TERMINI:  30. 6. - 4. 7., 22. 7. - 26. 7., 9. 9. - 13. 9., 23. 9. - 27. 9. 2023  

Cena pri najmanj 40 udeležencih: 1.015 EUR
Cena pri najmanj 30 udeležencih: 1.055 EUR
Cena pri najmanj 20 udeležencih: 1.115 EUR

TERMINI:  11. 8. - 15. 8. 2023  

Cena pri najmanj 40 udeležencih: 1.145 EUR
Cena pri najmanj 30 udeležencih: 1.185 EUR
Cena pri najmanj 20 udeležencih: 1.245 EUR

1. dan: LJUBLJANA – KOPENHAGEN - HELSINGOR - HELSINGBORG

Zbor potnikov na mestnem obračališču Dolgi most Ljubljana, prevoz do bližnjega letališča in polet proti Kopenhagnu. Dansko prestolnico Kopenhagen si bomo ogledali z avtobusom: pred vami se bodo zvrstili grad Rosenborg, botanični vrt, kip Morske deklice, ki je zaščitni znak mesta, staro pristanišče Nyhavn, Kraljevo gledališče, Tivoli, s krajšim postankom ob palači Kristiansborg in kraljevi palači Amalienborg. Nekaj prostega časa za samostojne oglede oziroma potep po najdaljši nakupovalni peš coni v Evropi – ulici Strogetu. Pozno popoldan sledi avtobusna vožnja ob čudoviti danski obali s prelepimi peščenimi plažami in letoviškimi vilami in muzeji do Hamletovega mesta Helsingor. Večerni zunanji ogled najslavnejšega in najskrivnostnejšega danskega gradu Kronborg, ki je postal znan zaradi dveh svojih legendarnih junakov – Hamleta in spečega junaka Holgerja. S trajektom bomo nato prečkali ožino Oresund, ki ločuje danski otok Zelandija od švedske pokrajine Skanije. Po pristanku v Helsingborgu sledi namestitev v hotelu in prenočevanje. Večerja proti doplačilu. 

2. dan: HELSINGOR - HELSINGBORG - GOTEBORG - OSLO

Po zgodnjem zajtrku bomo bomo nadaljevali pot z avtobusom do Goteborga. Goteborg je drugo največje švedsko mesto, ki velja za neodkriti turistični biser. Kralj Gustavus Adolphus je ustanovil Göteborg s kraljevo listino leta 1621. Pristanišče Göteborg, ki se nahaja ob izlivu reke Göta älv, je največje pristanišče v nordijskih državah. Goteborg je znan tudi kot kulinarična prestolnica Švedske. Zaradi bližine čistih hladnih voda severnega Atlantika slovi predvsem po morskih specialitetah. Po avtobusnem ogledu mesta sledi nekaj prostega časa v zgodovinski četrti Haga za nakupe in preskušanje mestne kulinarike. V popoldanskih urah nadaljevanje vožnje vzdolż Oslo fjorda proti Norveški prestolnici Oslo. Namestitev v hotelu in prenočevanje. Večerja proti doplačilu. 

3. dan: OSLO - KARLSTAD - OREBRO

Po zajtrku bo sledil avtobusni ogled znamenitosti norveške prestolnice – po velikosti je Oslo najmanjša prestolnica v Skandinaviji in je obkrožena s številnimi parki, kar daje mestu poseben čar. Ogledali si bomo mestno hišo, ki slovi po ceremonialni vsakoletni podelitvi Nobelovih nagrad za mir in po številnih umetniških delih norveških ustvarjalcev iz prve polovice 20. stoletja. Sprehodili se bomo po priljubljenem Vigelnadovem parku skulptur, splezali na streho znamenite operne hiše, ki se kot mogočna ledena gora potaplja v fjord in na polotoku Bygdoy obiskali dva najslavnejša muzeja v Oslu: muzej polarne raziskovalne ladje Fram in Muzej Kon–Tiki (doplačilo). V popoldanskih urah sledi avtobusna vožnja proti Švedski, do Karlstada, ki leži ob najdaljši reki (Klarälven) in največjem jezeru (Vänern) na Švedskem. Od tu nadaljevanje poti do švedskega mesteca Orebro, ki se ponaša s slikovitim srednjeveškim gradom na rečnem otočku v središču mestnega jedra. Namestitev v hotelu in prenočevanje. Večerja proti doplačilu.

