Vikend v Pragi. Pragi, prestolnici in največjemu mestu Češke republike pogosto pravijo tudi Zlata Praga. S tem imenom, izvirajočim od mnogih zlatih jabolk na praških stolpih, lahko občudujete lepoto tega mesta s čudovitimi zgradbami in izredno lego ob reki Vltavi.

Cena pri najmanj 45 udeležencih: 159 Eur
Cena pri najmanj 35 udeležencih: 189 Eur
Cena pri najmanj 45 udeležencih - odhodi 25.4., 1.5., 26.6., 24.10.2020: 169 Eur
Cena pri najmanj 35 udeležencih - odhodi 25.4., 1.5., 26.6., 24.10.2020: 199 Eur

1. DAN: LJUBLJANA - ČEŠKI KRUMLOV - ČEŠKE BUDEJOVICE - PRAGA
Odhod iz Ljubljane ob 5. uri s parkirišča na Dolgem mostu. Prek Avstrije se bomo odpeljali do Češkega Krumlova, ki je na seznamu Unescove kulturne dediščine in se ponaša z odlično ohranjenim gradom, ki je večkrat spremenil svojo podobo. Sprehodili se bomo skozi mestece, nato pa se odpeljali do Čeških Budejovic. Staro mestno središče s Trgom Otokarja II. krasi Samsonov vodnjak, obdajajo pa ga slikovite meščanske hiše. Tu stoji tudi najimenitnejša mestna stavba, magistrat Radnice. Po ogledu bomo obiskali znamenito pivovarno in pokusili slavno pivo. Po pokrajini, polni gradov in deželnih dvorcev, se bomo popeljali do Prage, kamor bomo prispeli pozno popoldne. Namestitev v hotelu in nočitev.

2. DAN: PRAGA
Po zajtrku se bomo na panoramskem ogledu zlatega mesta peljali skozi mestno središče, mimo Palače kulture, Narodnega muzeja, nekdanjega parlamenta, državne opere in glavne železniške postaje na Hradčane. Sprehodili se bomo mimo zakladnice Lorete, stolnice sv. Vida in po Zlati ulički, nato pa po Mali strani prek Vltave čez znameniti Karlov most. Po kratkem počitku si bomo ogledali stari del Prage. Videli bomo Staromestni trg z mestno hišo in univerzo, Židovsko četrt in Vaclavski trg, dovolj pa bo tudi časa za samostojne potepe. Priporočamo večerjo v eni od značilnih praških pivnic. Nočitev v hotelu.

3. DAN: PRAGA - LJUBLJANA
Po zajtrku se bomo napotili do vinohradov, kjer stoji monumentalna cerkev Srca Jezusovega, ena najpomembnejših sakralnih del našega arhitekta Jožeta Plečnika. Po ogledu se bomo odpeljali do Staromestnega trga in Prago še malce sami raziskali. Po želji bomo lahko zapluli po Vltavi in si zlato mesto ogledali še z vodne perspektive. Popoldne povratek proti Sloveniji, kamor bomo prispeli pozno zvečer.

CENA VKLJUČUJE: prevoz z avtobusom, 2x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* (dvoposteljne sobe), oglede brez vstopnin, osnovno nezgodno zavarovanje, spremstvo in organizacijo izleta.
DOPLAČILA: enoposteljna soba 44 €, večerja v pivnici pribl. 20 € križarjenje po Vltavi s kosilom pribl. 20 €, večerja v hotelu 10 €, vstopnine pribl. 20–25 €, ogled in pokušina piva pribl. 7 €.
POPUSTI: otrok do 12. leta 20 €.

POGOJI:


Akontacija: 30 % od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5 % od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 18,00 € na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.


Izračun upošteva
udeležbo najmanj 45 oz. 35 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.


 

 

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

PRAGA ZLATO MESTO OB VLTAVI

od
159,00 €

Potniki

1
2
 

Rezervacija

PRAGA ZLATO MESTO OB VLTAVI

od
159,00 €
Potniki
1
Odpovedni riziko
Način plačila
 

PRAGA ZLATO MESTO OB VLTAVI


  • od 159,00 €


Termin:Morda vas zanima tudi...

KRAKOV, AUSCHWITZ IN PO ŽELJI WIELICZKA Poljska

KRAKOV, AUSCHWITZ IN PO ŽELJI WIELICZKA

0/5

od 199,00 € Brez DDV: 199,00 €

POLJSKA

POLJSKA

0/5

od 619,00 € Brez DDV: 619,00 €

Tags: PRAGA ZLATO MESTO OB VLTAVI