Hluboka - Češki Šternberk– Češki Krumlov.


Cena pri najmanj 45 udeležencih: 209 Eur
Cena pri najmanj 35 udeležencih: 239 Eur


1. DAN: LJUBLJANA - ČEŠKE BUDJEJOVICE - PRAGA
Odhod iz Ljubljane ob 5. uri s parkirišča na Dolgem mostu. Vožnja prek Avstrije do Čeških Budjejovic. Ogledali si bomo staro mestno središče s Trgom Otokarja II., ki ga obdajajo slikovite meščanske hiše z renesančnimi in baročnimi pročelji. Tam stoji tudi najimenitnejša mestna stavba, magistrat Radnice, osrednji del trga pa krasi Samsonov vodnjak. Popeljali se bomo po pokrajini, polni gradov in deželnih dvorcev, po kateri so nekoč potekale pomembne trgovske poti. Pozno popoldne prihod v Prago, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. DAN: PRAGA
Po zajtrku se bomo na panoramskem ogledu zlatega mesta peljali skozi mestno središče, mimo Palače kulture, Narodnega muzeja, nekdanjega parlamenta, državne opere in glavne železniške postaje na Hradčane. Obiskali bomo zakladnico Loreta, stolnico sv. Vida in Zlato uličko, se sprehodili po Mali strani in čez Karlov most prečkali Vltavo. Po kratkem počitku bomo v starem delu Prage videli Staromestni trg z vrsto znamenitih stavb, Židovsko četrt in Vaclavski trg. Prosto. Po želji večerja v eni od značilnih praških pivnic. Nočitev v hotelu.

3. DAN: PRAGA - ČEŠKI ŠTERNBERK - PRAGA
Po zajtrku prosto za oglede mesta po lastnih željah, nato izlet z avtobusom do gradu Češki Šternberk. Prelep podeželski dvorec, ki ga je v drugi polovici 17. stoletja dal zgraditi grof Šternberk obdaja čudovit francoski park, stopnišče in balustrade (ograja iz modeliranih stebričkov) pa krasijo dinamične kamnite skulpture velikanov. Zvečer vrnitev v Prago in nočitev v hotelu. 

4. DAN: PRAGA - HLUBOKA - ČEŠKI KRUMLOV - LJUBLJANA
Po zajtrku se bomo odpeljali do gradu Hluboka, ki stoji na visoki skalni ploščadi nad Vltavo. Po številnih predelavah, ki so se vrstile od 13. do 19. stol., so iz grajske stavbe napravili odlično tudorsko arhitekturo, ki v celoti posnema angleški windsorski grad. Tu je polno dragocenih muzejskih zbirk, med katerimi so najzanimivejši eksponati iz stekla in porcelana, orožje in tapiserije. V Češkem Krumlovu, ki je zaradi dragocene kulturne dediščine pod Unescovim varstvom, si bomo ogledali odlično ohranjen grad, ki je večkrat spremenil svojo podobo, danes pa je razkošna palača s številnimi dvorišči in z baročnim ter rokokojskim interierjem. Vožnja proti Sloveniji, kamor bomo prispeli pozno zvečer.


MM-NAMIG: BREZ NOČNIH VOŽENJ/BOGAT PROGRAM

CENA VKLJUČUJE: prevoz z avtobsom, 1x polpenzion in 2x nočitev z zajtrkom v hotelu 3/4* (dvoposteljne sobe), oglede brez vstopnin, osnovno nezgodno zavarovanje ter spremstvo in organizacijo izleta.
DOPLAČILA: enoposteljna soba 66 €, večerja v pivnici pribl. 20 €, križarjenje po Vltavi s kosilom pribl. 20 €, vstopnine pribl. 50 €.
POPUSTI: otrok do 12. leta na tretjem ležišču 25 €. 


POGOJI:


Akontacija: 30 % od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5 % od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 18,00 € na prijavnico/vouche, ne glede na število oseb.Izračun upošteva udeležbo najmanj 45 oz. 35 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.
 

 

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

PRAGA IN ČEŠKI GRADOVI

od
209,00 €

Potniki

1
2
 

PRAGA IN ČEŠKI GRADOVI


  • od 209,00 €Morda vas zanima tudi...

PO GRADOVIH JUŽNE ČEŠKE Češka

PO GRADOVIH JUŽNE ČEŠKE

0/5

od 137,00 € Brez DDV: 137,00 €

VIKEND V PRAGI Češka

VIKEND V PRAGI

0/5

od 109,00 € Brez DDV: 109,00 €

Tags: PRAGA, ČEŠKI, GRADOVI, Češka