4. dan: OREBRO - STOCKHOLM 

Po zgodnjem zajtrku vožnja proti prestolnici Švedske - Stockholmu. Mesto ima eno najprivlačnejših leg na stičišču jezera Mälaren s slanim arhipelagom tisočerih otokov pred obalo. Ob prihodu sledi voden ogled mestne hiše (doplačilo). V njej vsako leto organizirajo banket nobelovih nagrajencev. Ponaša se s čudovito zlato dvorano in ostalimi prestižnimi sobanami. Sledi peš ogled najstarejšega dela mesta - Gamla Stan, kjer med tlakovanimi srednjeveškimi ulicami stoji kraljeva palača, uradna rezidenca kraljeve družine francoskih korenin. Staro mesto očara s svojo specifično atmosfero ozkih tlakovanih ulic, polnih trgovinic  s spominki, prijetnih srednjeveško opremljenih kavarn in izjemno ohranjenih slikovitih srednjeveških hiš. Prosti čas za kosilo, samostojne oglede in nakupe v središču mesta. Nato se bomo odpeljali do polotoka Djurgarden, do enega najslavnejših novejših švedskih muzejev, ki je posvečen pop skupini ABBA (doplačilo). V njem si bomo v interaktivnem okolju z neprekinjeno glasbeno spremljavo ogledovali oblačila, besedila, muzikale in filme glasbene skupine ABBA. V popoldanskih urah vkrcanje na ladjo in plovba po največjem arhipelagu na svetu – po Baltskem morju proti glavnemu mestu Finske – Helsinkom. Večerja na ladji (doplačilo) in prenočevanje v notranjih kabinah.

5. dan: HELSINKI – STOCKHOLM 

Po zajtrku na ladji, izkrcanje v Helsinkih. Helsinki, imenovani tudi »Belo mesto severa« je finska prestolnica ob Finskem zalivu, ki je znano po številnih otokih. Je ena najmlajših, a v zadnjem času najhitreje rastočih evropskih prestolnic. Sredi 19. stoletja so Helsinke močno razširili oziroma prenovili v neoklasicističnem slogu po zgledu Sankt Peterburga. Po prihodu v pristanišče sledi avtobusni ogled mestnih znamenitosti: središče mesta z glavnim Senatnim trgom in stolnico, vladno palačo in univerzitetnim poslopjem, v skalo vklesane skalne cerkve Temppeliaukio (doplačilo), Sibeliusovega parka z njegovim nenavadnim spomenikom, kongresne dvorane Finlandia, olimpijskega parka in ruske katedrale nad pristaniščem. Sledi nekaj  prostega časa na slikoviti tržnici v mestnem pristanišču, kjer si boste lahko privoščili povsem sveže baltske ribje specialitete, hkrati pa je pravi raj za nakup »živopisnih« laponskih in finskih spominkov. V popoldanskih urah avtobusni prevoz na letališče in povratni let proti domu.

CENA VKLJUČUJE: povratni letalski prevoz z bližnjega letališča v ekonomskem razredu z vključenimi taksami, letališkimi in varnostnimi pristojbinami in dodatkom za gorivo, 20 kg osebne prtljage in manjša torba za na letalo, max dimenzij 40 x 20 x 25 cm,  3 x nočitev z zajtrkom v hotelih 3* v dvoposteljnih sobah, 1 x nočitev z zajtrkom na luksuznem trajektu Stockholm – Helsinki v dvoposteljnih notranjih kabinah, avtobusne prevoze po programu, spremstvo slovenskega vodnika/spremljevalca in organizacijo potovanja.

