijača v čardi pribl. 25 €, večerja na ladjici pribl. 26 €, vstopnine v muzeje 5 - 8 € na muzej. POPUSTI: otrok do 12. leta na tretjem ležišču 20 €. 

POGOJI:


Akontacija: 30% od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 15 € na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.
Odlog plačila: 1 x 50 €.Izračun upošteva udeležbo najmanj 45 oz. 35 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

BUDIMPEŠTA IN KOLENO DONAVE

od
147,00 €

Potniki

1
2
 

BUDIMPEŠTA IN KOLENO DONAVE


  • od 147,00 €Morda vas zanima tudi...

VIKEND V BUDIMPEŠTI Madžarska

VIKEND V BUDIMPEŠTI

0/5

od 85,00 € Brez DDV: 85,00 €

BUDIMPEŠTA IN EGER Madžarska

BUDIMPEŠTA IN EGER

0/5

od 95,00 € Brez DDV: 95,00 €

OD DUNAJA DO BRATISLAVE TER BUDIMPEŠTA - Z LADJO PO DONAVI

OD DUNAJA DO BRATISLAVE TER BUDIMPEŠTA - Z LADJO PO DONAVI

0/5

od 178,00 € Brez DDV: 178,00 €

BUDIMPEŠTA - 1 DAN Madžarska

BUDIMPEŠTA - 1 DAN

0/5

od 42,00 € Brez DDV: 42,00 €

Tags: BUDIMPEŠTA, KOLENO, DONAVE, Madžarska