TERMIN: 19. 8. - 29. 8. 2023

Cena pri najmanj 40 udeležencih: 1.190 EUR
Cena pri najmanj 32 udeležencih: 1.235 EUR
Cena pri najmanj 24 udeležencih: 1.280 EUR

1. dan: SLOVENIJA – NEMČIJA  /HAMBURG 
Zgodnje jutranje ure nas bodo ponesle proti severu. Z udobnim turističnim avtobusom in vmesnimi postanki za osvežitev bo pot skozi Avstrijo v Nemčijo hitro minila. Pot nas bo peljala v smeri Hamburga, do kraja nastanitve. Nastanitev v hotelu.

2. dan: KOBENHAVN
Po zajtrku bomo z vožnjo nadaljevali do pristanišča Puttgarten in se vkrcali na trajekt. Na drugi strani morja bo Danska, kjer bomo prvi postanek naredili v mestu Roskilde, ki je bilo vrsto stoletij glavno mesto Danske. Ogledali si bomo katedralo s kapelami, v katerih so razstavljene grobnice 38 danskih kraljev in kraljic. Zanimiv bo tudi ogled muzeja vikinških ladij, v katerem so razstavljene celo tisočletje stare vikinške ladje. Vožnja se bo nadaljevala do Kobenhavna, kjer si bomo ogledali več znamenitosti: mestno hišo, zabaviščni park Tivoli, kip male morske deklice, staro borzo, kraljevo rezidenco, spomenik Hansa Kristiana Andersena ... Čas bo tudi za osvežitev in individualen sprehod. Nastanitev v hotelu, nočitev.

3. dan: SEVERNI ZEALAND – HELSINGOR 
Danski zajtrk nas bo dovolj okrepčal, da bomo uživali še v kratkem potepu po mestnem središču, potem pa bomo nadaljevali pot na Severni Zealand, kjer bomo obiskali renesančni dvorec Frederiksborg, ki velja za danski Versailles. V njegovi notranjosti je skozi živopisno zbirko predstavljena zgodovina Danske. Nadaljevali bomo proti Helsingoru, kjer bomo obiskali Hamletov grad Kronborg. Po ogledu nam bo za »biti ali ne biti« samo še vožnja do predvidenega hotela. Nastanitev, nočitev.

4. dan: HELSINGBORG – STOCKHOLM
Zjutraj bomo nadaljevali potovanje po Švedski, deželi modrega otočja in severnega sija. Potovali bomo mimo neposeljenih naravnih lepot in prispeli do prestolnice – mesta Stockholm, mesta na vodi. Prestolnica je mirno mesto in najhujši zločini se k sreči pojavljajo samo v romanih švedskih avtorjev. Sledila bo panoramska vožnja z ogledom znamenitosti iz avtobusa in nadaljevanje poti do predvidnega hotela. Nastanitev, nočitev.

5. dan: STOCKHOLM
Dan bomo namenili Stockholmu in se prepustili lepoti mesta. Ogledali si bomo znamenitosti, v tem času pa bodo možni tudi fakultativni obiski muzejev Vasa, Skansen, mestne hiše (kjer podeljujejo Nobelove nagrade in imajo vsakoletni banket), vožnja z ladjico po arhipelagu. Videli bomo še kraljevsko palačo, poletno rezidenco, kraljevo katedralo, Gamlastan, koncertno hišo …  Preden se bomo odpravili proti pristanišču, bo še nekaj prostega časa, nato pa se bomo vkrcali na ladjo/trajekt in odpluli proti Finski.

6. dan: HELSINKI – TALIN
Tudi tokrat bomo z ladijskim zajtrkom pohiteli in se nato izkrcali v pristanišču Helsinki. Dopoldanske ure bomo izkoristili in uživali v kratkem panoramskem ogledu Helsinkov, si vzeli čas za osvežitev in se v pristanišču vkrcali na trajekt ter odpluli do prestolnice Estonije. Talin je zaradi ohranjenega srednjeveškega videza pod zaščito Unesca. Med sprehodom po ulicah mesta mode si bomo ogledali mestno hišo, dominikanski samostan, mestni muzej in druge znamenitosti. Nastanitev v hotelu, nočitev.

7. dan: TALIN – RIGA 
Estonski zajtrk je mali praznik kruha vseh vrst, pazite pa se gorčice – za razliko od skandinavske je presneto močna in pekoča. Iz Talina se bomo ob gozdovih, kjer sobivajo breze in borovci, popeljali do latvijske prestolnice Rige. Posrkala nas bo v živahne ulice prodajalcev, glumačev in glasbenikov, med katerimi se bomo prebili do katedrale, Cerkve sv. Petra in srednjeveškega sedeža ceha trgovcev.   

8. dan: RIGA – SIAULIAI – VILNA 
Skuta, kislo mleko in raznovrstni siri, kot je tradicionalni »janu siers«, nam bodo popestrili latvijski zajtrk, preden se bomo odpravili v Litvo. Sredi ničesar, tik pred mestecem Siauliai, bomo potešili radovednost na Hribu križev, ki velja za simbol litovske narodne identitete in enega glavnih romarskih središč Baltika. Litovski prestolnici Vilni bomo namenili popoldanski ogled znamenitosti in večerni sprehod, na katerega nas bodo povabile prikupne ulice.   