MOŽNA DOPLAČILA (ob prijavi): enoposteljna soba: 165 EUR/osebo; 4 x večerja na osebo (brez vključene pijače): 150 EUR; vstopnina Kon-Tiki in  Fram muzej v Oslu: 24  EUR/osebo odrasli, 9 EUR/osebo otroci 6 – 17 let; voden obisk mestne hiše v Stockholmu: 13 EUR/osebo odrasli, 6 EUR/osebo otroci  7 – 19 let; vstopnina Abba muzej Stockholm: 26 EUR/osebo odrasli, 10 EUR/osebo otroci 7 – 15 let; vstopnina skalna cerkev Helsinki: 5 EUR/osebo; prevoz Ljubljana – letališče – Ljubljana: 70 EUR/osebo. 

POPUST: za otroke na dodatnem ležišču in v več-posteljni kabini na ladji - odhod 27. 4.: 1. otrok do 12 let na dodatnem ležišču v spremstvu dveh odraslih oseb 50 EUR / 2. otrok do 12 let na dodatnem ležišču v spremstvu dveh odraslih oseb – na vprašanje.

POGOJI:

Akontacija: 30 % od osnovne cene.
Prijavnina: 20 EUR na prijavnico / voucher, ne glede na število oseb.
Odpovedni riziko:
Premije: https://service.europaeische.at/doc/sl/Opis_storitev_ZavarovanjeOdpovediSLO-PIB-SLSS_2022-SL-001.pdf
Splošni pogoji: https://service.europaeische.at/doc/sl/Pogoje_ZavarovanjeOdpovediSLO-AVB-SLSS_2022-SL-001.pdf

Izračun upošteva udeležbo najmanj 40, 30 oz. 20 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.
*************************************************************************************
Program je narejen po veljavnih cenikih januarja 2023. Pridržujemo si pravico do spremenjenega razporeda ogledov, vendar program ostaja vsebinsko enak.Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

SKANDINAVSKE PRESTOLNICE IN GOTEBORG - 5 DNI

od
1.015,00 €

Potniki

1
2
 

SKANDINAVSKE PRESTOLNICE IN GOTEBORG - 5 DNI


  • od 1.015,00 €Morda vas zanima tudi...

NAJLEPŠI NORVEŠKI FJORDI IN OSLO - 8 DNI

NAJLEPŠI NORVEŠKI FJORDI IN OSLO - 8 DNI

0/5

od 1.469,00 € Brez DDV: 1.469,00 €

PO SKANDINAVSKIH PRESTOLNICAH - 7 DNISkandinavija

PO SKANDINAVSKIH PRESTOLNICAH - 7 DNI

0/5

od 1.149,00 € Brez DDV: 1.149,00 €

SKANDINAVIJA IN NORDKAPP - 14 DNI

SKANDINAVIJA IN NORDKAPP - 14 DNI

0/5

od 1.390,00 € Brez DDV: 1.390,00 €

SKANDINAVIJA Z NORDKAPOM IN LOFOTI - 12 DNI (letalo-bus)

SKANDINAVIJA Z NORDKAPOM IN LOFOTI - 12 DNI

0/5

od 2.090,00 € Brez DDV: 2.090,00 €

ALPSKA GORSKA CESTA IN GROSSGLOCKNER / VELIKI KLEK

ALPSKA GORSKA CESTA IN GROSSGLOCKNER / VELIKI KLEK

0/5

od 59,00 € Brez DDV: 59,00 €

ISLANDIJA IN VESTMANSKI OTOKI - 9 DNI Islandija

ISLANDIJA IN VESTMANSKI OTOKI - 9 DNI

0/5

od 2.090,00 € Brez DDV: 2.090,00 €

NAJLEPŠI NORVEŠKI FJORDI Z ATLANTSKO OBALO - 9 DNI

NAJLEPŠI NORVEŠKI FJORDI Z ATLANTSKO OBALO - 9 DNI

0/5

od 1.569,00 € Brez DDV: 1.569,00 €

OSLO IN BERGEN - 5 DNInorveška

OSLO IN BERGEN - 5 DNI

0/5

od 1.395,00 € Brez DDV: 1.395,00 €

Tags: Kopenhagen, Danska, Švedska, Goteborg, Karlstad, Norveška, Oslo, Stockholm, Finska, Helsinki, Skandinavija, Kobenhagen