Nepozabno potovanje na najsevernejši del Evrope! Božičkova vas, opazovanje polnočnega sonca na Nordkapu, obisk Lofotskih otokov, ki sodijo med najlepše predele Norveške.

TERMIN: 4. 7. - 15. 7. 2023

Cena pri najmanj 40 udeležencih: 2.090 EUR
Cena pri najmanj 30 udeležencih: 2.240 EUR
Cena pri najmanj 20 udeležencih: 2.490 EUR

1. dan: SLOVENIJA - ZAGREB - ROVANIEMI

Dopoldanski zbor potnikov na letališču Zagreb in polet z družbo Finnair proti Finski ob 10.10. Po pristanku na letališču v Helsinkih, prestop na drugo letalo in takojšen polet na Laponsko v Rovaniemi, kjer bo pristanek letala predvidoma ob 17.15 po lokalnem času. Vkrcanje na slovenski avtobus in nastanitev v hotelu v laponski prestolnici – mestu ROVANIEMI. Večerja in nočitev v hotelu.

2. dan:
ROVANIEMI - prestop SEVERNEGA TEČAJNIKA - INARI

Zajtrk. Najprej krajši ogled mesta, katerega prenovo je začrtal znan arhitekt Alvar Aalto, nato dopoldanski prestop SEVERNEGA TEČAJNIKA – vstop v polarni dan. Obisk Božička v njegovi rojstni vasici. Vožnja preko Sodankyle proti Ivalu. Popoldanski prihod do tretjega največjega finskega jezera INARI s približno 3000 otočki, postanek ob jezeru in obisk muzeja o kulturi in življenju Laponcev (Siida). Nastanitev v hotelu nekje na tem območju, večerja in nočitev.

3. dan: KARASJOK -
Lakselv–Olderfjord - HONNINGSVAG - NORDKAP

Zajtrk v hotelu. Vožnja severno in prestop na Norveško v pokrajino Finnmark. Krajši postanek v mestu KARASJOK (parlament norveških Laponcev, mesto je znano po izdelovanju nožev ...),  nato potovanje na relaciji Lakselv–Olderfjord proti najsevernejši točki Evrope. Prihod do Kafjorda in vožnja skozi tunel na otok Mageroya. Nastanitev v HONNINGSVAGU ali okolici. Večerja, nato odhod do NORDKAPA in opazovanje polnočnega sonca. Povratek v hotel po polnoči in nočitev.   

4. dan:
HAMMERFEST - ALTA

Po poznem zajtrku vrnitev do Russenesa, in naprej po razčlenjeni poti ob zahodni norveški obali. Vožnja do slikovitega HAMMERFESTA, “mesta polnočnega sonca”. Po krajšem ogledu nadaljevanje do mesta ALTA ob istoimenskem fjordu. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.    

5. dan: ALTA - TROMSO

Zajtrk. Potovanje ob zalivih in manjših fjordih proti pokrajini Troms. Pozno popoldne prihod v TROMSO, prestolnico severne Norveške, ki mu zaradi živahnega nočnega življenja pravijo tudi severni Pariz. Krožni ogled: most, arktična katedrala, muzej ... Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

6. dan: LOFOTSKI OTOKI -
SVOLVEAR

Po zajtrku vožnja ob razgibani obali preko otočja Vesteralov (vmes postanki). Prihod na vulkanske LOFOTSKE OTOKE, enega naravno najatraktivnejših predelov Skandinavije. Nastanitev v hotelu v mestu SVOLVEAR (ali v okolici), večerja in nočitev.

7. dan: BODO - MO I RANA

Zajtrk v hotelu, nato atraktivna vožnja po Lofotskem otočju preko mostov in celo pod morjem. Postanki na zanimivejših točkah: pokrajina zasneženih vrhov in globokih fjordov, ribiških vasi, ptičjih kolonij ... Postanek v idilični ribiški vasici na otoku Moskenes. Vkrcanje na trajekt v Sorvagnu in 3-urna plovba proti mestu BODO. Po krajši panorami mesta še ogled naravnega fenomena – vodnih vrtincev, ki nastajajo zaradi plimovanja. Nadaljevanje vožnje preko planote Saltfjell in prečkanje Severnega polarnega kroga. Pozen večerni prihod v mesto MO I RANA ob fjordu Nordrana. Nastanitev v hotelu in nočitev.

8. dan:
LAKSFORSEN - TRONDHEIM

Zajtrk. Vožnja mimo Mosjoena in sprostitveni postanek pri brzicah oz. slapu LAKSFORSEN. Vožnja ob jezeru Snasa in Trondheimskem fjordu ter pozen popoldanski prihod v TRONDHEIM, tretje največje norveško mesto in srednjeveško prestolnico Norveške. Ogled katedrale Nidaros, lesene kraljeve rezidence, starega dela mesta ... Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici, večerja in nočitev.

9. dan:
LILLEHAMMER - OSLO

Po zajtrku nadaljevanje potovanja mimo Oppdala do turističnega zimskega središča LILLEHAMMER. Postanek za krajši panoramski ogled olimpijskega mesta. Vožnja mimo Hamarja proti prestolnici OSLO. Prvi panoramski ogled mesta, nato nastanitev v hotelu v mestu ali okolici. Večerja in nočitev.