9. dan: VILNA–TRAKAI–VARŠAVA
Ljubitelji mesnin, predvsem svinjine, boste prišli na račun med litovskim zajtrkom. Nedaleč od Vilne bomo skočili do pravljičnega mesteca Trakai, ki se stiska na otoku sredi jezer, nato pa nas bodo neskončne ravnice odpeljale proti Poljski. V prestolnico Varšavo bomo prispeli dovolj zgodaj za panoramski ogled znamenitosti.  

10. dan: VARŠAVA – KRAKOV 
Varšavsko jutro z zajtrkom, preostanek dneva pa bomo namenili slikovitemu Krakovu, kamor bomo prispeli pozno dopoldne. Ogled mesta bomo začeli na griču Wawel, kjer se bohotijo katedrala, kraljeva palača in zmaj – tu bomo najbolje spoznali mogočno zgodovino poljskega naroda. Popoldne se bomo spustili v mesto, kjer so ob Poti kraljevih družin nanizani Matejkov trg, obzidje z utrdbo Barbikon, Vrata časti in Rynekov trg s pokrito tržnico Sukenice, ki nas bo zvabila med bogate stojnice. Trg krasi še Marijina cerkev z največjim gotskim lesenim oltarjem v srednji Evropi, z njenega zvonika pa na polno uro odzvanja pesem Hejnal (trobenta), ki je nekdaj naznanjala tatarsko nevarnost.

11. dan: potovanje proti Sloveniji 
Po zajtrku se bomo začeli vračati proti Češki, Avstriji, Sloveniji. Do zgodnjih večernih ur bomo prispeli domov in padli domačim v objem.

CENA VKLJUČUJE: prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu 3*,  9 x nočitev z zajtrkom, plovbo z ladjo po programu, 1 x nastanitev v štiriposteljnih kabinah, vse prevoze s trajekti po programu, vse zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo potovanja.   
DOPLAČILO: enoposteljna soba 299 EUR,  paket 10x večerja 340 EUR, vstopnine po želji: 15–20  EUR/znamenitost

OBVEZNO DOPLAČILO (na licu mesta): turistična pristojbina 48 EUR.

POPUST: otrok do 12 let v sobi z dvema odraslima 10 %.

POGOJI:

Akontacija: 30 % od osnovne cene.

Prijavnina: 20 EUR na prijavnico / voucher, ne glede na število oseb.

Odpovedni riziko: 
Splošni pogoji: https://service.europaeische.at/doc/sl/Pogoje_ZavarovanjeOdpovediSLO-AVB-SLSS_2022-SL-001.pdf

Premija: https://service.europaeische.at/doc/sl/Opis_storitev_ZavarovanjeOdpovediSLO-PIB-SLSS_2022-SL-001.pdf


Izračun upošteva udeležbo najmanj 40, 32 oz. 24 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.
*************************************************************************************
Program je narejen po veljavnih cenikih decembra 2022. Pridržujemo si pravico do spremenjenega razporeda ogledov, vendar program ostaja vsebinsko enak.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

SKANDINAVSKI IN BALTSKI DVOJČEK - 11 DNI

od
1.190,00 €

Potniki

1
2
 

SKANDINAVSKI IN BALTSKI DVOJČEK - 11 DNI


  • od 1.190,00 €Morda vas zanima tudi...

PRAVLJIČNI BAVARSKI GRADOVI - 3 DNINemčija

PRAVLJIČNI BAVARSKI GRADOVI - 3 DNI

0/5

od 279,00 € Brez DDV: 279,00 €

SKANDINAVIJA Z NORDKAPOM IN LOFOTI - 12 DNI (letalo-bus)

SKANDINAVIJA Z NORDKAPOM IN LOFOTI - 12 DNI

0/5

od 2.090,00 € Brez DDV: 2.090,00 €

SONČNA SICILIJA - otok mitov in legend - 9 DNI

SONČNA SICILIJA - otok mitov in legend - 9 DNI

0/5

od 910,00 € Brez DDV: 910,00 €

KRIŽARJENJE PO NILU, KAIRO IN GIZA – 8 DNI Egipt

KRIŽARJENJE PO NILU, KAIRO IN GIZA – 8 DNI

0/5

od 1.299,00 € Brez DDV: 1.299,00 €

ISLANDIJA - RAZKOŠJE NARAVE - HOTEL 4* - 5 DNIIslandija

ISLANDIJA - RAZKOŠJE NARAVE - HOTEL 4* - 5 DNI

0/5

od 1.239,00 € Brez DDV: 1.239,00 €

Tags: Baltik, Skandinavija, Kopenhagen, Kobenhagen, Danska, Stockholm, Švedska, Finska, Helsinki, Talin, Estonija, Tallin, Riga, Vilna, Latvija, Litvija, Litva