V Eger na Bikovo kri in v Budimpešto, eno izmed evropskih prestolnic, ki ležijo ob prelepi modri Donavi. Mesto ne skriva svoje zgodovine... Ribiška trdnjava, Citadela, sinagoga, opera, parlament, bazilika Sv. Štefana ... Privoščite si kavo na obrežju modre Donave!

Cena pri najmanj 45 udeležencih: 95 Eur
Cena pri najmanj 35 udeležencih: 108 Eur

1. dan: LJUBLJANA - BUDIMPEŠTA
Odhod avtobusa s parkirišča na Dolgem mostu ob 5. uri. Ob južni obali Blatnega jezera in mimo letovišča Siofok se bomo pripeljali v Budimpešto. Po krožnem ogledu mesta se bomo povzpeli na Gerhardov hrib, kjer stojita Spomenik svobodi in Citadela, trdnjava iz 19. stol., od koder je lep razgled na čudovito mesto. Obiskali bomo zgodovinski Budim in na Grajskem hribu videli neorenesančno grajsko palačo in pravljično Ribiško trdnjavo s sedmimi stolpiči, ki prestavljajo sedmih madžarskih plemen. Ogledali si bomo še Matijevo cerkev z bogato cerkveno opremo, nato pa se bomo lahko sprehodili po privlačnem grajskem okrožju, ki se ponaša s slikovitimi mestnimi hišami, ki so jih zgradili na srednjeveških temeljih po načrtih iz 18. stoletja. Obiskali bomo Pešto, ki se ponaša z mogočnimi palačami, muzeji, galerijami, slovitimi kavarnami, kopališči in gledališči. Med drugim si bomo ogledali Trg herojev s 36 m visokim stebrom, na katerem stoji kip nadangela Gabrijela, nato še Državno opero, ki sodi med najlepše v Evropi, mogočno neogotsko zgradbo Parlamenta ter baziliko sv. Štefana. Namestitev v hotelu. Zvečer predlagamo večerjo v tipični madžarski čardi s folkloro, romsko glasbo in neomejeno pijačo. Nočitev.

2. dan: BUDIMPEŠTA - EGER - LJUBLJANA
Po zajtrku slovo od Budimpešte in vožnja v sloviti Eger, katerega ime je v svet poneslo predvsem najbolj znano madžarsko vino Egri Bikaver ali bikova kri. Sprehodili se bomo po ulicah mesta, si ogledali veličastno klasicistično katedralo, spomenik hrabrim branilcem mesta proti Turkom, licej, najbolj severno ležeč minaret v Evropi in glavni trg z minoritsko cerkvijo. Dovolj bo časa za samostojno potepanje po mestu ali po želji tudi obisk katere od vinskih kleti, ki so vzidane v vulkansko kamnino hribov, ki obdajajo Eger. Odpeljali se bomo do ene najbolj slavnih vinskih dolin, romantične Doline lepih deklet, kjer boste po želji lahko okušali tamkajšnje vino. Popoldne se bomo odpeljali nazaj v Slovenijo, kamor bomo prispeli v večernih urah.

CENA VKLJUČUJE:prevoz z avtobusom, nočitev z zajtrkom v hotelu 3/4* (1/2 sobe), zunanje oglede, osnovno nezgodno zavarovanje, spremstvo in organizacijo izleta. DOPLAČILA: enoposteljna soba 20 €, vstopnine pribl. 15 - 20 €, večerja v čardi pribl. 25 €, pokušina vin 10 €. POPUSTI: otrok na tretjem ležišču 12 €.

POGOJI:


Akontacija: 30% od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 15 € na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.
Odlog plačila: 1 x 30 €.Izračun upošteva udeležbo najmanj 45 oz. 35 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.


 

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

BUDIMPEŠTA IN EGER

od
95,00 €

Potniki

1
2
 

BUDIMPEŠTA IN EGER


  • od 95,00 €Morda vas zanima tudi...

VIKEND V BUDIMPEŠTI Madžarska

VIKEND V BUDIMPEŠTI

0/5

od 85,00 € Brez DDV: 85,00 €

BUDIMPEŠTA IN KOLENO DONAVE Madžarska

BUDIMPEŠTA IN KOLENO DONAVE

0/5

od 147,00 € Brez DDV: 147,00 €

OD DUNAJA DO BRATISLAVE TER BUDIMPEŠTA - Z LADJO PO DONAVI

OD DUNAJA DO BRATISLAVE TER BUDIMPEŠTA - Z LADJO PO DONAVI

0/5

od 178,00 € Brez DDV: 178,00 €

BUDIMPEŠTA, KOLENO DONAVE IN EGER Madžarska

BUDIMPEŠTA, KOLENO DONAVE IN EGER

0/5

od 159,00 € Brez DDV: 159,00 €

Tags: BUDIMPEŠTA, EGER, Madžarska