10. dan: OSLO -
GÖTEBORG

Zajtrk. Ogled znamenitosti: muzej Kontiki, Vigelandov park, mestna hiša, katedrala, kraljevska palača ... Še vzpon do znamenite skakalnice Holmenkollen in zunanji ogled. Nadaljevanje vožnje proti jugu, prestop meje na Švedsko in kasnejši popoldanski prihod v GÖTEBORG. Krajši ogled glavnih mestnih znamenitosti. Kasnejši večerni prihod v hotel, ki bo nekje južneje ob poti in nočitev.

11. dan: 
KOPENHAGEN - HAMBURG

Zajtrk. Potovanje do Helsingborga, vkrcanje na trajekt in krajša plovba na Dansko. Prihod v prestolnico KOPENHAGEN in ogled zanimivosti: mestna hiša, okrogli stolp, palača Christiansborg, Amalienborg, Nyhavn, morska deklica ...  Še nekaj prostega časa v mestu, nato vožnja proti jugu do pristanišča Rodby. Vkrcanje na trajekt in vožnja v nemški Puttgarden. Pozna nastanitev v Hamburgu ali okolici. Nočitev v hotelu.    

12. dan: HAMBURG - SLOVENIJA

Po zajtrku vožnja na relaciji Hamburg–Kassel–Wurzburg–Regensburg–Passau. Nadaljevanje čez Avstrijo in prihod v Slovenijo v poznih večernih urah. Povratek v Maribor, Celje in Ljubljano.   


CENA VKLJUČUJE: letalski polet Zagreb–Helsinki–Rovaniemi, vse letališke takse, vključen 1 kos ročne + 1 kos velike prtljage za oddajo do 23 kg, 11 x nočitev z zajtrkom v hotelih turistične kategorije v sobah 1/2 TWC, 8 x večerja po programu, vse navedene oglede, vse vožnje s trajekti na Norveškem, iz Švedske na Dansko in iz Danske v Nemčijo, prevoz s turističnim visokopdnim avtobusom, vse cestnine, parkirnine in predor do Nordkapa, slovensko vodenje in celotno organizacijo.
Vključene vstopnine: laponski muzej Siida, ploščad Nordkap, muzej Kontiki Oslo, okrogli stolp v Copenhagnu.
MOŽNA DOPLAČILA:  enoposteljna soba 575 EUR, transfer iz Maribora, Slov. Bistrice, Celja ali Ljubljane do letališča Zagreb 25 EUR.
POPUSTI: otrok do 14 let v sobi z dvema odraslima 20 %; 3. oseba na dodatnem ležišču 5 %.

POMEMBNO:  vrstni red ogledov po dnevih se lahko še spremeni oz. prerazporedi, glede na potrjeno lokacijo hotelske nastanitve. V kolikor bi zaradi spremembe lokacije katerega izmed hotelov, ne bil mogoč kak v programu predviden ogled, ga bomo nadomestili z ustrezno alternativo nekje na poti.  
POGOJI:

Akontacija: 30 % od osnovne cene.

Prijavnina: 20 EUR na prijavnico / voucher, ne glede na število oseb.
Odpovedni riziko: 
Splošni pogoji: https://service.europaeische.at/doc/sl/Pogoje_ZavarovanjeOdpovediSLO-AVB-SLSS_2022-SL-001.pdf

Premija: https://service.europaeische.at/doc/sl/Opis_storitev_ZavarovanjeOdpovediSLO-PIB-SLSS_2022-SL-001.pdf

Izračun upošteva udeležbo najmanj 40, 30 oz. 20 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.
*************************************************************************************
Program je narejen po veljavnih cenikih januarja 2023. Pridržujemo si pravico do spremenjenega razporeda ogledov, vendar program ostaja vsebinsko enak.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

SKANDINAVIJA Z NORDKAPOM IN LOFOTI - 12 DNI (letalo-bus)

od
2.090,00 €

Potniki

1
2
 

SKANDINAVIJA Z NORDKAPOM IN LOFOTI - 12 DNI (letalo-bus)


  • od 2.090,00 €Morda vas zanima tudi...

PO SKANDINAVSKIH PRESTOLNICAH - 7 DNISkandinavija

PO SKANDINAVSKIH PRESTOLNICAH - 7 DNI

0/5

od 1.149,00 € Brez DDV: 1.149,00 €

SKANDINAVIJA IN NORDKAPP - 14 DNI

SKANDINAVIJA IN NORDKAPP - 14 DNI

0/5

od 1.390,00 € Brez DDV: 1.390,00 €

LAPONSKA - Božiček in arktična doživetja 3 DNI Finska

LAPONSKA - Božiček in arktična doživetja - 3 DNI

0/5

od 1.069,00 € Brez DDV: 1.069,00 €

SKANDINAVSKI IN BALTSKI DVOJČEK - 11 DNI

SKANDINAVSKI IN BALTSKI DVOJČEK - 11 DNI

0/5

od 1.190,00 € Brez DDV: 1.190,00 €

SKANDINAVSKE PRESTOLNICE IN GOTEBORG - 5 DNI Skandinavija

SKANDINAVSKE PRESTOLNICE IN GOTEBORG - 5 DNI

0/5

od 1.015,00 € Brez DDV: 1.015,00 €

Tags: Skandinavija, Nordkapp, Rovaniemi, Finska, Švedska, Lofoti. Nordkapp, Norveška, Oslo, Goteborg, Kobenhagen, Kopenhagen, Danska